Şimdi Ara

Hi-Fi üstadlarından tavsiye rica ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
5.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2004 yılında kurmuş olduğum aşağıda detayları olan orta karar stereo ses sisteminde iyileştirme ve değiştirme yapmayı düşünüyorum.

Front >>> Speaker set1 : Tannoy Saturn S6 - 31-20khz(3db) - 90db, 120w, 6 ohm

Center >>> Tannoy Saturn 6C

Subw >>> Yok

Rear >>> Speaker set2: Jamo Classic 10 - 30-20khz - 91db 180w, 6 ohm

Receiver >>> Yamaha RXV1000 RDS : 5.1 channell - 5x100 Watt 8ohm - 20-20khz - THD 0,04% - Sensitivity 150mV

TV >>> Pioneer Kuro PDP 60 plazma

Görüntü kaynağı >>> DT Plus HD + Philips DVD player.

Müzik dinlerken : Jamo Classic10'lar, film izlerken ise Tannoy (Front + Center) + Jamo (Rear)

Böyle melez bir sistem kurunca ne dinlenen müzikten, ne de film efektlerinden verim alınamıyor haliyle.

öncelik sırasına göre dinlediğim müzikler: Klassik, soul ve pop jazz, piano bar tip ambiyans müzikler, türkçe pop , zaman zaman modern klasikler.

İstediklerim:

1- Bir jazz parçası dinlerken, kontrbass ve perküsyondaki zili en ince detaylara kadar duyarken, piyanonun tınılarının da bozulmadan kulağıma ulaşabilmesi
    2- Bir pop parçası dinlerken bassların ve tizlerin distorsiyona uğramadan doğala en yakın mümkünse "konser soundu" temizliğinde çıkması
    3- Klasik bir parçada sesi çok açmadan coşkuyu hissedebilmek
    4- Geç saatlarde mümkün olduğu kadar tüm enstürmanların detayını duyabilmek için sesi açmaya gerek olmadan kısık sesle de kaliteli müzik dinleyebilmek.

Ayrıca, sistemin hem müzik dinleyecek, hem de gerektiğinde (birlikte veya ayrı ayrı bağlıyarak) film seyredebilecek özellikte olması da hedefim.

Yukarıdaki mütevazi sistemde ne tür modifikasyon yaparsam yapayım, bu istediğim müzik kalitesi ve/veya esnekliğe ulaşmanın imkansız olduğunun, bunu sağlayacak bir sistem için min 25,000 USD'den başlayan yatırım yapmam gerektiğinin bilincindeyim. Ancak şu anda böyle bir bütçem olmadığı için, bu işi kademe kademe yapmayı düşünüyorum.

Şu ana kadar gerek bu forumda, gerekse yurt dışı reviewlerden edindiğim izlenim Speakerların ortanın üstü ile iyi arası seviyede olduğu ancak Receiver'ın bu speakerları doğru süremediği ve/veya speaker ile receiver arasındaki empedans farkının olumsuzluğu şeklinde. (Eğer yanılıyorsam lütfen düzeltin)

Yukarıdaki uzuuun açıklamalar çerçevesinde başta ses sistemlerindeki değerli üstadlar olmak üzere, sizlerden ricam, sistemi iyileştirmek için nasıl bir yol izlemem, mevcut konfigürasyonda hangi elemanları tutup, hangilerini değiştirmem konusunda önerileriniz ve görüşlerinizi sunmanız.

- İlk etapta 3,000-4,000 TL bir harcama ile hem iyiye yakın bir ses kalitesi, hem de film seyrederken özellikle aksiyon sahnelerinde ses efektleri ile keyif alacağım bir sistem oluşturabilmek.
    - PS3, Bilgisayar v.b bir ekipman bağlamayı düşünmüyorum.

Önerilerinizi yaparken mümkün olduğu kadar farklı alternatif ve bütçe seçenekleri verirseniz çok memnun olurum.

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

• Anlattığınız şekilde veya benzeri dinletiler yapmak istiyorsanız bir kaç sistem bileşeninizi değiştirip ya da yeni alıp sisteme dahil ederek istediğiniz sonuçları alabilirsiniz..

1) Playerınızı değiştirmekle başlayabilirsiniz...Hem dvd (bd) oynatmak hem de müzik dinlemek istiyorsanız bu ikisini de iyi anlamda yapabilen universal playerlar var,tabii zevke göre ayrı ayrı da kurabilirsiniz cd player ve dvd player (veya bd player)olarak..Nad,marantz,naim,vincent,arcam,onkyo,oppo,denon,rotel,marantz,rega,cambridge audio vs..birçok marka ve seçenek mevcut ama elinizdeki philips ile bir an önce vedalaşmalısınız derim..

