Şimdi Ara

HID (Human Interface Device) Arşivi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
0
Favori
9.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bildiğiniz gibi *.hid dosyaları; W810i ve benzeri bazı SE telefonlarda,
    bluetooth vasıtasıyla bilgisayara uzaktan kumanda sağlayan bir programa arayüz oluyorlar.
    Bu arayüzler, kontrol etmek istediğiniz bilgisayar programına göre değişiklik gösterebiliyor.
    Bu dosyalar için neden bir başlığımız olmasın diye düşündüm.
    Herkes bulabildiği tüm *.hid dosyalarını paylaşırsa minik bir arşiv bile oluşabilir.
    Bu benden:http://hidfiles.com/ (kafasında soru işareti olanlar siteye girerlerse daha iyi anlayacaklar)

• süpersin teşekkürler kardeş bende tam hid ne diye soracaktım
  • w810 demişsin de?
    bende w800var ve açamıyorum bu hid dosyalarını
    indirdim birini
    w800 için _m uzantılı olanları yükleyin dedi
    ve açmıyor malesef
    benim telefonda mı problem var acaba?
  • Çok işime yaradı. Güzel bir başlık olmuş, tebrik ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

w810 demişsin de?
    indirdim birini
    ve açmıyor malesef

SE'un konuyla ilgili uygun tüm modelleri için, *.hid dosyaları kullanılıyor diye düşünüyordum.
    W800i için farklı tip uzantılı dosyalar gerekip gerekmediğini bilmiyorum.
    Zaten *.hid dosyasını Bluetooth veya Infrared ile telefonumuza attığımızda,
    "Uzaktan Kumandalara kaydedildi" şeklinde bir bilgilendirme mesajı görüntüleniyor.
    Herhangibir kurulum veya ayrı bir yükleme gerektirmiyor.
    Kaydedilmiş uzaktan kumandalara da telefon menüsünün Eğlence kısmında, Uzaktan Kumanda başlığından ulaşabiliyoruz.
    Bence W800i'de de Eğlence kısmında böyle bir başlık varsa, benzer şekilde *.hid dosyalarını desteklemesi gerekir.

• Bu benim nedense çalıştıramadığım bir tanesi: Winamp.hid (manowarif'e teşekkürler)
    Bu da kendi *.hid dosyalarımızı yaratmamız için SE'un programı: Sony Ericsson Bluetooth Remote Control v3.01

Düzeltme:
    SE BT Remote Control v3.01 ile gerektiği gibi çalışmayan *.hid dosyalarını da adam edebiliyormuşuz.
    Örneğin yukarıda verdiğim Winamp.hid, Winamp'ın klavye kısayollarını kullanıyormuş.
    Ancak bendeki sürümde Winamp kısayolları farklı olduğu için çalışmamış.
    SE BT Remote Control v3.01 çok işe yarayacağa benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bardsbow -- 8 Ocak 2007; 3:53:02 >

• SE BT Remote Control programında telefon seçmek istediğimizde karşımıza şu seçenekler çıkıyor;
    K510, K610, K618, K600, K700, K750, K790, K800
    S700
    W300, W600, W700, W710, W810, W850, W900
    Z310, Z520, Z525, Z530, Z550, Z610, Z710, Z800

Bunlardan başka telefon *.hid desteklemiyor diyeceğim, ama listede W800 yokken K750 var.
    Liste güncel değil diyeceğim, ama K800 ve W850 gibi güncel telefonlar mevcut.

Ekleme:
    HIDFiles'a göre uyumluluk listesi;

D750
    K510, K600, K608, K610, K700, K750, K790, K800
    S700, S710
    V600, V800
    Vodafone 802
    W300, W550, W600, W700, W710, W800, W810, W850, W900
    Z310, Z520, Z525, Z530, Z550, Z610, Z710, Z800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bardsbow -- 8 Ocak 2007; 4:10:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD Volume Serial Number
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Buna benzer bir uygulama zaten telefonun kendi içinde var, işin doğrusu pek işe yarar birşey ben bulamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Noxco

Buna benzer bir uygulama zaten telefonun kendi içinde var, işin doğrusu pek işe yarar birşey ben bulamadım.

