Şimdi Ara

Hi-Fi üstadlarından tavsiye rica ediyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
3
Favori
5.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıyetten benim de fikrim;stereo amplifierlerde;kullanıcıların loudness ve tone kullanımından kaçınması yönünde;mümkünse tone defeat tuşu her zaman aktif olsun.

Tabiki zevk ve kulak meselesi,kişiden kişiye lezzet değişir.

Naturalliği bozmaya ve distorsiyonu artırmaya kanımca gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Yamaha önerme sebebim üzerinde "Loudness" kontrolü olmasıydı. Yani düşük seste bile yüksek frequency response'u ideal şekilde devam ettirebiliyor. Zira siz geç saatlerde de düşük sesle detayları duyabilmek istediğinizi söylemişsiniz ki bunun için loudness veya benzeri bir ayarın amplide olması şart. Tabii bana kalsa Unison Research ampli alın derdim, o sesi duyduktan sonra başka birşey beğenmek zor ama f/p ürünü önermek istemiştim. Yamaha A-S500 fiyat aralığında çok iyi bir amplidir, kaliteli bir kaynak ile doğru notaları iyi biçimde basmasını bilir ancak hifi zevk meselesi tabii. Bu arada hi-fi ile high end'i karıştırmayalım. Yamaha da, Pioneer da Hi-Fi üreticileridir (hatta sanırım Yamaha Hi-Fi ismini ilk kullanan firma) ve consumer ürünleri olması bu gerçeği değiştirmez. Birçok modelleri de Marantz'dan, Denon'dan iyi ses verir. Daha üst olan High End denilen Hi-Fi'ın üstü kesimdir. Burada da Unison Research, Esoteric vb. markalar ile Marantz vb. gibi markaların üst modelleri yer alır.

Kaynak olarak cd player kullanmanızı önermem. Bana kalırsa en iyi ses için mutlaka iyi bir turntable kullanılmalı. Size Clear Audio ürünlerini öneririm bu konuda. Ancak yine fiyat-performans istiyorsanız Music Hall mmf-2.2le. Yok analogla uğraşamam, dijital kaynak kullanacağım diyorsanız en azından SACD player veya iyi bir DAC bana kalırsa standart CD Player'dan iyi performans verir. Naim Audio'nun aşmış cd player'larından alacaksanız ayrı tabii.

Bu gün ax-596 stereo amfiyi aldım ve kurulumu yaptım. Cd girişinden iPod bağladım rf-82'ler ile süper süper diyebilirim sesi açamıyorum, gerçi fazla açmayada gerek kalmıyor zaten bas ve tiz oldukça doyurucu ve ses bi okadar gerçekçi geliyor diyebilirim.
    Hele bu gece loudness modunda müzik dinledim birazda yılbaşı akşamı olmasına rağmen geceden kalma kafayla da süper geldi diyebilirim.
    Denon avr'de pre out'dan stereo'ya bağladım hoparlör kablo sök tak problemi kalmadı.
    Pazar Günü'de a+b bağlantısını yaparsam isim şimdilik biter, sonrasında müzikte yamaha filmde denon avr hd receiver hiç fena olmadı. Yanyana da iyi durdular diye bilirim.
    Herkeze iyi seneler dilerim 2012 yılı tüm ulusumuza barış ve huzur getirsin, bolluk ve bereket ülkemizden eksik olmasın, Allah türkiyemizi doğal felaketlerden ve düşmanlarından korusun. 2012 yılı hepimize hayırlı olsun dileklerimle.

• bende yamaha a-s 500 var bende gece kısık seste müzik dinleyip film izliyorum çok dengeli. bundan önce bende microlab solo 7 c vardı onda bile film izlerken elimde kumanda patlama seslerinde sesi kısıp konuşma seslerinde sesi açmaktan gına gelmişti şimdi mission m35 i de bile gece kumandayı elime almadan film izleyebiliyordum.kaldı ki a-s 500 de pure direct diye bi düğme var ona bastığın anda loudness bas tiz ayarları filan devre dışı kalıyor sesi flat olarak direk veriyor.Tabi sadece bu özeliğine göre iyi veya kötü diyemem deneyimli kişiler yönlendirsin seni git bi yerde dinle bir şey kaybetmezsin.
  • denon avr den model 1911 pre out cikisindan stereoya baglanabilirmiyiz yukarda oyle okudum bende hop, tak cikar yapmaktan biktim 1911 denonda pre out var ama ona woofer bagli nasil yapmak lazim preout tek fişli stereo ampli girişi cift fişli nasil olacak yardim lutfen iyi mutlu yillar
  • quote:

