Şimdi Ara

HG255s Sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kolay gelsin. Bende de bu modemden var ve 2-3 haftadır çok sıkıntı yaşıyorum. İnternetim bağlanıyor ama bir dosya indirmeye çalıştığımda bir türlü indiremiyorum. 20 mb lik bir dosyayı bile ilk bir iki saniye 2-3 mb/sn ile indiriyor sonra indirme duruyor...

Aradım bir kaç kere servisi ... neyse o kısmı herkes biliyor :)
    Sonra internete bakayım dedim. Öğrendimki bu modemler bozukmuş, taktım kabloyu pat diye indirdi dosyayı.
    Dedim ya bu modem gidecek ya da bu modem gidecek.
    Karıştırdım eski cihazları bir önceki kullandığım ttnet 'in verdiği zyxel vmg3312-b10b modelini buldum.
    HG255s 'in wireless'ını kapadım, bunu taktım LAN kısmına kabloyla, yalnız gene aynı sorunu yaşadım. Dosyayı indirmiyor!
    Bu sefer bu şifre olaylarına girsem yapabilir miyim diye indirdim arkadaşların tarif ettiği gibi "virtualbox" ve "sanbox.ova"yı öğrendim internet şifresini.
    Çok basit, virtualbox yüklüyorsunuz sandbox' i açılan virtualbox'sa import edip çalıştırıyoruz. Sonra ağ ayarını bilgisayarın kablolu ethernetini seçerek yapıyoruz ve hg255s ile bilgisayarımızı kabloyla bağlıyoruz. HG255s kendini bu fiber kutucuğa bağlanmış zannedip yolluyor kullanıcı adını ve şifreyi güzelce :)

Buraya kadar geldik ama ben bu zyxel modemi tek başına internete bağlatmayı başaramadım. Kullanıcı adını ve şifreyi girmeme rağmen.
    Biraz eski bir cihaz ama 300 lük wireless'ı var. Kullanamaz mıyım ben şimdi bunu??

• Mac adresinide clonlaman lazim superonline da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mac klonlamaya gerek kalmadan ben yapmıştım vlan kimliği 0 802.11p : 1 bir kaç kere böyle denedikten sonra bağlantı aldım bu dediklerimi gir kullanıcı adınla şifreni gir gpon varsa kürdanla restartla yoksa yeni takacağın cihazın wan kablosunu sök tak bu işlemleri yaptıktan sonra ip adresi alacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aardayucel -- 25 Mayıs 2019; 11:29:49 >
  • bide hocam hg255s 80 mhz 11. kanalda gayet güzel çalışıyor kesilme yok ben bu ayarlarla 30gb uplaod yapmıştım uplaod hızım 5 mbps geceden sabaha kadar kesintisiz upload etmişti o kadarda kötü modem değil kanallar otomatikteyken saçmalamaya başlıyor ama ben 11. kanalda sadece iphone cihazlarda sinyal alabildim 5ghz kanalda samsunglarda otomatik kanalda olunca sinyal almaya başlıyor onu çözememiştim haberiniz olsun yani şimdi yabancı forumlardan bu modeme neler yapılabilinir firwmwareler var çünkü yeni çıkan donanımsal arıza olduğunu düşünmüyorum ben yabancı forumlardaki arkadaşlarda iyi bir yazılım dosyasıyla kablosuz sorununun çözülebileceğini belirtmişler maalesef türk forumlarında bu derece fazla bilgi yok hep yabancı forumlarda var böyle konular
  • Öncelikle herkese teşekkürler.

Geçtiğimiz hafta içinde herhalde 10 kere arayınca, ve servis istediğimi, modemin değiştirilmesi gerektiğini söyleyince bugün servisten geldiler. Yeni bir modem taktılar ve sıkıntı falan kalmadı.

10 Mb lik dosya indiremiyordum ya :S Şimdi eski hızıma kavuştum.

Yeni modem ZXHN H267A diye birşey. Bunda da fan yok ondan 5GH olan ağı kapattım. Şimdilik 2.4 yeter, aleti patlatmayalım dedim. Zaten şuan 4k değiliz :D

Eleman gelince benim eski ttnet modemini diğerinin yanında gördü. Dedim eski modemi takacaktım tam, üstüne siz geldiniz deyince eleman çantadan yeni modemi çıkarttı, poşetinden falan taktı hemen :D

Galiba süperonline'da yeni modem devri başlıyor. İnşaallah eskisi gibi sıkıntı çıkartmaz ve herkesin işini görecek kapasitededir...
  • Olaya bak ben de internet/kablosuz ağım geri geldi diye sevinmiştim.

Bilginiz olsun diye yazayım dedim buraya. Siz de aynı maduriyeti yaşamayın.