2)Stereo ampli...Sıradan bir sinema avr'si ile stereo ampli'den alacağınız stereo performansını alamazsınız bu yüzden size bir tane de stereo ampli ilavesi gerekiyor gerçek anlamda müzik dinleyebilmek için..Bütçe söylerseniz tavsiyelerde bulunabiliriz..

3) Kaliteli interconnect RCA stereo ara kablo ve Hoparlör kabloları (Bu grupta ne kullanıyorsunuz yazmamışsınız)

4) Film izlerken gereken patlama,vurma,kırma,çarpma efektlerini vermesi için Subwoofer (8" - 10" büyüklükte woofer'lı bir model yeterli gelecektir..)

Bunlar genel anlamda benim gördüklerim...Center ve surround için bir şey diyemeyeceğim bu markaların birbirleriyle uyumlarını bilemiyorum...Ama stereoda Jamo da Tannoy da iş görür..

• Sayın atalayalper,

Cevaplarınız için teşekkürler. yazdığınız sıraya göre benim cevaplarım kısaca şöyle.

1. DVD player zaten ilk gidecekler listesinde. Ya CD DVD BD combo veya 1 BD + DVD CD combo olabilir. Marka model konusunda bilgim yok. Forumda bluray ve media player konularına bir girdim kaç gündür çıkamıyorum. Çok fazla alternatif ve kombinasyon var (3D, ISO, HDD, PS3 vs) Bu nedenle F/P olarak uygun, multi fonksiyon kaliteli marka model önerirseniz sevinirim. Yaklaşık bütçe 750 TL

2. Stero ampli için yaklaşık bütçe 2,000 TL - Ayrıca, elimdeki Yamaha RXV'yi de elden çıkarıp üstüne biraz ekleyip kaliteli bir AVR (temiz ikinci el bile olabilir) düşünüyorum. AVR için de yaklaşık bütçe 750 TL

3. Kablo konusu biraz sorunlu onun için yazmadım. TV'nin yanındakilerle mesafe 2x 2,5 mt. Ancak arka hoparlörlere duvar içinden çekilmiş 4 çift standard hoparlör kablosu ve duvar da çiftli hoparlör prizleri var (sağ ve solda). Mesafe yaklasık 10mt x 2. Duvar içi kabloları kılavuz ile yeniden çektirebileceğimi sanmıyorum çünkü kaliteli hop kablo kesitleri duvar içi kanala sığmaz diye düşünüyorum. Bu yüzden kabloyu en sona bırakacağım.

Ayrıca hoparlorlerin yerleşim kararı da önemli alternatif dizilimler

a) TV yanına Jamoları çekip stereo ve filmde Front hop + Tannoy center + surround için 2 yeni rear ve 1 sub almak.
    b) TV yanına Tannoy Saturnler stero ve filmde Front hop + Tannoy center + surround için 2 yeni rear ve 1 sub almak
    c) TV yanına Jamoları çekip stereo ve filmde Front hop + Tannoy center + surround için Tannoy saturn bırakıp 1 yeni Sub almak.

Sizin seçiminiz ne olurdu veya başka ne alternatif önerirsiniz? Hoparlör grubuna yeni eklenecek sub + surround için yaklaşık bütçe 500 TL

Yorum ve önerilere göre bütçe kalemleri arasında kaydırma ve bir miktar esneklik mümkün.

Teşekkürler,

• Bu başlığı 80 kişi okumuş, bir tek sayın atalayalper cevap vermiş.

- Acaba istediklerim/sorduklarım çok mu zor ve teknik sorulardır?

- Forumda "yardım lütfen, hangi model daha iyidir, bunu mu alsam bunu mu v.b şeklinde açılmış ama bana göre ne istediğini tam olarak ifade edemeyen onlarca mesaj sahibi gibi yapmayıp, "neyi neden nasıl yapmak istediğimi" çok ayrınılı olarak yazdığım için mi benim başlık yadırgandı veya tabiri caizse iplenmedi?

-Yoksa artık üstadlar bu forumlara uğramıyor mu?

Böyle bir durum varsa lütfen bilelim hem kendi vaktimizi hem okuyanların vaktini boşa harcamayalım. Türkiye'nin en büyük ve katılımın en yüksek olduğu forumda mesajlara cevap almak için illaki bir markanın, modelin fanatikliğini yapmak, veya bir başka marka modeli kötülemek mi gerekiyor?

