*Büyük çoğunlukla bildiğimiz TV yayınını (Kablo TV) seyrediyorum. Belki uydu alıcısı taktırabilirim ve Kablo TV'yi kapattırırım diye de düşünüyorum.
*DVD veya VCD ayda belki 1-2 tane seyrediyorum. Tabii bunları seyrederken de üstten ve alttan siyah şerit olması beni rahatsız etmiyor.
*Ama 4:3 yayını 16:9 ekran ayarında seyretmek beni rahatsız ediyor. Bu görüntüdeki herşeyin boyunun kısalmasına belki alışabilirim. Çünkü bazı arkadaşlar bu şekilde seyretmeye bir süre sonra alıştıklarını söylemişler. Belki uzun süre seyretsem ben de alışabilirim. Fakat doğada olmayan bir ölçüye de alışmak için kendimi zorlamak mantıklı gelmiyor.
*Bilgisayarımı (desktop+laptop) TV'ye bağlama ihtiyacı duymuyorum; oyun hiç oynamıyorum; büyük çoğunlukla ikisini de iş için kullanıyorum.
*Seyredeceğim TV'yi duvara asmadan da seyredebilirim; şu anki 51 ekran TV'yi sahpadan seyrediyorum; sehpadan seyretmeyi değiştirme isteğim yok.
*Ülkemize ne zaman ve hangi şartlarda geleceği belli olmayan HD yayını için şimdiden hazır olmam gerektiğini düşünmüyorum. Eğer bu HD yayın gelir, yaygınlaşır ve seyretmek çok pahalı olmazsa, o anda piyasada bulunan, o anki teknolojiyi kullanan ürünlerden birini alırım diye düşünüyorum.
*Bu forumun neredeyse tamamını okudum. Yabancı forumlardan da biraz okuma yaptım. Mesela İngiltere'de insanlar yeni çıkan bazı plazma ve LCD TV'ler için "1000 Sterlin gibi alınabilir seviyelere inerse ancak o zaman belki düşünebilirim" gibi ifadeler kullanıyorlar. Ve galiba İngiltere, elektronik aletler için "Premium Market" (Bu ifadeyi nasıl söyleyebiliriz? "Üst düzey pazar", "Alım gücü yüksek pazar", bulamadım Türkçe karşılık, neyse...) olarak kabul edilen ülkelerden biri. Yani adamın alım gücü benden herhalde 3-4 kat daha yüksek. O 2500 YTL gibi bir rakamı "alınabilir düzey" olarak düşünüyor. Bense burada aynı veya benzer bir ürüne 4000-5000 YTL ödemeyi düşüneceğim. İşte buna da itirazım var.
*Televizyon seyretmek için bir cihazın, elektrik saatinden 300 KWH (veya daha fazla) elektrik çekmesini de istemiyorum.
*Doğada bulunan renkleri yapay bir şekilde görmek istemiyorum, veya ekrandaki kanal logolarının, etrafına su damlatıldığı için hafif renkleri bozulmuş resimler gibi görünmesini de istemiyorum.
*Televizyon seyretmek için lamba değiştirmek zorunda olmak istemiyorum.
*Şimdi bazı arkadaşlar "Kardeşim sen TV MV alamazsın" diyorlardır. Ama bunları düşünüyorım ve içimi dökmek istedim.
*İşte bütün bunları yanyana koyarsak benim için Tüplü TV gene tek seçim olarak duruyor.
*80 veya daha üzeri ekran boyutu olacak; düz ekran olacak; 4:3 veya 16:9 farketmez. Ama 16:9 ekran boyutu olursa, 4:3 gösterme özelliği de olacak. Sağdan ve soldan dikey siyah şeritlerle seyretmeye razıyım. Yeter ki insanları doğal boylarıyla görebileyim.
*Bu TV'yi Kablo TV yayınıyla veya uydu alıcısıyla seyredeceğim.
