Şimdi Ara

HİDROGRAFYA SORUSU KESİN CEVAP!!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam mebin kitabindan ss atmis diger adamdaki egoya bak. Vallahi ilginc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabahta başka konuda mebin tarih kitabından konu atılmış orada böyle yazmıyor ama.

her yerde ayrı yorumlanmış yok bilmemne o attıgı kitabı gördük az önce elimize alıp boşa tatava yapmayın gidin ırmak kenarına filan yerleşin.

gördüm az önce mebin kitaplarını.

en fazla herkesin doğru kabul edilir gidip hidrografik yapı demeleri imkansızki değişmeyecek ulan her kitapta böyle ezberleyenler denemelerde çözenler bilir bu tarz soruların cevabı hep iklim.

ahh ben hidrografyanın ne demek oldugunu biliyorueeem bilgiliyim benim yaptıgım doğru kafasıyla su kelimeyi bilmeyi bilgiden sayan zavallılar var.

lysye girmeyin abi gecen yıl 23e 1 yapan biri olarak söylüyorum o zaman tüm sorulara iptal istersiniz.

biraz ben bilgiliyim kafasından cıkıp basit düşünülürse cevap acık.

yüzbinkere söyhlüyorum işaretlediği mezopotamya bölgesindeki uygarlıkların hepsi su kenarında değil.

nerden su cıkarıyor bunlar hepsi fırat dicle etralı kurulmamış iklimi sıcak yasam daha kolay olay bu.

iklim iyiyse su kullanılır bir bonus olur buz gibi iklimde nereye su ?

birde dünyada sıcaklık değerleri cok değişti.

mısır cogunlugu cölde olsa kuzey afrikanın batı kıyında oldugu için karasal akdneiz çöl iklimi kesşim bölgesi.

sıcak iklim mi evet yasanır mı evet temel sebep bu adamların yaptıgı sey tek tarım değil sunu sokun kafanıza adamlar bilimle ilanda ilgileniyor angutlar tek yaptıkları sey akarsu etrafında tarım yapmak değil.

bu kafa yanlışa götürüyor eskiden insnalar tarım hayvancılık yapardı su lazım su gibi basit br düşünce.

iklim elverişsizse neylerseniz edin ne doğru dürüst arastrıerma yaparsın ne de tarım.

ssuz bilimsel çalışmalar olabiliyor posta teşkilatı kurulabilir hatta biliyomusunuz susuz kütüphanede acabilir bu adamlar.

yettniz yahu sormadıgım corafyacı kalmamış gelmiş yok bu ders kitabı o ders kitab sabahta nberi kaç ders kitabı attık görüyoruz biz.

• "Her şeyi bildiğini düşünen insan kendini farklı sanan bir zavallıdır. Unutma ki, neyi bilmediğini bilmek insan olmanın ilk şartıdır..." Victor Hugo
  • Soru ile alakalı bir ekşi sözlük entrysi:

uygarlığın doğuşuna ışık tutan coğrafya sorusu özellikle dikkatimi çekti. bir ygs sorusunun iklim ve hidrografya üzerine derin felsefeyle çözüleceğini zannetmiyorum. (aslında zannetmiyorum değil bu ülkenin sınavlarla ömür çürütmüş bir vatandaşı olarak gayet iyi biliyorum)
    bu sınavların mantığından biraz haberdarsanız ilk uygarlıkların su kaynaklarının kenarında kurulduğu bilgisinin istendiğini düşünürsünüz.
    mesela meb'in 9. sınıf kitabından bir sayfa geziyor internette, uygarlıkların gelişiminde başlıca etken su kaynaklarıdır diye özellikle belirtilmiş.
    bu konu böyle öğretilir, mars'a giden aracın bile su aradığı anlatılır, nil nehri'nin akışına göre mısır uygarlığı'nın şekillenişi...
    evet su bizim bildiğimiz anlamda hayat için gerçek bir kaynak. hem biyolojik hem tarihi açıdan.
    iklime gelince insanoğlu çok sert iklim şartlarında hayatta kalabilmiştir. bu ikinci planda geliyor. ayrıca burada bir seçim mevcut yani insanoğlu evet burada kalabilirim diyor ve uygarlık kuruyor. iklimin geniş alanlara etkisi göz önüne alındığında ve o dönemlerde ayak basılmamış topraklar hesaba katılırsa iklimin bir seçim faktörü olmaktan uzak olduğunu söyleyebiliriz. ama nehri gören tası tarağı serip yerleşip su temin etmiş.
    diyeceğim ösym klasik olarak her sene saçmalar. öğrencilerin biraz hakkını araması gerekiyor.
    gerçi o da 20 tl imiş. her soru için ayrı dilekçe veriyormuşsun falan.
    kısa günün karı

• quote:

Orijinalden alıntı: cherenkov

Buyrun hocam Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulunun 17.12.2010 gün ve 235 sayılı kararı ile ders kitabı olarak kabul edilmiş MEB 9.sınıf ders kitabının 147. sayfası:
    Soru açık bir şekilde MEB ders kitabıyla uyuşmuyor. Lütfen üşenmeyin itirazınızı yapın ÖSYM'ye...
    quote:

Yerleşim doku ve tiplerinin belirlenmesinde etkili olan doğal faktörlerin başında su kaynakları
    gelmektedir. İlk kurulan ve günümüzde de hala varlığını sürdüren yerleşmelerin büyük bir çoğunluğu
    su kaynaklarının olduğu yerde ya da yakınında bulunmaktadır.Yerleşme üzerinde etkili olan bir diğer
    doğal faktör de iklimdir.

