Şimdi Ara

Herşeyi okuduktan sonra TÜPLÜ (CRT) TV almam gerektiğine karar verdim. Çünkü... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
6.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tam bir kırk katır kırk satır durumu yaşanıyor. Hd Ready ye çok fazla takılmayın. 1900x1080 çözünürlükte lcd ve plazma yok şu anda alınabilir fiyata. yansanayi hd gelirse (720i)sistem olarak onun da garantisi yok.hatta oynatıcılar için extra korumalar olacak.decoder gerekecek çıkışlar farklı farklı olcak vs.

Kendimce fikirlerim aşağıdadır

1- 852 x 480 çözünürlüklü 106 ekran tv lerin yanına bile yaklaşmayın.Hatta bu tarz tv lerin altına kocaman HD Ready yazıyolar korkunç bi durum tabiki.Normalde şu an yayınların bile çoğu 720x576 pixel.Elinizde küçük bir el televizyonunun ekranının esnek olduğunu ve zorla 106 cm kadar uzattığınızı düşünün. Hd ye hazırsınız :oP

2- Eğer bilgisayar bağlayıp oyun oynamıyacaksanız tüplü tv ler almak için hala mantıklı duruyor.Benim gönlüm hala 4:3 ten yana ama bi şartla 87 ekran olmak kaydıyla.Çünkü tv leri sadece dvd seyretmek için kullanmıyoruz. 16/9 da normal yayın seyrederken ya tombik adamlar ekranımızı kaplar yada alt yazıları göremeyiz ikisi de kötü bir durum.Basık yayına dayanamam,ekrandaki görüntünün tamamını görememek anahtar deliğinden bakıyormuşum gibi hissettirir.Yanları feda etsek 82 ekran bir tv 68 ekrana düşer.

3- İşin kötü tarafı yanlışım varsa düzeltin. yeni tüplü tv lerin görme alanı aslında daha küçük.87 ekran bir tv nin görme alanı sadece 80-82 cm.

4-Sonuç olarak 87 ekran 4:3 tv 16/9 yayın seyrederken bile yeterli görme alanı sağlar.Bence.

5- 87 ekran 4:3 tv için çok fazla seçenek yok.Toshiba Samsung Vestel var.Sony nin 50hz ile 100hz arası 87 ekran tv leri var.dikkat etmek lazım. Toshibaların sephaları kötü. Vestel malum. Samsung pahalı. Doğubank sonyleri 100 hz değil.
    düz ekran olmayan diğer markalardan bahsetmiyorum zaten.

Eğer 16/9 olsun çamurdan olsun durumu varsa tüplü yerine direk 82 ekran lcd almak daha mantıklı.
    Ekran büyüdükçe şu anki görüntülerin daha fazla büyümeye tahammülü yok.

Bu arada farkettimki aslında türkiyede markalar garip bir şekilde zayıf temsil ediliyorlar.
    toshiba çeyiz dükkanlarına emanet. Samsung'ta Türkiye'de daha zayıf modelleriyle var.Sony tüplü tv ler doğubank a emanet.Vestel tv ler için şikayet dolu ortalık. 87 düz ekran tüplü tv garip bi istek Türkiye'de.

Neyse ben de hala tv alamadım bu sebeple.Pc bağlamak istediğim için 82 ekran 16/9 lcd tv almak zorunda kalabilirim.6 aydır araştırıyorum işin içinden çıkamadım.

size de kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redalert2 -- 1 Mayıs 2006; 0:35:40 >

• quote:

1- 852 x 480 çözünürlüklü 106 ekran tv lerin yanına bile yaklaşmayın.Hatta bu tarz tv lerin altına kocaman HD Ready yazıyolar korkunç bi durum tabiki.normalde şu an yayınların bile çoğu 720x576 pixel.Elinizde küçük bir el televizyonunun ekranının esnek olduğunu ve zorla 106 cm kadar uzattığınızı düşünün. Hd ye hazırsınız :oP

Bu konuda hem katiliyorum hem katilmiyorum.

