Şimdi Ara

Herşey bitti sıra İşbank hisselerinde (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
16.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iş bankasını kim niye kurdu arkadaş.

Atatürk devleti ve milletinin lokomotifi olsun diye kurmadımı.

iş bankası ve ortakları zengin olsun diye mi kurdu.

değişen şartlar ve zamanla devletin faydasına olacak olsa Atatürk hazineye devretmezmiydi.

a haber haberde izlerim halk tv de foxda tele 1 de.

sizin sıkıntınız ise sadece halk tv tele 1 fox izlemek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozoz15

iş bankasını kim niye kurdu arkadaş.

Atatürk devleti ve milletinin lokomotifi olsun diye kurmadımı.

iş bankası ve ortakları zengin olsun diye mi kurdu.

değişen şartlar ve zamanla devletin faydasına olacak olsa Atatürk hazineye devretmezmiydi.

a haber haberde izlerim halk tv de foxda tele 1 de.

sizin sıkıntınız ise sadece halk tv tele 1 fox izlemek.
    Aman Allah'ım birader niye bilmediğin konularda inatla konuşuyorsun?

Miras hukukunu çiğneyemezsin. Olmaz, anlıyor musun?
    Baban sana evini bıraktı, devlet o evi alamaz.

Atatürk yüzde 30 hissesinin kar payının dil ve tarih kurumlarına gitmesini istemiş. CHP'ye de bunu sen denetle demiş. Miras bu. Şunun neyini anlamıyorsun. CHP'ye bir faydası yok bunun, ama miras bu.

İş bankası ortakları dediğin iş bankasının güvenlik görevlisi, kasa görevlisi, müdürü.

Bankanın sahibi bankanın sandığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 16 Mayıs 2020; 17:22:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    yav niye sen herşeyi her konuyu biliyorsun da biz birşey söyleyince siz bilmiyorsunuz şu bu.

Atatürk devleti için kullanırmıydı kullanmazmıydı ya.

çok basit soru soruyorum.

bunu bilmek için uzman olmaya gerek yok.
  • quote:

yav niye sen herşeyi her konuyu biliyorsun da biz birşey söyleyince siz bilmiyorsunuz şu bu.

Atatürk devleti için kullanırmıydı kullanmazmıydı ya.

çok basit soru soruyorum.

bunu bilmek için uzman olmaya gerek yok.
    Çünkü bilmiyorsun. Yahu şaka mısın?

Zaten devlete gidiyor o para.

Dil ve tarih kurumu kimin kurumu devletin kurumu. İnanılmaz artık. Bıkmıyor adam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 16 Mayıs 2020; 17:24:15 >
    herşeyi bilmek seni yormuyor mu arkadaşım ya.

bu kadar bilgi birikiminle buralarda harcanıyorsun harbiden.

hazineye gitmesiyle şu anda gittiğe yerler birmi.

bunları ayırt edebilmeyi düşünebilirmisin.

devleti yönetenler de senin kadar düşünemedikleri için aslında zaten devlete gelen parayı görmezlikten gelip yok illa

hazineye gelsin diye gereksiz bir tartışma yaratıyorlar.

her kuruma giren çıkan para farklıdır değilmi.
  • quote:

devleti yönetenler de senin kadar düşünemedikleri için aslında zaten devlete gelen parayı görmezlikten gelip yok illa

Onu da bilmiyor iyi mi

Ak parti'nin planında da o para dil ve tarih kurumlarına gidecek.

Zaten dediğin para da hiçbir işe yaramaz. Kar üzerinden yüzde 30 sarayın aylık masrafı olur ancak.

Ak parti'nin derdi yönetimi ele geçirmek. vakfa el koyup iş bankasının çalışanlarının emekçilerin paylarına çökmek. Hoş sen onu da savunacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 16 Mayıs 2020; 17:31:16 >

onuda mı bildin

gerçekten sana helal olsun.
    DW.COM
    İş Bankası'nın Hazine'ye devri mümkün mü? | DW | 14.02.2020
    https://www.dw.com/tr/i%C5%9F-bankas%C4%B1n%C4%B1n-hazineye-devri-m%C3%BCmk%C3%BCn-m%C3%BC/a-52375014

bu yazıyı oku.

• quote:

onuda mı bildin

gerçekten sana helal olsun.
    https://www.dw.com/tr/i%C5%9F-bankas%C4%B1n%C4%B1n-hazineye-devri-m%C3%BCmk%C3%BCn-m%C3%BC/a-52375014

bu yazıyı oku.
    Okudum ve benim dediğim hemen her şeyi doğruluyor.

O imkansıza yakın dediğin şeyi dibine kadar deneyecekler. Aihm'den aym'den dönecek ama o zamana kadar çoktan satmış olacaklar.

Yerlerine gelen iktidar korkunç bir tazminat ödeyecek. Gerçekten savunulacak şey var savunulmayacak şey var. Bunu savunma.

Bu miras hakkıdır, bu konularda kanunu çiğnemek devleti çökertir. Hayal dahi edilmemeli.

