Şimdi Ara

Herkesi bıktıran 'focus'un yol tutuşu çok iyi' muhabbeti (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
3
Favori
13.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

quote:

Orijinalden alıntı: noyedi

fiesta kullanıcısı olarak yol yutuş demek ford demek.

Fiestanin yol tutusu iyi değil.

Segmentinin açık ara en iyi yol tutuş ve sürüş dinamikleri veren aracıdır şuan Fiesta.

Eski modellere göre yorum yapıyorsan, yani 2009 ve öncesi için, orası tartışılır.

2500 kmde 2015 model arac icindi yaptigim yorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

Ford BMW MB ile VW arasında bir çitadır

Kalkıp vag lar gibi BMW MB den iyiyiz demiyor sınıfını biliyorlar

Nasıl yani, Ford VW ile Mercedes'in arasında mı

Kalite hissi VW'de bariz olarak daha üstün(ford kalitesizdir demiyorum, VW'de kalite hissi daha yoğun diyorum). Bunun da sebepleri az çok belli aslında, ortak parça kullanımı sebebiyle tasarımdan ve özgünlükten ödün vererek kaliteyi yüksek tutmayı başarıyor vw.

Bu arada referans diye bahsedilen Focus II çok çok sert bir araç ve inanılmaz gürültülü bir araç özellile hafif bozuk yollarda konforu çok düşük.

• Bahsettiğim durum ayniyle vuku buldu.Gel gör ki binmesek bizi kandıracaklar. Sert, konforsuz, gürültülü, dar ve kasvetli bir araba. Bir nevi kütük. Şasi rijit oluyor haliyle.. Yemişim yol tutuşunu. Sanki emsalleri ile 3-4 kat fark var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz88

Şu an sitelerinden baktım fiyatlara opsiyonlari hariç tutuyorum ikisi için de
    Focus 1.5 TDCİ Powershift 120 ps otm vites Hb titanium 88.600

Golf 1.6 tdi bmt dsg 105 ps highline 91.800 tl

Focusa led stop xenon ekle

• quote:

Orijinalden alıntı: hotel.california

Bahsettiğim durum ayniyle vuku buldu.Gel gör ki binmesek bizi kandıracaklar. Sert, konforsuz, gürültülü, dar ve kasvetli bir araba. Bir nevi kütük. Şasi rijit oluyor haliyle.. Yemişim yol tutuşunu. Sanki emsalleri ile 3-4 kat fark var.

Cihanair in izinden gidiyorsun,takdir ettim

Ey ahali,yeni bir Vag boy doguruyor

Sen torsiyonlu,mqb Octavia n ile takilmaya devam et.

Octavia nin sanki arka suspansiyonlari cok yumusak

Gerci 10 la 20 ile kullaniyorsan konforlu

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Ekleyince aynı fiyata geliyor işte

• Yolu tutma genellikle lastiklere bağlıdır. Lastikler asırlıksa araba sağa sola gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: fcsrn

quote:

quote:

Eeee ayni paraya golf varken niye mezar gibi focus alalim delimiyiz
    Hepsinden vazgectim ikinci eli icin bile golf alinir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanair -- 27 Mayıs 2015; 13:57:26 >
  • quote:

+15 beygir de cabası

VW golf artık 1,6 TDI DSG 110 ps olarak gelicek 0-100 10,5 saniye
    1.5L TDCi 120PS Powershift Otomatik ise 10,9

Cabası neymiş bir anlatırmısın ?
  • Bravonun yol tutuşuda sağlamdır

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Bahsettiğim durum ayniyle vuku buldu.Gel gör ki binmesek bizi kandıracaklar. Sert, konforsuz, gürültülü, dar ve kasvetli bir araba. Bir nevi kütük. Şasi rijit oluyor haliyle.. Yemişim yol tutuşunu. Sanki emsalleri ile 3-4 kat fark var.

Niye bu kadar zorunuza gidiyor anlamıyorum. Hiçbiri babamın firmasi değil. 15 gün önce ankarada sıfır km C sinifi bir arac almak icin gezebilecegim tüm markalari gezip hepsiyle test surusune ciktim. Param hazirdi ve alacagim model belli degildi. Fakat aklimda burada sürekli övülen focus vardı. Hepsini inceledim ve octaviada karar kıldım. Ve focus bende hayal kirikligi yasatti. Ben de halen devam etmekte olan "focusun yol tutusu cok iyi yeaaa" muhabbetine artik daha fazla dayanamayip konu acma geregi hissettim. Focus ulasilmayacak bir arac degil. Sonucta param cebimde hangisini istersem onu alacaktim. Ve ben focusu millet burda her ne kadar bayilsa da begenmedim. Ama birisi ford begenmeyip vag grubu bir arac begendiginde linc kampanyasi basliyor. Yazık yani neden bu kadar zorunuza gidiyor, bazi seyleri (ki genelde tek ozelligini) abartip surekli papagan gibi her yerde tekrarliyor ve arabayi begenmeyeni asagilamaya kalkiyorsunuz? Sonra biz vag fanı oluyoruz ama kimse ford fanı olmuyor. İlginç..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Niye bu kadar zorunuza gidiyor anlamıyorum. Hiçbiri babamın firmasi değil. 15 gün önce ankarada sıfır km C sinifi bir arac almak icin gezebilecegim tüm markalari gezip hepsiyle test surusune ciktim. Param hazirdi ve alacagim model belli degildi. Fakat aklimda burada sürekli övülen focus vardı. Hepsini inceledim ve octaviada karar kıldım. Ve focus bende hayal kirikligi yasatti. Ben de halen devam etmekte olan "focusun yol tutusu cok iyi yeaaa" muhabbetine artik daha fazla dayanamayip konu acma geregi hissettim. Focus ulasilmayacak bir arac degil. Sonucta param cebimde hangisini istersem onu alacaktim. Ve ben focusu millet burda her ne kadar bayilsa da begenmedim. Ama birisi ford begenmeyip vag grubu bir arac begendiginde linc kampanyasi basliyor. Yazık yani neden bu kadar zorunuza gidiyor, bazi seyleri (ki genelde tek ozelligini) abartip surekli papagan gibi her yerde tekrarliyor ve arabayi begenmeyeni asagilamaya kalkiyorsunuz? Sonra biz vag fanı oluyoruz ama kimse ford fanı olmuyor. İlginç..

