Şimdi Ara

HİDROGRAFYA SORUSU KESİN CEVAP!!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

lys coğrafya kitabını açtım az önce uygarlıkların bu bölgelerde yaşamasını sağlayan TEMEL SEBEP İKLİİİMM.

Yahu madem hidrografik yapı kanadada birsürü göl var sibiryada nehir var orada niye yoklar bu kadar önemliyse hidrografik yapı niye çünkü İKLİM.

Kendinizle çelişiyorsunuz 4 coğrafyAcıya sordum bariz iklim cevap kafanızın calısmasına gerke yok kitaplarda bile böyle yazıyor düz bilgi sorusu.

hidrografik yapı sadece bir etki mesela mezopotamyayı göstermiş ya bölgede dizle fırat var mezopotamya uygarlıklarına bakarsan dicle fıratın cevresine kurulmayan akarsu olmayan kısımlarda kurulan uygarlıklar var.

aaa hindistan indus ganj aaa nil nehri aa sarı ırmak gökırmak kesin su kesin yani şuradaki mantık komik yav lysde uzak durun bence coğrafyadan bu tarz keklerin atlayacagı soru bol olur.
  • ygslys12sinif Y kullanıcısına yanıt
    He ya ilk zamanlarda adamın biri gelmiş beyler kutuplar diye bir yer buldum her yer su anasını satayım bence oraya gidelim demiş. Sonra hepsi mısırdan develeriyle yola çıkmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mathers -- 14 Mart 2016; 17:57:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilmemkikiki

Kutuplarda da su var diyen arkadaşlar kaçırdığınız bir nokta var. Soruda haritada işaretli yerler arasında kutuplar yoktu. Akdeniz kıyılarını(Mısır'ı) gösteriyordu. İlk yerleşim yerleri arasında zaten Kutuplar yok. Mısır'da ilk yerleşmiş yerlerinden biri Nil Havzası ve nedeni de su kaynaklarının bolluğu. İklim yerleşim yerlerini,su kaynaklarını tabiki etkiler. Ama soruda haritada işaretli ilk yerleşim yerlerine neden yerleşilmiştir diye soruyordu. Cevap Hidrografya olmalı.

ya orada mezopotamya bölgesi gösterilmiş değilmi ?
    mezopotamya uygarlıklaRINI açıp bakarsanız hepsi fırat ve dicle nehirlerinin etrafında filan kurulmamış sırf iklimi sıcak uygun oldugu için yerleşen kesim var lys coğrafya kitabı var elimde 3 4 tane hepsinde uygarlıklarla ilgili TEMEL faktör iklimdir yazıyor özellikle bu uygarlıklara.
    genelde bakarsanız sıcak - karasal iklim bölgeleri hep buda açıkça yazmılmış hidrografik yapı bir etken evet ama mezopotamya bölgesinde birsürü uygarlık vardı hepsi fırat dicleni,n etrafında değildi ona bakarsanz.

açık bulunabiliyor 3 4 coğrafyacıya sordum hidrografk yapı p bilgeler içni temel sebep değil bariz dediler.

• Bi bitmediniz.

Cahil misiniz, anlamak mı istemiyorsunuz ?

O sorunun net cevabı iklimdi. Bir yerde su var diye orada hemen medeniyet kurmaya başlamadılar. İklime göre yerleşmeler gerçekleşti. Daha önce ayrıntılı açıkladım bir daha açıklayacak halim yok.
  • Cevabı ben de hidrografya yaptım ama kardeş bu işte bir matematik formülü misali coğrafyada temel taş gibi bir şey. İklim her şeydir.

• Mathers kullanıcısına yanıt
    oğlum kutup kutuptur soğuk hemde
  • quote:

Orijinalden alıntı: mezuntmci

Bi bitmediniz.

Cahil misiniz, anlamak mı istemiyorsunuz ?

