Şimdi Ara

Herşey bitti sıra İşbank hisselerinde (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
16.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biraz da Bu Gündem değiştirme cabası. Akp yine ortalığı karıştırma derdinde..Bu zihniyet artık Tamamen bu ülkenin başından gitmeli. Yeter artık yeter..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlerine gelince anayasa , hukaktan bahsederler, ancak hukiki olarak açık bir hükmü yok sayarlar. bu nasıl bir anlayış anlamak mümkün değil.

madem öyle sayın cumhurbaşkanının ve gelmiş geçmiş tüm cumhurbaşkanları ve başbakanlarının bakanlar ve millet vekillerinin miras ve mal varlıklarıda Türkiye devletine devredilsin.
  • Gündemi değiiştirmeye çalışıyorlar. Artık konuşacak konu ve çökecek kaynak kalmadı. CEhapee zihniiyeti konusu çakma darbe gündemi işbankası paralarını cukkalama çalışmaları.

Televizyonlara çıkıp darbe muhabbeti yapan listem var onu bunu öldürürüz diyen sütü bozukların da maaşlı beslendiği açık.
  • Adam gibi bir banka işbankası vardı onun da içine ederlerse hesabımı falan kapatırım.
  • Dedeniz 96yıl önce bir tarla alıyor.
    Bu tarla daha sonra çok iyi bir yönetimle geliştiriliyor.
    Sonra bu tarlaya imar vuruyor, toprak verimli, 4 yanından yol geçiyor arsa oluyor değerleniyor. Yönetim iyi olduğundan çevre arsalar alınıyor, büyütülüyor.

96 yıl sonra bir muhtar seçiliyor. Diyor ki o tarla benim hakkım. Senin dedenden sana miras kalamaz. Orada çalışanlar da, oraya iş yapanlar da benim adamlarım olacak.
  • Zamanında bazı yönetimler bunu yaptı ama sonraki iktidarlar geri verdi. Bu ne inat.
  • Bunun adı DARBEDİR.. Atatürk'ün vasiyetini ve değerlerini kanımızın son damlasına kadar savunmak bizim vatan borcumuzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TURQUAZ06 T kullanıcısına yanıt
    Sizin malınızın mülkünüzün, veya büyüklerinizin malının mülkünün devlete geçmesinde ve oradanda denetlemeyen varlık fonuna geçmesinde bir yanlış var mı?
  • Gasp

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Önümüzdeki 10 gün içerisinde o mucize gerçekleşir mi? Çok iyi olurdu

• Ben hukuk devleti ilkeleri anlamında ağır problemli bir durum olduğunu düşünüyorum. Atatürk’ün vasiyeti de varken büyük hata olur.
    Benim istediğim şey cehapenin bu hisseleri işbankasına devretmesi aslında. Ya da daha da iyisi halka devretmek yani borsadaki hisselere katmak. Sembolik bir bir lira alsın. Ya da kullanamayacakları bunca hissedense yüz lot işbankası kurucu hissesi verilsin, gerisi devredilsin gibi. Bunca yıldır yönetim kurulundaydılar. İlla hakları vardır. Bir sandalye ile temsil hakları saklı kalsın. Ama mevcut hal de çok tuhaf.

Bu arada işbankası dünyada tek örneği olmayan ve cehapenin Atatürk döneminin en büyük başarısıdır herhalde.
    Kapitalizmde açılmış bir komünist deliktir. Çok acaip bir yapısı var. Dünyada çalışanlarının sandığına ait başka bir banka (ve böyle dev bir holding) herhalde yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Ben hukuk devleti ilkeleri anlamında ağır problemli bir durum olduğunu düşünüyorum. Atatürk’ün vasiyeti de varken büyük hata olur.
    Benim istediğim şey cehapenin bu hisseleri işbankasına devretmesi aslında. Ya da daha da iyisi halka devretmek yani borsadaki hisselere katmak. Sembolik bir bir lira alsın. Ya da kullanamayacakları bunca hissedense yüz lot işbankası kurucu hissesi verilsin, gerisi devredilsin gibi. Bunca yıldır yönetim kurulundaydılar. İlla hakları vardır. Bir sandalye ile temsil hakları saklı kalsın. Ama mevcut hal de çok tuhaf.

