< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Hiç çalışmadan geçinmenin yolunu söylüyorum (2. sayfa)
-
-
Mesela 2 katli bir dükkana bin a101 şok gibi markete kiraya versen bunlar batmazquote:
Orijinalden alıntı: Shelby_1967
Herkes aynı şekilde düşündüğü için dükkan fiyatları artıyor, ayrıca virüsten dolayı hem dükkanda kiracı olanlar hem de evde kiracı olanlar kiralarını vermiyor
Gara ti para
Haksizmiyim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu şey değil mi ya bi kafeye giren 2 türk
-Yauv abi şimdi bu kahvenin tanesi 5 lira bundan günden 300 tane satsa 1500 tl bir de yanında pasta yese 50 kişi pastaya da 20 tl desen 1000 tl, etti mi sana 2500 tl. Üf paraya bak bunu aya vursa 75bin tl. Valla cafe açak abi iyi para var bu işte.
😂😂
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull
Hocam bu rakamlari örnek olarak verdim
Ama sende kalkip istiklal caddesinden dükkan bakmayacaksin
Kütahyada 500k paraya dukkan alip bu parayada kira gekiri elde edebilirsin
Mesela komsumun bir dukkani vardi bos duran
Karsisina özel hastane yapildi
Simdi 3000 liraya eczaneye kiraya verdi
Hastane olmadan önce o dukkani 100k paraya alabiirdin mesela
Alıntıları Gösteremlak sprekülasyonunu bilsek zaten gider kanal istanbul güzergahında arsa kapatırdık 10 yıl önce şimdi 100 000tl ye almışsam şimdi 10 milyon tl ye satardım Araplara
-
Hocam sende hep uc örnekler veriyorusunquote:
Orijinalden alıntı: ozbey08emlak sprekülasyonunu bilsek zaten gider kanal istanbul güzergahında arsa kapatırdık 10 yıl önce şimdi 100 000tl ye almışsam şimdi 10 milyon tl ye satardım Araplara
Alıntıları Göster
Adam kanal istanbul guzergahindan sana arsa yedirir mi
Paran olsa dahi yedirmezler
Ben kücük mütevazi dukkanlardan bahsesiyorum
Mesela bim a101 gibi uzun vadede calisacak e batmayacak sirketlerle anlasacaksin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
10 bin TL kira getiren dükkanın fiyatı en az 2.5-3.5 m TL arasında İstanbul için geçerli bu
500 bin TL yi dolara yatırsan zaten 2 yıl sonra aynı parayı alırsın onun için paradan para kazanacağın işler daha mantıklı dükkan kapattık ofis açtık ordan işleri yönetiyor babam bende boşa çıktığım için elimizde olan sermaye ile paradan para kazanıyorum dükkana yatırsan aylık 3-4 bin kira getirecek ben zaten ayda o para ile 15-20 bin lira para kazanıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
10 bin kira geliri için ortalama 2 milyon liralık bir mülkün olması lazım. 2 milyon liralık mülkü olan 10 bin aylık geliri beğenmez ve yine çalışıp birşeyler yapar. 500bin liralık bir dükkandan 10bin lira gelir hedefleyen varsa Allah akıl fikir versin
Ayriyetten dükkan sattık zamanında 220 küsür bin dolara alınmış bi dükkandı TL bazında baktığın zaman 1 milyon lira gibi bi karımız oldu ama dolar bazında baktığımız zaman 30 bin küsur dolar zarardayız
Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar.
- Mareşal Kemal Atatürk
quote:
Orijinalden alıntı: Shelby_1967
Herkes aynı şekilde düşündüğü için dükkan fiyatları artıyor, ayrıca virüsten dolayı hem dükkanda kiracı olanlar hem de evde kiracı olanlar kiralarını vermiyorEvet, konu sahibi 2008 mortgage krizi gibi bir şeyi tekrardan yaratmak için tarifi vermiş
-
Yer kütahya hocamquote:
Orijinalden alıntı: 2019daDHyekatilmak
10 bin kira geliri için ortalama 2 milyon liralık bir mülkün olması lazım. 2 milyon liralık mülkü olan 10 bin aylık geliri beğenmez ve yine çalışıp birşeyler yapar. 500bin liralık bir dükkandan 10bin lira gelir hedefleyen varsa Allah akıl fikir versin
Herkesin aklinda istanbul kalmis nedense
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
500 bin liraya aldığın dükkanın kira geliri 10 bin lira olmaz
Oda kolay iş.değil ..
