Şimdi Ara

Hi-Fi üstadlarından tavsiye rica ediyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
5.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bana sorarsanız, ne kadar kaliteli çip, devre vs. kullanılırsa kullanılsın, 2 speaker'dan fazlası işin içine girdi mi, stereo'nun ses kalitesini ve zevkini vermesi mümkün değil. Yol yakınken dönün derim. Amerika'nın tüketim çılgınlığı sağolsun, dünyayı bir 7.1 furyası sarmış gidiyor. Buna Türkiye de dahil. Neyse ki İngilizler ve Japonlar gibi stereo'dan vazgeçemeyen halklar da var da firmalar hala stereo ekipman üretiyorlar.

Kendi adıma 5.1/7.1 gibi setup'lardan nefret ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalkinh

Sn.dasarum un topic ini okuduktan sonra ayrıca bir başlık açmadan konuya dahil olma ihtiyacı hissettim.
    Bendeki sıkıntı da stereo ve homecinema arasındaki farklılıktan kaynaklanan bir iştahsızlık olarak nitelendirilebilir.
    Yaşım 48
    1970 lerden itibaren çok ciddi bir stereo fanatiğiyim ve bu fanatizm halen de tüm hızıyla devam etmekte.
    Bir süredir ev halkının fena baskısı sonunda hiç yakın durmadığım home cinema işine dahil olmaya karar verdik.Sorun tam burada başladı.
    Stereo sistem temelde SonyTC 765/2 openreel tapedeck,Pioneer SA900 solidstate bir amplifikatör,pioneer sa9800entegre amplifier,Sony Ps 8750pikap,marantz cd5400 cd player,sony tck670 cassette deck,tx900 radyo ,Pioneer dv600 dvd player 2 adet sony ssg7 2 adette grundig superhifi hoparlör setinden oluşuyor.
    Bu takımdan özelikle Pioneer sa900 ile grundig superhifi hoparlörlerden ayrılmam söz konusu dahi değil.Sa900 ne verirsen anında kabul eden acaip bir cihaz.
    Aklımdan geçen şey bir adet hometheater cihazı ve surround front vs vs satellite hoparlörleri alarak ev halkının baskısından kurtulmak.!
    Şimdi sormak istediğim şey açıkça şudur.
    Piyasada satılan hangi hometheater amaçlı üretilmiş cihaz özelikle sony ssg7 leri benim stereo ampilifikatörlerime yakın performansta sürebilir.Subwoofer alma fikrim yok çünkü SS g7 ler benim bugüne kadar dinlediğim 5 6 marka subwoofer ı rahatlıkla ezer geçerler,ve de evde subwoofer vs hacimli bir hoparlör sistemine yer bulmakta mümkün değil zaten.
    Bu amaçla mediamarkt vs birkaç yerde demo amaçlı kurulu bulunan birkaç sistemi dinlediğimde tek kelime ile hayal kırıklığı yaşadım.
    Bugün dinlediğim harman kardon cihazlı Wharfadele kule tipi hoparlör kombinasyonu ise benim kulağıma tamamen gürültü olarak yansıdı.yanımda götürdüğüm pat metheny cd sini isteğim üzere çaldıklarında ise kaçasım geldi oradan.
    Bu ses algılama işi tamamen kişisel birşey bu sebeple stereo sohbetlerinde kimse kimseye gocunamaz.Bu sebeple lütfen kimse alınmasın.
    Stereo işine gönülden bağlı olupta kazara denediği hometheatre cihazlarda stereo hifi ses e yakın bir ton alabilen arkadaşlardan bana cihaz önerisi rica ediyorum.
    Harman Kardon un mediamarktta satılan cihazını denedim ,yamaha grubunu denedim ama maalesef benim alıştığım sesin yakınına dahi yaklaşamadı bu cihazlar.
    Herkese teşekkürler şimdiden..

Bulabiliyorsanız, Technics Sa-Da10 almanızı öneriyorum.Sağlam ve kendini kanıtlamış bir cihaz.Variable Gain olayı ile stereo olayı bir nebze olsun çözümlenmiş.Ses perspektifi gayet geniş ve müzikal bir cihaz.

