Şimdi Ara

Herşey bitti sıra İşbank hisselerinde (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
16.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu krizde , virüste bile hala neyi nasıl yapsak peşinde olan insanlar var
    Ne güzel yönetiliyoruz ne güzel.
    Yazıklar olsun ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALFATURK34 -- 15 Mayıs 2020; 2:46:5 >
  • size olmayan kanun zırvalayarak kendini hukukçu olarak tanıtan akp veya mhplilere gram itibar etmeyiniz...
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    İstediği yasayı çıkarsın,kralı gelse alamaz kimse.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Vasiyet varken hukuk işlemez.

• Bu ülkenin %90'ı devlet-hükümet ayrımı yapamıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurucu liderin vasiyeti yerine getirmemek😔
    Atamız bunu Ahmete, mehmete değil. Kendisine ait olan ortaklık yüzdesini
    TÜRK tarih kurumuna
    TÜRK Dil kurumuna verilmesini vasiyet etmiş.
    Bunu anlamak bile Atatürkü anlamak için yeter.
    Ve maalesef kurumun başınada bir zat getirmeleri 🙄(cemaat ataması)
    Biraz saygı hak etmiyor mu atamız bırakın siyaseti bırakın sağı solu. Bu kadar mıyız. Bu kadar mı köreldik ya.

• anakata kullanıcısına yanıt
    Devlet = çiftçiler günü mesajı : köylü milletin efendisidir.

Hükümet = çiftçiler günü mesajı : şu kadar TL para verdik, veriyoruz.
    😉

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkocogly -- 15 Mayıs 2020; 5:57:19 >
  • Fatih kullanıcısına yanıt
    Tecavüzcülerin vafkından işte😉
    Tarafısz çoluk çoçuk erkek kız dinlemezler haklı. Yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkocogly -- 15 Mayıs 2020; 6:4:38 >
  • TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    En iyisi Altına yatırıp üstüne oturmak
    Kuluçkada bekleyince bi zaman sonra iyi civciv yapıyor 😂

• atiuser A kullanıcısına yanıt
    Doğru falan değildir. Bu arada yazıyı yazan arkadaş hukuku eğip bükmek, miras hukukunu, ticaret hukukunu anayayasayı yerle yeksan etmek gibi şeylerle meşgul dibine kadar Ak parti'nin neferi adalet ile ilgisiz yoluna bakan bir avukat.

Ak parti Üsküdar başkan yardımcısı.

https://mobile.twitter.com/aalpbeyaz?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
    Dolayısıyla yazdıklarının Hiçbir önemi ve geçerliliği yok.

Ticari faaliyetin tanımı gelir elde etmektir. Chp'nin kasasına para giriyor mu? Cevap hayır, miras hukukunu çiğneyemezsin. Bir yerlerden döner.

CHP'nin Atatürk hisselerini kontrol için atadığı yöneticiler İş bankasında karar oylamalarına KATILMAZLAR. Sonucu sandık belirler onlar imza atar sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Mayıs 2020; 7:53:39 >

• Arkadaş zaten ekonomin durgun, öngörülen bir daralma yaşayacaksın. Yabancı yatırımcı tedirgin. Kalkıp ateşi körüklüyorsun.

Şimdi size gelip Orta Afrika'da X ülkesi parana %100 faiz veriyor dese yatırır mısın, yatıramazsın çünkü güvenemezsin parana çökülmeyeceğine ya da başka bir şey olmayacağına.

Bu tip hareketler çok riskli, yabancıyı tedirgin etmekten başka bir işe yaramaz.
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    A. Alp Beyaz, atiuser mi bu?
  • bilgiler doğruysa hisse payı aşağı yukarı 1 milyar dolara filan geliyor, bu para kimseyi kurtarmaz tabi ki, zaten bakarsanız bu hissenin geliride devletin kontrolunde ki kurumlara gidiyor, yani geliri yoneten yine akpnin atadiği adamlar.

akplilerin soylemleri tam anlamıyla komedi , devlet bankalarını kredileriyle yandaslara peskes cekilen milyar dolarlık ihaleleri soylemeyip gidip chpnin birkac temsilcisinin atanın hisselerini temsilen orda bulunmasını kullanmanın tek bir amaci var.

bu konularin kullanılma sebebi halkı bolmek, oy veren vatandas rahatsız ciddi oy kaybı var, darbeydi vs bu konularla partiden kayicak insanları manipule etmeye calisiyorlar.

isbankasının chpye ne faydasi var, su halk tvye gidip bir reklam verip kaliteli hd yayın bile yaptıramiyorlar, adamlar kitap satip para kazanacakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 15 Mayıs 2020; 8:57:36 >
  • Herşeyi bir kenara bırakalım.. Atanın mirasını nasıl çiğnersin sen.. Önce aoç şimdi iş bankası. Amaç bütün vasiyeti yerle bir edip unutturmak

Bunu görmemek için kör olmak lazım.. Bunu destekleyen de katıksız vatan hainidir..

