Şimdi Ara

Hersey dahil tatile 3 aylik bebekle gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
15.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Antalya'da Topkapi Palace'da 5 gunluk ailece bir tatilimiz olacak. Aile fertleri esim, ben ve tatil doneminde yaklasik 3.5 aylik bir bebegimiz. Bu benim de esimin de ilk hersey dahil tatili olacak. Aklimiza takilan ve cevap bulamadigimiz bazi sorularimiz var. Sizlerden tecrubelerinizi bizlerle paylasmanizi istiyoruz.

1. Bebek ile havuz ya da deniz olayi nasil oluyor? Bebegi ana kucagi denilen(hani arabaya da takilabilen) koltuga koyup mu otelin icinde oteye beriye gezdirecegiz? Yoksa arabasi var onu otelin icinde gezdirmek goze cok mu batar

2. Restauranta indik diyelim, bebek kucagimizda mi yemek yememiz gerekiyor? Yani herhalde oyle olacakta sunu soruyorum, bu tarz yerlere gidenler nasil yapiyorlar? Onerileriniz nelerdir?

Not: Bebek bakicisi bahse konu bile degil cunku asiri pahali

Simdiden cevaplariniza tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stillstudent -- 23 Mart 2011; 21:00:05 >

• inan tatili zehir eder.Gece dışarı eşinizle çıkamazsınız bebek uyanırsa falan diye.Bir akrabaya falan bırakmanız en mantıklısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: macpo333

inan tatili zehir eder.Gece dışarı eşinizle çıkamazsınız bebek uyanırsa falan diye.Bir akrabaya falan bırakmanız en mantıklısı

Akrabaya birakmak pek olasi gozukmuyor cunku yurt disindan gelecegiz ve orada akraba felan yok. Ayrica halen anne sutu aldigindan ayirmakta pek mumkun degil. Yani bu tatil bebekle ya olacak ya olacak Siz tecrubeliyseniz otelde gordunuz mu diger insanlar nasil yapiyorlar?
  • rahat olun kafanza gore davranın. Bebek arabası kimseye batmaz. Insanlar egilip sevmek bile isteyebilir bu toplumda bebege aıt hersey hos gorulur yalnzca gece aglaması haric:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS
    rahat olun kafanza gore davranın. Bebek arabası kimseye batmaz. Insanlar egilip sevmek bile isteyebilir bu toplumda bebege aıt hersey hos gorulur yalnzca gece aglaması haric:D

+1
  • All-exclusive otellerin çoğunda açık büfe vardır, restoranlara (ki topkapı palace'ı bilmiyorum kremlinde vardı) gittiğiniz zaman rezervasyon yapmanız lazım. Onun dışında akşam yemeği saatinde gidersiniz bir masada birisi bebeği bekler diğeri ne yiyecekse alır sonra diğeri bekler v.s v.s. Öyle yerlere gidince işin zevki özellikle gece vakti yapılan animasyonlar gece yarısıdan sonraki disko'da oluyor, tabi sizin bileceğiniz iş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stillstudent

Merhaba arkadaslar,

Antalya'da Topkapi Palace'da 5 gunluk ailece bir tatilimiz olacak. Aile fertleri esim, ben ve tatil doneminde yaklasik 3.5 aylik bir bebegimiz. Bu benim de esimin de ilk hersey dahil tatili olacak. Aklimiza takilan ve cevap bulamadigimiz bazi sorularimiz var. Sizlerden tecrubelerinizi bizlerle paylasmanizi istiyoruz.

1. Bebek ile havuz ya da deniz olayi nasil oluyor? Bebegi ana kucagi denilen(hani arabaya da takilabilen) koltuga koyup mu otelin icinde oteye beriye gezdirecegiz? Yoksa arabasi var onu otelin icinde gezdirmek goze cok mu batar

2. Restauranta indik diyelim, bebek kucagimizda mi yemek yememiz gerekiyor? Yani herhalde oyle olacakta sunu soruyorum, bu tarz yerlere gidenler nasil yapiyorlar? Onerileriniz nelerdir?

Not: Bebek bakicisi bahse konu bile degil cunku asiri pahali

Simdiden cevaplariniza tesekkurler.

