Bildirim
HİDROGRAFYA SORUSU KESİN CEVAP!!!! (3. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Sorunun iptal olacağını sanmıyorum offf neden kolay düşünmedik ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu adamlar anlamamak da ısrarlı suyun önemi tabiki var ama insanlar öncelikli olarak iklim şartlarına uygun yerler aramışlar daha sonra buldukları bu bölgedeki su kenarlarına medeniyet kurmuşlar. Daha basitçe anlatayım anlarsınız diye o zamanın sizin gibi hidrografya düşkünü insan toplulukları sibirya gibi yerlerde de su bulunca yerleşmişlerdir hemen ama sonra bi tarafları donunca güneye kaçmışlardır. umarım açıklayıcı olmuştur. -
Zaten iklim olamaz demiyorum, iklim ile bitki örtüsü aynı anda sorulamaz, öncelik de su kaynaklarında daima. Ve sorudaki haritada da su kaynaklarının olduğu bölgeleri baz almış, ÖSYM kendi soru metodu ile çelişiyor aynı zamanda, ayrıca ders kitaplarıyla ÖSYM'nin bazen pek ilişkisi olmuyor, kaldı ki ders kitaplarındakiler çok yetersiz, bu seviyede doğru ya da öncelikli olan bir bulgu üst seviyelerde çürüyebiliyor, üst seviye ilgilendirmiyor sizi ama soruya şimdi baktım internet sitesinden ve hatalı olduğunu düşünüyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: boilermaker
Zaten iklim olamaz demiyorum, iklim ile bitki örtüsü aynı anda sorulamaz, öncelik de su kaynaklarında daima. Ve sorudaki haritada da su kaynaklarının olduğu bölgeleri baz almış, ÖSYM kendi soru metodu ile çelişiyor aynı zamanda, ayrıca ders kitaplarıyla ÖSYM'nin bazen pek ilişkisi olmuyor, kaldı ki ders kitaplarındakiler çok yetersiz, bu seviyede doğru ya da öncelikli olan bir bulgu üst seviyelerde çürüyebiliyor, üst seviye ilgilendirmiyor sizi ama soruya şimdi baktım internet sitesinden ve hatalı olduğunu düşünüyorum.
mezopotamya uygarlıkalrının arasında su kenarlarına kurulmayan uygarlık var mı ? evet.
verilen bölgedeki uygarlıklar demiş.
bitmiştir.
orayı vermeyecekti daha belirgin yerler verilmeliydi.
ayrıca iklimle bitki örtüsü birlikte sorulmaz tezinize karşı 2015 lys coğtrafya kitapçığını bir koyalım.
birsürü sıkalrda aynı soru içinde bu tarz sorular hep.
yok genellikle su kenarı bölgeler vermiş demek cok düz bakış açısı uygarlık demişmi demiş ve dicle ve fıratın etrafına kurulmayan uygarlık var. bu kadar basitt.
ders kitaplarıyla ilgisi olmuyor demişsinizde gecen yıl kafamı taşlara vurdum edebiyat kitabına bakmadım diye.
bariz roman özetlerni kitapta ne yazıyorsa cıktı.
sözelelrde cok alakası var hele tarihte o bilgi kutucuklarında rnekli yazılan metinlerde ne varsa o cıktı gecen yıl.
her zaman olmasada sözellerde bariz ilgisi var oradaki aksi bişiy yapacaklarını sanmıyorum.
ezberi iyi olan biri bile direk iklim yapıp gecer.
coğu kitapta böyle yazıyor siz diyoresunuz o kitasp böyle beğenmiyorum filanda sınava girenlere gökten vahiy inmiyor.
kitapların hepsinde aynı sey yazıyor lys ygs tarihin içnidkei uygarlık konusunda bile.
iptal olmayacak.
-
kolay düşündüğün için hidrografya yapmışsn hocam zaten. her kitaplarda gördüğün su varlığının etkisi vardır bilgisini düşünüp geçmişsin. -
Cevap vermeyin artık bu hidroculara, tek argümanları ''orada su var diye yerleşmişler'' adama tezden örnekler atıyorum, ayrıntılı açıklamasını yapıyoruz hala anlamamaya çalışıyor veya da kafası çalışmayan birisi. -
Hocam iklim yanlış demiyorum ama iklimi veriyosan hidrografyayı vermiceksin, iki şıkta net bir şekilde sorunun cevabı olabiliyor... Şimdi gelip kutuptada su var niye yerleşim yok gibi çocuksu şeylerle gelmeyin, madem iklimin baskın olduğu bir soru yapacaksın o zaman verdiğin dört yerin dördüde dünyanın en önemli akarsularından olmayacak...