HİDROGRAFYA SORUSU KESİN CEVAP!!!!

bak kendinizle çelişmişsiniz.hidrografyasyı sadece su ile ilgili oldugunu bilerek işaretleyen dangavallar hemen bunu savunuyır adamlar su kaynakları yazmış değilmi ?

hidrografik yapı kapsamı geniş değerlendirilmesi/tasavvur edilmesi/hayallenmesi gereken bir kavramdı o soruda. ben açıkçası o an o kadar geniş düşünemedim. mantık basit. a) hidrografik yapı sadece akarsuların 'varlık'ını değil akarsuların ve akarsu ağlarının 'nasıl' örgütlendiğine ilişkin kapsamlı bir analiz bekler bizden. örneğin, sorudaki muson asyasında akarsu yapıları ile mezopotamya ya da mısırdaki akarsu yapıları bir/benzer değildir. hindistanda yaz yağışları yoğundur, buna bağlı olarak bu hindistan coğrafyasının akarsu ağları ve akarsuların beslenme biçimleri, akım rejimleri vs., mezopotamyadaki su varlıklarının yapı/biçim/rejiminden oldukça farklıdır.kısacası iki coğrafya arasında 'hidrografik yapı' açısından bir benzerlik söz konusu değildir. benzer ya da aynı değer almayan bu değişken (hidrografik yapı), benzer/aynı/ortak olan sonucu (uygarlıkların doğuşu) açıklamaz. bilimsel mantık ve yöntem bunu gerektirir.

ayrıca dünde 11.sınıf tarih ve coğrafya kitabı paylaşıldı oradada tam twersi ibareler var temel sebep iklim tarımla ugrasanlar için ağırlıklı su kenarları diye belirtilmişti.

yahu komik oluyorsunuz farkıdna değilsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: grimm93

sabahta başka konuda mebin tarih kitabından konu atılmış orada böyle yazmıyor ama.

her yerde ayrı yorumlanmış yok bilmemne o attıgı kitabı gördük az önce elimize alıp boşa tatava yapmayın gidin ırmak kenarına filan yerleşin.

gördüm az önce mebin kitaplarını.

en fazla herkesin doğru kabul edilir gidip hidrografik yapı demeleri imkansızki değişmeyecek ulan her kitapta böyle ezberleyenler denemelerde çözenler bilir bu tarz soruların cevabı hep iklim.

ahh ben hidrografyanın ne demek oldugunu biliyorueeem bilgiliyim benim yaptıgım doğru kafasıyla su kelimeyi bilmeyi bilgiden sayan zavallılar var.

lysye girmeyin abi gecen yıl 23e 1 yapan biri olarak söylüyorum o zaman tüm sorulara iptal istersiniz.

biraz ben bilgiliyim kafasından cıkıp basit düşünülürse cevap acık.

yüzbinkere söyhlüyorum işaretlediği mezopotamya bölgesindeki uygarlıkların hepsi su kenarında değil.

nerden su cıkarıyor bunlar hepsi fırat dicle etralı kurulmamış iklimi sıcak yasam daha kolay olay bu.

iklim iyiyse su kullanılır bir bonus olur buz gibi iklimde nereye su ?

birde dünyada sıcaklık değerleri cok değişti.

mısır cogunlugu cölde olsa kuzey afrikanın batı kıyında oldugu için karasal akdneiz çöl iklimi kesşim bölgesi.

sıcak iklim mi evet yasanır mı evet temel sebep bu adamların yaptıgı sey tek tarım değil sunu sokun kafanıza adamlar bilimle ilanda ilgileniyor angutlar tek yaptıkları sey akarsu etrafında tarım yapmak değil.

bu kafa yanlışa götürüyor eskiden insnalar tarım hayvancılık yapardı su lazım su gibi basit br düşünce.

iklim elverişsizse neylerseniz edin ne doğru dürüst arastrıerma yaparsın ne de tarım.

ssuz bilimsel çalışmalar olabiliyor posta teşkilatı kurulabilir hatta biliyomusunuz susuz kütüphanede acabilir bu adamlar.

yettniz yahu sormadıgım corafyacı kalmamış gelmiş yok bu ders kitabı o ders kitab sabahta nberi kaç ders kitabı attık görüyoruz biz.

