Şimdi Ara

Hiç anlamıyorum tamamen size ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu konudan hiç mi hiç anlamıyorum 3 kişilik bir ekip kurduk ve çekim yapacağız bölüm makina mühendisliği otomotiv sektörüyle ilgili çekimler olacak çok profesyonel olmayacak ama kaliteyide hissettirecek birşey istiyoruz genellikle herhangibir marka model aracın tanıtımını yapacağız açık ve kapalı alanlarda çekimler olacak herhangibir boş tarladada çekim yapabiliriz bir otogaleridede olabilir showroom gibi geniş alanlarda olabilir nasıl bir makina almamız gerekiyor ışıklandırma ses kayıtı vs için neler almamız gerekiyor konuyla ilgisi olan arkadaşlar ilgilene bilirse çok iyi olur bu arada bütçemiz 2500 belki 3000 daha fazlası olmaz şimdiden teşekkürler...

• Öncelikle full hd kayıt yapan makine alınacak, harici bir mikrofon alınacak. tripod veya kamera stabilizer alınacak. araçlara test sürüşü falan yapacaksanız özellikle araç içi çekimleri için araç içi kameraları var ondan alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

Öncelikle full hd kayıt yapan makine alınacak, harici bir mikrofon alınacak. tripod veya kamera stabilizer alınacak. araçlara test sürüşü falan yapacaksanız özellikle araç içi çekimleri için araç içi kameraları var ondan alabilirsin.

Teşekkürler hocam peki ışıklandırma için bir tavsiyeniz var mı?
  • MakinAdam M kullanıcısına yanıt
    ışıklandırmadan anlamamam hiç kullanmadım. ama f/2.8 li bir lens alırsanız ve iso performansıda yüksek bir makine ışığa kaynağına pek ihyiyacınız olacağını sanmam.
    bir de polarize filtre almalısınız. polarize araba üzerindeki parlamaları yok ediyor daha bir güzel gözükmesini sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

ışıklandırmadan anlamamam hiç kullanmadım. ama f/2.8 li bir lens alırsanız ve iso performansıda yüksek bir makine ışığa kaynağına pek ihyiyacınız olacağını sanmam.
    bir de polarize filtre almalısınız. polarize araba üzerindeki parlamaları yok ediyor daha bir güzel gözükmesini sağlıyor.

Hangi makineyi tavsiye ediyorsunuz hocam?
  • Sanırım otomotiv sektöründesiniz. Ve bunu iş için yapacaksınız. Hiç araba sürmemiş bir kişi size gelip bana bir araba ver sürüş keyfi hissedilsin derse siz nedersiniz? Ben sana en kral sürüş hissi veren arabayı versemde bunu kullanamaz, iki dakikada kaza yapasınız ve diğer arabalardaki his farkını anlayamazsınız dersiniz.

Makinelerden, ışıklardan çok bunu kullanabilmek daha önemli. Belli bir düzeye gelmiş bir fotoğraf çeken birisini bulup çektirirseniz sizin yapacağınızdan daha iyi iyi fotoğraflar çıkartırsınız. Makine ve aksesuarlarından çok kadraj, ışığı kullanmak en büyük sorun. Ya çekimler için bilen bir kişi bulun ya da eli yatkın birini kursa gönderip bu tarz fotoğraf çekimlerini öğrensin. Ona görede makine ve ışıklara yönelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 10 Şubat 2015; 15:34:55 >
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    makine mühendisliğini kazanmış insanlar sonuçta bunlar, kursa gitmeden internetten video ve çeşitli fotoğrafçılık bilgilerini okusalar öğrenemezler mi? bunlar zeki çocuklar isteseler 1-2 haftaya fotoğrafçılık konusunda senden benden daha üst bilgiye sahip olurlar.
    kurslar ile ilgili bir eleştiri videosu var.
    https://www.youtube.com/watch?v=L_6O9MyOyAQ bu çocuğa sonuna kadar hak veriyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Temel fotoğrafçılık için kursa gitmeye gerek olmadığına bende katılıyorum. Hatta forumda Kadraj Video Eğtimleri konusunuda ben açtım. Bende bu eğitim seti ile öğrendim. Ama bu işi para kazancı olarak yapacak kişi olunca işin seyri baya değişiyor. Profesyonel işlerde zaman nakittir. Belli bir yere kadar öğrenirler ama belli bir yerden sonrası işin püf noktası oluyor. Tutupta bir sürü ekipman alıp sonra ekipman yanlışı yapmak, kısa sürede işi öğrenip hızlı bir şekilde bunu işlerine adepte etmek onlar için önemli. Muhtemelen şu anda o çekimleri bekleyen internet sayfasından tut, promosyon, ilan, reklamlar gibi bir çok iş için fotoğraf bekliyordur. Bunun da biran önce bitmesini istiyorlardır ki yaz geldimi millet yazlıklara dağılacak belki ev kredisini gerip araba almayacak. Şu anki zaman onlar için çok değerli. Amatör bir kişinin bir kaygısı olmaz. Al giriş seviyesi makine, bir iki diylerden ışık yap sonra geliştir kendini. Gelişitirirsende olur geliştirmesen de. İleriye dönük bir kaygın da yok kaybında. Otomotiv sektörüne giren bir kişi ilk önce piyasayı öğrenecek, işleyici öğrenecek, işin püf noktalarını öğrenecek ki ondan sonra bu işi yapsın. İşi bilmeyen kişi gidip 20 tane araba alıp satmaya kalkınca ne olacaksa. Bunların başına gelecekde o olacak. Gidipte adam akıllı bir eğitim alırlarsa 2500-3000 TL bile yeterli setuplarını yapıp işlerine devam edebilirler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.