Şimdi Ara

Herşeyi okuduktan sonra TÜPLÜ (CRT) TV almam gerektiğine karar verdim. Çünkü... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
6.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nazli1980ist

hislerimi çok güzel dile getirmişsin videre.

yazına bir ekleme ile ben de bir soru sormak istiyorum:

çeyizime kalıcı sağlam bir tv almak değil amacım;
    sadece 2-3 yıl işimi görecek bir düz ekran (70 ve üstü) tv almak istiyorum.
    bu tvyi kablolu yayın ile izleyeceğim.
    ama dvd çok izlerim. açıkçası dvd için büyük ekran alıyorum.

bu şartlarda 330 milyona bir regal ya da 600 milyona bir vestel mi almalıyım ?

son bir soru:
    -55 ekran tv bana yeter mi ? yoksa kesinlikle 70 ve üstü mü almalıyım (DVD için)

Arkadaşım, ben cevap vermemiş olmamak için sana cevap yazıyorum. Bana sorular sorup tavsiye istemişsin, ama benim de senden pek farkım yok, yani ben de tavsiye istiyorum. Sadece burada yazan arkadaşları okudum; biraz da yabancı forumları okudum. Düşüncelerimi yazıp başka arkadaşların da fikirlerini almak istedim. Bu yüzden, burada bu konularda gerçekten çok donanımlı bir sürü arkadaş varken, benim sana tavsiyede bulunmam bence haddimi aşmak olur. Herkes bilgi sahibi olduğu konuda konuşmalı; yoksa söylenenler kahvehane sohbetinden öteye gidemez. Sonuç olarak ben de senin gibi düşündüklerinin doğru mu yoksa yanlış mı olduğunu merak edip en (kendi özel durumum için) en mantıklı televizyonu bulmaya çalışan bir acemiyim.

Ama senin sorduklarına cevap veren arkadaşlar da var. Ne güzel, bilen kişi bilgisini paylaşıyor, bundan da herkes yararlanıyor.

Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Tüplü Tv'de inanılmaz gerçeklik istiyorsan.

Philips Pixel Plus2 teknolojili tv al. 82 ekran Wide Screen 9320 gibi mesela.

Saygılar...

Teknika, tavsiten için teşekkür ederim. Ama yazdığın televizyonun numarasında bir hata yapmış olabilir misin? Çünkü bu televizyonu senin yazdığın özelliklerle google'da arattığımda karşıma hep Philips'in bir LCD televizyonu çıktı. 9320 olarak tüplü TV bulamadım ben.
  • Arkadaşlar,

Yazma zahmetine katlanıp fikir belirten herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Eros'un yazdığı Panasonic'in tüplü TV'sinin peşindeyim. Ama insan okudukça ve gezdikçe yeni şeyler öğreniyor.

Philips'in tüplü olduğu halde Pixel Plus teknolojisi kullanan TV'leri için ne dersiniz? 80 üzeri ekranlarda Philips'in Pixel Plus teknolojili TV'si var mıdır? Varsa modelleri nelerdir? Bulunabilecekleri yerler nelerdir?

Hafta sonu biraz Doğubank'ı dolaştım. SONY'nin bir sürü tüplü TV'sini gördüm. Bazılarını da çok beğendim. Özellikle bir tanesine bayıldım. Galiba 86 (4:3) ekrandı. Görüntü kalitesi beni büyüledi. Satıcı, o TV'nin Malezya yapımı olduğunu, 1250 veya 1350 Hertz (tam hatırlamıyorum, ne demektir onu da anlamadım, çünkü TV'ler için burada hep 50 veya 100 Hertz yazılıyor) olduğunu söyledi. Fiyatını da 2700 YTL (cash) dedi.

Bu bilgilerle ilgili yorumlar varsa okumaya hazırım...

• açıkçası marka önermeyi düşünmedim. çünkü bana kalırsa marka önemli değil,ondan ziyade sizin dediğiniz gibi ihtiyacı karşılaması ve bence en önemlisi seyrederken keyif alabileceğim bi ürün olmalı.

mevcut problemlere gelirsek; yayın formatını tv'den değilde uydu cihazının setup ayarından değiştirirseniz bahsddilen orantısızlık giderilecektir.

lcd tvlerde cıva ve fosfor bulunur. dolayısıyla daha keskin ve parlaktır.bana kalırsa tepkime sürelerinin dikkate alınması gereken cihazlardır.

plasma tv istediğiniz ihtiyacı karşılayacaktır.içindeki hidrojen gazı ve fosfor rengi doğl yansıtır.ekrandaki sabit görüntüdeki kalan izler handikaptır ki bu son jenerasyon plasma panellerinde pek görünmez. bu arada hangimiz en azından reklamlarda zaping yapmıyoruz ki dolayısıyla iz kalmaz.

başınızı ağrıtmiyim de hd konusunda bi başlık olursa onun hakkında da bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.

