Şimdi Ara

HERKESİN MEMUR OLMAK İSTEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 30 dakikanızı ayırın ve birkaç sayfayı okuyun.aydınlandım resmen.gecen sene yazın özel sektörde çalıştım
    .mobbingin dibi vardı.

mesain bitse bile patronun gözüne bakıyorsun çıkmak için.

yemek saatin kısıtlı.10 saat çalışıyorsun 30 dakika molana göz dikiyorlar.en az 8-10 kez molaya bile çıkamamıştım.

patronun çocugu gelir saçma sebepten şutlanabilirsin

memurluk çok mantıklı;

-düzenli maaş
    -düzenli iş saatleri
    -az mobbing
    -az efor
    -çok kolay vize imkanı tüm ülkelere

• İnsanin hayat tercihleriyle alakali.Cok yuksek beklentileri olmayan,huzurlu rahat bir hayat surmek isteyen birisi icin memurluk en iyisi.Ama hirsli,gozu yukseklerde olan birisi icin pek bir sey vaat edemiyor(doktorluk,savcilik vs disinda)
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    ben de öyle düşünüyordum ama yanıtlar her şeyi açıklıyor

-sanki özel sektörde kolay kolay yükseleceğini mi sanıyosun

- patronun ilkokullu olucak

-senin müdürün belki de patronla ilişki yaşayan bi kadın olucak
  • En iyisi kendi isini kurmak eskiden oldugu gibi yeni duzende ayni ya kole olursun (modern kolelik asgari ucret ve alti calisanlar) ya da sahip riski var ama deger. Ilk oncelik bu ulkeden kurtulmak tabi memurluk bana gore olmadigini da soyleyebilirim duzenime ters.
  • Hocam emek sarf edip kendini ünide yeterince geliştirirsen o dediğin yerlere girmeden çok daha kurumsal bir şirkette işe başlayabilirsin.Ve dediğin yerlere göre nispeten daha kolay yükselirsin.
  • hopesystem H kullanıcısına yanıt
    kurumsal firmalar haric ozelde calisilmaz hocam.ben de aof sosyal hizmete kayit olmayi dusunuyorum ikinci universite olarak.Ozel sektorden memnun kalmazsam elimde bir alternatif olsun
    en mantıklısı hocam.öğretmenlik felan sayısalda neden 50kdan alıyor diye düşünüyordum nasıl o kadar mühendislikten yüksek diye.meğer bu yüzdenmiş.
    2010a kadar özel sektör daha iyiydi ama sonra inanılmaz bir şekilde atılmalar oldu.özel sektörde ata ata adam bırakmadılar.memurluk mis gibi.sırtını devlete dayıyorsun sonrası rahat.çay içe içe aylık 6k maaş al.
  • Ülkede teknolojik gelişmelerin bir elin parmağını geçmemesinin en büyük sebeplerinden birisi bu, herkesin memurluk istemesi. Herkes kendi rahatını düşünüyor ona lafım yok normal olarak.
  • En güzeli zabıta olmak awk
    hocam bir de anadolu-istanbul farki var.Yani anadoluda kazanilan 3000 lira fazlasi istanbula denk bence.Hem pahalilik hem de degmesi acisindan istanbula yasamaya.Yani anadoluda 4k almak istanbulda 6k almaktan iyi bence
    istanbulda 5k anadoluda 10kdan daha kötüdür.istanbul inanılmaz pahalı.ailenizle yaşamıyorsanız geçinemezsiniz.
  • Ekşi Şeyler
    Köklü ve Kaliteli Üniversiteler Dışında Bir Üniversite Okumak Mantıklı mı?
    https://seyler.eksisozluk.com/koklu-ve-kaliteli-universiteler-disinda-bir-universite-okumak-mantikli-mi

bu baslikta cok guzel deginilmis buna. bu esasinda sinifsal bir farklilik alt, alt-orta gelir sinifina mensup insanlar (mavi yakali ve dusuk rutbeli beyaz yakalilar) ve bu insnalarin cocuklari icin ekonomik anlamda sinif atlamanin en kolay yolu tip okumak ya da memur olmak. cunku kendi isini kurmak ve idealist olmak demek buyuk bir risk almak anlamina geliyor. insanlar da dogal olarak garantici davraniyor. yuksek rutbeli beyaz yakalilarin ve kendi isinin sahibi insanlarin cocuklarina bakarsaniz boyle bir dertleri yoktur. sen hazirlikta ingilizce ogrenmeye kasarken adam basar parayi yaz boyu yurt disinda ingilizce ogrenir. sen yuksek lisans mi yapsam ise mi girsem diye dusunurken adamin oyle bir derdi yoktur. gerekli baglantilara sahiptir, issiz kalma gibi bir korkusu yoktur. istedigi gibi idealist davranir. aklina guzel bir fikir geldiginde arkasina gerekli destegi alir ve kendi isini kurar. alt siniflarda boyle bir risk alip basarisiz olmak demek yillarin emegini cope atmak anlamina gelir. elbette burada istisnalar var ama adi ustunde istisna. ayni sekilde bu farkliligi iyi universitelerin muhendislik ve egitim fakultelerinde bile gorebilirsiniz.

