Şimdi Ara

Hiç 60 FPS film izlediniz mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
7.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dedigin dogru olsa 60fps sinema goturduk. ben sahsen hic gormedim sinemada 60fps

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ay Adam kullanıcısına yanıt
    inan bana 2009 olmadan öncede filmler 60 fps ile çekiliyordu.

2009 yılında sinemada izlediğim avatar filmi bile 60 fps çekildi perdeye bile 60 fps uygulucaklardı sonra james cameron reis dediki film zaten kırıp geçiricek biz en iyisi 50 fps yapalım dediler onuda IMAX 50 FPS ve 3D 50 fps olarak sundular
    sinemada 60 fps görememenin sebebi izlenebilirlik sınırı 23 24 ve 29 fps olduğu için senin söylediğin gibi maximum konfora sahip 60 fps her kare için milyonlar demek. adamın çektiği film vizyonda en fazla 1.5 ay kalıyor neden o kadar cebini delsin ki anca youtube görebiliriz oda filmleri bazı sahneleri 60 fps ve 4k ile
  • Bence bütün spor müsabakaları 60 fps olmalı çünkü televizyonda herşey şaka gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

2009 yılında sinemada izlediğim avatar filmi bile 60 fps çekildi perdeye bile 60 fps uygulucaklardı sonra james cameron reis dediki film zaten kırıp geçiricek biz en iyisi 50 fps yapalım dediler onuda IMAX 50 FPS ve 3D 50 fps olarak sundular
    e hocam o zaman biz niye bulamiyoruz bu 60fps filmleri koca internette? cok nadiren cikiyor. bu sektorde her seyin paradan ibaret olduguna hemfikiriz dimi? o zaman bluray dvdler niye 60fps degil? netflix filmleri niye 60fps degil? avatar ilk ciktiginda 3d nin ne kadar hype oldugunu hatirlarsin. simdi 4k var onun hype i donuyor. bu 60fpsin pazarlamasi yapilsa milyarlar doner. bak benim 2007deki ekran kartim bile her seyi 3d yapabiliyordu oyle bir ozelligi vardi. aradan 11 sene gecmis daha 2 gun once rtx duyuruldu neden bilgisayarla yapilamasin? her kameranin 60fps ozelliklisini nereden bulsunlar? suan bizim telefonlar 60 fps cekemiyorsa daha bu teknolojideki kameralar ele ayaga dusmemis demektir. yani cok para bu kameralar. ben o kadar sey yaziyorum sen 1 veya 2 tanesine anca cevap veriyon hocam. mantiken olamaz

60 fps filmi yayınalamarında bir gerekçe yokki neden yayınlasın insanlar 24 fps den gayet memnun iken hiç gerek yok ^^
  • quote:

60 fps filmi yayınalamarında bir gerekçe yokki neden yayınlasın insanlar 24 fps den gayet memnun iken hiç gerek yok ^^
    e o zaman 3d niye cikti? 4k niye cikti? o zaman da herkes memnundu. hatta ve hatta 3d artik tercih edilmiyor bile. hocam bence sen en bastan mantigi yanlis kurmussun oradan kaynaklaniyor bu anlasamamamiz

• Benim telefon max. 480p sen diyorsun 60 fps izlediniz mi ?

abi vallahi IQ seviyemi düşürüyorsun lütfen.
  • Valla hep 1080p mi izlediğimden olayı çözemedim 960 fps bir sürü fragman indirdim bir fark göremedim,
  • Youtube'daki 60 fps fragmanlar yazılımla, aralara yapay kareler eklenerek elde edilmiş videolar olduğu için soap opera effect denilen sıkıntı oluşuyor.

Yani oradakileri izleyip de bir fikre varmak pek de sağlıklı değil. Sanırım orijinal 60 fps olarak sadece son Hobbit filmi çekilmişti. Denemek isteyen varsa bakabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko

Youtube'daki 60 fps fragmanlar yazılımla, aralara yapay kareler eklenerek elde edilmiş videolar olduğu için soap opera effect denilen sıkıntı oluşuyor.

Yani oradakileri izleyip de bir fikre varmak pek de sağlıklı değil. Sanırım orijinal 60 fps olarak sadece son Hobbit filmi çekilmişti. Denemek isteyen varsa bakabilir.

Gerçek 60 rap başka yapım varsa söyle üstat indirim,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzledim fakat beni gram sarmadı, film havasından çıkıyor. 60fps de oyun oynarmış gibi olmuyor gerçekten hiç tad alamamıştım
  • o videoyu akıcı izlemen için sağlam bir işlemci lazım yoksa bilgisayar bağırmaya başlar ^^
  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    hobbiti söylemen iyi olmuş bir araştıracağım 60 fps için ideal sahneleri var ^^
  • quote:

Sinemada filmler 24 fps ile gösterilir. Bir arkadaşta yazmış bunun istisnası hobbit'in son filmi oldu o da 60 değil 48 fps ile gösterildi diye hatırlıyorum. Hatta Türkiye de bunu sağlayacak sinema salonu yoktu ülkemizde o seçeçenekte gösterim sağlanamadı. Hatta o şartları sağlayan yerlerin listesi vardı Almanya bile yoktu düşünün artık. Çoğu salon abd'ye aitti zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 24 Ağustos 2018; 21:9:45 >
  • Espor maclarinda harika film vs hikaye

• IMAX de olabilir oda istanbul ankara ve izmirde var
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.