Katiliyorum cunku o cozunurluklu bir TV de hicbir HD standartinda yayini izliyemezsiniz(ya kesersiniz ya da downsample yapar yuksek frekanslari kaybedersiniz, o zaman zaten yayinin ozelligi kalmiyor), HD ready o cozunurlukte komedi.

Ama yanina yaklasmama konusuna katilmiyorum. Nedeni de ben o 106 ekran tvleri bugun 2300 civarinda gordum ki bence o buyuklukteki bir tv icin cok iyi fiyat. Bunun yaninda tabi ki o tv ile amacim HD izlemek degil. Amacim bildiginiz analog yayin, kablo tv ve DVD izlemek ve bu konularda dusuk cozunurluk aslinda bir avantaj bile sayilabilir cunku daha net bir goruntu elde ediyorsunuz yuksek cozunurluklu LCDlerden. Eger daha uygun hale gelirse ben 2-3 sene kullanmak icin bir tanesinin yanina yaklasabilirim.

Tabi ki asil amacim halen duzgun bir 72 ekran CRT bulup almak ama bugun gorduklerim hic hosuma gitmedi. Teknosalarda duzgu CRT bulamadim her taraf LCD dolu. Bulsaniz bulsaniz Regal, shov vs gibi futbol topu gibi yuvarlak 3.sinif tvler var piyasada. Bazen insan diyo ki git al bir shov kurtul...

• quote:

Orjinalden alıntı: sabonis

quote:

Orjinalden alıntı: videre

Çünkü;
    *Ama 4:3 yayını 16:9 ekran ayarında seyretmek beni rahatsız ediyor. Bu görüntüdeki herşeyin boyunun kısalmasına belki alışabilirim. Çünkü bazı arkadaşlar bu şekilde seyretmeye bir süre sonra alıştıklarını söylemişler. Belki uzun süre seyretsem ben de alışabilirim. Fakat doğada olmayan bir ölçüye de alışmak için kendimi zorlamak mantıklı gelmiyor.

doğada olmayan bir ölçü? insan gözü 16:9 görüküyor bilmem farkında mısın

bu yüzden zaten widescreen monitör veya tv'ye geçenler sadece 1-2 gün sonunda alışıyorlar. ben de 2 gün sonunda alıştım widescreen monitörüme. herhangi bir arkadaşıma gittiğimde monitörüne bakamıyorum resmen, yüzüm buruşuyo "bu ne iğrenç şey" diye

Değerli arkadaşım, insan gözünün 16:9 görüntü formatına daha uygun olduğunu ben de biliyorum. Zaten 16:9 olarak çekilmiş bir görüntünün widescreen bir ekranda seyredilmesine kimsenin itirazı olmaz. Benim dediğim şey "canlısını normal boyutta gördüğümüz bir insanın, 4:3 formatında çekilmiş görüntüsünün 16:9 ekrana verilmesi sonucu şişman ve boyunun kısalmış olarak görünmesi".

Sen de "alışmak" diyorsun. Yani Hobit'e dönüşmüş (biraz preslenmiş) insan görüntüsüne alışmaktan bahsediyoruz. Tabii ki buna alışılır. Ama benim takıldığım şey "sokakta öyle basık insanlar görmediğimiz halde televizyonda buna kendimizi alıştırmak durumunda" olduğumuz.

• ha o zaman bir yanlış anlaşılma olmuş. ama bilmediğin birşey var, artık lcd'lerde yeni bir teknoloji var bu 4:3 oranlı görüntüyü 16:9'a bozulmadan aktarıyor. adını bilmiyorum bu teknolojinin ama bir çok televizyonda var diye biliyorum artık
  • quote:

ha o zaman bir yanlış anlaşılma olmuş. ama bilmediğin birşey var, artık lcd'lerde yeni bir teknoloji var bu 4:3 oranlı görüntüyü 16:9'a bozulmadan aktarıyor. adını bilmiyorum bu teknolojinin ama bir çok televizyonda var diye biliyorum artık

Fiziksel orani 16:9 olan bir goruntunun deforme edilmeden 4:3 yapilmasi Teorik olarak mumkun DEGILDIR. Iki boyutlu resimde boyutlardan birisi olceklendirildiginde oteki de ayni oranda olceklendirmezse goruntun deforme olur. Tersi icin de ayni seyler gecerlidir.