Mantigi degistrrk deneyin.Amazondaki yagmur ormanlarinda da su bol ama iklim yerlesimi zorlastiriyor.Su kaynagi bolsa direkt yerlsm fazldr denilmz o yuzden.Bu sebeple adamlarin ilk onceligi hava kosullaridir o da iklimdir.E tabi iklimi iyi olan yerde de su kaynaginin yakinina yerlesirler o da hidrografik yapidir.
Ben de hobi icin girdim sinava.Biliyrm kabullnmk zor oluyr gercek sinavi ama bu sekilde.
Ben sınava falan girmedim, objektif yorumluyorum, sen kalkmış işaretlediğin şıkkı savunuyorsun. ÖSYM nedir ki? Okulundaki hocalardan oluşmuş, her yıl 3-5 yanlış soru soran, YGS'yi zor, LYS'yi kolay soran bir kurum. Kurum sonuna kadar bu cevabı savunacaktır, her yıl bir sürü uzman, profesör çıkıp bu soru hatalı diyor, ÖSYM ise kılını bile kıpırtdatmıyor, soru falan da iptal olmuyor. Merak etme ÖSYM direnecektir, soru iptal de olmayabilir, benim takıldığım durum saçma sapan bir soru şekli ve seçenekleriyle kendi bakış açılarına göre değerlendirmeleri. Kendini akıllı sanıyor bir de, su kaynakları yerine akademik bir dille hidrografya diyor, diyor ki milleti "hmm, ismi de zorlaştırmış, kesin bu" düşüncesine sokuyor. Haritaya İnka uygarlığını da ekleselerdi cevap iklimdi. -
quote:
Ben sınava falan girmedim, objektif yorumluyorum, sen kalkmış işaretlediğin şıkkı savunuyorsun. ÖSYM nedir ki? Okulundaki hocalardan oluşmuş, her yıl 3-5 yanlış soru soran, YGS'yi zor, LYS'yi kolay soran bir kurum. Kurum sonuna kadar bu cevabı savunacaktır, her yıl bir sürü uzman, profesör çıkıp bu soru hatalı diyor, ÖSYM ise kılını bile kıpırtdatmıyor, soru falan da iptal olmuyor. Merak etme ÖSYM direnecektir, soru iptal de olmayabilir, benim takıldığım durum saçma sapan bir soru şekli ve seçenekleriyle kendi bakış açılarına göre değerlendirmeleri. Kendini akıllı sanıyor bir de, su kaynakları yerine akademik bir dille hidrografya diyor, diyor ki milleti "hmm, ismi de zorlaştırmış, kesin bu" düşüncesine sokuyor. Haritaya İnka uygarlığını da ekleselerdi cevap iklimdi.
diğer sorularım full doğru.
1 yanlış olsa açıkçası cokta batmaz üzülmemde sorun insnalaarın diretmesi.
bende dityoreumki hala inatla mezopotamya uygarlıkları etrafında harite gösrterilen yerde dicle fıratın etrafında kurulmsayan suyun etrafına kurulmayan uygarlık var mı ? var. bitmiştir.
asıl hidrografik yapı için daha belirgin terler verilebilirdi onca akdeniz ege uygarlıgı var.
ama şu soru tarzı konusuna katılıyorum.
çok alakasız sorular vardı.Yoruma açık olmasını geçtim çeldirici olacagım derken saçmalamışlar.
bu arada ygsyi zor lysyi kolay sordugu fikrini size kapıltan ne bilmiyorum ama o seneden seneye değişiyor.
gecen yıl ygs zordu lysde mat2 ve geometride zordu.
tıp kazanabilecek 50de 45 yapacak arkadasım 35 net yapmıştı cok vardı böyle örnekler gecen yıl ygs zaten zok zordu lys mat geoda cok zordu.
bence böyle bir genelleme cok saçma.
2014te giren arkadasıımda ygsden laylaom cıktı. lysde cok calıstıgı halde gümledi daha zordu dedi.Ki incelersek bencede öyle 2013tede.
değişiyor bence her yıl da bu yıl kazık bir lys bekliyor.Kolay olacagını hiç sanmıyorum.
