Şimdi Ara

HERTZ AMFİ VE SUB UYUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracıma küçük çaplı hertz dbx 30.3 sub aldım ve bu sub ı pioneer 4 kanal 60rms amfide kullanıyorum.amfinin 2 çıkışı ön mid bası besliyor 100rms hertz esk 165.diğer 2 çıkış da sub a bağlı.Ses gerek kalitesi gerek yüksek sesi hoşuma gitmesiyle beraber arkadaşın arabasında dbx 30.3 ün 3'de biri fiyatına satılan jbl 250rms sub daha çok inletiyor.kaliteside sesin yüksekliğide benim sistemle karşılaştırılmayacak derece daha çok.Neden acaba?Bunun sebebi ne olabilir?Acaba sub ve amfiyi aynı marka mı kullanmalıydım?Mesela hcp 4 mü kullanmalıydım amfi olarak?aklınıza başka birşey geliyorsa lütfen belirtir misiniz?thx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i.ozgurr -- 22 Ocak 2016; 6:52:35 >

• Bir yerlerde fazla paranın herzaman fazla performans ifade etmediğini okumuştum.Bunun yanı sıra nekadar para okadar performans belirten çokomel eğrisi diye birşeyde okumuştum.Sonuç olarak çıkış yolu bulamadım.520 liraya aldığım sub,200 liraya satılan jbl den daha düşük ve sığ bir ses veriyor_?yardım arkadaşlar.
  • Amfi ve basın tüm değerlerini de yazınız arkadaşlar, bas 2 ohm ise 4 kanal amfilerin hepside köprüde 4 ohm da ısınmadan çalışabilir, 2 ohm bas bağlarsanız aşırı ısınır Verim alınmaz, kesinlikle 4 kanallıya köprü yapıp 2ohm bas bağlamayınız, zaten 4 kanal amfiye köprüde 100-200rmsden daha güçlü bas bağlamak yanlıştır, 200rms üstü için bas amfisi şarttır.iyi marka iyi çalmıyorsa genelde kabinden kaynaklanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porsche911turbo -- 22 Ocak 2016; 10:13:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: i.ozgurr

Bir yerlerde fazla paranın herzaman fazla performans ifade etmediğini okumuştum.Bunun yanı sıra nekadar para okadar performans belirten çokomel eğrisi diye birşeyde okumuştum.Sonuç olarak çıkış yolu bulamadım.520 liraya aldığım sub,200 liraya satılan jbl den daha düşük ve sığ bir ses veriyor_?yardım arkadaşlar.

Önemli olan markaların aynı olması değil, kullandığınız ürünlerin ohm değerleri ve rms değerleri dir. mesela kullandığınız sub jbl 150 watt rms değerine sahip bir hoparlör. 4 ohm.
    ( jbl sub larda genelde 1000 watt yazar göbeklerinde o değerden bahsetmiyorum, gercek watt değerlerinden bahsediyorum. Aynı olay anfiler için de geçerli )

burada kullanacağınız anfinin yine 4 ohm da en az 150 watt çıkış gücüne sahip olması lazım . ( RMS ) tabii mono blok anfi çok daha doğru bir seçim olur.
    4 kanal ise anfiniz ,köprüde en az yine 150 watt rms değerine sahip olması lazım. Dediğim gibi EN AZ değer bu olmalı,çünkü kablolama , montaj , sabit olmayan voltaj vb.. gibi hususlardan dolayı zaten ufak bir kayıp olacak watt değerlerinde, o yüzden rms değerini en az kullanacağınız hoparlörün rms değerine eşit olması lazım. Fazla olursa daha da iyi olur. Kabaca anlayacağınız dilden anlatmaya çalıştım.