Burası bir forum, elbette ki her mesaja cevap verilmesini beklemeye hakkımız yok ama bu kadar detaylı ve net yazılan bir mesaja da tek bir satır bile cevap yorum göremeyince biraz morali bozuluyor insanın.

Umarım herkes yılbaşı yoğunluğu ve telaşı içindedir ve o yüzden mesaj yazacak fırsat bulamamıştır diye iyi niyetli düşünmek istiyorum.

Başınızı ağrıtıp rahatsızlık verdiysem özür dilerim.

Saygılar,

• Degerli arkadasim,
    Cepten yazdigimdan dolayi suan herseye deginemiyorum ama kaynak cihaz olarak sana Dune HDMax oneriyorum. Muzik yada sinema her alanda herseyin olacak bir urun. BD-Rom lu olan bu urun harika bir media player. Sinema disinda beni esas olarak etkileyen stereo muzik performansi. Sanki usb bir dac almis gibi neredeyse hic farki olmadan ister cd kalitesindeki flaclari ister 24/96 yada 192 flaclari muhtesem bir performansla oynatan bir cihaz. Benim bd playerim vr cd playerim olmasaydi su anda bunu kullaniyor olurdum. Bunun bir ust gomlegi ise cambridge audio da var. Biraz daha profesyonel ve 5 adet Wolfson (sanirim 8740) dac olan bir cihaz. Ama almanyada 1200euro. Dune HDMax kesinlikle tavsiye olunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın mecanica,
    Cevabınız için teşekkür ederim.

Sizin kaynak cihaz önerinizi not aldım ancak kaynak ne kadar mükemmel olursa olsun alabileceğim ses kalitesinin sistemin en zayıf halkasının performansı kadar olacağını biliyorum ancak mevcut sistemin zayıf halkasını henüz bilemiyorum. Yamaha mı, Jamo ve Tannoy speakerlarden biri mi yoksa hepsi mi?

Umarım sizden ve diğer başka üstadlardan benim hangi doğrultuda ve/veya hangi ekipmanlarla ilgilenmem gerektiği konusunda önerileri alabilirim.

Saygılar,
  • Merhaba, açıkçası sinema sistemlerinden pek anlamam. Stereo bana müzikte de sinemada da yetiyor açıkçası. Çok kanallar bana göre değil. Ancak AVR'ler ile stereo ampli'lerdeki müzik performansını alamayacağın bir gerçek. Görünüşe göre çok masraf yapacaksınız, o yüzden ben size bir fiyat/performans ampli'si önereyim. Yamaha A-S500. Whathifi'dan 5 yıldız almış ve Türkiye'de yurtdışı fiyatı seviyesinde satılan bir amfi. Bu bence çok önemli, çünkü birşeyi yurtdışı ile aynı fiyatta burada alınca kazıklanmadığıma emin oluyorum. DR'dan var örneğin:http://www.dr.com.tr/Elektronik/Yamaha-A-S500-Silver-Stereo-Amfi/Ev-Elektronigi/Hi-Fi-Muzik-Sistemleri/urunno=0000000377900

Kalan parayla da iyi bir AVR alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar Tavsiye??
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önerdiginiz modelin yurt dışı reviewlerini okudum, cihazı da bugün inceledim. Ancak gerek testlerden gerekse de cihazın speklerinden edindiğim izlenim, bu cihazın benim Jamo/Tanoyları sürerken tam verim sağlamayacağı.

Bir süre daha araştırmaya ve başka önerileri beklemeye devam edeceğim.

Teşekkürler,
  • ben öyle düşünmüyorum as 500 o tannoyları uçurur bence watt olayına o kadar takılmayın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dasarum

Önerdiginiz modelin yurt dışı reviewlerini okudum, cihazı da bugün inceledim. Ancak gerek testlerden gerekse de cihazın speklerinden edindiğim izlenim, bu cihazın benim Jamo/Tanoyları sürerken tam verim sağlamayacağı.

Bir süre daha araştırmaya ve başka önerileri beklemeye devam edeceğim.

Teşekkürler,

Ben de aman uzak durun derim. Tamamen kisisel bir oneri tabi ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Ben de aman uzak durun derim. Tamamen kisisel bir oneri tabi ki.