*Renkleri doğada oldukları haliyle (veya buna en yakın şekilde) gösterecek.
*Türkiye'de bulunabilir olacak. Bir markanın, EISA ödülü almış, ama "Premium Market" olmayan bir ülkenin vatandaşı olmadığım için bana layık görülmeyen bir TV'si olmayacak. Yani İstanbul'daki bir satıcının vitrininde, rafında veya deposunda olacak.
*Fiyat önemli değil.
*Ne alabilirim?
NOT: Yazı bittikten sonra okudum; sanki biraz "içindekileri kusar gibi" olmuş. Ama değiştirmek istemiyorum, çünkü düşündüklerim bunlar.
Fikir belirtecek veya TV tavsiyesi yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
dostum ben satıcı ve kullanıcıyım alacagın tv fıayatıne gore performansı cok ıyı olan PANASONIC 36 PL35 modelını almanı onerırım 16:9 ekrandır ve fıayatı 10 taksıtlı orjınal sehpasıda dahıl 2350ytl dır hıc dusunmeden al derım butun panasonıc bayılerınde tepe alısverıs merkezınde ve evkur fırmalarında bulabılırsın
hislerimi çok güzel dile getirmişsin videre.
yazına bir ekleme ile ben de bir soru sormak istiyorum:
çeyizime kalıcı sağlam bir tv almak değil amacım; sadece 2-3 yıl işimi görecek bir düz ekran (70 ve üstü) tv almak istiyorum. bu tvyi kablolu yayın ile izleyeceğim. ama dvd çok izlerim. açıkçası dvd için büyük ekran alıyorum.
bu şartlarda 330 milyona bir regal ya da 600 milyona bir vestel mi almalıyım ?
son bir soru: -55 ekran tv bana yeter mi ? yoksa kesinlikle 70 ve üstü mü almalıyım (DVD için)
quote:
Orjinalden alıntı: nazli1980ist
hislerimi çok güzel dile getirmişsin videre.
yazına bir ekleme ile ben de bir soru sormak istiyorum:
çeyizime kalıcı sağlam bir tv almak değil amacım; sadece 2-3 yıl işimi görecek bir düz ekran (70 ve üstü) tv almak istiyorum. bu tvyi kablolu yayın ile izleyeceğim. ama dvd çok izlerim. açıkçası dvd için büyük ekran alıyorum.
bu şartlarda 330 milyona bir regal ya da 600 milyona bir vestel mi almalıyım ?
son bir soru: -55 ekran tv bana yeter mi ? yoksa kesinlikle 70 ve üstü mü almalıyım (DVD için)
55 ekranda DVD seyretmek istersen alacağın TV nin ekranı düz kare olmasın. Oval olsun. 55 düz kareler çok küçük görünüyor. 70 ekranların düz kareleri yok. Düz kare en küçük 72 tavsiye ederim.
Evet ben de aynen böyle düşünüyorum. Bu nedenle de 86 ekran Samsung crt aldım 1 ay kadar önce. 1475 ytl ve eğer bütçen elveriyorsa al derim bence alınabilecek en iyi crt bu şu anda.
bir çok konuda hak veriyorum ki her zaman crt'ciyimdir ben Philips 32PW8720 1.295YTL (82ekran-16:9-flat) ve SONY KV32-FQ86 1.250YTL (82ekran-16:9-flat)arasında gidip geliyorum çünkü tam anlamıyla bir sinema severim günde en az bir film izleme kapasitem var :D ve açıkcası televizyon yayınları için değil film izlemek için tv alıyorum ki 16:9 tv'ler bu konıda avantajlı çünkü bahsettiğin üstteki ve alttaki siyah çizgiler 4:3 televizyonlarda görünebilir alanı kısıtlıyor size bir rakam vereceğim (1,0895) 4:3 Tv nizin ekran boyutunu bu rakama bölerseniz 16:9 yayındaki yaklaşık boyutunu bulacaksınız örn: 72ekran bir tv için 72/1,0895=66 ekran bir 16:9 tv ye denk gelmekte yani; 82 ekran bir 16:9 tv aldığınızda 82x1,0895=89 ekran aslında 89 ekran 4:3 bir tv almış gibi oluyorsunuz, sinema sever arkadaşların bunu da göz önüne almasını tavsiye ederim, saygılar...