O sorunun net cevabı iklimdi. Bir yerde su var diye orada hemen medeniyet kurmaya başlamadılar. İklime göre yerleşmeler gerçekleşti. Daha önce ayrıntılı açıkladım bir daha açıklayacak halim yok.

ben açıkladım hocam yorrulma hala anlamıyorsa lys coğrafyaya girmesin cunku sunu yapamayan orada gümler.

hayır bikere mezopotamyayı göstermiş ve mezopotamya uygarlıklarına bakarsak hepsi dicle fırat nehri etrafında kurulmamış ?

tamamen susuz alanlarda kurulan mezopotamya uygarlıkları var o bölgelerde.

şimdi diyecekler mezopotamya zaten iki nehir arası demek ama hjaritadaki bölgede olup nehirler etrafında olmayan o bölgelerde uygarlıklar var tek tek incelendiğinde.

buradan bile yanılıyorlar

onu geçtim iklim temel taş.boş konusuyolar.

lys kitaplarında bile iklim temel sebep yazıyor ikincil sebepler ulaşım hidrografya vs.

• Iklim yapan kumda oynasinmis. Iklim yapan catir catir alacak puanini merak etme.

• Soruyu görmedim, lakin seçeneklerde bitki örtüsü de varmış, dolayısıyla bu ikisi bir arada seçeneklere verilemez, aykırı çünkü. İlk medeniyetlerin su kaynaklarının olduğu bölgelere kurulmuş olduğunu yüzyıllardır belirtiyoruz. Kutup bölgesinde de su vardır, kuraklıktan eriyen Mısır'da da. İklimi elverişli olan Avrupa'da da su vardı, neden ilk medeniyetlerin biri de Avrupa değildi? Ya da Avustralya'da su kaynağı vardı, çöl iklimine de sahipti neden orada medeniyet kurulmadı? Kuzey Amerika'nın orta kesimleri de iklimi elverişli, üstelik su kaynakları da mevcut, neden orada kurulmadı peki? İnsanoğlu keşfettiği ilk su kaynağına sahip bölgede medeniyetini kurdu

Nil deltasının oluşumunu, Nil'in bu medeniyete armağanını unutuyoruz. Mısır'da medeniyetin kurulmuş olmasının en büyük nedeni su kaynağıdır, iklimi elverişsiz bir bölgedir, ki topoğrafik şekli de bunu yansıtıyor, ülkenin tüm geçim kaynağını ve ekonomik potansiyelini Nil deltasınından sağlandığını sanırım ÖSYM bilmiyor. Çöl iklimine sahip bir coğrafyada, bu iklimin neticesinde ortaya çıkan bitki örtüsüne rağmen ilk medeniyetin kurulmasında iklimin ön planda tutulması tipik ÖSYM hatalarından birini daha gündeme getirecektir. Unutmayın ÖSYM her yıl 1-2 soru iptal ediyor, iptal edilen sorular, sanki sorunun bir çaycı tarafından hazırlandığı ihtimalini doğuruyor. Bu soru da iptal edilecektir, bravo ÖSYM.

• grimm93 G kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=115249134

Şöyle bir mesaj da attım ama hala ''su var orada öyleyse hidrografya'' kafasında adamlar var.

Su eşittir uygarlık kurmak değil, su sadece işaretli bölgelerde mi var ? Sorudaki haritada başka bölgelerdeki akarsu ağlarını göstermişler ki diğerlerinden farklı olduğunu algılasınlar diye. Yani sorunun esprisi o zaten. Bu işaretli bölgelerin diğer sulak alanlardan farkı ne ? - İKLİM.

• Hocam iptal olma ihtimali var mı?