Orijinalden alıntı: karincazade

denon avr den model 1911 pre out cikisindan stereoya baglanabilirmiyiz yukarda oyle okudum bende hop, tak cikar yapmaktan biktim 1911 denonda pre out var ama ona woofer bagli nasil yapmak lazim preout tek fişli stereo ampli girişi cift fişli nasil olacak yardim lutfen iyi mutlu yillar

Merhaba siz 1911'e pre çıkışına sadece sub'ı bağlanabilirsiniz. Çünkü sizin recevier da pre çıkışlarında sub hariçi front R ve font L çıkıda olması lazım ki bağlayabilesiniz.
    Google dan denon 3310 yazıp görsellerden pre çıkışını inceleyebilirsiniz.
  • cok tesekkur ederim ilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Öneri için teşekkürler,
    Bu hususlar bizim için çok gerilerde kaldı. O kadar da amatörce yazmıyorum sevgili Obsidian
    Yamaha tabiki kutudan yeni çıkmadı. 6 aylık tadında kullanılmış bir cihazdı. Ama HiFi değilde consumer ürünler maalesef ancak bu kadar oluyor. En azından bir Exposure bir Creek vs. gibi markalardan birinin giriş seviyesi HiFi ürünleri (50000-100000 euroları bulan HiFi HiEnd ürünlerin yeri herzaman ayrıdır) bu işin başı olmalı bence. Tabi bu ürünlerde loudness falan gibi şişirme, özellikler olmaz, hatta çoğunda daha doğrusu seviye yükseldikçe üst modellerde bas tiz ayarı da olmaz. Sebeb HiFi olduğundandır yani High Fidelity (Yüksek sadakat, gerçeğe yada özüne bağlılık yakınlık).
    Ha kısık seste her ayrıntıyı, bası, tizi duymak istiyorum diyorsanız ki bu herkesin istediği şeydir; Hifi ürünler loudness özellikleri falan olmadan zaten tabiri yerindeyse çın çın çalarlar ve sizin loudness la bas tiz ayarlarıyla tam olarak almaya çalıştığınız sesi direkt olarak verirler. (çalıştığınız kelimesi önemlidir)
    Benim nacizane fikrim şudur ki, Stereo amfiye vereceğiniz paraya acımayın ve imkan varsa mutlaka giriş seviyesi bir HiFi ürünle başlayın ki sizi artık kimse tutamasın.
    Saygılar

Orası öyle tabii. Arkadaşa tabiri caizse "affordable" bir model önerdim, para sorun değilse Roksan Caspian M2 alsın derim ancak o kadar bütçesi yok anladığım kadarıyla. Bana kalırsa piyasadaki en iyi ampli'lerden biri. Marantz'a tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 1 Ocak 2012; 14:56:06 >

• Roksan da degisik bir amfi. Seveni kadar sevmeyeni de cok. Farkli bir karakteri var. Ama ses rengini bir kenara birakip kalite acisindan baktinizmi su gibi akiyor notalar. Sevene ilac gibi...
  • Lambalı istiyorsa da daha önce de belirttiğim gibi Unison Research. S6 ya da S9 ikisi de muhteşem.
  • Öncelikle tüm forum üyelerine iyi seneler. Sağlık, mutluluk ve huzur içinde günler, keyifle müzik dinleyeceği zamanlar dilerim.

Tüm cevapları ve mesajları okudum. Öneri ve yorumlar için herkese çok teşekkürler

Önerilen her cihaz ile ilgili bulabildiğim testleri, reviewları okuyacağım. Ancak kağıt üzerindeki speklere bakarak karar vermek çok doğru olmadığı için bu cihazları mümkün olduğu kadar dinleyerek karşılaştrmak istiyorum. Istanbulda bu cihazları yaygın olarak bulabileceğim hatta mümkünse 2. el cihazları alıp satan yerleri önerebilirmisiniz.

Diğer yandan önerilen modellerle ilgili yurt dışı reviewlerde NAD çok sık geçiyor ancak burada hiçbir arkadaş bundan söz etmemiş. Örneğin NAD 356BEE modeli beğendim. Spekleri oldukça iyi görünüyor.http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C-356BEE-Stereo-Integrated-Amplifier

Ayrıca, bu cihaz Akmerkezde Tunç elektronikte satılıyor, fiyatı da bütçeme uygun (1,441 TL). Ne dersiniz? http://www.hifiburada.com/NAD-NAD-C-356BEE_155.html#0

Bu arada bir arkadaş Hi-Fi ismini ilk Yamaha kullandı diye yazmış, ama ben çocukluğumda (70 li yılların başı) babamın bir lambalı Pioneer Stereo Lambalı Hi-Fi anfisi vardı. Ankara'da Amerikan Pazarın'dan almış. Sanıyorum 2x20 Watt idi. 110 V idi ağır bir transformatör ile kullanılırdı, anfi külçe gibi ağırdı . Kendi yaptığı hoparlör kabinleri ile klasik müzik ve jazzın her türlüsünü dinlerdi. Bana da jazz zevki o zamandan yadigar kaldı O zamanlarda Yamaha'nın var olduğunu pek sanmıyorum

• Yamaha 19.yüzyılda kurulmuş bir firma.