1500 YTLye bir CRT almak yerine aynı boyutta 2200 YTL ye wireless HDReadyVestel LCD alabilirsiniz hiç olmazsa 20 sene sizin ihtiyacınızı karşılar ayrıca harcadıkları enerjiyi düşünürsek 20 senede CRT LCD den 500 YTL den daha fazla enerji harcar (Diğer özelliklerini bugün kullanmasanız dahi ki 10 sene içinde HD yayınlar kesinlikle başlayacaktır CRT ile bu yayınlara bakmanız anlamlı değil)
O telvizyonu 20 sene kullanabileceğini düşünüyor musun gerçekten? HD konusunda hiçbirşey tam oturmadı ki...
HANGİ ARKADAŞIMIZ TVSİNİ 10 YILDAN FAZLA KULLANABİLMİŞ BENCE EN UCUZ TVYİ ALIN NASIL OLSA TEKNOLOJİ COK HIZLI DEĞİŞİYOR HDReady TEKNOLOJİSİDE BENCE 3 5 SENE İÇİDE BAŞKA BİR SİSDEMLE DEĞİŞECEK BEN DİYORUMKİ HOŞUNUZA GİTEN TV Yİ ALIN MİLYARLARINIZI SOKAĞA ATMAYIN. UCUZ VE KALİTELİ TV LERİ TERCİH ETELİM TEKNOLOJİ BİZİ DEĞİL BİZ TEKNOLOJİYİ YENELIM..............
quote:
Orjinalden alıntı: quafir
bir çok konuda hak veriyorum ki her zaman crt'ciyimdir ben Philips 32PW8720 1.295YTL (82ekran-16:9-flat) ve SONY KV32-FQ86 1.250YTL (82ekran-16:9-flat)arasında gidip geliyorum çünkü tam anlamıyla bir sinema severim günde en az bir film izleme kapasitem var :D ve açıkcası televizyon yayınları için değil film izlemek için tv alıyorum ki 16:9 tv'ler bu konıda avantajlı çünkü bahsettiğin üstteki ve alttaki siyah çizgiler 4:3 televizyonlarda görünebilir alanı kısıtlıyor size bir rakam vereceğim (1,0895) 4:3 Tv nizin ekran boyutunu bu rakama bölerseniz 16:9 yayındaki yaklaşık boyutunu bulacaksınız örn: 72ekran bir tv için 72/1,0895=66 ekran bir 16:9 tv ye denk gelmekte yani; 82 ekran bir 16:9 tv aldığınızda 82x1,0895=89 ekran aslında 89 ekran 4:3 bir tv almış gibi oluyorsunuz, sinema sever arkadaşların bunu da göz önüne almasını tavsiye ederim, saygılar...
Geniş ekran tv kullanan biri 2.35:1 film seyrediyorsa alt ve üstteki siyah bantlar 4:3 tv dekine göre biraz ince görünür. Fakat bazılarının iddia ettiği gibi, filmin görüntüsünde bir kayıp olmaz. Widescreen tvdeki filmin alanı ne ise 4:3 tv de de aynıdır. Tek fark siyah bantların kalınlığı veya inceliğidir.
quote:
Orjinalden alıntı: videre
Çünkü;
*Büyük çoğunlukla bildiğimiz TV yayınını (Kablo TV) seyrediyorum. Belki uydu alıcısı taktırabilirim ve Kablo TV'yi kapattırırım diye de düşünüyorum.
*DVD veya VCD ayda belki 1-2 tane seyrediyorum. Tabii bunları seyrederken de üstten ve alttan siyah şerit olması beni rahatsız etmiyor.
