Şimdi Ara

Herşey bitti sıra İşbank hisselerinde (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
16.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne kadar basit düşünüyorsunuz be hocam.

gerçekten böyle düşünebileceğinize inanmıyorum.

akp yi sevmeyebilirsiniz tayyibide sevmezsiniz. saygı duyarım inanın sonuna kadar.

ancak böyle basit bir şekilde varsayım sunup suçlamak çok basitçe.

bugün ülkeler ekonomik olarak zorluk çekmekte değilmi.

hatta ımf ye başvurmamız gerektiği bile söyleniyor. durum sıkıntılı yani. akp hükümeti değil bakın sıkıntılı olan sadece

devletimiz sıkıntılı aynı zamanda.

peki ımf yerine iş bankası hisseleri fayda sağlayacaksa neden olmasın diye düşünüyorum ben şahsım olarak.
  • ozoz15 kullanıcısına yanıt
    T24
    Ziraat Bankası ve Halkbank, görev zararı açıkladı
    https://t24.com.tr/haber/ziraat-bankasi-ve-halkbank-gorev-zarari-acikladi,806739

birincisi bu örenkler ortada. İkicisi ise imf ye gidersen alacagın tutar 40 milyar doalr mesela atıyoru mama isbankası karından alacagın tutar 300milton tl belkide bu ne işe yarar ? imfye gitmek yerıne is bankasını alalım örneği bence cok sacma. Devletin bence hedefi farklı birincisi tamamen gindemi değiştirmek ikincisi ise bankayı alabilirse üzeirnde farklı amacları var.

• SYLAS S kullanıcısına yanıt
    ımf ye gitmemek için her adımı değerlendiliyor olabilir mi mesela.

ımf ye gitmeyi kılıçdaroğluda çok istiyor.

ımf ye gitmek çözümmü hocam. ımf ye her gittiğinizde illa ki bir yaptırım kararı veriliyor.

yani iş bankasının hazineye geçirilmesini dillendirmek bile aslında ekonominin iyi olmadığının bir göstergesi zaten.

ekstra bir gündem oluşturmasına gerek yok. tamda gündemin içinde bir durum bence.

farklı amaçları varmıdır yokmudur bilmiyorum. ancak belirli bir vakıf ve sadece çalışanlara bırakılmayacak kadar büyük bir değer

bence iş bankası. hazineye katılması dediğim gibi Atatürke bir saygısızlık değildir.
  • İstediği boku yesin istediği kadar uğraşsın o hisseleri alamaz. Hivefat etmiş bir insanın altında imzası olan vasiyetinden bahsediliyor burada, siyasi partiler hukuğuny istedikleri kadar kurcalasınlar hiç bir yasal tarafı yok. Evet her şey bitti sıra iş bankası hisselerine geldi, kasada para bitti, devletin tek geliri vatandaştan fahiş oranlarda alınan vergiler kaldı buda yeterli gelmiyor ceplerini doldurmaya her yere saldırır oldular.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ozoz15 i hala ciddiye alıp laf anlatmaya çalışıyorsunuz. AKP savunucularının tipik özellikleri profil resmi türk bayragı .. %90 uyumlu profildir . birde profil isimleri veya bitişi iron man armor isimleri gibi başlayan tipler var. bu profller ile tartışmaya girmeyin derim.

Zaten forumda sayıları oldukça az prim veriyorsunuz sayfalarca boş tartışma çıkıyor ortaya.

ADam daha 3 hafta önce ben MHP liyim akp li değilim diye geziyordu . gene AKP nin en sıkı savunucusu olmuş. gerçi koyun koyunalar çok bir şey farketmiyor.

Yani Don't feed the troll.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 16 Mayıs 2020; 19:23:56 >
  • ülkeyi bu ekonomik çıkmaza düşüren bir partinin, bir bankaya el koyarak ekonomik düzlüğe çıkaracağı yorumları yapmak kötü niyetli bir yaklaşımdır.. Bizi düze çıkaramayacağını sizler de biliyorsunuz çünkü.

varlık fonuna aktarılan kurumların mali yapısına bakın. hepsinin içi boşaltıldı ve zarar ediyorlar. 19 yılda onlarca devlet kurumu satıldığı halde hala ekonomik krizdeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Mayıs 2020; 19:26:32 >
  • Geç bile kalındı, doğru ve yerinde bir adım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozoz15

ımf ye gitmemek için her adımı değerlendiliyor olabilir mi mesela.