Aslında bulabilseniz Technics Dvd A-10 ile alıp takım olarak kullanmanızı önereceğim.

İlk çıktığı zamanlar 2001'lerde Technics ülkemizde faal olduğundan ve cihazlar üst seviye kategoride olduğundan acayip paralara satılıyordu ve hali ile öğrenci halimle alamamıştım,bilinç altımda yer etmiş bir takımdı.Bir şekilde 2. el tamamladım.

Özellikle,kurcalanmamış orijinal kondisyonda temizlerini bulmam ve seti tamamlamam yaklaşık 2 yılımı aldı.

Hi-Fi üstadlarından tavsiye rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 19 Ocak 2012; 11:21:10 >

• Cevaplar için teşekkürler
    Bugün eski bir arkadaşımda ONKYO 809 AVR yi önerdi.Fakat bu seri sanıyorum türkiyede satılmıyor.Ufak bir araştırmada türkiyede satışta göremedim.Technics DA10 u kurcalanmamış ve çocukların oyun aleti haline gelmemiş durumu ile bulmam oldukça zor olacaktır sanıyorum.İkinci elde adam gibi cihazı türkiyede bulmak çok zor oluyor.Zamanında solid state amfi için aramadığım yer kalmamıştı ve sonunda amerikadan dehşet kargo rakamları ödeyerek şu anda kullandığım SA 900 ü getirtebilmiştim.
    Olmazsa da alacağım yeni nesil bir AVR ev halkına oynayıp dursunlar .
  • Sn yalkinh,
    Benim 5.1 YamahaRXV1000'ini değiştirmeye niyetlendim, piyasadaki cihazlara baktım, dediğiniz gibi Bose hariç hiçbirisi hiçbirisi Stereo performansının yanından bile geçemiyor, ancak benim bütçem de Bose'un yanına yaklaşmaya izin vermiyor

Ayrıca, benim cihazı iyi bir home theatre (ki önerilen Onkyo cihazlar) ile takas ettiğimde yeni cihaz 2,500 - 3,000 civarında, Yamaha taş çatlasa 750-800 ediyor. Bu takas sonrası, cebimden 1,800- 2,000 TL civarı para çıkacak karşılığında 7.1 ve HDMI portu olan bir cihazım olacak. Buna değer mi hala kararsızım

Sonuçta AVRler ile iyi müzik olmayacağı ortada olduğu için, aklın yolu birdir diyip Stereo için iyi bir Anfi alıp şimdilik mevcut Yamaha ile devam etmeye karar verdm. Size de naçizane tavsiyem en iyi F/P olan bir AVR'a yönelmeniz. Bu konuda gördüğüm kadarı ile Onkyo, diğer markalardan hep bir adım önde.

• bence onkyo lar tr de daha pahalıya satılıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

bence onkyo lar tr de daha pahalıya satılıyorlar

Onkyo zaten stereo olayından elini eteğini çekti gibi,yıllardır sağlam bir ürün çıkaramadı ve bütün argesini avr işine verdi.Adam akıllı ürettikleri İntegra serisi avr'ler oldukça pahalı.

Koleksiyonumda Onkyo İntegra 7911 cdp ve Onkyo İntegra 9911 stereo integrated amplifier mevcut ve hakkaten işçilikli özel cihazlar,İntegra adını hakediyorlar.Çok yumuşak ve geniş sahneleri var.Sanırım firmanın stereo bazında ürettiği en sonki baba modeller takım bazında bu ikisi.