• heyjude9 kullanıcısına yanıt
    Var genç adam, yazımı okumadın mı?
  • Okudum resmen hidrografyanın anlamını bilmeyenler doğru yaptı soruyu

• quote:

Orijinalden alıntı: boilermaker

Soruyu görmedim, lakin seçeneklerde bitki örtüsü de varmış, dolayısıyla bu ikisi bir arada seçeneklere verilemez, aykırı çünkü. İlk medeniyetlerin su kaynaklarının olduğu bölgelere kurulmuş olduğunu yüzyıllardır belirtiyoruz. Kutup bölgesinde de su vardır, kuraklıktan eriyen Mısır'da da. İklimi elverişli olan Avrupa'da da su vardı, neden ilk medeniyetlerin biri de Avrupa değildi? Ya da Avustralya'da su kaynağı vardı, çöl iklimine de sahipti neden orada medeniyet kurulmadı? Kuzey Amerika'nın orta kesimleri de iklimi elverişli, üstelik su kaynakları da mevcut, neden orada kurulmadı peki? İnsanoğlu keşfettiği ilk su kaynağına sahip bölgede medeniyetini kurdu

Nil deltasının oluşumunu, Nil'in bu medeniyete armağanını unutuyoruz. Mısır'da medeniyetin kurulmuş olmasının en büyük nedeni su kaynağıdır, iklimi elverişsiz bir bölgedir, ki topoğrafik şekli de bunu yansıtıyor, ülkenin tüm geçim kaynağını ve ekonomik potansiyelini Nil deltasınından sağlandığını sanırım ÖSYM bilmiyor. Çöl iklimine sahip bir coğrafyada, bu iklimin neticesinde ortaya çıkan bitki örtüsüne rağmen ilk medeniyetin kurulmasında iklimin ön planda tutulması tipik ÖSYM hatalarından birini daha gündeme getirecektir. Unutmayın ÖSYM her yıl 1-2 soru iptal ediyor, iptal edilen sorular, sanki sorunun bir çaycı tarafından hazırlandığı ihtimalini doğuruyor. Bu soru da iptal edilecektir, bravo ÖSYM.

http://forum.donanimhaber.com/m_115243499/mpage_2/f_//tm.htm#115249134

gayet güzel açıklanmış bence .

ben kitaplara baktıgımda bu uygarlıkalra tek tek temel sebep iklim olarak yazılmış.
    aslıdna basit bir ezber sorusu ama insnalar aa orada nil varaaa gökırmak var kesin hidrografya kafasıyla yapıldı.

bikere mezopotamya cevresini işaretlemiş ve mezopotamya uygarlıklarına tek tek baakrsak dicle fırat etrafına kurulmayan uygarkıklar var bildiğiniz dört tarafı kara parçası tek tek incelendiğinde hidrografya yalanlanabiliyor.

kitaplar coğrafyacılar iklim diyor yahu.

• quote:

Orijinalden alıntı: heyjude9

Okudum resmen hidrografyanın anlamını bilmeyenler doğru yaptı soruyu

http://forum.donanimhab..._2/f_//tm.htm#115249134

gayet güzel açıklanmış bence .

ben kitaplara baktıgımda bu uygarlıkalra tek tek temel sebep iklim olarak yazılmış.
    aslıdna basit bir ezber sorusu ama insnalar aa orada nil varaaa gökırmak var kesin hidrografya kafasıyla yapıldı.

bikere mezopotamya cevresini işaretlemiş ve mezopotamya uygarlıklarına tek tek baakrsak dicle fırat etrafına kurulmayan uygarkıklar var bildiğiniz dört tarafı kara parçası tek tek incelendiğinde hidrografya yalanlanabiliyor.

kitaplar coğrafyacılar iklim diyor yahu.

boş muhabbet.
    burada suç o haritayı koyanların düşünmeden işaretlemişler ayrıntıya inmek veya ezber gerek şu kştaplardaki uygarlıklar kısmını inceleyenler ve ezberleyenler direk iklimi işaretleyip geçmiş zaten.