çocuk havuzu zaten kademeli, siz tutarak isterseniz suya sokarsınız bebeğinizi havuzda.
    Otelin içinde bebek arabası ya da istediğiniz gibi dolaştırabilirsiniz, çok kez rastladım bebek arabası kullanan ebeveynlere otel içinde.
    Restaurant olayı ise, bebeğiniz çok küçük olduğu için muhtemelen kucağınızda olacak. Yaşı biraz büyük olsa mama koltuğunu kullanabilirdiniz ya da oradaki animatörler ilgilenirdi çocuk mutfağı kısmında.

edit: iyi tatiller dilemeyi unutmuşum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jrbatu -- 24 Mart 2011; 8:55:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • erteleme imkanın varsa kesinlikle ertele, ınan 5 dk bile doğru dürüstt dinlemezsiniz..
  • Bebek arabası sorun olmaz. Zaten herşey dahil dediğinize göre büyük bir oteldir, koridorlar, salonlar, giriş çıkışlar hep geniş olduğundan bebek arabası göze batmaz. Siz yemeğinizi yerken araba yanınızda durur, havuza gittiğinizde de şezlongunuzun hemen yanında durur. Tabi, otelin yapısını bilmeden şimdi kesin birşey söylemek zor ama büyük ihtimalle sorumluluk dışında sıkıntı çekmezsiniz.
  • bı yakınınız da tatıle davet edın ve gıderlerını sız karsılayın. gece bebegınızı ona emanet edebılırsınız. mesela annenız yada esınızın annesı. gunduzde bakımına yardımcı olur
  • 1. Bebek arabası hiçbir zaman sorun olmayacaktır.

2. Restoranlarında eminim ki mama sandalyesi bulunur, yemek yerken oraya oturtursunuz, Şansınız varsa yemeğiniz uyku zamanına denk gelebilir. O bebek arabasında uyurken siz de nöbetleşe masadan kalkarak yemeğinizi yiyebilirsiniz.

3. 1 yaşına kadar havuza sokmayın. Bunu size doktorunuz da söyleyecektir. Havuz sularında kimyasal maddeler bulunur. Denizi tavsiye ederim.

Şimdiden söyleyeyim, dinlenme tatili gibi olmayacak. Ama güzel bir deneyim olacak.
  • Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Kolay olmayacak gibi sanki. Havuza sokmayacagiz bebegi yeterki uslu dursun
    @engwashere, bize disko animasyon felan lazim degil. gidelim guneslenelim yiyelim icelim donelim maksat bu. Ben eglenirim su kaydiraginda tek basima

Ya aslina bakarsaniz benim bazi tuyolara da ihtiyacim var. Mesela ben restoran icin rezervasyon yapmamiz gerektigini bilmiyordum. Zaten acik bufe degilmi neden restorandan yer ayirtiyoruz ki. Kac tane restoran var.

Birde ogrenmek istedigim ama biraz bana garip gelen sey su. Diyelim odamdayim sabah kalktim kahvaltimi yaptim. Dondum odama ve denize ya da havuza gidecegim. Deniz sortumu giyinip odadan oyle mi cikip gidecegim havuza ya da denize? Yoksa pantolonla gidip orda mi degismemiz gerek

Siz bana en iyisi soyle tarif edin. Boyle bir all-inclusive otele gitseydiniz bir gununuzu nasil gecirirdiniz ki en mukemmel sekilde gecirmis saymis olurdunuz

• havuza sokmayın yeter.
    şimdi nasıl bakıyorsanız aynı şekilde bakacaksınız.
    şortunu giyip havuza o şekilde gidebilirsin. havuz başında değişim abes kaçar.
    a la carte restaurant vardır büyük ihtimalle. o yüzden rezervasyonludur burası. herşey dahil konseptlerde dahil değildir veya tatil boyunca 1 kez yararlanılır.
    ögle yemeği , kahvaltı , akşam yemeği vs. açık büfedir , rezervasyon gerekmez. ama et yemeği ağırlıklı , şarap vs. a la carte restaurant için rez. gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektronikmühendisi -- 24 Mart 2011; 17:26:43 >
  • otelde vs gezdirmek için el bavul gibi olan bebek yatağı varya ondan kullanacaksınız dışarda vs gezmek için annelerin üstüne takılan giysi gibi olan hatta babalarada takılıyor ondan işte yemekte bebekler için özel oturma şeysi var ondan isticeksiniz açıkbüfe vs yerlerde bebek arabası
  • quote:

Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Kolay olmayacak gibi sanki. Havuza sokmayacagiz bebegi yeterki uslu dursun
    @engwashere, bize disko animasyon felan lazim degil. gidelim guneslenelim yiyelim icelim donelim maksat bu. Ben eglenirim su kaydiraginda tek basima

Ya aslina bakarsaniz benim bazi tuyolara da ihtiyacim var. Mesela ben restoran icin rezervasyon yapmamiz gerektigini bilmiyordum. Zaten acik bufe degilmi neden restorandan yer ayirtiyoruz ki. Kac tane restoran var.