Bu arada işbankası dünyada tek örneği olmayan ve cehapenin Atatürk döneminin en büyük başarısıdır herhalde.
    Kapitalizmde açılmış bir komünist deliktir. Çok acaip bir yapısı var. Dünyada çalışanlarının sandığına ait başka bir banka (ve böyle dev bir holding) herhalde yoktur.
    CHP hisseleri kimseye devredemez, satamaz, kullanamaz.

CHP'nin tek olayı kontrol etmek. Dil ve tarih kurumuna giden para miktarı doğru mu ona bakmak.

• TakemasterTR T kullanıcısına yanıt
    hocam 3-5 milyon dolar var galiba paxuma eft yap
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Cumhuriyet Halk Partisi işbankası üzerindeki denetim hakkını "Atatürk'ün Vasiyeti" üzerine yapıyor. Ortada Atatürk'ün vasiyeti var. Siz hala anayasadan, tdk'nın ticari faaliyet tanımından bahsediyorsunuz. Üstelik tdk'da ticaret kelimesinin anlamına tekrar bakın isterseniz

sozluk.gov.tr
    Türk Dil Kurumu | Sözlük
    https://sozluk.gov.tr/?kelime=ticaret

chp para alıp vermiyor, kar elde etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Mayıs 2020; 16:42:13 >

• JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    Atatürkün zamanındaki milli çıkarları gözeten chpden çok farklı yanlız şu anki chp.

İş bankasının paralarının hazineye geçmesi açıkçası beni memnun eder.

Para yok devlette evet özellikle de yabancı paraz bazında. Bunu da iş bankasıyla biraz dengeleyebilecekse neden

karşı çıkılıyor. chpnin ne işine yarayacak ya da iş bankası kar edince kime gidiyor bu karlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozoz15

Atatürkün zamanındaki milli çıkarları gözeten chpden çok farklı yanlız şu anki chp.

İş bankasının paralarının hazineye geçmesi açıkçası beni memnun eder.

Para yok devlette evet özellikle de yabancı paraz bazında. Bunu da iş bankasıyla biraz dengeleyebilecekse neden

karşı çıkılıyor. chpnin ne işine yarayacak ya da iş bankası kar edince kime gidiyor bu karlar.
    Senin cümlelerinden şu anlam çıkıyor ki hükümet her parasız kaldığında istediği özel bankaya çöksün.

• zozolu Z kullanıcısına yanıt
    özel bankalara çökemez tabi ki ama iş bankasının farklı bir durumu var.

yani gerçekten ülke ekonomisine faydası olacaksa iş bankası devlete hazineye geçse kötümü.
  • Hocam zaten isbanl hisseleri yedek gundem. Bazi kesimler icin gundem sorunlu hale gelince hoop isbanl hisseleri mevzusunu aciyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozoz15

özel bankalara çökemez tabi ki ama iş bankasının farklı bir durumu var.

yani gerçekten ülke ekonomisine faydası olacaksa iş bankası devlete hazineye geçse kötümü.
    Gene mi ya?
    Öncelikle iş bankasının sahipleri iş bankası çalışanları. Devlete bi halt geçmez.

Birader miras kanununu çiğnemekten bahsediyorsun. Anayasal hakların en önemlilerinden.

Artık bambaşka bir boyuttasınız.

Bu arada iş bankasından giden kar payı devlete gidiyor zaten. Dil ve tarih kurumu devletin kurumu. CHP'nin olayı yüzde 30'ın gidip gitmediğine bakmak. BDDK 'da bakıyor.

İki saniye a haber'den kaldır şu kafanı arkadaş ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 16 Mayıs 2020; 17:15:14 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.