*Ama 4:3 yayını 16:9 ekran ayarında seyretmek beni rahatsız ediyor. Bu görüntüdeki herşeyin boyunun kısalmasına belki alışabilirim. Çünkü bazı arkadaşlar bu şekilde seyretmeye bir süre sonra alıştıklarını söylemişler. Belki uzun süre seyretsem ben de alışabilirim. Fakat doğada olmayan bir ölçüye de alışmak için kendimi zorlamak mantıklı gelmiyor.
*Bilgisayarımı (desktop+laptop) TV'ye bağlama ihtiyacı duymuyorum; oyun hiç oynamıyorum; büyük çoğunlukla ikisini de iş için kullanıyorum.
*Seyredeceğim TV'yi duvara asmadan da seyredebilirim; şu anki 51 ekran TV'yi sahpadan seyrediyorum; sehpadan seyretmeyi değiştirme isteğim yok.
*Ülkemize ne zaman ve hangi şartlarda geleceği belli olmayan HD yayını için şimdiden hazır olmam gerektiğini düşünmüyorum. Eğer bu HD yayın gelir, yaygınlaşır ve seyretmek çok pahalı olmazsa, o anda piyasada bulunan, o anki teknolojiyi kullanan ürünlerden birini alırım diye düşünüyorum.
*Bu forumun neredeyse tamamını okudum. Yabancı forumlardan da biraz okuma yaptım. Mesela İngiltere'de insanlar yeni çıkan bazı plazma ve LCD TV'ler için "1000 Sterlin gibi alınabilir seviyelere inerse ancak o zaman belki düşünebilirim" gibi ifadeler kullanıyorlar. Ve galiba İngiltere, elektronik aletler için "Premium Market" (Bu ifadeyi nasıl söyleyebiliriz? "Üst düzey pazar", "Alım gücü yüksek pazar", bulamadım Türkçe karşılık, neyse...) olarak kabul edilen ülkelerden biri. Yani adamın alım gücü benden herhalde 3-4 kat daha yüksek. O 2500 YTL gibi bir rakamı "alınabilir düzey" olarak düşünüyor. Bense burada aynı veya benzer bir ürüne 4000-5000 YTL ödemeyi düşüneceğim. İşte buna da itirazım var.
*Televizyon seyretmek için bir cihazın, elektrik saatinden 300 KWH (veya daha fazla) elektrik çekmesini de istemiyorum.
*Doğada bulunan renkleri yapay bir şekilde görmek istemiyorum, veya ekrandaki kanal logolarının, etrafına su damlatıldığı için hafif renkleri bozulmuş resimler gibi görünmesini de istemiyorum.
*Televizyon seyretmek için lamba değiştirmek zorunda olmak istemiyorum.
*Şimdi bazı arkadaşlar "Kardeşim sen TV MV alamazsın" diyorlardır. Ama bunları düşünüyorım ve içimi dökmek istedim.
*İşte bütün bunları yanyana koyarsak benim için Tüplü TV gene tek seçim olarak duruyor.
*80 veya daha üzeri ekran boyutu olacak; düz ekran olacak; 4:3 veya 16:9 farketmez. Ama 16:9 ekran boyutu olursa, 4:3 gösterme özelliği de olacak. Sağdan ve soldan dikey siyah şeritlerle seyretmeye razıyım. Yeter ki insanları doğal boylarıyla görebileyim.
*Bu TV'yi Kablo TV yayınıyla veya uydu alıcısıyla seyredeceğim.
*Renkleri doğada oldukları haliyle (veya buna en yakın şekilde) gösterecek.
*Türkiye'de bulunabilir olacak. Bir markanın, EISA ödülü almış, ama "Premium Market" olmayan bir ülkenin vatandaşı olmadığım için bana layık görülmeyen bir TV'si olmayacak. Yani İstanbul'daki bir satıcının vitrininde, rafında veya deposunda olacak.