Senin 4:3 den 16:9 a bozulmadan aktarilma islemi aslinda orjinal resmin bir bolumunun kesilmesi ile olur. Eger 4:3 luk videoyu gosterirken siyah bantlar olsun istemiyorsan once goruntuyu yatay cozunurlugu LCD nin cozunurlugune esit olucak kadar "upsample" edersin sonra bu resmi ustten ve alttan keser 16:9 oranina getirirsin. "Upsampling" olayina teorik olarka girmedim ama kisaca orjinal resimdeki frekanslari kullanarak resmin cozunurlugunu arttirmak diyebilirim(ama yeni bir frekans gelmedigi icin yeni resim yakindan daha bulaniy gorunucektir).

• bu teknoloji görüntüyü dışbükey hale getiriyor yanlardan kesmeden, bu sayede çok az bir bozulma ile 4:3 görebiliyoruz
  • quote:

bu teknoloji görüntüyü dışbükey hale getiriyor yanlardan kesmeden, bu sayede çok az bir bozulma ile 4:3 görebiliyoruz

Goruntunun Disbukey hale getirilmesi ne demek Sabonis, galiba bunu bir yerden okudun.

Neyse senin bahsettigin bu cevirim aslinda goruntuyu sandigindan fazla bozuyor. Normalde goruntunun deforme olmamasi icin resim dogrusal olarak buyutulup kucultulur. Senin dedigin olayda goruntuyu dogrusal olmiyan bir sekilde buyutulur. Yani Goruntudeki her nokta farkli miktarda uzatilip kisaltiliyor.

Adamlar nasil olsa millet televizyon izlerken orta kisima odaklaniyor diye resmin ortaya yakin kisimlarini fazla "Germiyorlar". Resimin uclarina dogru ise farki kapatmak icin giderek daha fazla oranda resim geriliyor. Dizileri ve bazi filmleri izlerken bu insani rahatsiz etmiycek hos bir sonuc verir dogru ama sen futbol maci izlemeye calistiginda top resimin cesitli uc noktalarina gider ve sonuc asiri derecede rahatsiz edici bir hal alir.

Sonuc olarak bu senin bahsettigin son derece basit bir implementasyon ve ozel, yeni bir teknoloji degil. Ama bircok ev kullanicisinin hosuna gidebilecegi de dogru...

• Videre arkadaşım, plazma ve lcd de ki ıslak zeminin ve de pazarlama uyanıklıklarının haksız para hüplettiği doğru çoğu kullanıcıya paralel fikirler yazmışsın teşekkür ederim. İnce ve zarif olması Dvd keyfi sunması bu aletlerin albenisini artırıyor ben de bazen alalım bi tane diyorum ama sonra bakıyorum yok çözünürlüğü yok p'si yok i'si yok dinamik kontrastı derken ideal aletler ve vasatı aşan aletler olarak ikiye bölünen gruplaşma çıkıyor idealler 10 milyar üstü (jet sosyete işi:) vasatı aşanlar da 3'ten başlıyor:) Laptoplar bile ekran ve donanım evrimini tamamladı standartların üstünde yarışıyor..Bu geçiş sürecinde crt-hd ready bakalım diyorum teknik verilere bakılırsa o televizyonlarda da bazı mantık hataları var..Kaldı ki philips ve de samsung crt-hd ready modellerinin tam anlamıyla nasıl görüntü sunduğunu görmesem de 82 ekran haliyle itici gözükebileceğinden şüpheleniyorum. Ama hepsiburada da sony'nin dandik bi lcd model kampanyası var kalınlığı nerdeyse samsung slim fit.. Bu açıdan crt-hd ready olan samsung ya da philips ya da crt-pixel plus olan philips alınabilir diye düşünüyorum hala..