ımf ye gitmeyi kılıçdaroğluda çok istiyor.

ımf ye gitmek çözümmü hocam. ımf ye her gittiğinizde illa ki bir yaptırım kararı veriliyor.

yani iş bankasının hazineye geçirilmesini dillendirmek bile aslında ekonominin iyi olmadığının bir göstergesi zaten.

ekstra bir gündem oluşturmasına gerek yok. tamda gündemin içinde bir durum bence.

farklı amaçları varmıdır yokmudur bilmiyorum. ancak belirli bir vakıf ve sadece çalışanlara bırakılmayacak kadar büyük bir değer

bence iş bankası. hazineye katılması dediğim gibi Atatürke bir saygısızlık değildir.
    Bu hisselerden gelen para zaten devlet kurumlarına aktarılıyor.
    Hazineye geçse bu sefer bütçeden bu kurumlara para ayrılacak değişen bir şey olmayacak.
    Hani deseler yolsuzluk var kötü yönetiliyor falan anlarım ama öyle bir durumda yok.
    Kimse bankadan şikayetçi değil.
    Chpye para geçmesi durumu falan da yok.
    Bu durumlar olsa bile sorumlular cezalandırılır, vasiyete aykırı olarak hazineye falan devredilemez.

Olay tamamen gündem değiştirme çabası.
    Imf ye gidilmeme sebebi oy kaygısı falan değil. Imf tam şeffaflık ister, bütün defterleri açın der. Parayı vermeden nereye harcayacağını bilmek ister. Parayı parça parça verir, ilk parçayı söz verdiğin gibi ya da onun istediği gibi kullandiysan, diğer parçaları verir.

Örtülü ödenek falan dinlemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 16 Mayıs 2020; 19:46:11 >

• Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    burda fikri olan kişilerle tartışıyorum. fikrinde ziyada kendini birşey sanıp kendi fikirlerininden başka kimsenin fikrine saygısı

olmayan sen ve senin gibiler yüzünden gerçek tartışma bile yapamaz olduk.

ben mhpliyim kardeşim. mhpli olmak devleti savunmaktır anlayabilme kapasitenin olduğunu düşünmüyorum.

benim ne olduğum belli, savunduğum devlettir.

sen ve senin gibiler ise millete trol derken neyi kimi ve niye savunduğunuzu ifade edebilmekte zorluk çekiyorsunuz.

ben bir tarafı savunurken trol oluyorsam sen bir tarafı savunurken trol olmuyormusun.

akp savunucusu olsam çok net ifade de ederdim. kimseden bir çekingem yok.

tartışmaya girmek istemiyorsan rüzgar yapma. varsa fikrin düşüncen konuş.
  • Hayır, yasalar şahsım devletinde sıradan bir akp ilçe başkanına bile işletilmiyorken, kalkıp Atatürk'ün mirasına çökmek için yasaları, kanunları sıralamak ahlaksızlıktır.

Ülkenin kurucusundan bahsediyoruz.. istisna olması gereken bir önderden bahsediyoruz
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    kötü niyetli öylemi.

sizin düşünceniz düşünce olabiliyor ancak farklı düşünmek kötü düşünce. baştan zaten art niyetinizle geliyorsunuz.

şu anda ekonomik yönden çıkmaza girmeyen devlet yok zaten. her devlet kendi hacmi içerisinde zaten zora girdi.

üretim durdu, turizm durdu, ticaret durdu. ekonomik olarakta millet muhalefetin daha iyi birşey getiremeyeceğini bildiği için

kötünün iyisi diyerek seçiyor akpyi. bir kere bunu bir kabul etmek gerek.

varlık fonunun içinin boşaltıldığını söylemek bence art niyetli, taraflı bir bakış açısı.

varlık fonunun kurulma amacı nedir kardeşim. gerekli ekonomik enstrümanları hızlı bir şekilde kullanabilmektir.
    ekonomik krize girip, kendi ülkesinin kurucusunun vasiyetine çökmek için planlar yapan başka bir ülke örneği verir misiniz?

üstelik ülke vatandaşı akp'yi iyinin kötüsü için seçmesini bir kenara bıraktım, akp'nin ele geçirdiği basın ve yayın organlarıyla, maaşlı troller ordusuyla ülkede akp dışında herkesin terörist olarak yaftalanmasının ülke seçmeni üzerinde bir etkisi yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Mayıs 2020; 19:55:47 >
    Atatürk yaşayasdı ülkesi için iş bankasını hazineye devredermiydi etmezmiydi.

bu bankayı niye ne için kurdu bunu düşünmek bile yeterlidir bence.

sırf belirli bir kurumlara ve çalışanlarına aktarılsın diye kurmadı değilmi bu bankayı.