Çevremde.bir. kaç böyle kira getirisi ile yaşayan insanlar var yaşadıklarını birde ona sor biri 4 sene dükkandan adamı çıkartamadı 3 sene kira alamadı.. dükkan mühürlendi adam mühür falan dinlemedi kırdı..
Bir diğeri kiracı çıkmadı arkadaşımı tehdit etti mahkeme falan adam 1.5 sene para ödemeden dükkan da kaldı.
Birinde adam evden çıkarken lavabo laminant musluk fayans mutfak tuvalet ne varsa almış kırmış zarar vermiş çocuk sıfırdan evin içine tadilat yaptı sıfırdan iki tuvalet bir mutfak yaptı dört beş senelik kirayı zaten tadilata verdi...
Kolay işler değil bir kiran kesilirse ve bütün gelirin bu kiraya bağlıysa mahvolursun..
Mesela bu pandemide bir sürü insan kiralarını alamadı yada yarım yamalak aldı...
O kadar mal mülk varsa zaten bu düşündüğünü herkes düşünür. 500 bin liraya da ilçede bile iyi bir yerden dükkan alamazsın, orası da ayrı konu.
bu tip düşünceler kahvehanede türemiş hayatında hiç tatile bile gidememiş pek vasfı olmayan 60 yaşında kendini uyanık zanneden yaşlı bunakların düşüncesidir.Zaten elinde kiraya verdiği muhtemel bir daire veya tarlası vardır. Elbetteki yatırımın değerlenmesini ummak ileri görüşlülüktür ama kira gelirini oranlamak köylü işidir.
Aynı paraya yatırım yapıp ülke ekonomisindeki çarklarını döndürmek yerine ev alıp kiraya vermeyi rahat olarak düşünür. Kısaca beyinsizdir velevki ettiği kar kendisi gibi beyinsizleri çeker.
Sonuçta bir kısmı biz dolarla mı alışveriş yapıyoruz deyip ayda 1 kilo eti bile övünerek hesap ederek alır.
Diğer bir kısmı doların içine sıçtınız deyip ayda 2 kilo eti küfür ederek alır.
Özetle elin amerikalısı 5 dolara 100gr etli burgerini yerken sen bunun 4 birim katını verir yersin.
beynini çalıştırmak ile kıçını çalıştırmak arasındaki farkı halen kavrayamamış düşük profilli kültürlerde görülen bir şey. Yallah köyüne hadi bakayım
-
Fark etmez ki 50 aylık kira bedeline kimse dükkan satmaz.
redbul ve zehir kafası
unuttugu bırseyler var :) yada bılmedıgı..
devlet her sene 1.5 aylık kirana el koyuyor .
2 3 senede bır kiracı değişirse 3 4 aylıgı yıne evın masraflarına gıdıyor.
kurumsal bır fırmaya verırsen yaptıgı tum masrafları kıradan dusuyor. sesını cıkartamıyorsun.:)
yanı kısaca attıgın taş ürküttüğün kusa değmiyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 12 Eylül 2020; 16:24:19 > -
Kurumsal da zor iş .. arkadaşın Yenibosna da ana cadde üstü çok büyük çift kat müstakil binası vardı tamamen iş yeri odaklı yaptırmıştı..
Yıllarca bankalarla görüştü banka çok istiyordu.. hiç biri kabul etmedi.. dört beş sene o yüzden boş bıraktı sonra restaurant verdi oda iki sene sonra çıktı şimdi kiralama galeri işi yapan bir firma tuttu bir kira alıyor bir kira alamıyor öyle düşe kalka gidiyor..
O işler öyle olmuyor hocamquote:
Orijinalden alıntı: acura07redbul ve zehir kafası
unuttugu bırseyler var :) yada bılmedıgı..
devlet her sene 1.5 aylık kirana el koyuyor .
2 3 senede bır kiracı değişirse 3 4 aylıgı yıne evın masraflarına gıdıyor.
kurumsal bır fırmaya verırsen yaptıgı tum masrafları kıradan dusuyor. sesını cıkartamıyorsun.:)
yanı kısaca attıgın taş ürküttüğün kusa değmiyor :)
Buradaki eczaneye adam cebinden masraf yapti
Ben duukkan sahibi olsam bende derim ne yapiyorsan giderken sök gotür diye
Benim bu fikrim nereden bakarsan bak mantikli
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
:) olmuyor işte. raf zart zurt masrafından bahsetmıyorum... :)
tükkanın olunca anlarsın dıyeyım o zaman :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X