O bakımdan kendimi şanslı adlediyorum.
  • Cevapların sayısı az da olsa benim ilk başta hissettiğimi net olarak yansıtıyor.Bu AVR işi kesinlikle bana göre değil! bugün kanıtlandı çok net olarak.İkinci elde iş yapan bir tanıdığa uğradık az sohbet falan rafta bir adet Yamaha AVR var hadi deneyelim bakalım ne olacak dedik.Dışardan bakınca kamyon gibi duran bir AVR cihaz Yamaha kule tip hoparlör seti ile gelmiş satışa satellite ler falan tam takım.Bağlandık enerjiyi verdik bir adette technics cd player ı bağladık ve Fourplay cd sini koydukkkk.Nathan East bas gitara asılmaya başladı bir terslik var dedim.Sordum bu kulelerin baslarında sıkıntı mı var perdeler açıldı önden 2 şer adet yumurta tavası kadar bas oynaşıyor ama neye oynadığı bilinmez...Aldık AVR yi arka koltuğa yallah eve aklımızda hoparlörler yaramaz daha iyiside dükkanda o an mevcut değil evdekilere bağlanıp ne olacak bakalım düşüncesi hakim.AVR yi Sony SSG7 lere bağladık aynı cd marantz cd player a koyuldu,ayarlar vs sonuç aynı Yamaha AVR, SSG7 lerin altında ezildi kaldı ..Bu arada eşim geldi ne oldu arızamı var cihazlarında diye sorunca seansı o anda sona erdirdik ...Dükkandan benimle gelen kalfa abi senin cihazla bi çalsana şunu diye sorunca SSG7 leri SA 9800 ile sürdük sevgili dükkan kalfamız SSG7 lerden gelen ses karşısında dondu kaldı.Abi sen bu işi hiç araştırma böyle bir sesi bu hometheatre cihazlarından asla alabileceğine inanmıyorum yıllardır bu işteyiz böyle bir güç ve detay bu cihazlarda yok zaten varsada bir ev parası falan isterler herhalde dedi.
    Biraz yurtdışı forumları okudum ONKYO kesinlikle detay ve güçte en iyisi gibi bazında sohbetler var ama Audio karma sitesinde bir editör hiçbirisi İntegra serisi amfilerin başarısına ulaşamıyor diyede bir iğne sokmuş ONKYO AVR lere.
    Başınızı ağrıttık dersimizi de aldık bu işten artık sorun benle ev halkı arasında kısır döngüye giriyor bundan sonra.
    Selamlar saygılar herkese...

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

quote:

Onkyo zaten stereo olayından elini eteğini çekti gibi,yıllardır sağlam bir ürün çıkaramadı ve bütün argesini avr işine verdi.Adam akıllı ürettikleri İntegra serisi avr'ler oldukça pahalı.

Koleksiyonumda Onkyo İntegra 7911 cdp ve Onkyo İntegra 9911 stereo integrated amplifier mevcut ve hakkaten işçilikli özel cihazlar,İntegra adını hakediyorlar.Çok yumuşak ve geniş sahneleri var.Sanırım firmanın stereo bazında ürettiği en sonki baba modeller takım bazında bu ikisi.

ONKYO IS BACK

http://www.uk.onkyo.com/en/amplifier-348.html

Onkyo 2011 senesiyle birlikte yeniden Stereo'ya geri döndü . Reviewlardan son derece güçlü çıktılar . Pre - Power ve DAC kombinasyonları da oldukça başarılı.

Özellikle 9000R modeli yakıyor. DAC 'da var içinde... Biraz pahalı tabi 1.500 € cuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

quote:

Orijinalden alıntı: faho

quote:

ONKYO IS BACK

http://www.uk.onkyo.com/en/amplifier-348.html

Onkyo 2011 senesiyle birlikte yeniden Stereo'ya geri döndü . Reviewlardan son derece güçlü çıktılar . Pre - Power ve DAC kombinasyonları da oldukça başarılı.

Özellikle 9000R modeli yakıyor. DAC 'da var içinde... Biraz pahalı tabi 1.500 € cuk.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Ama aletin içine ve özelliklerine baktım da,fiyatını da göz önünde bulundurunca;çok da etkilemedi beni.

Tabi dinlemek lazım.

• Pioneer A443 amplifier ile birlikte Cs990 hoparlörlerim vardı senelerdir. Hiç sesini beğenmiyorum, ama şimdiye kadar idare ettim. Hoparlörleri değiştirmek istiyorum. Bu amplifier ile kaliteli tatmin edici ses almam açısından şu an mevcutlardan hangilerini araştırmalıyım.
  • Klipsch RB51-RB61 modellerini inceleyebilirsin.
    Kolay sürülürler Amfi için güzel reçete olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.