CrashCourseyoutube
    Social Mobility: Crash Course Sociology #26
    https://www.youtube.com/watch?v=GjuV-XdYHhA&feature=youtu.be

burada bu durumun abd'deki istatistiksel verilerine deginilmis. tr'de durum daha da vahim maalesef.

• öğretmenlik hakkaten iyi bir meslek olsa 20-30k olurdu ataması derdi tasası ayrı bi sıkıntı hacettepe mat öğretmenliği 20 kişilik kontejanına rağmen 45k ile alıyo bunun 80-90 oldugunu düşün 80k ile alır o yüzden memur olmak isteyen cok insan olsa burası tercih edilirdi ama edilmiyor
    5k ile İstanbul'daki her bekâr yaşar. hatta aile de geçinir gayet.
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Buyurun hesabını yapın ev kendinizin bile olsa 5k ile 2-3 kişilik bir aile geçinemez. En azından net gelirin insan gibi yaşamak için 7-8k Olması lazım
    sen şaka mısın :D

ya da istanbulda yaşamıyosun
    ya da okumaya geldin istanbula sadece

kiralar faiz indiriminden sonra ortalama 2k oldu.

doğalgaz+internet+su: 500tl

4 kişinin ortalama günlük yemeği 100tl
    30la çarp 3bintl

simit ekmek(yarım) yersen yetebilir belki.o da tek başınaysan :)
  • doğal gaz internet su 500 TL mi ahahahaha. yilda ortalama kim 350 TL doğal gaz yakiyormuş ya? Hesaba gel. Ocak ayında yaktığı doğal gazı her ay yakacağını sanıyor herhalde.

4 kişinin günlük ortalama yemeği 100 TL de bir tık abartı olmuş sanki. 100 TL'ye bir günlük ne alıyorsun yazar mısın?

@samuel_winchester ya saçma sapan konuşmayın Allah aşkına. asıl hesabı siz yapın nasıl yetmiyormuş 5k. İyi şartlarda elbette yaşanmaz. ona hiçbir şey demiyorum. her şey çok pahalı ona da katılıyorum ama İstanbul'da yaşamıyor olsak inanacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mithrandir. -- 4 Haziran 2020; 16:6:53 >
    20 yılda istanbulda 2 farklı semtinde yaşadım.ikisinde de durum benzerdi.benden iyi bileceğini zannetmiyorum.

günlük 100tl kişi başı demedim.4 kişilik bir aile günde 3 öğün yemek gideri 100tldir dedim.ki az bile olabilir.

ama sana yıne de yazayım vaktim az ama

100gr salam 3tl

100gr zeytın 4tl

200gr peynır 7tl

0.5 litre meyve suyu 2.5tl

1 ekmek 2tl

domates+salata+biber 2tl

bunlar ortalama 1 kişinin kahvaltısı.

20tl ediyor bak bunlar

4 kişilik kahvaltı bir ailede en az 50-60tl ediyor.kendi yaşadıgın öğrenci evinde aldıgın 1 tllik kaçak çaylarla mı karşılaştırıyorsun bunları ama senınkı yaşamak değil :)
    öncelikle benim yaşadığım hayata laf atma ezikligine düşmen beni üzdü. 1 TL'lik kaçak çay falan komik. yaşadığım hayatı İTÜ'ye ugrarsan gösteririm sana.

İkincisi İstanbul 16 milyonluk şehir. 5 milyon aile olduğunu farz edelim. Sen cidden bu 5 milyon ailenin evine giren paranın 5 binden fazla olduğunu mu dusunuyorsun? Anne baba çalışsa 4.6k para yapıyor. Şimdi bu aileler napıyor anlatır mısın? Ben kesinlikle savunmuyorum bu arada bu şartları da 5k ile bekar olan adam 10 numara hayat yaşar. 4 kişilik aile kötü de olsa geçinir bunu demek istiyorum. çünkü İstanbul'un yüzde 60 70i bu şekilde yaşıyor belki de.
  • 5k ile bekar birisi ortalama bir hayat yaşar ama aile çok zor bence. Hele çocuklu bir aile imkansız. İnsanlar nasıl asgari ücretle ev geçindiriyor şaşırıyorum. Yazık bu milletin haline
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.