• quote:

Orijinalden alıntı: nietzsche55

Muğla Marmaris Okluk Koyu’nda yaptırılan 300 odalı yazlık sarayımız nasıl ama??

selam ve dua ile.
    Şu haber linkinide koyalımda öncesi sonrası vs. görülsün
    Onedio
    Ağaçlar Kesildi, Plaj Dolduruldu: Yazlık Sarayın Yapıldığı Okluk Koyu'nun Önceki ve Sonraki Hali
    https://onedio.com/haber/agaclar-kesildi-plaj-dolduruldu-yazlik-sarayin-yapildigi-okluk-koyu-nun-onceki-ve-sonraki-hali-838212

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Doğru falan değildir. Bu arada yazıyı yazan arkadaş hukuku eğip bükmek, miras hukukunu, ticaret hukukunu anayayasayı yerle yeksan etmek gibi şeylerle meşgul dibine kadar Ak parti'nin neferi adalet ile ilgisiz yoluna bakan bir avukat.

Ak parti Üsküdar başkan yardımcısı.

https://mobile.twitter.com/aalpbeyaz?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
    Dolayısıyla yazdıklarının Hiçbir önemi ve geçerliliği yok.

Ticari faaliyetin tanımı gelir elde etmektir. Chp'nin kasasına para giriyor mu? Cevap hayır, miras hukukunu çiğneyemezsin. Bir yerlerden döner.

CHP'nin Atatürk hisselerini kontrol için atadığı yöneticiler İş bankasında karar oylamalarına KATILMAZLAR. Sonucu sandık belirler onlar imza atar sadece.
    Ticari faaliyet tanımı TTK'da yapılmış, kafanıza göre şudur diyemezsiniz.

İşte sizin sorununuz bu, insanların fikirlerini, kimliklerine göre kabul ediyor ya da reddediyorsunuz. Bu yüzden düşüncenizin bir önemi yok. Siz saçma sapan fikirleri kendi tarafınız diye kabul eder, hukukçu görüşü karşıt fikir diye reddeder ve bu konudakiler gibi aktroll muamamelesi yaparsınız.

Gel gelelim bu konuda ben Anayasa profesörü arkadaşlarımla da münakaşa ettim, bu konuda hukukçular genel olarak 1983 tarihli kanundan sonra CHP'nin haksız olduğu görüşünde.

CHP yetkilileri bir ticari şirketi ilgilendiren işlere imza atmaları dahi TTK3 ve eski ticari kanununca ticari faaliyet tanımına giriyor.

Miras hukuku mevzusuysa, evet miras hukukuna göre CHP haklı, ancak iki kanun ihtilafa düştüğünde, öncelik sonralığa bakılır, genellik özelliğe bakılır. Bu bağlamda ben Siyasi Partiler Kanunu'nun uygulanacağından yanayım Medeni Hukuk maddesindense. Tabi en ideali yeni bir kanunla mevzuattaki bu çatışmanın çözülmesi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 15 Mayıs 2020; 10:30:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Ticari faaliyet tanımı TTK'da yapılmış, kafanıza göre şudur diyemezsiniz.

İşte sizin sorununuz bu, insanların fikirlerini, kimliklerine göre kabul ediyor ya da reddediyorsunuz. Bu yüzden düşüncenizin bir önemi yok. Siz saçma sapan fikirleri kendi tarafınız diye kabul eder, hukukçu görüşü karşıt fikir diye reddeder ve bu konudakiler gibi aktroll muamamelesi yaparsınız.

Gel gelelim bu konuda ben Anayasa profesörü arkadaşlarımla da münakaşa ettim, bu konuda hukukçular genel olarak 1983 tarihli kanundan sonra CHP'nin haksız olduğu görüşünde.

CHP yetkilileri bir ticari şirketi ilgilendiren işlere imza atmaları dahi TTK3 ve eski ticari kanununca ticari faaliyet tanımına giriyor.

Miras hukuku mevzusuysa, evet miras hukukuna göre CHP haklı, ancak iki kanun ihtilafa düştüğünde, öncelik sonralığa bakılır, genellik özelliğe bakılır. Bu bağlamda ben Siyasi Partiler Kanunu'nun uygulanacağından yanayım Medeni Hukuk maddesindense. Tabi en ideali yeni bir kanunla mevzuattaki bu çatışmanın çözülmesi olur.

