Şimdi Ara

Herşey bitti sıra İşbank hisselerinde (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
16.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atiuser

Anayasal dediğin miras hakkı, hemen sonraki fıkrasında "kanunla sınırlandırılabilir" deniyor. Ancak eminim kanunu bir kere açıp okumadın bile, ordan burdan duyduklarınla konuşuyorsun.

Hukuki açıdan söylediklerim gerçekler, bu işin eğitimini almış her hukukçu arkadaşım kanunlar arasındaki ihtilafta öncelik-sonralık, genel-özel gibi yorumlara gidildiği konusunda beni tasdikleyebilir.
    Ticari faaliyetin tanımı yalnızca TTK 3'te geçer, ve şu şekildedir.
    "Bu Kanunda düzenlenen hususlarla bir ticari işletmeyi ilgilendiren bütün işlem ve fiiller ticari işlerdendir."
    Yani işletmeyi ilgilendiren bütün işler, yönetim kuruluna katılmak dahi, ticari bir faaliyettir. Bunu başka türlü yorumlayabilen varsa buyursun gelsin, ama bilgi dağarcığı google olan birinden bunu bekleyemem.

Ciddi hukukçular dediklerin CHP fanatikleri, senin gibi hukuku değil, tarafını önemseyenler.

Özetle, bilmediğin konularda görüş bildirme

@Nat Alianovna

Yönetim kurulu üyelerinin görevleri vardır, bunları icra etmeleri zaten zorunludur. Belli oturum sayısına katılmazlarsa üyelikleri düşer, bu bağlamda oturumlara katıldıklarını karine olarak kabul ediyorum. Yani basitçe anlatmak gerekirse: Örneğin babası yoksulluk durumunda olan birinin çocuğu öldü. Burada gidip çocuğun babasına bakıp bakmadığı konusunda ispat yükü size ait olmaz, zirâ Medeni Kanun'a göre zaten bu bir zorunluluktur ve her durumda çocuğun babasına baktığı karine olarak kabul edilir. Anlatabiliyor muyum? Zaten zorunluluksa bir durum, doğal olan o kişinin bunun sürdürdüğüdür.

Ticari işlemin tanımını yukarıda kanun maddesinde verdim. Buyur yorumla.

Alıntıları Göster
    Hey Allah'ım.

O kanunla sınırlandırma olayı bambaşka konular için. Miras bırakılmış mala çökmek ne la.

Anlamamak için bu kadar kasılır. Dediğim gibi anayasa'ya açıkça aykırı, oradan ya da Aihm'den döner. Ciddi hukukçuların kimliği olmaz. Senin ciddiye aldığın adam ise kimlikten ibaret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Hey Allah'ım.

O kanunla sınırlandırma olayı bambaşka konular için. Miras bırakılmış mala çökmek ne la.

Anlamamak için bu kadar kasılır. Dediğim gibi anayasa'ya açıkça aykırı, oradan ya da Aihm'den döner. Ciddi hukukçuların kimliği olmaz. Senin ciddiye aldığın adam ise kimlikten ibaret.

Alıntıları Göster
    Bak sen, bambaşka konular içinmiş. Kanun da yorumluyor.

Yargı yolu da yorumlamış... AİHM'den döner diyor birde, AİHM'in işleyişini de bilmiyor ki döner nedir, ne olacak zannediyorsun acaba?

Benim fikrim bir kişi yörüngesinde değil, o kişinin fikri sadece bir örnekti. AKP'li birisi Allah 1 dese onu da reddedersin. O yüzden bu konuda fikrinin bir önemi yok.

Forumda gördüğüm en saçma konuşan adamlardansın, varsa konu üzerine bir yetkinliğin, özelden bunu belirterek sorabilirsin, aksi takdirde fikirleri taraf olduğu kutbun çekimi alanından çıkamayan birisiyle tartışarak zaman kaybetmeyeceğim. Kanun maddesini verdim, yorumunu yaptım, anayasada sınırlandırılabileceğini de söyledim. Hâla anlamamak için çaba göstermek klasik bir aktroll aymazlığı olmaktan öteye gidemez. Tabii tek fark, sizin muhalif olmanız ama karakter olarak aynısınız. Bu bağlamda bu tartışmayı sürdürmeyeceğim, iyi günler.

