Şimdi Ara

HERŞEYİ YAPTIM AMA HDDNİN İÇİNE GİREMİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dem var.
    Windows hddyi görüyor ama hdd
    açılmıyor!Hdd yı biçimlendir
    çıkıyor!
    Chkdsk de yaptım olmuyor!
    İÇİNDE ÇOK ÖNEMLİ DOSYALAR
    VARDI,NASIL KURTARACAĞIM.
    GARANTİYE Mİ VERMELİYİM?

• Kablodan olma ihtimali de var .. Değiştirip denemekte fayda var .
  • chkdsk'in hangi komutunu uyguladınız? ''chkdsk /r X:'' ( X, sizin sorunlu HDD'nizin harfi ) komutunu uygulamadıysanız, uygulayın.

Farklı bir kablo ile deneyebilirsiniz. Kasanın arkasındaki portlara takmayı deneyin. Ya da farklı bir sistemde de deneyebilirsiniz.

İçerisindeki verileri, garantiye gittiği takdirde unutun. Kurtarılır, kurtarılmasına ancak ücret talebinde bulunacaklardır ki bu da az bir ücret değildir.

Eğer ki risk alabilirseniz tüm bunlara rağmen çalışmıyorsa HDD'nin kutusunda arıza olmasıda muhtemeldir, kutuyu söküp HDD'yi SATA olarak anakartınızın SATA ana kanal sağlayıcısına bağlarsanız, görme ihtimali vardır. Tabi ki bunun mesuliyeti size aittir.
  • Bendeki harici disklerde biçimlendirme sorunuyla ilgili aletin kablosunu değiştirdiğimde ya da taktığım portu değiştirdiğimde sorun ortadan kalkıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zkkm

Kablodan olma ihtimali de var .. Değiştirip denemekte fayda var .

başka kabloyla denedim sonuç aynı.

Chkdsk r,f,x denedım
    böyle diyor
    Dosya sistemi türü FAT32.
    Dosya ayırma tablosu <FAT 1>
    okunurken bir hata oluştu.
    Dosya ayırma tablosu <FAT 2>
    Okunabilir hiçbir dosya ayırma
    tablosu <FAT> yok
    Lütfen yardımcı olur musunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Özbey

Bendeki harici disklerde biçimlendirme sorunuyla ilgili aletin kablosunu değiştirdiğimde ya da taktığım portu değiştirdiğimde sorun ortadan kalkıyordu.

başka porta taktım sonuç aynı,arkaya ama takmadım deniyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Özbey

Bendeki harici disklerde biçimlendirme sorunuyla ilgili aletin kablosunu değiştirdiğimde ya da taktığım portu değiştirdiğimde sorun ortadan kalkıyordu.

harici hddyi takıyorum,1 dk sonra geliyor.bilgisayarımda görünüyor ama aç dediğime 5 dk bekliyor biçimlendir çıkıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu kilit
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • harddiski takıyorum,pc hdd yi
    görüyor fakat açmaya çalışınca
    biçimlendirmek istermisiniz uyarısı
    çıkıyor...hayır deyince kapanıyor
    ve hiçbişey açmıyor
  • Hocam, verileriniz sizin önemliyse;

Easy Recovery Professional veya Recovery My Files yazılımlarından herhangi birini veri kurtarmak için kullanabilirsiniz. Sorunlu birimi biçimlendirin ve forumumuzda kullanımı anlatılmaktadır, uygun yönergelerle diske ve birime hiçbir veri yüklemeden tarama yapmaya başlayın. Büyük bir bölümünü kurtarabilirsiniz. Eğer ki diskte veya kutuda sorun varsa ( bence öyle ) dosya sistemi hatası olmadığı için kurtaramazsınız ya da dediğim gibi risk alıp kutuyu açacaksınız. Şansınızı deneyeceksiniz. Benim için veriler o kadar önemli değil diyorsanız, garantiye gönderin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Hocam, verileriniz sizin önemliyse;