-
Genelleme değil arkadaşım, benzetme. Değindiğim husus tutarsız olması. Neyse uzatmayalım, başarılar sana. -
quote:
Genelleme değil arkadaşım, benzetme. Değindiğim husus tutarsız olması. Neyse uzatmayalım, başarılar sana.
sağolun hocam.
sıralama işinden anlarmısınız peki sorsam ? -
Sıralamanı öğrenmek için Puanza benzeri sitelere girip netlerini yazabilirsin, bu yıl sınava giren kişi sayısı arttığı için gerçek sıralamanda 3 aşağı 5 yukarı bir oynama yaşanır. Forumda takılırken arada da bu yılki sorulara bakıyorum, ÖSS'den beridir sınavlara girerim, bi bu yıl işten dolayı giremedim, bu yüzden kaçırdım, şöyle kendi çapımda bir analiz yaptığımda; Geçen seneye göre Türkçe net ortalaması 1 artabilir, Sosyal aynı kalır ya da yarım net artar, Matematik 1-3 net arası artış olur, Fen 1-2,5 artış olur. Bu da şu anlama geliyor, geçen sene 400 puan 20 bin iken bu yıl 23-24 bin olabilir fakat kişi sayısındaki artış da göz önüne alındığında 26-29 binlere kadar düşebilir. -
Bence iklim sudan önce gelir.iklimin kötü olduğu yerde su olsa ne yazar.ama iklimin iyi olduğu yerde suda vardır diye düşündüm. İklimin iyi olduğu suyun olmadığı bir yer yok bence. He bu arada sayisalim mantıken çözdüm.hiçbir bilgim yok...hidrografyaninda su anlamına geldiğini bilmiyordum aslinda
Benim sınav sürecinde çözdüğüm sorularda iklim'in akarsu oluşumu üzerine etkisi olmayan bir soru vardı. Çok net hatırlıyorum, şaşırmıştım çünkü. Ona dayanarak iklime yönelsem de hidrografya yaptım.
O yapamadığım sorunun çözümünde de iklim sadece rejimi etkiler diyordu.
İnternette de iklim'in etkisine baktığında akarsularda "debi ve rejimi" etkiler diyor. Hiçbiri oluşumdan bahsetmiyor.
http://enginsalli.blogcu.com/iklimin-etkileri/2697074
Dolayısıyla hidrografi şeklinde değiştirilmesi gerekir. Mısır'ın iklimine, Muson iklimine kim gider medeniyet kurar yoksa.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ramparapam
quote:
Orijinalden alıntı: bayadm1n
akarsuyu nasıl oluşuyor ? akarsuyun oluşumunu ne etkiliyor ?biri şuna anlatsın lütfen yoruldum
O zaman cevap: Allah. İklimi o oluşturdu. Ne alakası var saçma sapan konuşuyorsun
Güldüm hocam sağolun
-
hidrografi filan değil boşa kasmayın.
ulan muson iklimine kim medeniyet kurar diyen dangaval dünyada ekvatoral iklimden daha fazla yağış alan çerapunçi sibiryadamı ulan musona kurmayacan da nereye kuracan nile itiraz edinde musona kim kurar demişler yav.
yağış eşittir verim tarım kanadadaki gölleri kimse sallamaz ooo burada göl var olsun ama iklimi önemli değil su görün koşalım.
üstteki arkadas boş tatava yapmış gecen yıl kitaplarının hepsine baktım 9.sınıf tarihinde bile iklim temel sebeptir ama TARIMLA UĞRAŞAN UYGARLIKLAR İÇİN HİDROGRAFİK YAPIDA ÖNEMLİ.
Mezopotamya uygarlıklarunınn hepsi dicle fırast etrafında ve tarımla ugrasmadı.
buradan bile teziniz bozuluyor taştan su çıkarmıyorsa bu adamlar.
siz itirazlarınızı yapın puanı alıp oturmak daha keyifli. -
quote:
Orijinalden alıntı: mezuntmci
Cevap vermeyin artık bu hidroculara, tek argümanları ''orada su var diye yerleşmişler'' adama tezden örnekler atıyorum, ayrıntılı açıklamasını yapıyoruz hala anlamamaya çalışıyor veya da kafası çalışmayan birisi.
hidrografyanın ne demek oldugunu bildikleri için kendilerini ayrıcalıklı sanıyolar neymiş hidrografyayı bilmeyenler iklim yapmışmış dangavala bak 11de onbir çektim bu soru doğruysa fulledim hidronun su olmasını sanıyolar bütün cografyayı.
o değil arkadas muson asyasına kim yerleşsin nehir yoksa demiş dangavallıgın böylesi ulan ekvatoral iklimden daha yagıslı en yaıslı ve verimli bölgeler orada zaten.
muhteşem coğrafya bilgilerini seriyolar böylelikle sorsan en cok yagıs alan yer cerapunci kesin nbrezilyadadır dimi dangaval.
en iyisi cevap vermemek.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X