• SENE 1975 siyah beyaz TV aldık...... sadece TRT1 yayını vardı onu seyrediyorduk. Sene 1983 yayınlar renkli yayına döndü..... kanalar ard arda renki yayına geçti sene 1985 civarı tam hatırlamıtorum Uydu analog yayınları başladı..... öncelikle STAR tv daha sonra diğerleri sene 1998 uydu digital yayına geçti diğer kanallarda 2-3 yıl içerisinde takip ederek digital yayın yapmaya başladılar.sene 2006 kanal D HD yayın başlattı. digitürk'ünde 2007 haziranında özellikle ligtv ve sinama salonları hd yayına geçeceğini dt yetkilileri açıklamada bulundu. hal böyle iken 2-3 yıl içerisinde diğer kanallarında HD yayına geçeceğini tahmin ediyorum. Yıl 2006 siyah- beyaz televizyonu(baba yadigarı) elimden çıkaramıyorum bir işe yaramıyor.sadece bodrumda kalabalık ediyor.diyeceğim o ki sen şu anda tv alma 2-3 yıl bekle ondan sonra al derim. günün ortam ve şartlarını değerlendiririp öyle almanı tavsiye ederim. yok ben 2-3 sonrasınıda düşünüyorum diyorsan bütçene uygun 1366/768 bir LCD al iki yıl önce next marka Receiver almıştım şimdi hd yayınlarını radyo gibi alıyor sadece sesini duyuyorum. buda sinir bozuyor. bilgisayardan DVX demoları LCD'ye verdiğimde (DVI'dan) içime bir ferahlık geliyor.aman allahım bu ne görüntü diye. daha sonra 2-3 yıl sonra bir hd receiver alıp bu dunyaya daldığımı düşünüyorum ve rahatlıyorum. eğer imkanın varsa değerlendir diyebilirim. son karar senin.

• 70 ekran 100 hertz crt tv almak isteyen arkadaslar sony ile panasonic arasında kalıyorsalar görüntü kalitesi acısından PANASONIC cok daha kaliteli.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: baytar17

70 ekran 100 hertz crt tv almak isteyen arkadaslar sony ile panasonic arasında kalıyorsalar görüntü kalitesi acısından PANASONIC cok daha kaliteli.....

PHILIPS 82cm CRT CINEOS (WIDE SCREEN) 32PW9551/12

Tv'yede bakmanızı öneririm, kullanıyorum ve tek kelime ile çok başarılı...
  • herkese sevgiler ve saygılar.

CoOLMuSTİ arkadaşım bende senin aldığın tv yi düşünüyorum PHILIPS 82cm CRT CINEOS (WIDE SCREEN)

32PW9551/12 BİRDE AYNI SERİNİN 72 EKRANINIDA 29PT9521-12 DÜŞÜNÜYORUM

SANA ZAHMET TV HAKKINDA DAHA GENİŞ BİLGİ VEREBİLİRMİSİN? MESELA 82 EKRAN OLMASI İNSANI SEYİR ESNASINDA RAHATSIZ EDİYORMU (görüntü çok mu basık,özellikle insanlar çok mu şişman gibi gözüküyor mu?) HD FORMATLI YAYIN SEYRETTİNMİ? V.S. V.S. BİRAZ BİLGİ VEREBİLİRMİSİN????

ayrıca nereden ve kaç ytl'ye aldıgınıda yazarsan sevinirim:)

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM... SAYGILARIMLA 06
  • http://www.profilo.com.tr/Urun.asp?intCategoryID=70&intProductID=883

Profilo 72 flat ekran,entegre DVD çalarlı,USB ve hafıza kartı girişli,817 YTL,cazip gibi geldi.CRT almak isteyenler bence düşünebilir.
  • @seyidhan2004
    Herhalde crt olduğu için çok yakından bile rahat izleniyor, 16/9 olduğu için insanlar haliyle şişman gibi fakat kumandadan yön tuşları ile hızlı olarak görüntü formatı değişlikliği yapılabiliyor, isterseniz 4/3 olarakta seyredebilirsiniz, benim tercihim süper geniş seçeneği, üstler ve altlar biraz uzuyor fakat 4/3 gibi görüntü veriyor, bunun dışında extra 4 zoom seçeneği daha var bunlar dvd seyrederken görüntüyü ekrana yaymak için çok işe yarıyor, görüntü büyüyünce yazılar altta kalabilir yine yön tuşu up ile ekran kaydırarak yazıları yukarı çekebiliyorsunuz, ben kablolu yayın seyrediyorum bu nedenle kesinlikle performans alamıyorum dvd açtığımda ise görsel şölen gibi, dvd'yi proagrassif scan(companent)'den bağladım.
    Hd yayın malesef seyretmedim.
    Bursa metrodan word'e 11 taksit peşin fiyatına aldım.
    1699 ytl...

Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

• yorum yazıp bizi bilgilendirmeyeçalışan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürler.. hepsine tamam da ben bi türlü karar veremiyorum ve okudukça da kafam karışıyo..televizyon almanın en kolay yolu ve kesin çözümü nedir..Kısaca yardımcı olur musunz..1000 YTL'ye kadar nakit alabileceğim CRT önerileriniz neler olabilir..

1-Düz ekran
    2-72 ekran ve üzeri
    3-Dvd izlerken de performansının iyi olması

kriterlerine bağlı kalarak ne önerirsiniz..¿
  • ben kullandım 11 sene vestel 55 ekran televizyonum iki gün önce bozuldu. bende filim izlemediğim için gittim 72 ekran flat vestel aldım.benim işimi rahatlıkla görüyor. ama film izlemesemde aklım lcd'lerde kaldı. 82 inç crea 1999 ytl. malum para meselesi.
    quote:

Orjinalden alıntı: ridvanlii34

HANGİ ARKADAŞIMIZ TVSİNİ 10 YILDAN FAZLA KULLANABİLMİŞ BENCE EN UCUZ TVYİ ALIN NASIL OLSA TEKNOLOJİ COK HIZLI DEĞİŞİYOR HDReady TEKNOLOJİSİDE BENCE 3 5 SENE İÇİDE BAŞKA BİR SİSDEMLE DEĞİŞECEK BEN DİYORUMKİ HOŞUNUZA GİTEN TV Yİ ALIN MİLYARLARINIZI SOKAĞA ATMAYIN. UCUZ VE KALİTELİ TV LERİ TERCİH ETELİM TEKNOLOJİ BİZİ DEĞİL BİZ TEKNOLOJİYİ YENELIM..............

• Valla ben babamlara geçen sene 84 veya 70 ekran CRT TV aldıracaktım ama bizimkiler Siemens FJ143V(109 ekran projeksiyon)modelini çok beğendiler ve o kadarına gerek yok dememe rağmen yapışıp aldılar:) (2bin küsür YTL'ye 22 taksitle)Görüntü kalitesi vs.gayet güzel,TV'den çok memnun kaldık ama HD özelliği o zaman yeni yeni konuşuluyordu ve açıkçası gelmesi yılları alır diye pek önemsememiştim.Şimdi içime kurt düştü.Arkadaşlar,bence CRT ve pek pahalı olmayan TV'lerden şaşmayın,en azından şu HD yayın özelliği oturana kadar.Milyarlar ödeyip aldığınız TV'leri son teknoloji ile kullanamamak kötü.En azından atıp veya satıp yeni teknolojili TV alırsınız.Bana kalsa 72 ekran flat en mantıklısı,para dökmek gereksiz diye düşünüyorum.Umarım TV'mizden gerekli verimi alabiliriz.
  • BU FORUMU ZİYARET EDEN BÜTÜN ARKADAŞLARA İYİ GÜNLER DİLERİM...

CoOLMuSTİ ARKADAŞIM SANADA AYRICA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM....

gerçekten çok güzel bir karar vermiş olduğunu bugün daha iyi anladım, senin almış olduğun (bu arada iyi günlerde kullanman dileğiyle) tv 32pw9551' bugün tesadüf eseri bir esnaf arkadaşta gördüm kendisi sadece üretmiş oldugu ürünlerin katoloğlarını göstermek için almış bu tv yi ürünleri video camera ile çekip görüntüyü eski bir vcd den aktarmış tv ye dehşete düştüm mükemmel bir görüntü netligi ve ses düzeneği var. ricada bulunarak bir tane vcd film taktık (şehrin azizleri) gerçekten mükemmel bir akışı var tv nin ilk etapta biraz tuhaf geliyor insana gözümüz aşına olmadığından fakat sonra biraz biraz alışıyor insan vede şunu farkettim insanı etki altına aldıktan sonra görüntü ve ses olarak insanın aklına bile gelmiyor basık olduğu.