Birde ogrenmek istedigim ama biraz bana garip gelen sey su. Diyelim odamdayim sabah kalktim kahvaltimi yaptim. Dondum odama ve denize ya da havuza gidecegim. Deniz sortumu giyinip odadan oyle mi cikip gidecegim havuza ya da denize? Yoksa pantolonla gidip orda mi degismemiz gerek

Siz bana en iyisi soyle tarif edin. Boyle bir all-inclusive otele gitseydiniz bir gununuzu nasil gecirirdiniz ki en mukemmel sekilde gecirmis saymis olurdunuz

Sana hep gittigim all-inclusive bir otelde gecen gunumu anlatiyim detayli bir sekilde.

Sabah kalkip kahvaltiya inerim, genellikle krep yerdim yaninda portakal suyuyla beraber neyse ardindan kahvaltiya sortla indigimden istersem denize istersem de aqua parka giderim. Havuzu hic tercih etmemek lazim mumkun oldugunca cunku kalabalik yerlerde oyle pis durumlar oluyor ki neyse genellikle animasyon yerine yakinsan hosuna giden bir animasyona gidip katilabilirsin ama sanirim size guneslenip denize girmek de yetecektir sonra ogle yemegi vakti gelir gidip yemegini yersin oyle boyle sunu bunu yaparken millet havanin kararmasina yakin odalarina cekilir dus filan alip hazirlanmak icin. O fasli da gecip aksam yemegine inersin yersin yemegini ve baslarsin icmeye. Zaten boyle yerlerde yerliler ve bazi yabanci ickiler illaki bulunuyor. Neyse diskonun acilisina kadar naparsan yaparsin sonra oraya falan gidersin v.s

-simdi onerilerim size kesinlikle erken inin kahvaltiya obur turlu milyon kisinin sesi kalabalik falan sabah sabah cekilmiyor
    -saat 5 gibi falan kalkip denizde istedigin sezlonga havlu falan koy ki en guzel yerde guneslen. Ayrica bi arayin sorun tabi ama buyuk ihtimal size orda havlu karti verecekler havlu temini icin. Basuna havlu yuklenmeyin.
    -bazi otel gorevlileri acikca hiyarlik yaparsalar siz de acikca onlari resepsiyona sikayet edeceginizi soyleyin ki etrafinizda pervane olsunlar. Siz ne isterseniz yapmak zorundalar.

Iyi tatiller diliyorum. Telden yazdim yazim hatalari varsa ozur dilerim.

• farklı bir tatil çeşidi denemek istersen imzamdaki siteme bir göz at kiralık villa veya daireler var havuzlu filan... sadece farklı bir bakış açısı koymak istedim...
  • @yoğurt: Tesekkur ederim notlarim arasina aldim. Bir sonraki sefer aklimda olacak.
    engwashere: Sabahin 5'inde mi kalkip sezlonga havlu koymaya gidecegim
  • quote:

@yoğurt: Tesekkur ederim notlarim arasina aldim. Bir sonraki sefer aklimda olacak.
    engwashere: Sabahin 5'inde mi kalkip sezlonga havlu koymaya gidecegim

Vallahi cogu yerde otel kalabaliksa boyle yapiyorlar ilk gun gidin bakarsiniz guzel yerlerde gunesleniyorlarmi diye. Bazen o kadar kalabalik oluyor ki guneslenecek sezlong bulamiyorsunuz ama bu aylarda da fazla kalabalik olacagini zannetmiyorum
  • quote:

Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Kolay olmayacak gibi sanki. Havuza sokmayacagiz bebegi yeterki uslu dursun

sabahtan deniz şortun ve t-shirtün ile kahvaltıya inersin, bu arada havlu kartın ile havlularını alıp havuz kenarında boş bulduğun şezlonga bırakırsın. Kahvaltını ettikten sonra gider istediğini yaparsın, sonra öğle yemeği gelir, onu geçiştirirsin. Herşey dahilde de 2-6 arası dondurma-çay kurabiye-gözleme-sandviç vs oluyor mu bilmiyorum ama oluyorsa eğer gider onlarla takılırsın 7 gibi akşam yemeğine gidersin. Akşam yemeği faslı geçtikten sonra animasyon başlar, alırsın alkolünü orada biraz eğlenirsin ya da gidersin kafanı dinlersin deniz kenarında-otelin bahçesinde vs. Yine eğer gece yemeği varsa otelinde, çorbanı falan içer salatanı yer, geçer odana yatarsın :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.