Şimdi Ara

Hiç 60 FPS film izlediniz mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Esporda müthiş lol maçlarını izliyordum bir ara çok iyi oluyor istesemde kapatamıyorum izlettiriyor.
  • Bende oturdugum yerde smart tvden aciyorum 30fps lolde pek iyi olmuyor. 60fps fena ama. Dp Fanatigiyim bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misfit - RNG :)
  • Star Wars'ın bir filimini 60fps izlemiştim. İlk 5-10dk. baya bir değişik geldi ama sonra alıştım. Sıkıntı şu ki, o filmi izledikten hemen sonra izlediğim dizi slayt gösterisi gibi gelmişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fps olayı yanlış algılanmış sinemada 24 yada 23, kusur dediğimiz kare sayıları uygulanır, 25 kare pal sistem dediğimiz Avrupadaki TV yayınları içindir 29 yada 30 dediğiniz ise Amerikan ve japon Tv sistemleri içindir, sinema için değil yani. 50 kare ve 60 kare olayında bayağı bir yanlışlık yapılmış TV'ler gerçekte 50 kare göstermez sözkonusu dizileri interlaced denilen bir işlemi uygularlar 25 kareyi ikiye bölerek 50 kare halinde bölerek gösterirler PAL sistemde. Aynısı 29 kusurluk ABD sisteminde ise 60 kare oluyor. Bu tammen Tvlerin tarama hızı ile ilgili birşey.

Standart filmli sinema kameraları 24 kare çeker 60 kare diye bir opsiyonları olamaz. Özellikle son 10 on yılda hayata giren digital sinema kameralarında böyle bir özellik olabilir fakat gerçekçiliği öldürüp gereğinden, doğalından fazla akışkanlık sağladığı için kullanılmıyor. Örneğin Hobbit sinemalarda 48 karede gösterilmiş ama beğenilmemişti. Çünkü yapaylık ortaya çıkıyor. İnsan gözü 24 kareye sinemada daha iyi uyum sağlıyor. Sanırım burada filmlerin boyutu kare sayısıyla karıştırılmış Avatar ve benzeri filmler 60 küsur 70 mm olarak filme kaydediliyor. Yoksa 60 kare diye bir olay yok. (standardı 35 mm) Konuyla ilgili daha iyi bilgi içiN:https://www.youtube.com/watch?v=sYGEcsetHw0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 25 Ağustos 2018; 2:30:15 >

• feylosoft kullanıcısına yanıt
    60 FPS çekilmiyorsa bunu nasıl görebiliyorum gözümün 60 fps gördüğüne şuanda eminim.

https://www.youtube.com/watch?v=kjiSVunIWpU
    https://www.youtube.com/watch?v=6-OXw-BZDCg
  • 60 FPS çekilmedi diye Avatar ve eski filmler için söylemiştim. Avengers zannımca dijital çekiliyor ve böyle bir FPS ile çekilmiş olabilir. Ama bunu sinemalarda izlemen çok zor. Gösterim kare sayısını ayarlamaları vs lazım. Verdiğim linki izle çok eğlenceli bu konulara meraklıysan Türkiyenin en iyisi konuşuyor.
  • Benim anlamadığım yıl 2018 olmuş sinemada çözünürlükler yerlerde pixelleri sayıyorum, aynı şekilde fps'de düşük oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.