Siz hangi marka model cihazlar önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasarum -- 30 Aralık 2011; 23:44:38 >
  • Yamaha gibi consumer urunlerden bahsediyorsak ben bu grupta Pioneer in karakterini daha cok begeniyorum. Flat de bile baskin ve detayli caliyor. Su anda Pioneer A6 kullaniyorum. Ozellikle Polkaudio TSi ile harika bir ikili oluyorlar. Gece saat 12 de jazz dinlerken baslari tizleri pırıl pırıl duymak bana ayri bir keyif veriyor.
    Yamaha konusuna gelice AS2000 dinlemedim ama 500 olsun 1000 olsun beni hic mi hic tatmin etmedi. Bunlar gibi cok ovulen AX497 almistim ve o zaman evde Pioneer A207r vardi, cok buyuk hevesle kurduk ama pioneer dan sonra omru 15 dakika oldu. Bu 15 dakika da birseyi yanlis mi yaptik diye gecti. Sonra baska yerlerde de dinledik ki sorun bizde degil Yamaha da.)
    Yine belirteyim benim sahsi zevkim ve yorumumdur. Bu aralar malesef forumda negatif yazani asmaya calisiyorlar da. Bunun disinda Denon Pma500 ve pma700 serisi cok sonuk geliyor bana. Pma1500 ve uzerini begeniyorum sadece. HK980 pioneer gibi zevkle dinlenebilir ama biraz daha pahali oldugundan pioneer daha f/p urunu gibi. Bunun disinda aklima gelenler hifi markalari ki onlari tartismak konunun cok disinda benim de tecrubelerimin ustunde olacaktir.
    Netice itibariyle onerim Pioneer ve HK olacaktir. Yeni PioA6 aldim ki eger almasaydim sahibinden de cok temiz ve daha iki yillik PioA607R var. Japon uretimi ve serinin en ust modeli ve onu alacaktim. Tavsiyem onun gibi bir urun cok saglam bir guc detay ve sahne almaniz icin esas zemini olusturacaktir.
    Saygilar

• Merhaba benim klipsch rf-82 ıı hoparlörüm var bunları daha önceden aldığım denon avr 3310 ile kullanıyorum.
    Müzikte kullanmak için ayrıca stereo bir amfi almayı düşünüyorum.
    Rf82'ler için ne tavsiye edersiniz ?
    Her türlü müzik dinlemekteyim müzikte pek seçim yapmıyorum o an ki ruh Halim'e bağlı olarak ne denk gelirse.
    RF 82'ler 8 ohm 150w 600 pic
    Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum tşk.
  • Elinizdeki bütçe gayet güzel ve sizin istediklerinizi pekala yapabileceğiniz bir mebla.

Öncelikle sinema ve stereo olayını kesin ve kesin ayırmalısınız.

Yerlerinden tutun da,açısına kadar;akustik bir alan yaratmanız lazım.

Size çok güçlü bir trafosu olan,sağlam diye nitelendirebileceğimiz,kolonları minimum güçte dahi sağlam besleyecek stereo amplifier gerekiyor.Ayrıyetten Class A çalışma prensibinden yola çıkarak daha kaliteli ses imkanına olanak tanıyan amplifierler daha mantıklı olur.

Bu anlamda;amplifier seçiminde Marantz ilk önerim olacak size.Tabiki bahsettiğim Marantzlar şimdiki piyasa mallarından değil,iz bırakmış kült üretim bandları. Örneğin PM-84 Full Bakır şase,kanal başına çift Elna for Audio kapasitörler vb...

Cd player olarak Onkyo İntegra 7xxx ya da Sony Es 5,7...sizin işinizi pekala görecektir.Ortalama 15 kg'lik bu canavarlar işini hakkı ile yapar.Ancak transport mekanizma olarak Es'ler biraz daha iyi.

Hoparlör olarak size Technica Sb M 1000 öneriyorum.Tanesi 42 kg olan gerçek bir canavar,6 yollu mimaride ve Technics'in iz bırakan bir modeli.Hem güçlü hem detaylı.

Kablo olarak Van Den Hul İntegration serisi pekala uyar.