• grimm93 G kullanıcısına yanıt
    Kaynağa bakınca biraz gülmedim değil, oradaki akademisyen arkadaşımız kendi tezini ortaya koymuş, ve oldukça yetersiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karaktersiz01

Kardesim çöller hariç dunyanin heryerinde akarsular var.Bunlar buyuk kucuk diye ayrilir.buyuklerin onemi tarim icindir ve bazi yorelerde bulunur( mezopotamya,nil gibi) ancak kucuk olanlari ise yaşam içindir su ihtiyaci vb buda iklimi elverisli olan heryerde bulunur.
    Sorudada ilk medeniyetler diyor,yahu ilk medeniyetler toplayicilik yapmiyor muydu? Neden buyuk akarsulara ihtiyac duysunlar ki? O halde kucuk akarsularin cevresinde ihtiyaclarini gideriyorlar diyebiliriz.Buda cevabi iklim yapar.
    Tesekkurlero

saçmalama! inşallah sayısalcısındır , eğer tm ci isen faha çok üzülürüm bu şuursuzca yazılmış yorum karşısında. ilk medeniyetler toplayıcılık yapıyomuş affsgsgdgs
  • in a nutshell İ kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hidrografya çünkü bu konuya her kitapta öncelikli olarak su kenarlarında kurulanlar olarak ele alıyor yerleşim yerlerini tamam iklim de var ama öncelik hidro yani su!!!!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: boilermaker

Kaynağa bakınca biraz gülmedim değil, oradaki akademisyen arkadaşımız kendi tezini ortaya koymuş, ve oldukça yetersiz.

ben ders kitaplarında ne yazıyor ona bakarım.

mezunum gecen yıl hoca üstüne basa basa iklim dedi ve altını cizdirdi.

hayır mezopotamya bölgesind ekurulan uygarlıklarda dicle fırat etrafında olmayanlar var.
    bu bile hidrografyayı siler orada özellikle uygarlık ismi vermemiş hadi diğer bölgelerde tek uygarlıkalr var ama mezopotamyada değişik birsürü var verdiği yer baya alttaydı ki tek tek bakılınca yalanlanıyor.

ikincil sebepler bu.

eğer orada akarsuyu kastetseydi başka uygarlıklarada yer vermesi gerekti.Özellikle akdneiz ege bariz olmalıydı mezopotamyaya göreki mezopotamyaya ayrı ayrı bakınca istisnalar çıkıyor .

bariz iklim iptal bekelemsin kimse ve bu soruya hala hidrografya diyen lys coğrafyaya girmesin bence.Geçen yıl lys coğrafyada fulledim bunları yalayıp yuttum ha diyiceksiniz gecen yıl kolaydı maharet mi cokmu önbemli.

ama iklim temel taş.formül gibi .
    gerisine o getiriyor.

zaten sabahtan beri hocalara sordum ders kitabında bariz yazılan bişiyin aksine çıkılacagını sanmıyoruz iptal olmaz dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ottomandaughter

Kesinlikle hidrografya çünkü bu konuya her kitapta öncelikli olarak su kenarlarında kurulanlar olarak ele alıyor yerleşim yerlerini tamam iklim de var ama öncelik hidro yani su!!!!!!!!

http://forum.donanimhab..._2/f_//tm.htm#115249134

bikere tek tek incelersen haritada mezopotamya cevresini vermiş değilmi ?

mezopotamya uygarlıklarını tek tek incelersen fırat ve dicle etrafında kurulmamış hiçbir su kaynagı etrafında kurulmayan uygarlıkalr gırla.

hatta bu uygarlıklar için su kaynagı olmadıgı için tarım yerine başka alanlara yönelmişlerdir yazıyor.

tek tek incelersen gördüğün gibi hidrografya yalanlanıyor taştan su cıkarmadıkalrına göre.

eğer cevap hidro olasaydı daha bariz yerler verilirdi o bölge yerine hindistan barizdi onun yanında ege ve akdeniz uygarlıkalrı verilmeliydi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.