Şimdi Ara

Herşeyi okuduktan sonra TÜPLÜ (CRT) TV almam gerektiğine karar verdim. Çünkü... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
6.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yukarıda benim esas hedef aldığım kişiler sizin gibi plazmanın ne olduğunu,neden satın aldığını bilen insanlar değil,plazma olsun da çamurdan olsun,ver bana ordan bi plazma deyip sadece onun cazibesine ve inceliğine kapılıp satın alan insanlardır.Verdiğim jip örneğinde de jip olsun da çamurdan olsun diyen insanları hedef aldım.Nasıl 2 metre boyunda bir adamın Fiat 126 bis kullanması saçma ise,1.55 boyunda bir kadının da tank gibi jiple şehir caddelerinde dolaşması saçmadır,bence bunda "bence" ifadesini kullanmaya gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

Yukarıda benim esas hedef aldığım kişiler sizin gibi plazmanın ne olduğunu,neden satın aldığını bilen insanlar değil,plazma olsun da çamurdan olsun,ver bana ordan bi plazma deyip sadece onun cazibesine ve inceliğine kapılıp satın alan insanlardır.Verdiğim jip örneğinde de jip olsun da çamurdan olsun diyen insanları hedef aldım.Nasıl 2 metre boyunda bir adamın Fiat 126 bis kullanması saçma ise,1.55 boyunda bir kadının da tank gibi jiple şehir caddelerinde dolaşması saçmadır,bence bunda "bence" ifadesini kullanmaya gerek yok.

Yahu benim masum bir televizyon alma olayım nerelere gitmiş:)

Sakin olun, ben televizyon işini çoktaaan (geçtiğimiz Mayıs ayında) hallettim. Aldığım televizyonu söyleyeyim: SONY KV-32FQ86 Wega. Söylememe gerek var mı bilmiyorum ama geniş ekran bir televizyon.

Mayıs'tan beri kullanıyorum; izlenimlerimi yazayım: Evde sadece kablolu yayın var; buna rağmen görüntü performansından son derece memnunum. Tabii aslında bu biraz da sözkonusu kanalın yayın kalitesine bağlı. Dijital uydu alıcısıyla resim kalitesinin çok daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Ama kablo TV'de bile resimden çok memnunum.

Sesle ilgili de hiçbir sorun yok. Doğal, dinamik, virtual dolby filan gibi seçenekleri var. Apartmanda yaşadığımız için bangır bangır bağırtamıyoruz makineyi. Zaten aslında binayı titretmek ses kalitesini de göstermez, değil mi? Benim söylemek istediğim tını ve sesin berraklığı. Bundan da çok memnunum.

Gelelim geniş ekran olmasına: Şimdi durum şu. Eğer size gelen resim kaynağınız 16:9 ise ve bunu geniş ekranda seyredecekseniz hiçbir sorun yok; sinema perdesi gibi seyredebiliyorsunuz. İnsanlar sokaktaki boylarıyla karşınıza çıkıyor; kimse Hobbit'e dönüşmüyor. Örneğin DVD filmler zaten geniş ekran formatlarında olduğu için, insan boylarında sorun yok.

Eğer resim kaynağınız 4:3 ise ve bu resmi gösterecek makine 16:9 ekran formatında ise bazı alternatifler karşınıza çıkıyor:

Eğer TV'de 16:9 dışında başka hiç ekran görüntü formatı yoksa mecburen herşeyi basık seyrediyorsunuz.

Eğer geniş ekran (16:9) bir TV'niz varsa ve TV'niz destekliyorsa, 4:3 yayını, geniş ekranda 4:3 olarak seyrediyorsunuz. Fakat ekranın solunda ve sağında dikey boşluklar oluşuyor. Bu boşluklar sizi rahatsız etmiyorsa gene sorun yok.

Gene TV'nin desteklemesine bağlı olarak 14:9, ve çeşitli zoom seçenekleri olabiliyor.