Önerim vintageye kaçtı ama benim tarzım stereoda böyle,yeni mamüllerden hazzetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyyl -- 31 Aralık 2011; 12:46:00 >

• Öneriniz için tşk fakat siz sıfırdan tekrar bir stereo sistem kurmayı ve rf82 leri safdışı bırakmışsnız. Bense elimdeki sisteme ek olarak rf82're bağlayacağım stereo bir amfi önerisi rica ediyorum. Başka ilave en azından şuan alamam, hatta şu an geçici bile olsa ikinci el stereo amfi almak istiyorum. 82'lere değer olarak yakın gelen kafamda yamaha ax-569 var. Şimdilik idare eder diye düşünüyorum çünkü 8ohm'da wat ve damping değeri olarak en yakın gelen bu amfiyi düşündüm.
    Gece modu da avantaj tabi ha bide fiyat bakımından şu an alabileceğim miktarlarda olduğundan tercih sebebim olarak 569 ilk sırada diyebilirim. neyse iyi bir stereo amfiye şu an yeterli param kalmadı
    Şimdilik böyle düşünüyorum en azından sinema amfisinden daha iyi sonuç alırım diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dryman72

Öneriniz için tşk fakat siz sıfırdan tekrar bir stereo sistem kurmayı ve rf82 leri safdışı bırakmışsnız. Bense elimdeki sisteme ek olarak rf82're bağlayacağım stereo bir amfi önerisi rica ediyorum. Başka ilave en azından şuan alamam, hatta şu an geçici bile olsa ikinci el stereo amfi almak istiyorum. 82'lere değer olarak yakın gelen kafamda yamaha ax-569 var. Şimdilik idare eder diye düşünüyorum çünkü 8ohm'da wat ve damping değeri olarak en yakın gelen bu amfiyi düşündüm.
    Gece modu da avantaj tabi ha bide fiyat bakımından şu an alabileceğim miktarlarda olduğundan tercih sebebim olarak 569 ilk sırada diyebilirim. neyse iyi bir stereo amfiye şu an yeterli param kalmadı
    Şimdilik böyle düşünüyorum en azından sinema amfisinden daha iyi sonuç alırım diye düşünüyorum.

Rf82'ler tarz ve mimari açıdan olarak hareketli müziklere daha uygunlar.Akustik ve enstrümental açıdan benim nazarımda sınıfta kalıyorlar.

Denon yapı olarak rf-82'lere en uygun şık gibi duruyor.

Üstteki sistem bileşenlerini 4000 tl bütçe ayıran ve konu açan arkadaş için tavsiye etmiştim.

• Yamaha önerme sebebim üzerinde "Loudness" kontrolü olmasıydı. Yani düşük seste bile yüksek frequency response'u ideal şekilde devam ettirebiliyor. Zira siz geç saatlerde de düşük sesle detayları duyabilmek istediğinizi söylemişsiniz ki bunun için loudness veya benzeri bir ayarın amplide olması şart. Tabii bana kalsa Unison Research ampli alın derdim, o sesi duyduktan sonra başka birşey beğenmek zor ama f/p ürünü önermek istemiştim. Yamaha A-S500 fiyat aralığında çok iyi bir amplidir, kaliteli bir kaynak ile doğru notaları iyi biçimde basmasını bilir ancak hifi zevk meselesi tabii. Bu arada hi-fi ile high end'i karıştırmayalım. Yamaha da, Pioneer da Hi-Fi üreticileridir (hatta sanırım Yamaha Hi-Fi ismini ilk kullanan firma) ve consumer ürünleri olması bu gerçeği değiştirmez. Birçok modelleri de Marantz'dan, Denon'dan iyi ses verir. Daha üst olan High End denilen Hi-Fi'ın üstü kesimdir. Burada da Unison Research, Esoteric vb. markalar ile Marantz vb. gibi markaların üst modelleri yer alır.

Kaynak olarak cd player kullanmanızı önermem. Bana kalırsa en iyi ses için mutlaka iyi bir turntable kullanılmalı. Size Clear Audio ürünlerini öneririm bu konuda. Ancak yine fiyat-performans istiyorsanız Music Hall mmf-2.2le. Yok analogla uğraşamam, dijital kaynak kullanacağım diyorsanız en azından SACD player veya iyi bir DAC bana kalırsa standart CD Player'dan iyi performans verir. Naim Audio'nun aşmış cd player'larından alacaksanız ayrı tabii.

• quote:

Yamaha gibi consumer urunlerden bahsediyorsak ben bu grupta Pioneer in karakterini daha cok begeniyorum. Flat de bile baskin ve detayli caliyor. Su anda Pioneer A6 kullaniyorum. Ozellikle Polkaudio TSi ile harika bir ikili oluyorlar. Gece saat 12 de jazz dinlerken baslari tizleri pırıl pırıl duymak bana ayri bir keyif veriyor.
    Yamaha konusuna gelice AS2000 dinlemedim ama 500 olsun 1000 olsun beni hic mi hic tatmin etmedi. Bunlar gibi cok ovulen AX497 almistim ve o zaman evde Pioneer A207r vardi, cok buyuk hevesle kurduk ama pioneer dan sonra omru 15 dakika oldu. Bu 15 dakika da birseyi yanlis mi yaptik diye gecti. Sonra baska yerlerde de dinledik ki sorun bizde degil Yamaha da.)