Alıntıları Göster
    Miras kanunu temel anayasal hak. Hepsinin üstünde. İşte kimliğe bu yüzden bakıyorum.

Hukuki açıdan söylediklerin, komik saçma ve en önemlisi hukuksuz.

Daha önemlisi ciddi hukukçuların tamamı Chp'yi haklı buluyor. Anayasa mahkemesi olmadı Aihm'den döner. Saçmalamanın da limiti olur.

Ticari faaliyetin temel kuralı kasaya para gitmesidir. Nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Mayıs 2020; 11:23:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atiuser

Yönetim kurulunda bulunup, kurul kararlarında söz hakkı sahibi olmak ticari bir işlemdir ve her ticari işlem ticari faaliyet doğurur. Bu bağlamda CHP, kendisini temsil eden 3 kişinin yönetim kurulunda verdiği kararlarla bir ticari faaliyet gerçekleştirmektedir.

Miras hukuku açısından CHP'nin hisselerine el koymak hukuka sığmaz. Ancak zannediyorum ki, Siyasi Partiler kanunu sonradan gelen bir kanun olduğu için, iki kanundaki ortak hükümler çerçevesinde çıkan ihtilafta çözüm olarak, sonra gelen kanunun ilgili hükmünü uygulamak doktrinde doğru kabul edilendir.

@kreat

Orası öyle.

Alıntıları Göster
    Bence ticari işlemin tanımını yanlış biliyorsun. Yönetim kurulunda bulundun mu ki CHP üyelerinin orada kararlar verdiğini, bankanın işine karıştığını biliyorsun? Anonim bir şirkette yaptıklarını söylediğin işlemlerin kaynağını göstermeni istiyorum. Zannediyorumlarla olmaz o iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 15 Mayıs 2020; 11:26:36 >

• nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    Sarayımız bitti mi haberin var mı? Bittiyse ağustos sonu gibi gitmeyi düşünüyorum.

Olmazsa bi başlık açalım da kim ne zaman gidecek bi sıraya koyalım, karışıklık olmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Miras kanunu temel anayasal hak. Hepsinin üstünde. İşte kimliğe bu yüzden bakıyorum.

Hukuki açıdan söylediklerin, komik saçma ve en önemlisi hukuksuz.

Daha önemlisi ciddi hukukçuların tamamı Chp'yi haklı buluyor. Anayasa mahkemesi olmadı Aihm'den döner. Saçmalamanın da limiti olur.

Ticari faaliyetin temel kuralı kasaya para gitmesidir. Nokta.

Alıntıları Göster
    Anayasal dediğin miras hakkı, hemen sonraki fıkrasında "kanunla sınırlandırılabilir" deniyor. Ancak eminim kanunu bir kere açıp okumadın bile, ordan burdan duyduklarınla konuşuyorsun.

Hukuki açıdan söylediklerim gerçekler, bu işin eğitimini almış her hukukçu arkadaşım kanunlar arasındaki ihtilafta öncelik-sonralık, genel-özel gibi yorumlara gidildiği konusunda beni tasdikleyebilir.
    Ticari faaliyetin tanımı yalnızca TTK 3'te geçer, ve şu şekildedir.
    "Bu Kanunda düzenlenen hususlarla bir ticari işletmeyi ilgilendiren bütün işlem ve fiiller ticari işlerdendir."
    Yani işletmeyi ilgilendiren bütün işler, yönetim kuruluna katılmak dahi, ticari bir faaliyettir. Bunu başka türlü yorumlayabilen varsa buyursun gelsin, ama bilgi dağarcığı google olan birinden bunu bekleyemem.

Ciddi hukukçular dediklerin CHP fanatikleri, senin gibi hukuku değil, tarafını önemseyenler.

Özetle, bilmediğin konularda görüş bildirme

@Nat Alianovna

Yönetim kurulu üyelerinin görevleri vardır, bunları icra etmeleri zaten zorunludur. Belli oturum sayısına katılmazlarsa üyelikleri düşer, bu bağlamda oturumlara katıldıklarını karine olarak kabul ediyorum. Yani basitçe anlatmak gerekirse: Örneğin babası yoksulluk durumunda olan birinin çocuğu öldü. Burada gidip çocuğun babasına bakıp bakmadığı konusunda ispat yükü size ait olmaz, zirâ Medeni Kanun'a göre zaten bu bir zorunluluktur ve her durumda çocuğun babasına baktığı karine olarak kabul edilir. Anlatabiliyor muyum? Zaten zorunluluksa bir durum, doğal olan o kişinin bunun sürdürdüğüdür.

Ticari işlemin tanımını yukarıda kanun maddesinde verdim. Buyur yorumla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 15 Mayıs 2020; 11:41:57 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.