Hani dedim ya servis geldi değiştirdi diye, servis geleceği zaman ücret çıkabilir demişti telefonda operatör, ama hata sizden kaynaklıysa!

Adam geldi paşa paşa taktı modemi hiç bir şey söylemeden gitti. Ben de saf saf ücret yok o zaman diye düşündüm. Bir kağıt imzaladım ama ben modem değiştiği için diye düşündüm o ara da tam dışarda işim vardı imzaladım hemen.

Bugün mesaj geldi telefona fatura aşımı diye :SS
    Aradım hemen süperonline'ı dedim neden bu mesaj geldi. Anlattı birşeyler yok işte ödeme gecikmesi falan filan olur bu dedi, güya gene kandırmaya çalışacaklar. Yok dedim otomatik ödemede ne gecikmesi. Sonra servis çağırmış mıydınız dedi hiç, işte o an dank etti, satmayıpta zimmedikleri malın parasını alıyorlar. Neydi bunun için bir deyim vardı. Neyse hemen gelen elemandan şikayetçi oldum oraya yazdırdım. Sen nasıl bilgilendirme yapmazsın diye. Ama bir kere imzaladık artık çok işe yarayacağını zannetmiyorum.
    Ha bu arada telefondaki operatöre dedim bunun iptal edilmesini istiyorum diye , yok bu ücret yansımamış daha size, fatura kesilsin ondan sonra itirazınızı yapın diyor. Tabi fatura kesilince bana diyecekler ki siz imzalamışsınız iptal edemeyiz. Yaw ne kadar güzel kılıfına uyduruyorlar, bir anlık dalgınlıkla.

Ben muhtemelen ödeyecem bu parayı ama sizin aklınızda olsun.

Hayır 75 TL birşey değil, her zaman harcıyoruz. Ama şu iş ahkalını düzeltemedik bir türlü!!!

Hayır bütün büyük operatörler böyle, birinden çıkıyorusun diğerine giriyorsun hepsi bir şekilde yolmaya çalışıyor...

(Kendimi sanayideymiş gibi hissettim :)

Neyse gün gelir herkes işini doğru yapmak zorunda kalır, o zaman da dolandırıcılar kaçacak delik ararlar.

• nothing_but N kullanıcısına yanıt
    modem ( router ) nasıl onu detayla...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam suan tam ben de o sıkıntıyı yasıyorum.2 ayrı ağ bandı var 5g ve 2.4 olanı 2 aydır 5g olanda bi sıkıntı yoktu arada kopup yeniden bağlanıyodum ve dosyaları çok iyi indiriyodu ama 2.4 ağ bandıda ki wifi evdekiler hep şikayetçiydi onların cıhazları 5g gormuyo çunku. Neyse son 1-2 haftadır 5g olan ağ da sıknıtılar ortaya çıktı. Sizde ki gibi dosya indiriyorum biraz indiriyo sonra baya düşüyo (90 kbps ) hatta arada tamamen duruyo.Sırf bu durum yuzunden dun format attıgım bilgisayarın güncellemerini yapamadım. Format atmamın sebebi ise acaba benden kaynaklı mı acaba falan diye. Tamamen internetten kaynaklı oldugunu ise mobil veriden bir dosya indirmeye kalktıgım zaman sabit bir şekilde bütün dosya iniyodu. Dün aradım bakalım yarın gelcekler. Bu başlıgı açmanız iyi oldu elimde bir kanıt gibi bir şey de olmuş oldu. Yarın için verebileceğiniz bir tavsiye var mı ? Şu an kullandıgınız modem gayet güzel çalışıyor mu 2 ağ bandı da (5g ve 2.4 olan)?

• Merhaba,
    Bu modemle ilgili ben de problem yaşıyorum.
    Superonline fiber aboneliğimle birlikte verilen Huawei hg255s modem kullanıyorum.
    Uzaktan modem arayüzüne ulaşıp modemi yeniden başlatmak(ya da uzaktan modem ayarlarına ulaşmak) istiyorum fakat port açarak
    denedim olmadı. Nasıl yapıldığını bilen varsa yardımını rica ediyorum.
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatintok

Merhaba,
    Bu modemle ilgili ben de problem yaşıyorum.
    Superonline fiber aboneliğimle birlikte verilen Huawei hg255s modem kullanıyorum.
    Uzaktan modem arayüzüne ulaşıp modemi yeniden başlatmak(ya da uzaktan modem ayarlarına ulaşmak) istiyorum fakat port açarak
    denedim olmadı. Nasıl yapıldığını bilen varsa yardımını rica ediyorum.
    Teşekkürler.
    CGN havuzunda olmamanız gerekiyor bunun için. Önce buna bakın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.