• muallim05 M kullanıcısına yanıt
    Ben 42 yaşındayım. O günleri çok net hatırlıyorum. Sabit kur rejiminden ani çıkış yapıldığı için dolar fırlamıştı. Yaklaşık 2 aylık bocalama oldu. Sonra imf ile anlaşıldı. Bankacılık düzenlemeleri yapıldı. Aniden de piyasa süt liman oldu. Şimdiki kriz o zamanın 10 katı daha kötü.

O zamanki zararlar şimdikinin yanında çerez parasıydı. Sen şimdiki devlet bankalarının görev zararına hiç baktın mı? Sgknın zararı bi ara yıllık 40 milyar liraydı, 80 milyar olmuştur şimdi. Geçen sene ziraat bankasının görev zararı 3 milyardı. Hem de krediyi çiftçiye değil, artık yol köprü ev simitçi gibilerine veriyor. Herkesi cahil mi sanıyorsun?

En kötü zamandaki işsizlik şimdikinin yarısıydı. Gerçek hesaplanan işsizlik tariji rekoru olan %10a çıktı diye millet isyan etmişti, tüm kepenkler kapandı diye. Şu anda oynanmış rakamlarla %15, gerçek işsizlik belki %30.

O zamanki mb kasası şimdikinden iyiydi. Kasada 20 milyar varken 1 milyara krize girdik. Şimdi devletin parası 0 lira, milletin bankaya diye emanet ettiği paranın da yarısı kaldı merkez bankasında. Millet bankaya saldırıp verin paramı dese, bankalar merkez bankasına verdiği emaneti geri istese mb rezervi hop eksiye düşer.

Kısa vadeli borç, rezervin 3 katı. O zamanlar milletin bankaya verdiği paradaki devlete giden kısmı harcamak, bütün kurumları ayrı ayrı borçlandırmak, elde avuçta ne varsa satmak gibi mucize fikirler (!) kimsenin aklına gelmemişti.

O zaman birisi başbakana 10 metre YAKLAŞABİLİP yazarkasa fırlattı diye 20 yıldır konuşuyorsunuz. Şimdi kaç kişinin açlıktan intihar ettiğini duyamıyoruz bile. Geçenlerde senin gibi birisi sordu bana, beraber baktık internete 1 dakikada son 4 gün içindeki ekonomi yüzünden intihar sayısı 3 dü.

Paralı kalem (parmak) olduğundan ne yazsak boş, belki gençlerin kafasını karıştırırız diye uğraşıyorsunuz. Bilen adam yemez.

O zamanla bu zamanın demokrasisini, eğitimini, kurumlardaki liyakati, yapılan hırsızlıkları yazmadım bile. Yakında 100 ciltlik kitabını okur herkes. İşte o zaman en çok da senin gibiler akpye küfredecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 15 Mayıs 2020; 12:25:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Anayasal dediğin miras hakkı, hemen sonraki fıkrasında "kanunla sınırlandırılabilir" deniyor. Ancak eminim kanunu bir kere açıp okumadın bile, ordan burdan duyduklarınla konuşuyorsun.

Hukuki açıdan söylediklerim gerçekler, bu işin eğitimini almış her hukukçu arkadaşım kanunlar arasındaki ihtilafta öncelik-sonralık, genel-özel gibi yorumlara gidildiği konusunda beni tasdikleyebilir.
    Ticari faaliyetin tanımı yalnızca TTK 3'te geçer, ve şu şekildedir.
    "Bu Kanunda düzenlenen hususlarla bir ticari işletmeyi ilgilendiren bütün işlem ve fiiller ticari işlerdendir."
    Yani işletmeyi ilgilendiren bütün işler, yönetim kuruluna katılmak dahi, ticari bir faaliyettir. Bunu başka türlü yorumlayabilen varsa buyursun gelsin, ama bilgi dağarcığı google olan birinden bunu bekleyemem.

Ciddi hukukçular dediklerin CHP fanatikleri, senin gibi hukuku değil, tarafını önemseyenler.

Özetle, bilmediğin konularda görüş bildirme

@Nat Alianovna

Yönetim kurulu üyelerinin görevleri vardır, bunları icra etmeleri zaten zorunludur. Belli oturum sayısına katılmazlarsa üyelikleri düşer, bu bağlamda oturumlara katıldıklarını karine olarak kabul ediyorum. Yani basitçe anlatmak gerekirse: Örneğin babası yoksulluk durumunda olan birinin çocuğu öldü. Burada gidip çocuğun babasına bakıp bakmadığı konusunda ispat yükü size ait olmaz, zirâ Medeni Kanun'a göre zaten bu bir zorunluluktur ve her durumda çocuğun babasına baktığı karine olarak kabul edilir. Anlatabiliyor muyum? Zaten zorunluluksa bir durum, doğal olan o kişinin bunun sürdürdüğüdür.

Ticari işlemin tanımını yukarıda kanun maddesinde verdim. Buyur yorumla.

Alıntıları Göster
    TT3:
    "Bu Kanunda düzenlenen hususlarla bir ticari işletmeyi ilgilendiren bütün işlem ve fiiller ticari işlerdendir"

İş Bankası:
    "Atatürk hisselerinin mülkiyet ve temsilinin vasiyet, yasalar ve yargı çerçevesinde Türkiye İş Bankası tüzel kişiliğinden bağımsız olarak belirlenmiş olduğu açıktır. CHP / Atatürk hissedarlığının iş yapış biçimi üzerinde etkisi yok. Bankanın çoğunluk hissedarlığı çalışanlar sandığı, geri kalanı halka açık hissedarlık."

Yukarıdaki bir arkadaş ne yazmış bakalım.

"CHP'nin Atatürk hisselerini kontrol için atadığı yöneticiler İş bankasında karar oylamalarına KATILMAZLAR. Sonucu sandık belirler onlar imza atar sadece. "

Bana miras değil 3 üye tarafından ticari işlem gerçekleştirildiğine dair bir belge göster. Burada yarım yamalak bir hukuk bilgisiyle gösteriş yapmaya çalışarak Atatürk'e ihanet ediyorsun, hem bağımsız bir özel bankayı hem de ülkenin kurucusunun Türk Dil ve Türk Tarih Kurumları'na bıraktığı mirası temsille şereflendirilmiş bir siyasi partiyi lekeliyorsun.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Yarım yamalak hukuk bilgisi diye aşağılayıp, hiç hukuk bilgisi olmayan adamı sırf kendi fikrine uyduğu için kabul ediyorsun. Ne sandığı kardeşim? Anonim şirket yönetim kurulu dediğin bir avuç adam, hukuk bilgisi 0, zannediyor ki binlerce üye gidip HER KARARA sandıkta oy atıyor!

TTK. md. 365: Anonim şirket, yönetim kurulu tarafından yönetilir ve temsil olunur.
    Kanundaki istisnai hükümler saklıdır.

TTK. md. 374: Yönetim kurulu ve kendisine bırakılan alanda yönetim, kanun ve esas sözleşme
    uyarınca genel kurulun yetkisinde bırakılmış bulunanlar dışında, şirketin işletme konusunun gerçekleştirilmesi
    için gerekli olan her çeşit iş ve işlemler hakkında karar almaya yetkilidir.

TTK. md. 375: Yönetim kurulunun devredilemez ve vazgeçilemez görev ve yetkileri
    şunlardır:
    a) Şirketin üst düzeyde yönetimi ve bunlarla ilgili talimatların verilmesi.

TTK. md. 390: Esas sözleşmede aksine ağırlaştırıcı bir hüküm bulunmadığı takdirde,
    yönetim kurulu üye tam sayısının çoğunluğu ile toplanır ve kararlarını toplantıda hazır bulunan
    üyelerin çoğunluğu ile alır.

Anonim şirketin yönetimi hakkında genel anlamda fikrin olması açısından şunları okumanı, sonra mümkün mertebe bir ticari işletme hukuku kitabı alıp öğrenmeni tavsiye ediyorum, sonra hiçbir yetkinliğin olmadığı konularda karşındakilerin bilgilerini aşağılama densizliğine girmezsin umarım.

Bundan sonra buradan tartışmak isteyenler alıntılamasın, ben kimseyi eğitmek zorunda değilim. Olmayan hukuk bilgisiyle çoluk çocuğun aşağılamalarını da dinlemek zorunda değilim. Bilgisi olduğunu düşünen kişi özelden konu üzerine ne yetkinliği olduğunu belirtmek ve bir hukukçu yaraşır uslupla konuşmak şartıyla gelebilir, her türlü tartışırız ve yaptık da konuda bir arkadaşla. Onun haricinde buradan daha fazla cevap vermeyeceğim. Burada Anayasa açmaktan aciz, anonim şirket yönetim kurulu işlevini bilmeyen tiplere ben nasıl hukuk anlatayım? Bu dersleri okulda almaya kalksan önce 20 tane ders alman lazım bunları anlaman için. Ben burada 2 satırda dert anlatmaya çalışıyorum, aşağılanıyorum!

