Şimdi Ara

Hi-Fi ve Standart Sistemler arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir evde uzun zamandır boş boş duran kolonları eskişehirde tuttuğum eve götürmeye niyetlendim. Hiç bir bilgim olmadan çıktım yola ve amfi nedir Ohm nedir direnç nedir watt nedir derken derken hepsini kendime yetecek çözdüm sayılır. Ancak bir yerde tıkandım kaldım ki çok aradımsada cevap bulamadım en son çare soruyorum.

Bir logitech z5500 750 TL iken, 2x70watt 8Ohm ses çıkışı verebilen bir amfinin sıfır fiyatı 500-1000 TL ki elinde kolon yoksa, 4 hoparlörü 8Ohm 100 watt olan bir kolon fiyatıda 1000 TL çifti. Toplamda amfi ve sadece 2 kolon ettimi 2000 lira. Peki bu 2 kanallı sesi 5 kanallı ve subwoofer lı bir ses sisteminin 3-4 katı fiyata sattıran nedir?

Beyin fırtınası şeklinde veya teknik her türlü cevap kabuldur. :)

• Cok derin bir konu bu.

5+1 vs gibi sistemler daha cok sinema, efekt, bilgisayar kullanımları icin dusunulur. Sub+sat lar ise zaten full range calısmaz. Kısaca bu sistemlerle muzik gercek anlamda yeterli gelmez. O yuzden stereo sistem almak esastır. Cunku stereo sistemlerde hersey muzik odaklı yapılır altyapı ona gore tasarlanır.
    Hoparlor olsun amfi olsun cd player olsun hepsi baslıbasına bir konudur. 500 tl yede hoparlor alırsınız, araba fiyatınada hoparlor alırsınız.
    Hifi yada hiend sistemler cok ince elenir sık dokunur. Ciddi bir arge, muhendislik, iscilik, malzeme kalitesi ister. Amac dogal sese en yakın sesi alabilmektir.
    Sistemin dogru calmasıdır. Yani siz bir enstrumanı akustik sekilde keman, piano, gitar vs vs dinlediginizde aldıgınız sesi aynı sekilde sistemdende alabilmelisiniz. Konser salonundaki performansı alabilmelisiniz. Bilirsiniz muzisyenler entrumanlarını calmaya baslamadan once akord ederler. Dogru ses icin ayar yaparlar. İste sistemde bu sekilde dogru sesi verebilmelidir. Kaynaktan aldıgı sesi hicbir sekilde degistirmemeli ne eklemeli ne cıkarmalı seffaf sekilde kulaga kadar iletmelidir. Mesela kardesim yıllardır muzigin icinde oldugundan enstrumanalrın gercek sesine hakim ve sistemde muzik dinlerken ne kadar dogru yada yanlıs caldıgı cok net soyler. Ama bu sese ulasmak hic kolay degildir. İste stereo sistemlerde boylesine zorlu bir is icin ugrasılır. Sistem ne kadar dogal ve dogru calıyorsa fiyatıda o oranda artar.

Akustigi duzenlenmis bir odada hiend sistemle bir jazz, blues, klasik muzik dinleyin sonrada aynı ortamda sıradan bir stereo yada sinema sistemiyle dinleyin farka sasırırsınız. Bu birazda kulak egitimi ile ilgili. Hiend sistemlerde oyle bas tiz vs ton kontrol olmaz. mp3 olmaz. Bas,tiz watt olgularına bakılmaz. Abartı kontrolsuz uzayan baslar, geride kalmıs acemice calan orta sesler, kulak tırmalayan metalik tizler olmaz. Bir ton digerini bastırmaz. Cok dengeli, berrak, acık, enstrumananların tane tane duyuldugu birbirini bastırmadıgı bir ses alırsınız. Saatlerce dinlersiniz yorulmazsınız. Sanki orkestra gercekten odanızda calıyormus gibi his verir. Bu ses kalitesine alısınca sıradan sistemler kulagınızı asırı tırmalar yorar rahatsız eder. Tahammul edemezsiniz.

Dedigim gibi cd playerdan, amfiye, speakerdan, kablolara kadar hepsi baslıbasına bir konu. İncelikleri var. Zaten arastırdıkca gercekleri sizde gorecek aslında pahalı sandıgınız sistemlerin o fiyatları hakkettiklerini ucuz sistemlerin telmaşa otesine gecmedigini anlayacaksınız.

Sıradan ucuz ici bos malzeme fakiri standart speaker ile hiend B&W Nautilus gibi speakeri ic yapısını, nasıl yapıldıgını, nelere onem verildigini, felsefesini inceleyin karsılastırın buda sorunuza net cevap olacaktır.

Bilirsiniz araba var otomobil var. Buda aynen oyle birsey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 22 Eylül 2011; 13:24:44 >

• ikarahal arkadaşım bu verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim.En azından ben de evde kaliteli bir ses sistemi nasıl kurabilirim derken, benim gibi amatör ama sese önem veren birisi olarak gerçekten çok faydalı oldu.Bu kadar güzel ve basit açıklayıcı bilgiler için tekrar teşekkürler....
  • Çok açık ve net, muhteşem bir yazı ve cevap olmuş çok teşekür ederim. Bende 4+1 creative emektar bir sistemi bıraktım şu anda müzik setine bağlı iki kolonu bilgisayara bağlı müzik dinliyorum. kablo kalabalığından nefret etmeme rağmen bu müziği böyle dinlemek için kesinlikle değiyor doğrusu. Genelde 70s 80s pop rock ve blues dinlerim. Anlattıklarını öyle bir oturduki yerlerine inanamazsınız. Tekrar tekrar teşekür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.