Bizim mi zorumuza gidiyor?

Zoruna giden sensin,hatta bu yuzden konu acmissin

Zaten biz ulasilamayacak arac demedik ki.Ulasilabilerler arasinda en iyi yol tutusa sahip olan bu

Bize laf edecegine konudaki Golf u ulasilamaz bir aracmis gibi lanse edenlere kizsaydin keske

• quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

Ford BMW MB ile VW arasında bir çitadır

Kalkıp vag lar gibi BMW MB den iyiyiz demiyor sınıfını biliyorlar

Nasıl yani, Ford VW ile Mercedes'in arasında mı

Kalite hissi VW'de bariz olarak daha üstün(ford kalitesizdir demiyorum, VW'de kalite hissi daha yoğun diyorum). Bunun da sebepleri az çok belli aslında, ortak parça kullanımı sebebiyle tasarımdan ve özgünlükten ödün vererek kaliteyi yüksek tutmayı başarıyor vw.

Bu arada referans diye bahsedilen Focus II çok çok sert bir araç ve inanılmaz gürültülü bir araç özellile hafif bozuk yollarda konforu çok düşük.

vw nin tok kapı sesi var focusun iyi yol tutuyo abi var şimdi ben nasıl diyeyim vw daha iyi adamlar bağlantıyı nerden yapacağını iyi biliyor

• 2013 focusum var dun 1 gunde 1200 Km yaptim sirf daha zevkli olsun diye virajli yollardan gittim, soyle soyleyeyim hani focus ozellikle sagli sollu arka arkaya virajlarda hizda iyiyse cidden orgazmik bir his veriyor, mesela volkswagen kullanicilarinin tek artisi volkswagen abidir herhalde baska birsey var mi ozellikle soyeyebildikleri

• Tamam hocam senin konuyu acma sebebin belli oldu hala kendini octavia konusunda ikna edememissin belli, merak etme octavi da cok iyidir aslinda

• quote:

Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

2013 focusum var dun 1 gunde 1200 Km yaptim sirf daha zevkli olsun diye virajli yollardan gittim, soyle soyleyeyim hani focus ozellikle sagli sollu arka arkaya virajlarda hizda iyiyse cidden orgazmik bir his veriyor, mesela volkswagen kullanicilarinin tek artisi volkswagen abidir herhalde baska birsey var mi ozellikle soyeyebildikleri

Bu sene kurban bayramında bagajda et doluyken(hatrı sayılır miktarda) bir köyden başka köye gittim, etlerin bozulmaması için biraz hızlı kullandım ve yol tam tarif ettiğiniz gibiydi, gerçekyen bahsettiğiniz hissi yaşatıyor, tabi bayağı bi mazotta harcamıştım ama her türlü değer

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tercih meselesi, aynı özelliklerde Golf 5bin ucuz olsun yine Focus alırım, tıpkı senin vag grubuna yaptığın gibi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kardes valla 100 bine yakin para verip torsiyonlu Golfe binene Allah akil fikir versin,dsg riski ise cabasi

İkinci el demissin de sanirim Focus ve Fiesta nin piyasasindan haberin yok

Senin dedigin ikinci el olayi Passat-Mondeo karsilastirmasinda gecerli,burada degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 27 Mayıs 2015; 14:41:14 >

• cihanair kullanıcısına yanıt
    siz araçların max hp si ile hızlanmasını nasıl bir tutarsınız anlamadım max hp son hızı etkiler tork ise max hızlanmayı etkiler ve hepsini geçtim bütün araçların hızlanmasındaki gaz tepkisi aynı değildir boş boş yorum olsun diye yazmışsınız işin içine şanzuman faktörünü daha katmıyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tercih meselesi, aynı özelliklerde Golf 5bin ucuz olsun yine Focus alırım, tıpkı senin vag grubuna yaptığın gibi

İçi genişlemeden asla FORD araba almam hepsi bu
    skoda rapid spaceback hem mondeodan hemde focustan geniş arka diz mesafesi olarak hesabını sen yap

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.