su hertz olayı nedir arkadslar ..yuksek oluncamı ıyı oluyor,yoksa alcak mı?
herşeyin olduğu gibi bununda ortası makbuldür.
monitörünün arkasındaki yazılara bak orda 50/60 hertz gibi rakamlar yazar(farklı da olabilir sadece bir örnek) orda kaç yazıyosa bilgisayarın ekran kartından ona eşdeğer hertz'i seç gerisine kafa yorma...
monitorun arkasında 50 yazıyo..ben 75 te kullanırsam ne olur.illaki 50 de veya 50 ye en yakın rakamdamı kullanmam gerekıyo
yok mu bi yardım?
o gördüğün hz başka bir şey elektrikle alakalı sen kullan 75 85 bişi olmaz herkes öyle kullanıyor.
Arkadaşlar hz tarama hızıdır nekadar çok tararsa görüntü okadar titreşimsiz olur ve gözü yormaz. 75 hz aşağısı kullanmak göz sağlığını bozar. 60 HZ ayarında kullanınca ekranda hafif titreme olur.
quote:
Orjinalden alıntı: sessizsilah
Arkadaşlar hz tarama hızıdır nekadar çok tararsa görüntü okadar titreşimsiz olur ve gözü yormaz. 75 hz aşağısı kullanmak göz sağlığını bozar. 60 HZ ayarında kullanınca ekranda hafif titreme olur.
senin dediğin crt monitörlerde olur, LCD lerde 60 Hrz bile olsa rahatsız edici olmaz. Hangi monitör olursa olsun aralıksız monitöre çok fazla bakmak göz sağlığı açısında zaralıdır, arasıra gözümüzü başka şeylerle meşgul etmemiz gerekir. Göz sağlığımızı düşünüyorsak tabii!!!!
Hert değerleri monitörünüzle alakalıdır. Monitörünüzün görüntüleyemeyeceği hert değerlerini saklar iseniz. Monitörünüzün desteklediği en yüksek hert değerine getirebilirsiniz.
crt kullanıyosan mutlaka 85 hz olsun yoksa gözlerini bidaha geri getiremezsin...
LCD kullanıyosan 60 hz de durabilir.. çünkü LCd lerde titreme problemi yok.. 60 hz olduğuna bakma yani..
hertz değil diyorum yahu 50 hertz monitör mü kaldı hayatınızda gördünüz mü?220v /50hz yazmıyorsa gelsin beri beri.
Yüksek olması iyidir. Görüntü daha kaliteli olacaktır.
benim monitör hurda olduğu için 10 yıldır aynı monitörü kullanıyorum en yüksek hertz 60...
quote:
monitorun arkasında 50 yazıyo..
quote:
o gördüğün hz başka bir şey elektrikle alakalı
quote:
220v /50hz yazmıyorsa gelsin beri beri
kıracam bak kalbinizi elektrikle ilgili diyorum hatta 240v-50/60 hz de yazıyor olabilir.Bahsettiğiniz hz yazar mı monitörün arkasında çevirin bakın bi bakalım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme