Şimdi Ara

Heves..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oncelikle merhabalar... Yillardir heveslendigim bu programlama dillerini ogrenmek istiyorum. Universiteyi de bitirdik ve en nihayetinde bo$ bir zamanim olacak bunu da bunlari ogrenmeye cali$arak gecirmek istiyorum. Aklima takilan bircok soru var aslinda bunlardan bazilarini sizlere bildirecegim yardimlarinizi bekliyorum. $uan kendi ba$ima ogrenmeyi planliyorum eger ho$uma giderse ve yapabilirligimi kanitlayacak duruma gelirsem profesyonel bir yardim alacagim fakat bunu yapmadan kendime begendirmem gerekmekte. $imdik sorulara gelelim;

* Kendi ba$ima ogrenebilirmiyim?
    * Eger ogrenebilirsem ilk olarak hangisini ogrenmeliyim?
    * Bana her konuda yardimci olabilecek bir site veyahut bir kaynak bulunur mu?
    * Kendimi geli$tirmek icin neler yapmaliyim?

$imdilik bu kadar yardimlarinizi bekliyorum

Dip Not: Programlama adina dair hic bir$ey bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patates -- 25 Temmuz 2007; 13:07:31 >

• Kendi başına elbette öğrenebilirsin, ilk işin kağıt üzerinde algoritma çıkarma ve basit DOS tabanlı programlar yazmak olsun.. Geliştirmek istiyorsan bol bol program yaz ve örnek kodları incele.. Kafanda bi proje belirleyip onu yapmaya çalış (mesela ilk projen ekrana çarpım tablosu çizdirmek olsun)

Dil olarak da DOS altında C tavsiye ederim, daha sonra Windows tabanlı .NET programlamaya geçiş yaparsın ve C# öğrenirsin.

(Alternatif bir yol da DOS altında QBASIC ile yazmak ve sonra Visual Basic'e geçmek olabilir)

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar..
  • arkadaslar bende pascal la başlamaya karar werdim çok kolay geldi seri bi şekilde ogrenmelerim devam etmekte.
    sormak istedigim soru şu. pascal la başlamak iyimidir. iyimi etmişim yoksa zaman kaybetmeden başka bi dilden mi başlasam?
    yardımcı olursanız sewinirim
    edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eisberg22 -- 25 Temmuz 2007; 17:17:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eisberg22

arkadaslar bende pascal la başlamaya karar werdim çok kolay geldi seri bi şekilde ogrenmelerim devam etmekte.
    sormak istedigim soru şu. baskal la başlamak iyimidir. iyimi etmişim yoksa zaman kaybetmeden başka bi dilden mi başlasam?
    yardımcı olursanız sewinirim

başta;; sen başlamakla iyi etmişsin :) bence devam etmelisin...
  • Pascal iyi bir dil elbette, bende onunla başlamıştım..
    Sitemde kendi yazdığım kodlar var, indirip faydalanabilirsin..

Pascal C diline de benzer fakat gerçeği dururken kopyası ile uğraşmaya gerek yok, C ile başlaman daha akıllıca olacaktır..
  • Kanımca görsel bir dille başlamak en iyisi olacaktır. Artık .NET platformu iyice yerleşti ve oturdu. Hem destek, hem kaynak anlamında diger dillere oranla cok dafazla site, makale, kod vs. var. Bu yuzden dogrudan .net platformu ile, kolaylık olması içinde VB.NETle başlamanı şiddetle tavsiye ederim. DOS falan öldü artık, ugrasma öyle seylerle...
  • sagolun arkada$lar aklima takilan $u bu programlamanin mantigi nedir neden yapilir yaparsak neler yapabiliriz cunku hicbir$ey bilmiyorum bunlarin hakkinda ama azmim var hirsliyim ogrenmek istiyorum ba$arabilecegime inaniyorum fakat once mantigini ogrenmeliyim dedigim gibi bana bu sorularimi cevapliyacak olan arkada$lar buyuk sevap kazanir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Patates

Oncelikle merhabalar... Yillardir heveslendigim bu programlama dillerini ogrenmek istiyorum. Universiteyi de bitirdik ve en nihayetinde bo$ bir zamanim olacak bunu da bunlari ogrenmeye cali$arak gecirmek istiyorum. Aklima takilan bircok soru var aslinda bunlardan bazilarini sizlere bildirecegim yardimlarinizi bekliyorum. $uan kendi ba$ima ogrenmeyi planliyorum eger ho$uma giderse ve yapabilirligimi kanitlayacak duruma gelirsem profesyonel bir yardim alacagim fakat bunu yapmadan kendime begendirmem gerekmekte. $imdik sorulara gelelim;

* Kendi ba$ima ogrenebilirmiyim?
    * Eger ogrenebilirsem ilk olarak hangisini ogrenmeliyim?
    * Bana her konuda yardimci olabilecek bir site veyahut bir kaynak bulunur mu?
    * Kendimi geli$tirmek icin neler yapmaliyim?

$imdilik bu kadar yardimlarinizi bekliyorum

Dip Not: Programlama adina dair hic bir$ey bilmiyorum...

1- Kendi başına öğrenmen zor (Azimli ve sabırlı olman lazım, pat diye olacak bir iş değil, öğrenmesi uzun zaman alıyor)
    2-C den başla (zor diyenlere aldırma) ve C tamamen bittikten sonra C++ ile devam et.
    (Dikkat: başta pointerlar konusuna dalma, kafanı karıştırır, yazacağın programların %99 unu pointersız da yazabilirsin. Pointerları en son öğren)
    3-Kitap almanı tavsiye ederim (Deitel in türkçeye çevrilmiş C ve C++ kitabı güzeldir, ancak seviyesi biraz yüksektir, yanına basit bir kitap da alırsan güzel olur)
    4-Hele sen bir C yi bir öğren (sonra C++ a bakarsın daha sonra logic tasarım (digital) dersi ve assembly tavsiye edilir (assembly bir işine yaramaz ama programlamanın mantığını kaparsın))

C yi öğrenmen en azından 3-4 ayını alır. Fazla acele etme. Takıldığın yerlerde biraz mola ver hemen pes etme.

Hadi kolay gelsin

Bu arada C de programlamaya başlamak için bir derleyiciye ihtiyacın var.
    DEV C++ ı kullanabilirsin. (daha iyileri de vardır elbet ama bu yeter şimdilik)
    eğer ekranda görüntü hemen giderse şu komutu yaz
    system("pause");

ilk programını da veriyim

// <- yorum yazmak icin 2 slash kullan
    #include "stdio.h" //ekrana yazi yazdirmak icin kutuphaneyi dahil eder
    #include "stdlib.h" //pause u kullanmak icin dahil edildi

int main() //fonksiyon basligi
    {
    printf("ilk programim "); //printf komutu ile ekrana yazi yazdirirsin (tirnak isaretlerini unutma :)
    system("pause"); //yazi ekrandan hemen gidebilir, onun icin en sona bunu koy
    return 0;
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 27 Temmuz 2007; 18:27:39 >

• HITM@N
  • Hitman hemen hemen hepsini cevaplamış.Eğer görsellikte istiyor olsan bile .Net ve Java 'ya geçmeden once C'yi tabi ki öğrenmelisin.Zaten C'yi öğrendikten sonra java ve .net'inde kod yapısının c'den farklı olmadığını göreceksin.C hiç zor değil aksine kolaydır.Belki C++'da biraz zorluk çekebilirsin.Bunları öğrendikten sonra yolun açık olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.