• açıkçası marka önermeyi düşünmedim. çünkü bana kalırsa marka önemli değil,ondan ziyade sizin dediğiniz gibi ihtiyacı karşılaması ve bence en önemlisi seyrederken keyif alabileceğim bi ürün olmalı.

mevcut problemlere gelirsek; yayın formatını tv'den değilde uydu cihazının setup ayarından değiştirirseniz bahsddilen orantısızlık giderilecektir.

lcd tvlerde cıva ve fosfor bulunur. dolayısıyla daha keskin ve parlaktır.bana kalırsa tepkime sürelerinin dikkate alınması gereken cihazlardır.

plasma tv istediğiniz ihtiyacı karşılayacaktır.içindeki hidrojen gazı ve fosfor rengi doğl yansıtır.ekrandaki sabit görüntüdeki kalan izler handikaptır ki bu son jenerasyon plasma panellerinde pek görünmez. bu arada hangimiz en azından reklamlarda zaping yapmıyoruz ki dolayısıyla iz kalmaz.

başınızı ağrıtmiyim de hd konusunda bi başlık olursa onun hakkında da bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.

ama tüplü diyorsan zaten az üretici kaldı piyasada dolayısıyla iyi düşünmek gerekir kanısındayım

başınızı ağrıtmiyim de; hd konusunda bi başlık olursa onun hakkında da bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.

ama tüplü diyorsan zaten az üretici kaldı piyasada dolayısıyla iyi düşünmek gerekir kanısındayım

başınızı ağrıtmiyim de; hd konusunda bi başlık olursa onun hakkında da bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.

• @videre

güzel yazmışsın ama herşey cebimizdeki paraya bakıyor.
    Evet HD yayınların gelmesi uzun sürecektir belki ama HD-DVD'ler çıkmaya başladı bile.
    Parasal anlamda sıkıntısı olmayanlar yurtdışından getirtip izleyeceklerdir.

http://forum.donanimhaber.com/m_6700432/tm.htm
  • Arkadaşlar,

Bir BOSCH bayisinde Philips'in 36 inch bir tüplü televizyonunu gördüm. Görüntüsü orada gösterilen haliyle iyi gibiydi. Televizyonun tasarımı da güzel. Üzerinde MatchLine yazıyordu; bu da serinin adıymış. Bu televizyon galiba Philips'in ürettiği en büyük tüplü televizyonmuş. Fiyatı bir çok Plazma ve LCD'den daha pahalı ama nasıl bir makinedir acaba? Bu makineyi kullanan, tanıyan var mı?
  • merhaba videra

o tv yi bende çok sattım hatta oturma odamda 32pw9509 pixelplus2 tvim var...
    ama cihazlardaki çalışma mantığında 1 pixelin etrafında 5 hareketli pixel daha vardır(yani pixelplus %33 pixelplus2%66 fazla noktalamaya sahiptir.)bu digitürk uydu yada orjinal dvd seyrederken pek rahatsız etmez ama kablo tv merkezi antende çok iyi randıman alamazsın noktalanmalar hatta kötü yayın akışlarında karelenmeler keyfini kaçırabilir.bu ürünleri bir mağazada sorduğunda kablodandır derler ama asla değildir.çünkü tv çok iyi bir yayın akışı yoksa iyi göstermez.
    artı o parada o tv ye verilmez.ki o tv halen bayiinin elinde varsa o tv en az iki yıldır yaklaşık duruyordur bayiini elinde...
    benim sana tavsiyem lg 37lz31 lcd al..ve çok iyi fiyata satıyoruz bayii olarak..o crt phılıps ten bie uygun emin ol...
    hoşçakal
  • Videre, tvler için premium market abd, japonya, güney kore ve avustralya dır. Bu ülkelerde hdtv yayınları yaygın olarak kullanılır. Oralar da 500,600 dolarlara bile büyük ekran hdtv tvler bulabilirsin. Her bütçeye uygun tv oralarda satılıyor. Çok öncelerden beri crt(tüplü) hdtv tvler oralarda satılmaktaydı. Bizim ülkemizde amaç tüketiciyi soymak, hizmet vermek değil.
  • Doğru tercih
  • quote:

Orjinalden alıntı: P A S H A

açıkçası marka önermeyi düşünmedim. çünkü bana kalırsa marka önemli değil,ondan ziyade sizin dediğiniz gibi ihtiyacı karşılaması ve bence en önemlisi seyrederken keyif alabileceğim bi ürün olmalı.

Şimdi işler karmakarışık oldu PASHA. Çünkü ben bu televizyon yayını formatının 4:3 veya 16:9 olmasının, yayıncı kanalın bir tercihi olduğunu sanıyordum. Yani, "eğer kanal 4:3 yayın yapıyorsa ve ben bu yayını 16:9 aspekt reyşio'lu bir ekranda seyretmek istersem, insanları Hobit şeklinde görmekten başka tercihim yok" diye bilyordum. Yanlış mı biliyor muşum? Yani ben şimdi dijital uydu alıcısı alsam, 16:9'luk geniş ekran bir TV alsam, ve mesela 4:3 yayın yapan bir Türk kanalındaki görüntüleri "zoom, focus" filan yapmadan seyredebilir miyim? Ama insanlar Hobit olarak değil, sokakta gördüğümüz şekilde normal helleriyle görünecekler. Yani uydu alıcısıyla herhangi bir kanalın yayını 4:3 veya 16:9 olarak seçme imkanı var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: gataca

merhaba videra

o tv yi bende çok sattım hatta oturma odamda 32pw9509 pixelplus2 tvim var...