Hazineye devredilmesi Atatürkün kurduğu devletin kalkınmasına yardımcı olacaksa bunda ne türlü bir zarar var.
    Atatürk yaşasaydı inanın bugün bunları konuşuyor olmayacaktık.. ekonomik kriz mi?

edit: çalışanlara aktarılan pay, atatürk'ün hisseleri üzerindeki pay değildir.. farklı bir sandıktan oluşturulmuş gelirlerdir..

işbankasının hazineye geçmesiyle kalkınacağımızı sanmanız gerçekten çok ilginç.. 19 yılda satılan kurumlar diyorum, işsizlik diyorum, kriz diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Mayıs 2020; 19:58:50 >
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Kargalar gibi nasıl da toplanmışlar mesajın altına

Kuyruklarına basılınca böyle oluyorlar. Verdim artınızı.

Atatürk keşke yaşasaydı o apayrı bir durumda.

iş bankasının sadece çalışanlarına ve belirli vakıflara faydasından ziyade dediğim gibi hazineye devredilip daha çok faydalı olmasını Atatürk istemezmiydi.

kalkınmaktan ziyade bir artı getiridir. tabiki orayı hazineye geçirince herşey güllük gülistanlık olmayacak.

işsizlik ve kriz konusunda objektif olabilirsek tüm dünyada bir sıkıntı olduğunu hepimiz biliyoruz.
    türkiye işbnaksı bugün türkiyenin en büyük bankasıdır ve mevcut karlılığıyla her yıl hazineye milyonlarca lira vergi vererek zaten katkı sağlamaktadır.

türkiye'nin işsizlik ve kriz konusu tamamen bir strateji hatasıdır. Mevcut iktidar maalesef kalkınma hamlesi olarak AR-GE, teknoloji, fabrika gibi üretim tesisleşmesine gitmek yerine betona ve inşaata dayalı bir ekonomik model oluşturmasıdır.

Üstelik yargının siyasallaşması dış piyasada türkiyeye olan güveni ve yabancı yatırımcının kararlarını da etkilemiştir. yatırım olmayınca da üretim ve istihdam da olamamıştır. Yani bizim işsizlik ve kriz sebeplerimiz siyasi iktidarın beceriksizliğinin sonucudur. Avrupa'nınkinden farklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Bu mesaj silindi.
    Çok safsın, bu saflıkla bu devirde işin zor

Siz İş Bankası'ndaki Atatürk hisselerini halkın malı zannediyorsunuz herhalde... Atatürk'ün şahsi mülkünden bahsediyoruz.

quote:

Nasıl saygısızlık değil yahu? Atatürk İSTESE İş Bankası'nda kendi şahsına ait hisseleri hazineye miras bırakmasını bilmez miydi? Bırakmamış, neden, bir bildiği var demek ki. Miras bıraktığı şahsi malının belli amaçlar doğrultusunda kullanılmasını, bunu da kendi belirlediği bir organizasyonun yapmasını vasiyet etmiş. Şahsi mülkiyetin miras hukukuna aykırı şekilde bir başkasına devredilmesi GASPTIR.

Tayyip de ölünce tüm malı mülkü ailesin kalması yerine, doğrudan Hazine'ye katılsın o zaman, yer mi? Atatürk'ün malının hazine tarafından gasp edilmesini savunup da Tayyip'in malının ailesine kalmasını normal görmek ikiyüzlülüktür.

• Kankkunen kullanıcısına yanıt
    hulkibey kullanıcısına yanıt
    türk ticaret kanundaki ticari faaliyet ve ticari işletme tanımı "ticari işletme sıfatına haiz olmak isteyen kuruluşlar" içindir. chp ticari işletme değil ki, bu tanımlar üzerinden yürüyelim. Üstelik söz konusu bir ülkenin kurucu liderinin vasiyetiyken hala bunu kanunla, yasayla, ttk'daki tanımlamalarla delmeye çalışılması ahlaksızlıktır.

kaldı ki atatürk öldüğünde tüm mal varlığını türk milletine bırakmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Mayıs 2020; 20:36:44 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.