• porsche911turbo kullanıcısına yanıt
    abi benim
    Pioneer deh x 9650bt teyp
    hertz esk 165 100 rms 4 ohm
    pioneer gm a 6604 60*4 rms 4 ohm
    hertz dbx 30.3 sub 300w rms 4 ohm

Alakanıza çok teşekkürler.Çok sevdiğim bir abi de helix h1000 mono amfi var.Belki ondan alabilirim.sıfır amfi 700tl
  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler agabey de işde ohm rms fazla anlamıyorum.
    Ya şey sorucam 4 ohm sub ı amfiye 2 ohm olarak bağlarsan nolur?rms hakkında az çok biliyordum da ohm ları bilmiyorum.mesela bazı sub değerlerinde özellikle spl serilerinde 1+1 ohm diyor.
    Ne anlama geliyor acaba?
  • quote:

Çok teşekkürler agabey de işde ohm rms fazla anlamıyorum.
    Ya şey sorucam 4 ohm sub ı amfiye 2 ohm olarak bağlarsan nolur?rms hakkında az çok biliyordum da ohm ları bilmiyorum.mesela bazı sub değerlerinde özellikle spl serilerinde 1+1 ohm diyor.
    Ne anlama geliyor acaba?

SPL serisi çok farklıdır ,tamamen güç odaklı , ses kalitesinden uzaktır. Ama gençler genelde spl tercih eder SQ tercih eden azdır. Gerçekten müzik dinlemek istiyorsan, yada müzigi dogru dinlemek istiyorsan SQ tarzı sistem kurman lazım fakat çok çok zahmetli ve bir o kadar pahalı bir hobi dir.
  • Ohm konusunu daha iyi anlamak için basit elektronikteki dirençlerin seri ve paralel bağlanması konusunu incelemekte fayda var, mesela basta çift bobin varsa iki tane direnç var demektir, seri bağlarsan değerler toplanır, yani 2ohm olan iki bobin varsa seri bağlarsan 2+2 =yeni bir 4ohm direncin olur, paralel bağlarsan 2/2=1 ohm direncin olur.mesela 2 tane bas var herbiri 4ohm, ikisini seri bağlarsan 8ohm, paralel bağlarsan 2 ohm yük oluşturmuş olursun, 4 kanal amfiler genelde kanal başına 2ohm yükü kaldırabilirken köprüde 2 ohm yükü kaldıramazlar, o yüzden güçlü 2 ohm veya 1 ohm veya 0.5ohm yükler için mono amfiler vardır, 0.5ohm mesela 4tane 2ohm bas demektir. Ohm olayını biz bağladığımız yükü hesaplayarak oluştururuz,amfide sen bunu 4 ohm besle diye bi seçenek yoktur, farklı şekillerde bağlayarak kendimiz ohm değerini belirleriz. Mesela 2 ovali amfide olan 4 çıkıştan sadece 1 ine beraber bağlarsak oval 4ohm ise bu bağlantı paralel olduğundan yükümüz 2ohm dur, ve amfi güçlü ise tek kanalda 2ohm besleyebilir, yani sonuç olarak ohm işi bağlama şekline bağlıdır, konuyu anlamanın yolu bobini direnç olarak bilip seri ve paralel bağlandığı zaman sonuç ne olur bunun hesabını bilmekte.

Abi süper ya her geçen gün yeni birşey öğreniyorum.:DVarolun.SQ nedir?Parası önemli değil diyemicem.Çok fazla maaşım yok ama bu konuya olan ilgim tüm maaşı buraya vermeme sebep oluyor.Ama olsun problem yok.
    Abi az önce bendeki sistemi tarif etmeye çalışmıştım.tep amfi mid bas modelleri vs.Şimdi onların hiçbirini elden çıkarmadan;hem çok kaliteli ses alabileceğim hemde çevreye dinletebileceğim(zingirdeteceğim) bir ilave ne olabilir?

Not:Çok güvendiğim bir abinin dediğine göre asıl sesi sub dan falan değil önden alırsın.Önden gelen kaliteli ses müziği müzik yapar.Dolayısıyla arkaya hoparlör eklemeyi düşünmüyorum.Ama mesela hsk163 ekle derseniz öne 2 hoparlör yuvası daha ekletebilirim?Nedir abi tavsiyeniz?
  • quote:

Abi süper ya her geçen gün yeni birşey öğreniyorum.:DVarolun.SQ nedir?Parası önemli değil diyemicem.Çok fazla maaşım yok ama bu konuya olan ilgim tüm maaşı buraya vermeme sebep oluyor.Ama olsun problem yok.
    Abi az önce bendeki sistemi tarif etmeye çalışmıştım.tep amfi mid bas modelleri vs.Şimdi onların hiçbirini elden çıkarmadan;hem çok kaliteli ses alabileceğim hemde çevreye dinletebileceğim(zingirdeteceğim) bir ilave ne olabilir?