Daha fazla uzatmayacağım, katılmayan bahsettiğim şartlarla özele gelebilir, onun haricine cevap yazmayacağım, herkese iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 15 Mayıs 2020; 12:35:54 >

• Size basit bir soru X bir parti bir bakkal dükkanı açtı ve ticaret yapıyor.
    Devletin ne yapması lazım ?
    A-)Bakkalın üstüne çökmek
    B-)Siyasi Partiler Kanununa Muhalefetten ilgili partiye Ceza vermek

Düz mantık ile gerçek amacın farklı olduğu anlaşılıyor

Hukuki olarak Chp nin şu anda hisseler yüzünden ticari faliyet içinde bulunduğunu düşünmüyorum. Ttk 3 ticari işletmelerin yaptığı işlemlerden bahseder. Chp bir ticari işletme değildir. Zaten mevcut kanunlar çerçevesinde hisse devirleri yapılamayacağı için yeni kanun hazırlıkları var. Malesef ülkemizde kişi ve olaylara göre özel kanun maddeleri çıkarılabildiği için her ne kadar gelecek olan bir KANUN olsa da ADALETLİ olmayacaktır.
  • Buradan şunu anlayın. Malınız, mülkünüz hiçbir şeyiniz garanti değil. Bir bakmışsınız bankadaki mevduatınıza Cumhurbaşkanlığı Khk'sı ile bir kısmına el konulmuş. Döviz hesabınızı zorla tl'ye çevittirme gibi şeylerle karşılaşabilirsiniz. Servet vergisi çıkarabilirler. Çalışan emeklilerden zamanında kesilen sosyal güvenlik destekleme primi tekrar alabilirler. Her şeyi berbat eden onlar. Ama bedelini bize ödetirler. Halkımız bu kadar uyuz olduğu vakit semer vuran çok olur. Alım gücü düştü, enflasyon yükseldi. Paranın değeri her gün düşüyor. Tl'nin faiz getiris enflasyonun altında kaldı. Şimdi ucuz kredi ile milleti tekrar borca sokuyorlar.
  • quote:

Yarım yamalak hukuk bilgisi diye aşağılayıp, hiç hukuk bilgisi olmayan adamı sırf kendi fikrine uyduğu için kabul ediyorsun. Ne sandığı kardeşim? Anonim şirket yönetim kurulu dediğin bir avuç adam, hukuk bilgisi 0, zannediyor ki binlerce üye gidip HER KARARA sandıkta oy atıyor!

TTK. md. 365: Anonim şirket, yönetim kurulu tarafından yönetilir ve temsil olunur.
    Kanundaki istisnai hükümler saklıdır.

TTK. md. 374: Yönetim kurulu ve kendisine bırakılan alanda yönetim, kanun ve esas sözleşme
    uyarınca genel kurulun yetkisinde bırakılmış bulunanlar dışında, şirketin işletme konusunun gerçekleştirilmesi
    için gerekli olan her çeşit iş ve işlemler hakkında karar almaya yetkilidir.

TTK. md. 375: Yönetim kurulunun devredilemez ve vazgeçilemez görev ve yetkileri
    şunlardır:
    a) Şirketin üst düzeyde yönetimi ve bunlarla ilgili talimatların verilmesi.

TTK. md. 390: Esas sözleşmede aksine ağırlaştırıcı bir hüküm bulunmadığı takdirde,
    yönetim kurulu üye tam sayısının çoğunluğu ile toplanır ve kararlarını toplantıda hazır bulunan
    üyelerin çoğunluğu ile alır.

Anonim şirketin yönetimi hakkında genel anlamda fikrin olması açısından şunları okumanı, sonra mümkün mertebe bir ticari işletme hukuku kitabı alıp öğrenmeni tavsiye ediyorum, sonra hiçbir yetkinliğin olmadığı konularda karşındakilerin bilgilerini aşağılama densizliğine girmezsin umarım.