vallahi ne diyeyim ben çok sevdim vede kararımı verdim tv de yok yok zaten almak için araştırmaya başladım bile ( FAKAT ELMİ NEREYE ATTIYSAM YOK BULAMADIM HALA)

tekrar teşekkürlerimi iletirim..... SAYGILARIMLA 06

• quote:

Orjinalden alıntı: videre

Çünkü;

*Büyük çoğunlukla bildiğimiz TV yayınını (Kablo TV) seyrediyorum. Belki uydu alıcısı taktırabilirim ve Kablo TV'yi kapattırırım diye de düşünüyorum.

*DVD veya VCD ayda belki 1-2 tane seyrediyorum. Tabii bunları seyrederken de üstten ve alttan siyah şerit olması beni rahatsız etmiyor.

*Ama 4:3 yayını 16:9 ekran ayarında seyretmek beni rahatsız ediyor. Bu görüntüdeki herşeyin boyunun kısalmasına belki alışabilirim. Çünkü bazı arkadaşlar bu şekilde seyretmeye bir süre sonra alıştıklarını söylemişler. Belki uzun süre seyretsem ben de alışabilirim. Fakat doğada olmayan bir ölçüye de alışmak için kendimi zorlamak mantıklı gelmiyor.

*Bilgisayarımı (desktop+laptop) TV'ye bağlama ihtiyacı duymuyorum; oyun hiç oynamıyorum; büyük çoğunlukla ikisini de iş için kullanıyorum.

*Seyredeceğim TV'yi duvara asmadan da seyredebilirim; şu anki 51 ekran TV'yi sahpadan seyrediyorum; sehpadan seyretmeyi değiştirme isteğim yok.

*Ülkemize ne zaman ve hangi şartlarda geleceği belli olmayan HD yayını için şimdiden hazır olmam gerektiğini düşünmüyorum. Eğer bu HD yayın gelir, yaygınlaşır ve seyretmek çok pahalı olmazsa, o anda piyasada bulunan, o anki teknolojiyi kullanan ürünlerden birini alırım diye düşünüyorum.

*Bu forumun neredeyse tamamını okudum. Yabancı forumlardan da biraz okuma yaptım. Mesela İngiltere'de insanlar yeni çıkan bazı plazma ve LCD TV'ler için "1000 Sterlin gibi alınabilir seviyelere inerse ancak o zaman belki düşünebilirim" gibi ifadeler kullanıyorlar. Ve galiba İngiltere, elektronik aletler için "Premium Market" (Bu ifadeyi nasıl söyleyebiliriz? "Üst düzey pazar", "Alım gücü yüksek pazar", bulamadım Türkçe karşılık, neyse...) olarak kabul edilen ülkelerden biri. Yani adamın alım gücü benden herhalde 3-4 kat daha yüksek. O 2500 YTL gibi bir rakamı "alınabilir düzey" olarak düşünüyor. Bense burada aynı veya benzer bir ürüne 4000-5000 YTL ödemeyi düşüneceğim. İşte buna da itirazım var.

*Televizyon seyretmek için bir cihazın, elektrik saatinden 300 KWH (veya daha fazla) elektrik çekmesini de istemiyorum.

*Doğada bulunan renkleri yapay bir şekilde görmek istemiyorum, veya ekrandaki kanal logolarının, etrafına su damlatıldığı için hafif renkleri bozulmuş resimler gibi görünmesini de istemiyorum.

*Televizyon seyretmek için lamba değiştirmek zorunda olmak istemiyorum.

*Şimdi bazı arkadaşlar "Kardeşim sen TV MV alamazsın" diyorlardır. Ama bunları düşünüyorım ve içimi dökmek istedim.

*İşte bütün bunları yanyana koyarsak benim için Tüplü TV gene tek seçim olarak duruyor.

*80 veya daha üzeri ekran boyutu olacak; düz ekran olacak; 4:3 veya 16:9 farketmez. Ama 16:9 ekran boyutu olursa, 4:3 gösterme özelliği de olacak. Sağdan ve soldan dikey siyah şeritlerle seyretmeye razıyım. Yeter ki insanları doğal boylarıyla görebileyim.