Sorunuza gelince, internet fiyatları genelde pahalı oluyor. Direkt satış yapan yerlerden pazarlık yoluyla alışveriş yapmalısınız. Extreme Audio var örneğin Kozyatağı'nda. Carrefour'un az ilerisinde. Yine Mavi Hi-Fi var Fenerbahçe'de, Cemiz Topuzlu Cad.'de (sahil yolu). Sirkeci Doğubank'ta İstanbul Hifi var. Fiyatları uygundur oranın. Yine Cemil Topuzlu Cad. Selamiçeşme semtinde BL Müzik var. Roksan satıyor orası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Elinizdeki bütçe gayet güzel ve sizin istediklerinizi pekala yapabileceğiniz bir mebla.

Öncelikle sinema ve stereo olayını kesin ve kesin ayırmalısınız.

Yerlerinden tutun da,açısına kadar;akustik bir alan yaratmanız lazım.

Size çok güçlü bir trafosu olan,sağlam diye nitelendirebileceğimiz,kolonları minimum güçte dahi sağlam besleyecek stereo amplifier gerekiyor.Ayrıyetten Class A çalışma prensibinden yola çıkarak daha kaliteli ses imkanına olanak tanıyan amplifierler daha mantıklı olur.

Bu anlamda;amplifier seçiminde Marantz ilk önerim olacak size.Tabiki bahsettiğim Marantzlar şimdiki piyasa mallarından değil,iz bırakmış kült üretim bandları. Örneğin PM-84 Full Bakır şase,kanal başına çift Elna for Audio kapasitörler vb...

Cd player olarak Onkyo İntegra 7xxx ya da Sony Es 5,7...sizin işinizi pekala görecektir.Ortalama 15 kg'lik bu canavarlar işini hakkı ile yapar.Ancak transport mekanizma olarak Es'ler biraz daha iyi.

Hoparlör olarak size Technica Sb M 1000 öneriyorum.Tanesi 42 kg olan gerçek bir canavar,6 yollu mimaride ve Technics'in iz bırakan bir modeli.Hem güçlü hem detaylı.

Kablo olarak Van Den Hul İntegration serisi pekala uyar.

Önerim vintageye kaçtı ama benim tarzım stereoda böyle,yeni mamüllerden hazzetmiyorum.

Detaylı, herbir komponent için ayrı ve gerekçeli açıklamalar için çok teşekkürler. Aradığım cevaplar tam da bu içerikte idi.

Önerdiğiniz Marantz PM 84 için forum ve reviewlarda birşey bulamadım. Sadece speklerini buldum, onların da benim mevcut Yamaha RXV1000'den ahım şahım bir farkı yok gibi geldi. Yanılıyormuyum.

Ayrıca, mevcut hoparlorlerim Jamo ve Tannoy için bir yorum yapmamışsınız. Aksine yeni hoparlor önermişsiniz. Acaba bunun nedeni bu hoparlorler hakkında bilginiz olmaması mı yoksa hoparlörlerin kurulacak sistemlere hiçbir zaman uyum sağlayamayacağını düşünmeniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Yamaha 19.yüzyılda kurulmuş bir firma.

Sorunuza gelince, internet fiyatları genelde pahalı oluyor. Direkt satış yapan yerlerden pazarlık yoluyla alışveriş yapmalısınız. Extreme Audio var örneğin Kozyatağı'nda. Carrefour'un az ilerisinde. Yine Mavi Hi-Fi var Fenerbahçe'de, Cemiz Topuzlu Cad.'de (sahil yolu). Sirkeci Doğubank'ta İstanbul Hifi var. Fiyatları uygundur oranın. Yine Cemil Topuzlu Cad. Selamiçeşme semtinde BL Müzik var. Roksan satıyor orası.

Cihaz satış adresleri için teşekürler. Çok yardımcı oldunuz.