Bundan sonra buradan tartışmak isteyenler alıntılamasın, ben kimseyi eğitmek zorunda değilim. Olmayan hukuk bilgisiyle çoluk çocuğun aşağılamalarını da dinlemek zorunda değilim. Bilgisi olduğunu düşünen kişi özelden konu üzerine ne yetkinliği olduğunu belirtmek ve bir hukukçu yaraşır uslupla konuşmak şartıyla gelebilir, her türlü tartışırız ve yaptık da konuda bir arkadaşla. Onun haricinde buradan daha fazla cevap vermeyeceğim. Burada Anayasa açmaktan aciz, anonim şirket yönetim kurulu işlevini bilmeyen tiplere ben nasıl hukuk anlatayım? Bu dersleri okulda almaya kalksan önce 20 tane ders alman lazım bunları anlaman için. Ben burada 2 satırda dert anlatmaya çalışıyorum, aşağılanıyorum!

Daha fazla uzatmayacağım, katılmayan bahsettiğim şartlarla özele gelebilir, onun haricine cevap yazmayacağım, herkese iyi günler.
    Bankayı yönetenler bankanın kendi içerisinde yükselmiş yöneticileri. Sandığı temsil edenler onlar. CHP üyelerinin ticari veya daha spesifik olarak söylersek bankacılık fonksiyonu yok. Mirası temsilen oradalar. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Bankanın kendisini dayandırdığı anonim şirket tanımını daha dün PDF olarak internetten indirip okudum. Buraya böyle zannediyorum diyerek saçmasapan şekilde bir şeyler dizmiyorum ardından Avatar filmleri misali bükücülük yapmıyorum.

Sözlerini aynen iade ediyorum. Yarım yamalak biliyorsan susmalısın. Gösterişe girişmemelisin.

• iş bankasının yönetim kurulundaki 4-5 kişinin seçimi chp tarafından yapılıyor. Şimdi bunu devlete geçeirmenin ne yanlışı var. akp yüzyıllarca hükümet olmayacak beyler.
  • Kemerleri baglayin ve arkaniza yaslanin.

Dovizdeki yukselisi hep beraber izleyelim.

• Korkuyorum bunlar yakında bizim oğlanın kumbarasına da göz dikecekler.
  • Bunların derdi CHP li yöneticileri alıp kendi adamlarını atamak Değirmende Un Kuyuda Su Bitti

• Adalet sizlerin eline kaldıysa yargıya gerek yok infaz hazır.
  • Bu iş çok uzadı.10 günde halledin, gelin emrediyorum!

La Casa Da Para Kalmadığı için her şeyi satması lazım.Hisseler orada boş durana kadar işe(!) yarasın demi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURQUAZ06

iş bankasının yönetim kurulundaki 4-5 kişinin seçimi chp tarafından yapılıyor. Şimdi bunu devlete geçeirmenin ne yanlışı var. akp yüzyıllarca hükümet olmayacak beyler.
    el attıkları heryer kuruyor ve kar eden yerler zarar etmeye başlıyor ya, ,devlete geçirmenin ne zararı var diye sordunda aklıma bunlar geldi.
    mesela Türkiye'nin gözbebekleri Varlık fonuna dahil edildikten sonraki hallerini bir araştır bakalım, ne demek istediğimi anlarsın.

Bugün bu topiğe şunu yazmıştım, şaka / espri sanıyorlar yazdıklarımı ama anayasal hakların gasbı olarak görülürse, hiçte espri değil.
    "Bu gidişle benim oğlanın kumbarasına da göz koyacaklar bunlar"
  • "BAĞIMSIZ ÜYELER ATANACAK"

hahahahah
  • Cumhuriyet halk partisi'nin hissesi değil Atatürk'ün mirasıdır.
    Olaya bu yönden bakınca bu doyumsuzların niye çullandığı ortadadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan457 -- 15 Mayıs 2020; 20:6:49 >
  • Akbabalar iş başında desene. Av arıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

"BAĞIMSIZ ÜYELER ATANACAK"

hahahahah
    Bağımsız üye görmek isteyen Türk Telekom , Thy ve Türkcell'e atananlara baksın.
    Bu arada benim yas ilerledi Single Malt Viskiler eskisi gibi ucuz olacaksa , İs bankasını çin'lilere ipotek edip yiyelim.
    Benden sonra tufan
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.