Ben, yukarıda adını yazdığım ve Doğubank'tan aldığım TV'yi "Smart Mode-Akıllı Mod" denilen formatta seyrediyorum. Bu biraz karışık gibi ama anlatmaya çalışayım: Bu akıllı mod, en basit haliyle 4:3 görüntüyü alıp biraz alttan biraz da üstten kırparak kısaltıyor. Örneğin kanal logolarının bir kısmı yukarıdan feda edilebiliyor. Ayrıca alt yazılar da (ekranın alt kısmına ne kadar yakın olduğuna bağlı olarak) gidebiliyor. Alttan ve üstten biraz kırparak kısalttığı görüntüyü, ekranın tam ortasında kalan yaklaşık %70'lik resime hiç dokunmadan, ekranın sağ ve sol kenarlarına yaklaştığı yerlerde biraz çekerek yanlara doğru da sündürüyor. Yani burada hafif bir göz yanılmasından yararlanıyor bu görüntü formatı. Biz genelde ekranın orta yerinde olan görüntüye odaklandığımız için kenarlardaki basıklık gözden kaçıyor ve diğer durumda olduğu gibi bodurlaşmış insanlar seyretmiyorsunuz.

Üstten ve alttan kırptığında "hadi kanal logosu o kadar önemli değil" diyelim. Ama alt yazılar ne olacak? Bunun da çaresi şu: Akıllı modda iken, görüntüyü kumandada bulunan yukarı-aşağı düğmesiyle biraz yukarı hareket ettirip alt yazıları da okuyabiliyorsunuz.

Bakın, hiç fanatiklik yapmadan her şeyi yazdım bu TV ile ilgili. Bulunması zor bir televizyon galiba; Sony Türkiye tarafından getiriliyor mu getirilmiyor mu, bilmiyorum. Meselawww.morfare.com'da 5 kişi bu TV için sırada bekliyormuş. Ben sitenin yalancısıyım. Link de burada:
    http://www.garantialisveris.com/morfare/str_prod.asp?storeID=77&productID=53137

Şimdi televizyon almak istesem gene gider tüplü alırım. Bu konuda ben biraz Elbruz'un yazdıklarına katılıyorum. Çok bilinçli tüketiciler değiliz. Adam mağazadaki demo görüntüsüne bayılıp 3-5 bin YTL'ye plazma veya LCD alıyor, eve gidip dandik çatı anteniyle aldığı görüntüyü makineye basıyor. Sonuç: Felaket. Sonra kandırıldım deyip mağazaya gidiyor, bağırıyor, çağırıyor vb. Maalesef ürünleri satanlar da zaman zaman sattıkları ürünleri tanımıyor ya da tanıyor ama müşteriye anlatmak zor geliyor.

Haaa, "gene gider tüplü alırım" derken şunu da netleştireyim. 16:9 ekran formatı almazdım. 4:3 alırdım, ama gidip SONY'nin 34 inch ekranlı TV'lerinden bir tane alırdım. 34 inch, hem tüplü olmasıyla hem de irice sayılabilecek (86 ekran gibi) ekran boyutuyla beni fazlasıyla memnun ederdi.

• Dün akşam 1,5 yıl önce almış olduğum Plazmamla Önce FB- Sivas maçını, sonra CNBC de korku filmini
    seyrettim.
    Filmi Türksattaki bir çok yayının Digitürk'e nazaran çok daha kaliteli olması nedeniyle Türksat üzerinden seyrettim.
    İnanın dostlar hiç bir CRT, plazmanın verdiği zevki bana veremez.
    Bütcesi uygun olmayan arkadaşlarımızın CRT almasına saygı duyarım.
    Ancak bir sürü 32 inc ve üzeri LCD varken, Plazmalar almış başını gidiyorken ,CRT alıp üç gün sonra hala aklınızın plazma ve LCD..lerde kalmasına neden izin veriyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 8 Kasım 2006; 14:42:44 >
  • hicbir crt de plazmanın zevkini veremez
    ayrıca ben dvd izliyorum bilgisayara baglamayı dusunuyorum bu zamandan sonra 4:3 tv almam
    16:9 daha hosuma gidiyor
  • bende almaya karar verdim
  • Yuh nasil bir hortlatmadir konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklisin ya nediyim
    buzamanda crt tuplumu kaldi tupler kaciriyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.