Ben Yamaha o dönemde yok derken auido bölümünü kasdetmiştim. Yoksa firmanın kuruluşu 1887 ve müzik aletleri üretimi ile adını duyurmuş, sonrasında 1967 yılında audio bölümü kurulmuş. Oysa Hi-Fi başlangıcı bildiğim kadarı ile 1930 yıllarda.

Ayrıca, belki konu dısı ama, bir üründe ilk olmak değil zaman içinde kendini geliştirmek ve yenilemek önemli diye düşünüyorum. Çok bilinen bir örnek GSM mucidi Nokia'nın bugünkü durumu.

• Rica ederim. Bir de Can Hi-Fi var Beşiktaş, Akaretler'de. Ancak hiç gitmedim oraya şahsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dasarum

quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Elinizdeki bütçe gayet güzel ve sizin istediklerinizi pekala yapabileceğiniz bir mebla.

Öncelikle sinema ve stereo olayını kesin ve kesin ayırmalısınız.

Yerlerinden tutun da,açısına kadar;akustik bir alan yaratmanız lazım.

Size çok güçlü bir trafosu olan,sağlam diye nitelendirebileceğimiz,kolonları minimum güçte dahi sağlam besleyecek stereo amplifier gerekiyor.Ayrıyetten Class A çalışma prensibinden yola çıkarak daha kaliteli ses imkanına olanak tanıyan amplifierler daha mantıklı olur.

Bu anlamda;amplifier seçiminde Marantz ilk önerim olacak size.Tabiki bahsettiğim Marantzlar şimdiki piyasa mallarından değil,iz bırakmış kült üretim bandları. Örneğin PM-84 Full Bakır şase,kanal başına çift Elna for Audio kapasitörler vb...

Cd player olarak Onkyo İntegra 7xxx ya da Sony Es 5,7...sizin işinizi pekala görecektir.Ortalama 15 kg'lik bu canavarlar işini hakkı ile yapar.Ancak transport mekanizma olarak Es'ler biraz daha iyi.

Hoparlör olarak size Technica Sb M 1000 öneriyorum.Tanesi 42 kg olan gerçek bir canavar,6 yollu mimaride ve Technics'in iz bırakan bir modeli.Hem güçlü hem detaylı.

Kablo olarak Van Den Hul İntegration serisi pekala uyar.

Önerim vintageye kaçtı ama benim tarzım stereoda böyle,yeni mamüllerden hazzetmiyorum.

Detaylı, herbir komponent için ayrı ve gerekçeli açıklamalar için çok teşekkürler. Aradığım cevaplar tam da bu içerikte idi.

Önerdiğiniz Marantz PM 84 için forum ve reviewlarda birşey bulamadım. Sadece speklerini buldum, onların da benim mevcut Yamaha RXV1000'den ahım şahım bir farkı yok gibi geldi. Yanılıyormuyum.

Ayrıca, mevcut hoparlorlerim Jamo ve Tannoy için bir yorum yapmamışsınız. Aksine yeni hoparlor önermişsiniz. Acaba bunun nedeni bu hoparlorler hakkında bilginiz olmaması mı yoksa hoparlörlerin kurulacak sistemlere hiçbir zaman uyum sağlayamayacağını düşünmeniz mi?

Konunuza istinaden şunu belirtmek istedim,Marantz Pm84 sizin Yanaha avr'nizi ezer. Takdir edersiniz ki;kağıt üstündeki specleri referans almak oldukça yanıltıcı olur.

Eğer İstanbul'da iseniz Kadıköy'de,ve pek çok muhtelif yerde,özel cihazlara ev sahipliği yapan çok güzel yerler var,bizzat tecrübe etmeniz ve ona dayanarak fikir sahibi olmanız sizin seçiminiz açısından da en sağlıklısı olur.

Zira dandik pekçok hoparlörün;(Koda gibi) specleri de iddialı ürün bandlarından aşağı kalır değil.Örnekleri çoğaltabiliriz.

Bütçe olarak fazla bir mebla ayırmış olsanız,Pm94'ü de ben önereceğim nacizane. Evladınıza miras bırakabileceğiniz çok özel ve üst seviye bir cihaz.