• quote:

Tartışmanız beni alakadar etmiyor sadece tavsiye sana. Boş konuşmayı bırak gerçeklere bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Cumhuriyet Halk Partisi işbankası üzerindeki denetim hakkını "Atatürk'ün Vasiyeti" üzerine yapıyor. Ortada Atatürk'ün vasiyeti var. Siz hala anayasadan, tdk'nın ticari faaliyet tanımından bahsediyorsunuz. Üstelik tdk'da ticaret kelimesinin anlamına tekrar bakın isterseniz

https://sozluk.gov.tr/?kelime=ticaret

chp para alıp vermiyor, kar elde etmiyor
    Hukukta tanımlar yine kanunlardan alınır. Mevzuatta "Anayasa" terimi geçiyorsa, bunun tanımını hukuki kaynaklardan alırsın(Mevzuat, doktrin, içtihat gibi), TÜRKÇE SÖZLÜĞÜNDEN değil.

Arkadaşlar dedim ki, hukuk bilgisi sıfır olan arkadaşlar alıntılamasın(Az çok hukuk nosyonu olan arkadaşla özelden çok güzel tartıştık, yapılabiliyor, ama hukukun kutsallığını anlayamayan, hukuki terimlere yabancı partizanlara dert anlatmak imkansız). Çünkü neyi bilmediğini bile farkında olmayan adama neyi öğretebilirim?
    Birisi gelir miras hukuku der sonradan çıkmış kanun varken, birisi gelir kanundan önce çıkmış mahkeme kararı atar, birisi gelir Türkçe sözlüğünden tanımla hukuki ihtilaf çözmeye kalkar, size ben daha ne diyeyim? Alıntılamayın arkadaşlar çok basit, aranızda tartışın...

Şuraya bak konuda anonim şirket ortakları ne demek bunu bilmeyen, hatta açıp kanunda bunun ne anlama geldiğini okuyacak kadar zaman ayırmayan, güvenlik görevlisini şirket ortağı zanneden tipler hukuk tartışıyor. Sonra bu ülke niye bu hale geliyor. Herkes her şeyi biliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 16 Mayıs 2020; 17:57:54 >

• ozoz15 kullanıcısına yanıt
    Miras hukuku nedir bilir misin sen ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 16 Mayıs 2020; 17:57:44 >
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    sen dolumu konuşuyorsun.

buyur konuş görelim.
    deneyecekler tabiki de.

hazineye devrinde ne yanlış var anlamıyorum ya.

neymiş çalışanların hakkıymış çalışanlara aitmiş.

bu kadar büyük bir kurumun sadece çalışanlara ve belirli kurumlara faydasından başka devlete faydalı olabilmesinin kime zararı

var.

Atatürkün ilkelerini hatırlayın sadece.

Atatürk yaşasaydı zaten hazineye devrederdi.

bunu demeye çalışıyorum.

zordur kolaydır vs.

burda yanlış olan nedir bunu söylüyorum.
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    bu kurum öyle miras hukunun arkasına saklanılarak sadece çalışanlara ve vakıflara mal edilemeyecek kadar millidir.

bu bankanın hazineye devrinden niye rahatsız olunuyor.

şimdi hükümet akp yarın başka bir parti olur.

böyle bir kurumun devlete geçmesinden neden rahatsız olunur.

başka zaman devlet herşeri özelleştirir denir diye eleştirilir.

işe gelmeyince de miras hukuku var şu var diyerek millileşmeye bahaneler üretilir.
    peki tdk ve ttk ya giden bu paralardan siz niye rahatsız oldunuz? Giden paraları alınca ne yapıcaksınız ? Veya kurumu ele gecirip neler yapıcaksınız ?
    miras hukuku çok farklıdır iş bankasının durumu çok farklıdır.

ülkenin kurucusu tarafından kurulan, devlete ve millete fayda sağlamakla mükellef bir kurum var ortada.

sadece çalışanlara ve belirli zümreler faydalansın diye kurulmuş değildir bu banka.
  • SYLAS S kullanıcısına yanıt
    harcıyacağım kardeşim.

siz derken onu anlayamadım.

ancak neden hazineye bağlanmasını savunuyorsunuz derseniz söyliyeyim.

varlık fonuna devriyle tabiki hazinenin varlığı artacaktır. bunda bir zarar yerine yarar görüyorum ben.
    siz derken savundugun kesimi ima ettim.

ben yarar görmüyorum belki size yararı vardır da bir saray daha yapılır hükümete.
  • Herşeyi geçtim.. İşbankası hazineye aktarılsa aktarılan paranın bizim cebimize gireceğini sanmak, 2023'te sevr'in sona erip bor madeni çıkartacağımız yalanına inanmakla eş değer.

Ortada ticari faaliyet yok, olsa bile ülkenin kurucusu vasiyetinde bunu istemiş. Ülkenin kurucusuna saygısı olmayanlar çıkıp türk ticaret kanunundaki tanımlamalardan gidip yol yapmaya çalışıyor. ülkenin kurucusu bunu vasiyet etmiş hala neden bahsediyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.