Şimdi Ara

heyecanlalınca konuşma bozukluğu (ciddi ve önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
9.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biriyle konuşurken çok heycanlanıyorum ve heyecanlanınca da kekelemeye başlıyorum ama normalde akıcı konuşuyorum
    psikiyatra falan gitsem ne kadar faydası olur

• Yapay Zekanın Yanıtı

Heyecanlanınca Görülen Konuşma Bozukluğu

Heyecanlandığınızda konuşma bozukluğu yaşamak, yaygın bir durumdur. Bu bozukluk, heyecanlandığınız, stresli veya kaygılı hissettiğiniz zamanlarda konuşmanızın net veya akıcı olmamasına neden olur.

Heyecanlandığınızda konuşma bozukluğu, konuşma hızınızın hızlanması, kelimelerin üzerine basmanız veya kelimeleri tekrar etmenizle kendini gösterebilir. Ayrıca kelimeleri uzatabilir veya doğru kelimeleri bulamayabilirsiniz.

Bu konuşma bozukluğu, sosyal durumlarda utanç ve sıkıntıya neden olabilir. Ancak bu durumun tedavi edilebilir olduğunu ve konuşma terapisinin yardımcı olabileceğini bilmek önemlidir.

Konuşma terapisi, konuşma bozukluğunuza neden olan fiziksel ve psikolojik faktörleri belirlemeye ve bunları ele almaya odaklanır. Terapistiniz, konuşma hızınızı kontrol etmenize, nefes almanıza yardımcı olacak ve akıcı konuşma teknikleri öğretecektir.

Heyecanlandığınızda konuşma bozukluğu yaşıyorsanız, bir konuşma terapistine başvurmanız önerilir. Konuşma terapisi, bu sorunu aşmanıza ve kendinizi daha özgüvenli bir şekilde ifade etmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • benimde oluyor bazen r ler kayıyor gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeverLover

benimde oluyor bazen r ler kayıyor gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NeverLover

benimde oluyor bazen r ler kayıyor gidiyor.
    Anksiyete bozukluğu falan varsa ondan oalbilir belki, psikiyatra git bir şey kaybetmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cthulhu Fhtagn -- 3 Şubat 2011; 22:18:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senoktokatragintilyon

Alıntıları Göster
    psikoloğa git
    neler konuştunuz bizede anlat banada oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: azman çavuş

psikoloğa git
    neler konuştunuz bizede anlat banada oluyor

Alıntıları Göster
    psikolog ilaç pompalıyor istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightSLayer

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    dert etme arada bende de olur, kızların hoşuna gidiyor

yok kızları boşver bu sorunu çözelim dersen ayna karşısında konuşma egzersizi ve yüksek sesle okuma egzersizi faydalı olacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    aynı sorun bende de var ve bu kekeleme sosyal hayatımın içine etti.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ne psikoloğu ya kitap oku arada , zaman buldukça .

Geçer merak etme , bende de var az ama bunlar yaşayarak aşılcak şeeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesno

Ne psikoloğu ya kitap oku arada , zaman buldukça .

Geçer merak etme , bende de var az ama bunlar yaşayarak aşılcak şeeyler.

Alıntıları Göster
  • quote:

psikolog ilaç pompaalamaz
    ilaç yazma yetkileri yok onların
    seninle konuşur seni dinler uzun uzun
    ve terapi önerir
  • quote:

quote:

ve terapi önerir

• quote:

quote:

quote:

ve terapi önerir

Alıntıları Göster
    başka fikri olan

• quote:

quote:

ve terapi önerir

aynen psikiyatri ilaç yazar bunu aşman için kitap oku sosyal ol çok faydası olur senin için
  • quote:

Orijinalden alıntı: GodSmacker

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Toplumun arasında konuşuyorsan sakinleştirici veya bira iç filmlerdede görmüşsündür.