AVR'ler ilgimi çekmez ancak Yamaha'yı sanırım sıfır kurmuştunuz. Pioneer ise uzun süre kullanılmış bir cihazdı. Pioneer da çok iyi bir markadır, iyi ürünleri vardır ancak uzun zaman burn-in olmuş bir cihazı kutudan yeni çıkmış, daha devreleri bile kendine gelememiş (burn-in olmayı bırakın) bir cihaz ile karşılaştırmak ne kadar adildir, bence hiç değildir. Adil bir karşılaştırma için Yamaha'nın en azından 100-150 saat burn-in olması gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 31 Aralık 2011; 20:31:17 >

• Mobil olarak cevap yaziyorum daha genis olarak yarin devam ederim.
    Yazdiginiz bilgiler isiginda beklentilerinizi karsilayamayacagi icin mevcut komponentlerinizin sistemde kalmamasi gerektigini dusunuyorum.
    Ne yazikki bu butcelerde hem stereo hem de sinemayi ayni sistemde full performans ile elde etmenin mumkunu yok.
    Bu sebeple once stereo bir sistemle baslanmali hem de lambali bir stereo sistemle.solid state ozellikle de japonlari tavsiye etmiyorum ozellikle de yeni uretimleri.
    Kolay surulebilen 91db ve uzeri bir tower mumkunse Triangle olabilir ve bir lambali entegre primaluna veya melody vb unison research olabilir beklentilerine ulasip hatta asabilirsiniz.
    Sinema konusu daha kolay bence daha sonra deginilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

quote:

Yamaha gibi consumer urunlerden bahsediyorsak ben bu grupta Pioneer in karakterini daha cok begeniyorum. Flat de bile baskin ve detayli caliyor. Su anda Pioneer A6 kullaniyorum. Ozellikle Polkaudio TSi ile harika bir ikili oluyorlar. Gece saat 12 de jazz dinlerken baslari tizleri pırıl pırıl duymak bana ayri bir keyif veriyor.

AVR'ler ilgimi çekmez ancak Yamaha'yı sanırım sıfır kurmuştunuz. Pioneer ise uzun süre kullanılmış bir cihazdı. Pioneer da çok iyi bir markadır, iyi ürünleri vardır ancak uzun zaman burn-in olmuş bir cihazı kutudan yeni çıkmış, daha devreleri bile kendine gelememiş (burn-in olmayı bırakın) bir cihaz ile karşılaştırmak ne kadar adildir, bence hiç değildir. Adil bir karşılaştırma için Yamaha'nın en azından 100-150 saat burn-in olması gerekirdi.

Öneri için teşekkürler,
    Bu hususlar bizim için çok gerilerde kaldı. O kadar da amatörce yazmıyorum sevgili Obsidian
    Yamaha tabiki kutudan yeni çıkmadı. 6 aylık tadında kullanılmış bir cihazdı. Ama HiFi değilde consumer ürünler maalesef ancak bu kadar oluyor. En azından bir Exposure bir Creek vs. gibi markalardan birinin giriş seviyesi HiFi ürünleri (50000-100000 euroları bulan HiFi HiEnd ürünlerin yeri herzaman ayrıdır) bu işin başı olmalı bence. Tabi bu ürünlerde loudness falan gibi şişirme, özellikler olmaz, hatta çoğunda daha doğrusu seviye yükseldikçe üst modellerde bas tiz ayarı da olmaz. Sebeb HiFi olduğundandır yani High Fidelity (Yüksek sadakat, gerçeğe yada özüne bağlılık yakınlık).
    Ha kısık seste her ayrıntıyı, bası, tizi duymak istiyorum diyorsanız ki bu herkesin istediği şeydir; Hifi ürünler loudness özellikleri falan olmadan zaten tabiri yerindeyse çın çın çalarlar ve sizin loudness la bas tiz ayarlarıyla tam olarak almaya çalıştığınız sesi direkt olarak verirler. (çalıştığınız kelimesi önemlidir)
    Benim nacizane fikrim şudur ki, Stereo amfiye vereceğiniz paraya acımayın ve imkan varsa mutlaka giriş seviyesi bir HiFi ürünle başlayın ki sizi artık kimse tutamasın.
    Saygılar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.