Easy Recovery Professional veya Recovery My Files yazılımlarından herhangi birini veri kurtarmak için kullanabilirsiniz. Sorunlu birimi biçimlendirin ve forumumuzda kullanımı anlatılmaktadır, uygun yönergelerle diske ve birime hiçbir veri yüklemeden tarama yapmaya başlayın. Büyük bir bölümünü kurtarabilirsiniz. Eğer ki diskte veya kutuda sorun varsa ( bence öyle ) dosya sistemi hatası olmadığı için kurtaramazsınız ya da dediğim gibi risk alıp kutuyu açacaksınız. Şansınızı deneyeceksiniz. Benim için veriler o kadar önemli değil diyorsanız, garantiye gönderin.

verilerin hepsi önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_x

quote:

verilerin hepsi önemli

virüs vardır linux ta açmayı dene

• quote:

Orijinalden alıntı: _Lastikteki Çivi_

quote:

Orijinalden alıntı: black_x

quote:

verilerin hepsi önemli

virüs vardır linux ta açmayı dene

pardusta deniyecem

• chkdsk komutunu bir de /F parametresi ile dener misin?
    F parametresi hataları bul ve düzelt anlamına geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

chkdsk komutunu bir de /F parametresi ile dener misin?
    F parametresi hataları bul ve düzelt anlamına geliyor.

f,x,r ile denedim
    böyle diyor
    Dosya sistemi türü FAT32.
    Dosya ayırma tablosu <FAT 1>
    Dosya ayırma tablosu <FAT 2>
    Okunabilir hiçbir dosya ayırma
    tablosu <FAT> yok
    Lütfen yardımcı olur musunuz?
  • yukarıda da yazmışsın ama görmedim onu. kusura bakma.

şimdi mesajları okudum da hemen herşeyi yapmışsın.
    pardus veya ubuntu ile bir dene.
    o da olmazsa önce formatlayacak ardından da dosya kurtarma programları ile taratacaksın.
    sanırım tek çare bu görünüyor.

Aslında aynı seri ve parti numaralı bir disk alıp onun kontrol kartını senin diskine takıp deneyebilirsin.
    Anladığım kadarıyla diskin tablolama yapısı bozulmuş.
    Daha doğrusu diski kontrol eden kart tablolama bilgisini yapamıyor.
    Belki aynı karttan bir tane ile denersen okuyabilir.
    Emin değilim ama format atmadan önce denemekte fayda var.
    Zira formattan sonra recovery programları ile geri getirebilme ihtimali var ama gelmeme ihtimali de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

yukarıda da yazmışsın ama görmedim onu. kusura bakma.

şimdi mesajları okudum da hemen herşeyi yapmışsın.
    pardus veya ubuntu ile bir dene.
    o da olmazsa önce formatlayacak ardından da dosya kurtarma programları ile taratacaksın.
    sanırım tek çare bu görünüyor.

Aslında aynı seri ve parti numaralı bir disk alıp onun kontrol kartını senin diskine takıp deneyebilirsin.
    Anladığım kadarıyla diskin tablolama yapısı bozulmuş.
    Daha doğrusu diski kontrol eden kart tablolama bilgisini yapamıyor.
    Belki aynı karttan bir tane ile denersen okuyabilir.
    Emin değilim ama format atmadan önce denemekte fayda var.
    Zira formattan sonra recovery programları ile geri getirebilme ihtimali var ama gelmeme ihtimali de var.

harici hdd benim hdd

• yok yanlış anladın galiba.
    demek istediğim şu:
    sendeki sorunlu diskin aynısından bul bir arkadaştan veya başka bir yerden
    model ve seri no aynı olmasına dikkat et.
    hatta mümkünse parti no da aynı olsun.

bulduğun diskin kontrol kartını senin sorunlu disk ile değiştir.
    belki diskin mekanik kısmında sorun yoktur, belki sorun kartın yazılımındadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.