Uygulama zaten telefonun kendi özelliği, *.hid dosyaları bu uygulama için arayüz dosyalarıdır.
    Evet telefonun içinde kendinden 3 tane arayüz mevcut; Masaüstü, Sunum ve MediaPlayer için.
    Ancak bu yeni arayüzler spesifik programlar için; Winamp, PowerDVD ve BSPlayer gibi.
    Aslına bakarsanız SE BT Remote Control programını da kullanarak,
    istediğiniz tuşa istediğiniz bilgisayar kontrolünü atamak mümkün.
    Bence tüm bunlar faydalı; müzik dinlerken, film izlerken, uzaktan bilgisayarı kapatmak için vs..
  • Haklısın. Fakat ben bunu bi kez kullandım, ondada arkadaşı işletmek icin. Benim PC de msn den sohbet ediyordu, bende az öteden BT ile bağlandım masaüstüne ve sürekli pencere kapatıp, yada pencere arası gecişler yaparak, arkadaşı çok şaşırtmıştım O hala bilgisayarımda virüs olduğunu düşünüyor, söylemedim sırrımı, çok eğlenceliydi ama

quote:

Orjinalden alıntı: bardsbow

quote:

Buna benzer bir uygulama zaten telefonun kendi içinde var, işin doğrusu pek işe yarar birşey ben bulamadım.

Uygulama zaten telefonun kendi özelliği, *.hid dosyaları bu uygulama için arayüz dosyalarıdır.
    Evet telefonun içinde kendinden 3 tane arayüz mevcut; Masaüstü, Sunum ve MediaPlayer için.
    Ancak bu yeni arayüzler spesifik programlar için; Winamp, PowerDVD ve BSPlayer gibi.
    Bence tüm bunlar faydalı; müzik dinlerken, film izlerken, uzaktan bilgisayarı kapatmak için vs..

• quote:

Haklısın. Fakat ben bunu bi kez kullandım, ondada arkadaşı işletmek icin. Benim PC de msn den sohbet ediyordu, bende az öteden BT ile bağlandım masaüstüne ve sürekli pencere kapatıp, yada pencere arası gecişler yaparak, arkadaşı çok şaşırtmıştım O hala bilgisayarımda virüs olduğunu düşünüyor, söylemedim sırrımı, çok eğlenceliydi ama

quote:

quote:

Bak farklı kullanım alanları da var..

• Varmıdır bilmiyorum ama, Televizyon falan için uzaktan kumanda programı olsa feci şekilde işe yarardı...
  • quote:

Varmıdır bilmiyorum ama, Televizyon falan için uzaktan kumanda programı olsa feci şekilde işe yarardı...

Bu konu daha önce çok tartışıldı, ama Java işletim sistemli telefonlarda
    nedense Infrared portu programla (*.jar) kontrol edilemiyor.
    Benim de çok istediğim bir şeydi o ama hiçbir yerde böyle bir *.jar uygulaması yok.
  • arkadaşım kısa yolları nasıl atayacağımızı anlatabilirmisinh yani bende winampı kullanamadım bi türlü
    quote:

Bu benim nedense çalıştıramadığım bir tanesi: Winamp.hid (manowarif'e teşekkürler)
    Bu da kendi *.hid dosyalarımızı yaratmamız için SE'un programı: Sony Ericsson Bluetooth Remote Control v3.01

Düzeltme:
    SE BT Remote Control v3.01 ile gerektiği gibi çalışmayan *.hid dosyalarını da adam edebiliyormuşuz.
    Örneğin yukarıda verdiğim Winamp.hid, Winamp'ın klavye kısayollarını kullanıyormuş.