Bak yukarıdakini arkadaşım yapıyor tabii sakinleştirici değil 1 tane efes içip iş görüşmesine sakin şekilde giriyor gerçekten şahit oldum bende :)

İkincisi konuşma düzenin bozuk olabilir kalemle konuşma stilini hiç denedinmi? Hızlı konuşmak önemli değil tane tane pratik cümleler kurman önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Toplumun arasında konuşuyorsan sakinleştirici veya bira iç filmlerdede görmüşsündür.

Bak yukarıdakini arkadaşım yapıyor tabii sakinleştirici değil 1 tane efes içip iş görüşmesine sakin şekilde giriyor gerçekten şahit oldum bende :)

İkincisi konuşma düzenin bozuk olabilir kalemle konuşma stilini hiç denedinmi? Hızlı konuşmak önemli değil tane tane pratik cümleler kurman önemli.

kalemle konuşmayı ne kadar uygulamam gerekir
  • quote:

quote:

kalemle konuşmayı ne kadar uygulamam gerekir

Alıntıları Göster
    Öncelikle kitap okuma alışkanlığın iyi olmalı. Sevmesen bile fantastik bilim kurgu veya davinci kitapları ilgini çekebilir. Sonra bu kalemle konuşma işleminde sınır yok nasıl bir manken düz yürüyebilmek için kafasına kitap koyup düzgün yürümeyi öğrenmeye çalışıyorsa(kelimelerin içine ettim bu arada) işte öyle sende bu işi kendini yeterli bulduğun zaman bırakacaksın belki sana komik gelecek ancak evde tek başına bile olsan şu an yazdıklarımı sesli şekilde kalemle uygulayarak yapabilirsin.

+ Edebiyat bu ders gerçekten çok önemlidir eğer ilgin varsa vurgu tonları felan araştır derim.

Kalemle konuşma tekniğini uzman tv de bulabilirsin.

• quote:

Öncelikle kitap okuma alışkanlığın iyi olmalı. Sevmesen bile fantastik bilim kurgu veya davinci kitapları ilgini çekebilir. Sonra bu kalemle konuşma işleminde sınır yok nasıl bir manken düz yürüyebilmek için kafasına kitap koyup düzgün yürümeyi öğrenmeye çalışıyorsa(kelimelerin içine ettim bu arada) işte öyle sende bu işi kendini yeterli bulduğun zaman bırakacaksın belki sana komik gelecek ancak evde tek başına bile olsan şu an yazdıklarımı sesli şekilde kalemle uygulayarak yapabilirsin.

+ Edebiyat bu ders gerçekten çok önemlidir eğer ilgin varsa vurgu tonları felan araştır derim.

Kalemle konuşma tekniğini uzman tv de bulabilirsin.

Alıntıları Göster
    ya su bıra ıcıp konusma ıyı cok guzel bı uygulamada devamlıda ıcılmez kı

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

ya su bıra ıcıp konusma ıyı cok guzel bı uygulamada devamlıda ıcılmez kı

Alıntıları Göster
    Valla içip içmemek sana kalmış

Motive veren sesleri biliyormusunuz :)

şimdi aklıma geldi mesela sabah kalktınız iş görüşmesine gideceksiniz o motive veren ses'i mp3 çalarda kulaklıkla dinliyorsunuz. Dinledikten sonra bir güzel g.tünüz kalkmış oluyor

Amerikada yaygın bu olay, motive ses dediğimde şöyle birşey;

Metroda işe giderken kulaklıktaki ses konuşuyor,

-Buraya kadar geldiniz bundan sonrasında daha üstün olacaksınız, Patronlarınız bile size şaşkınlıkla bakıp alkış alacaksınız. Belki kötü bir gün geçirdiniz ama bu gün sizin için işinizde dönüm noktası olabilir.

Diyerek hoop gazı alıyorsun böylece

Sadece iş için değil bunun bağımlısı olanları duymuştum gene zaten bu sistemi bir filmde gördüm :D karınızlamı ayrıldınız hemen takıyorsun kulaklığı akşam partide yenisini götürmüşsün :p

Ben bir kere denedim gerçekten güzel bir şey ama böyle düşünerek çok fazla oram buram oyamadı :D Sadece güven vermeye yarıyor işte :p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 4 Şubat 2011; 0:21:07 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.