Hi-Fi üstadlarından tavsiye rica ediyorum

Hi-Fi üstadlarından tavsiye rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 2 Ocak 2012; 20:26:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Degerli arkadasim,
    Cepten yazdigimdan dolayi suan herseye deginemiyorum ama kaynak cihaz olarak sana Dune HDMax oneriyorum. Muzik yada sinema her alanda herseyin olacak bir urun. BD-Rom lu olan bu urun harika bir media player. Sinema disinda beni esas olarak etkileyen stereo muzik performansi. Sanki usb bir dac almis gibi neredeyse hic farki olmadan ister cd kalitesindeki flaclari ister 24/96 yada 192 flaclari muhtesem bir performansla oynatan bir cihaz. Benim bd playerim vr cd playerim olmasaydi su anda bunu kullaniyor olurdum. Bunun bir ust gomlegi ise cambridge audio da var. Biraz daha profesyonel ve 5 adet Wolfson (sanirim 8740) dac olan bir cihaz. Ama almanyada 1200euro. Dune HDMax kesinlikle tavsiye olunur

Sayın mecanica,

Dune HDMax cihazla ilgili yorum, review ve yazıları okurken OPPO BDP93/95 cihazlara rastladım. BD+DVD+SACD+HDD özelliği ilgimi çekti.

Bu cihazlar hakkında bilginiz var mı, siz olsanız hangisini Oppo/Dune tercih edersiniz, neden?

• FORUMDA oppo bölümü var bakın bir isterseniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

FORUMDA oppo bölümü var bakın bir isterseniz

O bölümü okudum, zaten orada da Oppo ile Dune HDMax arasında gidip geliyor yorumlar.

Ayrıca, konu Ev sinema Ses sistemleri alt başlığında açılmış. Ben cihazın H fi özellikleri bakımından değerlendirilmesini tercih ediyorum.
  • Oppo hakkinda hic yorum yapamam ama olumsuz yorum yapana da rastlamadim. Dune ile arasindaki fiyat farkina gore degerlendirmek lazim. Bildigim kadariyla oppolar ozellikle Turkiye'de cok yuksek fiyatlara satiliyor.
  • Sn.dasarum un topic ini okuduktan sonra ayrıca bir başlık açmadan konuya dahil olma ihtiyacı hissettim.
    Bendeki sıkıntı da stereo ve homecinema arasındaki farklılıktan kaynaklanan bir iştahsızlık olarak nitelendirilebilir.
    Yaşım 48
    1970 lerden itibaren çok ciddi bir stereo fanatiğiyim ve bu fanatizm halen de tüm hızıyla devam etmekte.
    Bir süredir ev halkının fena baskısı sonunda hiç yakın durmadığım home cinema işine dahil olmaya karar verdik.Sorun tam burada başladı.
    Stereo sistem temelde SonyTC 765/2 openreel tapedeck,Pioneer SA900 solidstate bir amplifikatör,pioneer sa9800entegre amplifier,Sony Ps 8750pikap,marantz cd5400 cd player,sony tck670 cassette deck,tx900 radyo ,Pioneer dv600 dvd player 2 adet sony ssg7 2 adette grundig superhifi hoparlör setinden oluşuyor.
    Bu takımdan özelikle Pioneer sa900 ile grundig superhifi hoparlörlerden ayrılmam söz konusu dahi değil.Sa900 ne verirsen anında kabul eden acaip bir cihaz.
    Aklımdan geçen şey bir adet hometheater cihazı ve surround front vs vs satellite hoparlörleri alarak ev halkının baskısından kurtulmak.!
    Şimdi sormak istediğim şey açıkça şudur.
    Piyasada satılan hangi hometheater amaçlı üretilmiş cihaz özelikle sony ssg7 leri benim stereo ampilifikatörlerime yakın performansta sürebilir.Subwoofer alma fikrim yok çünkü SS g7 ler benim bugüne kadar dinlediğim 5 6 marka subwoofer ı rahatlıkla ezer geçerler,ve de evde subwoofer vs hacimli bir hoparlör sistemine yer bulmakta mümkün değil zaten.
    Bu amaçla mediamarkt vs birkaç yerde demo amaçlı kurulu bulunan birkaç sistemi dinlediğimde tek kelime ile hayal kırıklığı yaşadım.
    Bugün dinlediğim harman kardon cihazlı Wharfadele kule tipi hoparlör kombinasyonu ise benim kulağıma tamamen gürültü olarak yansıdı.yanımda götürdüğüm pat metheny cd sini isteğim üzere çaldıklarında ise kaçasım geldi oradan.
    Bu ses algılama işi tamamen kişisel birşey bu sebeple stereo sohbetlerinde kimse kimseye gocunamaz.Bu sebeple lütfen kimse alınmasın.
    Stereo işine gönülden bağlı olupta kazara denediği hometheatre cihazlarda stereo hifi ses e yakın bir ton alabilen arkadaşlardan bana cihaz önerisi rica ediyorum.
    Harman Kardon un mediamarktta satılan cihazını denedim ,yamaha grubunu denedim ama maalesef benim alıştığım sesin yakınına dahi yaklaşamadı bu cihazlar.
    Herkese teşekkürler şimdiden..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.