• quote:

quote:

w810 demişsin de?
    indirdim birini
    ve açmıyor malesef

SE'un konuyla ilgili uygun tüm modelleri için, *.hid dosyaları kullanılıyor diye düşünüyordum.
    "Uzaktan Kumandalara kaydedildi" şeklinde bir bilgilendirme mesajı görüntüleniyor.
    Kaydedilmiş uzaktan kumandalara da telefon menüsünün Eğlence kısmında, Uzaktan Kumanda başlığından ulaşabiliyoruz.
    Bence W800i'de de Eğlence kısmında böyle bir başlık varsa, benzer şekilde *.hid dosyalarını desteklemesi gerekir.

ben data kablosu ile yüklüyorum
    peki nasıl olacak bu iş?
    normal hafıza kartından diğer kısmına yüklüyordum dğerlerini
    bunu da yükledima am olmadı

• quote:

quote:

quote:

w810 demişsin de?
    indirdim birini
    ve açmıyor malesef

ben data kablosu ile yüklüyorum
    peki nasıl olacak bu iş?
    normal hafıza kartından diğer kısmına yüklüyordum dğerlerini
    bunu da yükledima am olmadı

*.hid dosyalarınızı telefonunuza atıp çalıştıracaksınız.
    (Bluetooth veya Infrared ile atarsanız otomatik kuruyor)
    Bilgisayarınız Bluetooth özelliğine sahip olacak, USB veya kendinden farketmez.
    Bilgisayarınızın Bluetooth'unu açıp, telefonumuzda Uzaktan Kumanda başlığından istediğiniz kumandayı seçiyorsunuz.
    Bilgisayarınızda gerekli onaylamayı yaptığınızda da, bağlantı kuruluyor ve kullanmaya başlıyorsunuz.

• quote:

Orjinalden alıntı: cumur

arkadaşım kısa yolları nasıl atayacağımızı anlatabilirmisinh yani bende winampı kullanamadım bi türlü
    quote:

Bu benim nedense çalıştıramadığım bir tanesi: Winamp.hid (manowarif'e teşekkürler)

Düzeltme:

Sony Ericsson Bluetooth Remote Control v3.01 programını yükleyin.
    Bilgisayarınıza indirdiğiniz Winamp.hid dosyasını açın.
    (SE BT Remote Control programında açılacaktır.)
    Programın sağ tarafında hangi telefon tuşunun hangi klavye kısayoluna karşılık geldiği seçilidir.
    Winamp'ı açıp, penceresine sağ tıklayın ve en üstten Nullsoft Winamp'ı seçin.
    Karşınıza çıkan pencerenin üstteki sekmelerinden Keyboard Shortcuts'ı seçin.
    Şu an gördükleriniz Winamp'ı kontrol etmek için gereken klavye kısayollarıdır.
    Şimdi SE BT Remote Control programına dönüp,
    yanlış olan kısayolları Winamp'tan bakarak düzeltin ve kaydedin.

• quote:

http://hidfiles.com/ (kafasında soru işareti olanlar siteye girerlerse daha iyi anlayacaklar)

Arkadaşım Bu Link öLmüş herhaLde başKa biLdiğiniz Site var Mı ??? Benim Dizüstünde Bluetooth var ama Bir türlü uzaktan kumanda oLayını Kullanamamıştım bir daha deniycem bakim sonuc Ne oLacak ama bu başLık çok işe yarıycak
  • bardsbow dostum çok teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: marcorcun

quote:

http://hidfiles.com/ (kafasında soru işareti olanlar siteye girerlerse daha iyi anlayacaklar)

Arkadaşım Bu Link öLmüş herhaLde başKa biLdiğiniz Site var Mı ???

Site halen çalışmakta, az önce denedim ve sayfa açıldı.
    Bence de, başka siteler de bulabilirsek çok iyi olacak.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.