*Bu TV'yi Kablo TV yayınıyla veya uydu alıcısıyla seyredeceğim.

*Renkleri doğada oldukları haliyle (veya buna en yakın şekilde) gösterecek.

*Türkiye'de bulunabilir olacak. Bir markanın, EISA ödülü almış, ama "Premium Market" olmayan bir ülkenin vatandaşı olmadığım için bana layık görülmeyen bir TV'si olmayacak. Yani İstanbul'daki bir satıcının vitrininde, rafında veya deposunda olacak.

*Fiyat önemli değil.

*Ne alabilirim?

NOT: Yazı bittikten sonra okudum; sanki biraz "içindekileri kusar gibi" olmuş. Ama değiştirmek istemiyorum, çünkü düşündüklerim bunlar.

Fikir belirtecek veya TV tavsiyesi yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Her kelimesine katılıyorum.CRT TV rulezzz!

Türkiye'de son yıllarda yaşanan plazma çılgınlığı had safhaya varmış durumda.Aslında bu tür ürünler Türk insanındaki lüks düşkünlüğünü,hatta çılgınlığını gösteriyor.Pahalı olsun,ne işe yaradığını bilmeyim ama benim olsun mantığı ile hareket ediyor Türk tüketicisi.

Ben plazmalardan nefret ederim.Bir kaç bin lira para vereceğim,ama 6 yıllık Philips 55 ekran televizyonumun verdiği görüntü kalitesi,renk kalitesi ve keskinliği veremeyecek ve bir de üstüne cisimleri sündürerek gösterecek.Fenerbahçe'nin maçını seyrediyorum,1.80'lik Tuncay'ı 1.55'miş gibi görüyorum.Üstelik maçın skoru küçük şekilde yazılmışsa o koca televizyonda uzaktan skoru okuyamıyorum.Tamamen saçma.

Lcd'lerin görüntü kalitesi güzel sayılır ama onlarda da sağdan soldan seyredememe sorunu var.Şimdiye kadar bu tür tv'lerde de en iyi görüntüyü şu Digiturk reklamlarında da kullanılan ayak ucu küçük lcd'lerde gördüm.

Bu plazma çılgınlığı yine ülkemizde görülen başka bir çılgınlık olan SUV çılgınlığı ile tamamen aynı.Bir eve birkaç arabanın düştüğü Amerika'da bile SUV satışları artan akaryakıt fiyatları yüzünden bir hayli düşmüşken ve Toyota gibi araçların satışlarında patlama yaşanırken benzinin litresinin 3 liraya yakın olduğu ve büyük motorlu araç için binlerce lira vergi ödemek zorunda olduğumuz,üstelik Amerikalılar gibi geniş yolların ve şehirlerin olmadığı güzel ülkemde jip satışlarının bunlara rağmen büyük oranda artması da saçmalıktan başka bişey olamaz.

İşte aynı şehirde kullanmak için jip satın alan insanlar gibi plazma satın alan büyük çoğunluk da o pahalı ürünün tam olarak ne verdiğini ve kendisi televizyondan ne istediğini tam bilmeden satın alıyor.Bir aylık ehliyetiyle kamyon kadar jip kullanıp otomobille viraja girdiği gibi girip jipi deviren,sağa sola vuran kadınlar,evinde bir DVD oynatıcısı bile olmadığı halde sadece 4:3 televizyon yayını seyretmek için 16:9 plazma tv alanlar Türkiye'de tüketici bilinci denen şeyin lüks merakı tarafından öldürüldüğünü bariz gösteriyor.

• Sn. Elbruz;

cok tarafli bir yazi olmus,
    bircok cumlenize katilmiyorum.
    sanki bunlari genel ve kesin bir yargi dili ile yazmissiniz.
    "bence" ile baslayan cumleler kullanmanizi tavsiye ediyorum,
    cunku burada cok sayida panel kullanicisi olan arkadaslari da,
    töhmet altinda birakiyorsunuz.

selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulokal -- 2 Kasım 2006; 17:02:32 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.