Şimdi Ara

HİDROGRAFYA SORUSU KESİN CEVAP!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İklim diyenler kumda oynasın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• akarsuyu nasıl oluşuyor ? akarsuyun oluşumunu ne etkiliyor ?biri şuna anlatsın lütfen yoruldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayadm1n

akarsuyu nasıl oluşuyor ? akarsuyun oluşumunu ne etkiliyor ?biri şuna anlatsın lütfen yoruldum

O zaman 2 cevap oluyor.Bu soruda Hidrografya kesinlikle doğru cevap değil diyemezsin.Çünkü akarsudan bahsediyoruz.
  • Öyle düsünürsen iklimi olusturan da günes isinlarinin düsme açısı, eksen eğikliği, basinc , okyanus akintilari vs oluyor yani uzadikca uzuyor abartmayin lütfen.Eski uygarliklar su ihtiyaci ve verimli topraklar için akarsularin cevrelerine yerlesmislerdir.

• quote:

akarsuyu nasıl oluşuyor ? akarsuyun oluşumunu ne etkiliyor ?biri şuna anlatsın lütfen yoruldum

O zaman cevap: Allah. İklimi o oluşturdu. Ne alakası var saçma sapan konuşuyorsun
  • quote:

su olmadan iklim olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yegese

quote:

su olmadan iklim olurmu

Alıntıları Göster
    oğlum kutuplarda da su var lan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Bir parabol sorusu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen oyna puanları ben alırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygslys12sinif Y kullanıcısına yanıt
    Hocam olay suyun olması değil hidrografik yapı
    Kutuplardaki hangi suyu tarım için kullanabiliyorsun?

• Nassilla N kullanıcısına yanıt
    Hocam sen rahat ol ben bu ülkenin en iyi mühendislik okulundayım keyfe girdim

• quote:

Orijinalden alıntı: in a nutshell

Hocam sen rahat ol ben bu ülkenin en iyi mühendislik okulundayım keyfe girdim

BOUN veya ODTÜ'de değilsen kumda oynuyorsundur zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle cevap iklim diyemezsin, kesinlikle cevap hidrografya diyemezsin ama kesinlikle iptal olması gerek diyebilirsin.

• Kardesim çöller hariç dunyanin heryerinde akarsular var.Bunlar buyuk kucuk diye ayrilir.buyuklerin onemi tarim icindir ve bazi yorelerde bulunur( mezopotamya,nil gibi) ancak kucuk olanlari ise yaşam içindir su ihtiyaci vb buda iklimi elverisli olan heryerde bulunur.
    Sorudada ilk medeniyetler diyor,yahu ilk medeniyetler toplayicilik yapmiyor muydu? Neden buyuk akarsulara ihtiyac duysunlar ki? O halde kucuk akarsularin cevresinde ihtiyaclarini gideriyorlar diyebiliriz.Buda cevabi iklim yapar.
    Tesekkurlero

• iklim dedim ve suda oynamaya gidiyorum şimdi
  • adam haklı beyler dağılın
  • Kutuplarda da su var diyen arkadaşlar kaçırdığınız bir nokta var. Soruda haritada işaretli yerler arasında kutuplar yoktu. Akdeniz kıyılarını(Mısır'ı) gösteriyordu. İlk yerleşim yerleri arasında zaten Kutuplar yok. Mısır'da ilk yerleşmiş yerlerinden biri Nil Havzası ve nedeni de su kaynaklarının bolluğu. İklim yerleşim yerlerini,su kaynaklarını tabiki etkiler. Ama soruda haritada işaretli ilk yerleşim yerlerine neden yerleşilmiştir diye soruyordu. Cevap Hidrografya olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karaktersiz01

Kardesim çöller hariç dunyanin heryerinde akarsular var.Bunlar buyuk kucuk diye ayrilir.buyuklerin onemi tarim icindir ve bazi yorelerde bulunur( mezopotamya,nil gibi) ancak kucuk olanlari ise yaşam içindir su ihtiyaci vb buda iklimi elverisli olan heryerde bulunur.
    Sorudada ilk medeniyetler diyor,yahu ilk medeniyetler toplayicilik yapmiyor muydu? Neden buyuk akarsulara ihtiyac duysunlar ki? O halde kucuk akarsularin cevresinde ihtiyaclarini gideriyorlar diyebiliriz.Buda cevabi iklim yapar.
    Tesekkurlero

İlk medeniyetler diyoruz.MEDENİYET,yerlesik hayat,toplayıcılık ?

• ygslys12sinif Y kullanıcısına yanıt
    Bu örnegi veren adamin coğrafyasindan süphe duyarim.İlk insanlar kita falan bilmiyor.Amerika kitasi kesfedilene kadar kimsenin haberi yoktu.Amerikadan haberi olmayan adamin kutuplardan nasil haberi olabilir?

• Çok doğru bir noktaya değindin.
    Toplayicilik yapmiyorlardi ama kuçuk topluluklar olduklari icin tarimin sulama ihtiyacini kucuk nehirlerden sağliiyorlardi.
    Hatta simdi daha iyi oturdu.Tarimin yapilabilmesi icin oncelikli ihtiyac akarsudan kendi getirdikleri su değil( cunku yagis ilede gelebilir) iklimim evrerisliligidir.

• in a nutshell İ kullanıcısına yanıt
    Kutuplardaki suyu kaç kere kullandın da tarım için kullanılmaz diyorsun

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.