Değerli Gataca Dostum,

Şimdi sen yukarıda yazdığınla bana aslında işaret de vermiş oldun. Yani, son teknolojiyi en yakından takip eden ve bu teknolojiyi insanlara anlatıp satan kişi olarak, sen oturma odanda tüplü TV bulunduruyorsun:)

Ben alacağım mesajı aldım.

Hani diş macunu almak istediğimizde "neydi şu diş hekimlerinin kullandığı marka yahu, biz de ondan alalım" diyerek alıyoruz ya, ben de şimdi Philips 32 PW serisinin peşine düşeyim. Senin evde o TV'den varsa, vardır bu TV'nin bir hayırı, her ne kadar tüplü de olsa. Zaten birkaç yerde de 32 PW serisi hakkında "Philips'in en iyi tüplü TV serisi" gibi yorumlar da okumuştum.

Eeee, diş hekiminin söylediğini yapmasan da yaptığını takip et, sağlıklı dişlerin olsun. Ben de seni taklit edicem:)

Şaka bir yana 32 PW serisini biraz daha ayrıntılı araştırıp okuyayım bari.

• quote:

Orjinalden alıntı: zatrox

Evet ben de aynen böyle düşünüyorum. Bu nedenle de 86 ekran Samsung crt aldım 1 ay kadar önce. 1475 ytl ve eğer bütçen elveriyorsa al derim bence alınabilecek en iyi crt bu şu anda.

Zatrox, aldığın cihazla ilgili biraz daha bilgi verebilir misin?
  • Selam, ben yeni üyeyim. Ben 3 sene önce Doğubanktan 2200$ a Sony KV-ES34M61 tv aldım, cihazdan memnunum, hem ses hem görüntü olarak çok iyi. Arkasında hiç scart port yok hep jaklı ( o portların ismini unuttum). Bu TV hakkın olumlu olumsuz bilgisi olan arkadaş varsa öğrenmek isterim.
    Birde cihazın DRC MF denen bir özelliği var, yatay satır sayısını 1250 ye çıkartıyor, buda görüntüyü plazma gibi, lcd gibi bir şey yapıyor. Şu anki fiyatını bilmiyorum.
  • sevgili videre

yayın sana belki avrupa'dan 16/9 geliyor ama senin receiver ayarların 4/3 konumundadır. bunu bilemezsin. eğer öyleyse mevcut sorunla karşılaşman doğal. bi denemeni öneririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: videre

Çünkü;
    *Ama 4:3 yayını 16:9 ekran ayarında seyretmek beni rahatsız ediyor. Bu görüntüdeki herşeyin boyunun kısalmasına belki alışabilirim. Çünkü bazı arkadaşlar bu şekilde seyretmeye bir süre sonra alıştıklarını söylemişler. Belki uzun süre seyretsem ben de alışabilirim. Fakat doğada olmayan bir ölçüye de alışmak için kendimi zorlamak mantıklı gelmiyor.

doğada olmayan bir ölçü? insan gözü 16:9 görüküyor bilmem farkında mısın

bu yüzden zaten widescreen monitör veya tv'ye geçenler sadece 1-2 gün sonunda alışıyorlar. ben de 2 gün sonunda alıştım widescreen monitörüme. herhangi bir arkadaşıma gittiğimde monitörüne bakamıyorum resmen, yüzüm buruşuyo "bu ne iğrenç şey" diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabonis -- 29 Nisan 2006; 18:56:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sabonis

quote:

Orjinalden alıntı: videre

Çünkü;
    *Ama 4:3 yayını 16:9 ekran ayarında seyretmek beni rahatsız ediyor. Bu görüntüdeki herşeyin boyunun kısalmasına belki alışabilirim. Çünkü bazı arkadaşlar bu şekilde seyretmeye bir süre sonra alıştıklarını söylemişler. Belki uzun süre seyretsem ben de alışabilirim. Fakat doğada olmayan bir ölçüye de alışmak için kendimi zorlamak mantıklı gelmiyor.

doğada olmayan bir ölçü? insan gözü 16:9 görüküyor bilmem farkında mısın

bu yüzden zaten widescreen monitör veya tv'ye geçenler sadece 1-2 gün sonunda alışıyorlar. ben de 2 gün sonunda alıştım widescreen monitörüme. herhangi bir arkadaşıma gittiğimde monitörüne bakamıyorum resmen, yüzüm buruşuyo "bu ne iğrenç şey" diye

Galiba nesnelerin boyutlarinin gercek oranini kaybettigini soylemeye calismis arkadas. Bu acidan da hakli. Goruntu yuzeyindeki birbirine dik iki boyutu orjinalin oranini bozucak sekilde olceklendiriyorsun. Bundan ben de rahatsiz oluyorum ve tercih etmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.