Not:Çok güvendiğim bir abinin dediğine göre asıl sesi sub dan falan değil önden alırsın.Önden gelen kaliteli ses müziği müzik yapar.Dolayısıyla arkaya hoparlör eklemeyi düşünmüyorum.Ama mesela hsk163 ekle derseniz öne 2 hoparlör yuvası daha ekletebilirim?Nedir abi tavsiyeniz?
    Link
    Merak ettiğin herşey linkte.

Üstadım çok teşekkür ederim.Ben detaylarını bilmediğim için fazla basmadı :))Üstadım SQ müzik tarzı eklemelerde tavsiyelerinizi bekliyorum.Çok saolun.
    wooow.Abi tam aradığım şeymiş.

http://www.caraudiohifi.com/forum/index.php

bu site nedir?Gördüğüm kadarıyla dh forumun sadece araba müzik sistemine uzmanlaşmış hali.Çok eski bir site herhalde eskiden de duymuştum ama birtürlü bakamamıştım. Saolun hocam hemen bakıyorum.
  • Sq deyince eurolar havada uçar, güç değil kalite ağır basar, audison focal markaları öncüleridir. Sonu olmadığı için delikli kumbaradır
    Abi

https://www.ozenhifi.com/focal/performance/expert/31-focal-performance-hoparlor-sb-p30-subwoofer.html?search_query=focal+subwoofer&results=69

bu mesela sq mudur?Acelemden dbx 30.3 aldım.Aldıktan 2 gün sonrada bu sub ı gördüm.Kahroldum ama iş işden geçti.Bu sq mudur?
    Olsun be abi.Müzik bence hayat tarzıdır.Hele de şöyle istediğin müzik playlist i oluşturabilmişsen.malesef 2 aydır aynı şarkılar döndürüp duruyorum.Dün d&r dan 2 tane club cd si aldım.tırt dahada moralim bozuldu :(
  • quote:

Olsun be abi.Müzik bence hayat tarzıdır.Hele de şöyle istediğin müzik playlist i oluşturabilmişsen.malesef 2 aydır aynı şarkılar döndürüp duruyorum.Dün d&r dan 2 tane club cd si aldım.tırt dahada moralim bozuldu :(

Arkadaş gerekli tüm bilgileri alacagın link paylaşmış, şimdi yaslan arkana en baştan tane tane okumaya başla, sindire sindire oku. Ama gerçekten bu işin sonu yok, dikkat et , iyinin de iyisi vardır bu işte. Hiçbir zaman en iyi ye sahip olamazsın. Bütçenin el verdiği kadar harcama yap, bu iş hobi unutma, hobi için borçlanılmaz !!!
    hey gurban oldugum :D Saolasın abi.Arkama yaslandım ama otelde misafir bekliyorum bir yandan.:D çalışıyorum.Abi sonunu isteyen yok.esk 165 in tweeter ları beni arayışa soktu.Normalde tweeter larım çalışsaydı istediğim sistem tam olmuştu ama işte maalesef.Borç derken tam anlayamadım.Elhamdulillah borc vermeyide almayıda sevmem.Param varsa yerim yoksa aç kalırım.Eywallah agabey şimdi dediğini yapıyorum.
    Neyse konuyu açtığımıza göre son mesajı vermekde bize nasip olur inşaallah."Hayat bir kere geldik" sözüne kısmen katılıyorum.Hayat da helal daire içerisinde istediğimizi istediğimiz zevki almayacaksak ölmeye gelmedik ya buraya?Neyse bu çok su götürür.

Katkılarınız için çok teşekkür ederim system electronic ve porsche agabeyler.
  • quote:

Neyse konuyu açtığımıza göre son mesajı vermekde bize nasip olur inşaallah."Hayat bir kere geldik" sözüne kısmen katılıyorum.Hayat da helal daire içerisinde istediğimizi istediğimiz zevki almayacaksak ölmeye gelmedik ya buraya?Neyse bu çok su götürür.

Katkılarınız için çok teşekkür ederim system electronic ve porsche agabeyler.

rica ederim,inşallah faydamız dokunmuştur.
  • Pioneer anfiyi degistir bence cok daha iyi olur.
    Anfide hpf lpf ayari yok tek iki ayar var
    Roadstar anfide bile daha cok ayar var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.