*Fiyat önemli değil.
*Ne alabilirim?
NOT: Yazı bittikten sonra okudum; sanki biraz "içindekileri kusar gibi" olmuş. Ama değiştirmek istemiyorum, çünkü düşündüklerim bunlar.
Fikir belirtecek veya TV tavsiyesi yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
TAMAMEN AYNI ŞEYLERİ YAŞADIM VE DÜŞÜNÜYORUM. THOMSON 412GB ALDIM- ALMAMDAKİ EN BÜYÜK ETKEN FİYATI,4:3 EKRANAYARI YAPILABİLİYOR VE BEN Bİ,RAZ DAHA FAZLA DVD FİLAN İZLİYORUM SANA GÖRE
benim evdeki 55 ekran ve 35 ekran 2 tane Sony Crt televizyonum 15. senelerini devirdiler 35 ekran olan tv'im 17. senesinde..
Şimdi kim Tv yi 20 sene kullanır ? kullanılıo işte.. ha teknoloji artk eskisinden defalarca hızlı gelişiyor o ayrı ama, kullanılabilinir bence...
almşken en iyisini almak gerekmiyor, ama insan ister istemez sonradan ah vah demektense birazçk zorlanıp kalite/performans-fiyat değerlendirmesini yapıp üst modeller tercih edebiliyor..
teknolojideki belirsizlik tek çkmaz bence bu konuda..
videre arkadaş: Yazdıklarına aynen katılıyorum hatta sen baya bir kafa yormuşşun. Ben de benzer seyler düşünüyorum(hala). Bu yüzden bende Thomson 32WM402 modelini teknosa dan aldım.Gayet güzel memnunum bana yetiyor daha ne olsun çanak antenle seyrediyorum (Next YE 2000X CI PLUS) .
72 Ekran tüplü alacaklara tavsiyem Carrefourdan Samsung 72 Ekran 100 Hz Flat almaları, 799 ytl 12 taksit ile satılıyor, ben geçen hafta aldım memnunum.
SAMSUNG BAYAĞI İYİ TV
bugün teknosa dan 6 taksitle 758 ytl e teşhir ürünü olan sony klv-29xl70e aldık.1200 ytl den düştü fiatı.bulursanız kaçırmayın derim
bugün teknosa dan klv-29xl70e aldık 758 ytl .teşhir ürünüydü 1200 ytlden düşmüş.nasıldır sizce
Tüplü Tv'de inanılmaz gerçeklik istiyorsan.
Philips Pixel Plus2 teknolojili tv al. 82 ekran Wide Screen 9320 gibi mesela.
Saygılar...
Bende yukarıdaki yazılanlara kesinlikle katılıyorum...Avrupa'da adamların gelirleri çok daha fazla iken oradaki TV'lerin bazları buradan neredeyse 2 kat daha pahalı.Örnek Philip 9830.Nedir bu ya.Philips'e bununla ilgili mail attım, cevap bile yazmadılar...
quote:
Orjinalden alıntı: eros33
dostum ben satıcı ve kullanıcıyım alacagın tv fıayatıne gore performansı cok ıyı olan PANASONIC 36 PL35 modelını almanı onerırım 16:9 ekrandır ve fıayatı 10 taksıtlı orjınal sehpasıda dahıl 2350ytl dır hıc dusunmeden al derım butun panasonıc bayılerınde tepe alısverıs merkezınde ve evkur fırmalarında bulabılırsın
Teşekkür ederim eros. Senin mesajını okuyunca bir-iki Panasonic bayisine ve Evkur mağazasına baktım ama bu televizyon yoktu. Panasonic'in İnternet sitesinde gördüm televizyonu. Aramaya devam edicem. Tepe Alışveriş Merkezi'nde nerede vardır? Panasonic bayisi mi var Tepe'de? Ondan mı bahsediyorsun?