Sonuna kadar haklısın hocam karekök sb ve denemelerde o tip soruları hep iklim yaptım doğru çıktı.

• cevabı hidrografya.Ösym gene saçmalamış bariz.
  • grimm93 G kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma ama çoğu kişi de hidronun ne olduğunu bilmeden iklim yaptı zaten ne sorsan her şeye iklim derler orda birbirinden cok uzak yerler işaretlenmemiş iklim olsa bir ucundan bir ucuna yerleşirler sadece orda aynı iklim görülmüyo ki insanlar su olcakki onun etrafında toplanacaklar benim düşüncem bu yönde

• Iklim diyenlerin tek dayanağı "O zaman Kutuplara gitselerdi". Kusura bakmayın ama tam malsınız. Bugünün koşullarında düşünmeyin şunu artık. O zamanlar ucak mı vardı otomobil mi gemi mi ? Adamlar işi gücü bırakıp dünyayı mi keşfe çıkacaklardı? Adamların tek derdi şu bulmak tarım yapmak bunlar iklim diyor hey Allahım.

• Arkadaşlar büyük çoğunluğunuz tahminimce lise öğrencisi.
    Eğer YGS de bir sorunun yanlış olduğunu düşünüyorsaniz öyle internetten dersane kitabından Wikipedia dan bulduğunuz bilgilerle itiraz edemezsiniz. Bu konuda atıfta bulunacağınız kaynak ilk önce meb olmalıdır. Eğer meb coğrafya kitabında iklim diyorsa iklim akarsu diyorsa cevap akarsudur. Dünyada kurulan ilk medeniyetler akarsu kenarlarinda bulunmaktadır. Harita da akarsu kaynagina bagli kurulan medeniyetleri göstermektedir. Dünya nüfusunun tarihsel olarak dağılisina baktığımızda ise iklim ön plandadir dünya nüfusunun büyük çoğunluğu iklimin en iyi olduğu kuzey yarım kurenin donenceler arasındaki bölgelerde yer alır. Eğer bugün Rusya daki nehirler kenarında büyük yoğunluk yıksa bunun sebebi iklimdir ancak bugün mısır kurulmuşsa ve kadim bir medeniyetse bunun sebebi de Nil nehridir

• quote:

Orijinalden alıntı: mrF_T

Iklim diyenlerin tek dayanağı "O zaman Kutuplara gitselerdi". Kusura bakmayın ama tam malsınız. Bugünün koşullarında düşünmeyin şunu artık. O zamanlar ucak mı vardı otomobil mi gemi mi ? Adamlar işi gücü bırakıp dünyayı mi keşfe çıkacaklardı? Adamların tek derdi şu bulmak tarım yapmak bunlar iklim diyor hey Allahım.

istediğin kadar suyun olsun iklim elverişli değilse neyin tarımını yapacaksın

• Cevap iklim iyise her şeyde vardır. İklimle alakası olmasa ilk medeniyeti alaskaya kursalardı.
  • xonur2343x X kullanıcısına yanıt
    http://www.haber24.com/2016-ygs-de-hatali-soru-tartismasi-yasaniyor-aciklama-fizik-ogrt-ahmet-akca-haberi-1031148

Tamam arkadaşlar siz zaten ögretim uyelerinden daha iyi biliyorsunuz. Sondaki adamın dedigine bakın. Hadi beni geçin bunlarıda geçin peki buna ne diyeceksiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meziraa44

Kusura bakma ama çoğu kişi de hidronun ne olduğunu bilmeden iklim yaptı zaten ne sorsan her şeye iklim derler orda birbirinden cok uzak yerler işaretlenmemiş iklim olsa bir ucundan bir ucuna yerleşirler sadece orda aynı iklim görülmüyo ki insanlar su olcakki onun etrafında toplanacaklar benim düşüncem bu yönde

Bu yorumunu çok beğendim +1111111

• quote:

Iklim diyenlerin tek dayanağı "O zaman Kutuplara gitselerdi". Kusura bakmayın ama tam malsınız. Bugünün koşullarında düşünmeyin şunu artık. O zamanlar ucak mı vardı otomobil mi gemi mi ? Adamlar işi gücü bırakıp dünyayı mi keşfe çıkacaklardı? Adamların tek derdi şu bulmak tarım yapmak bunlar iklim diyor hey Allahım.

öyle bir dayanak yok. asıl hidrolojik yapı eşittir su kaynagının bulunması diytenler cok komik.

adamlar orada su kaynakalrını varlıgı dese feci çelişki

hidrografik yapı kapsamı geniş değerlendirilmesi/tasavvur edilmesi/hayallenmesi gereken bir kavramdı o soruda. ben açıkçası o an o kadar geniş düşünemedim. mantık basit. a) hidrografik yapı sadece akarsuların 'varlık'ını değil akarsuların ve akarsu ağlarının 'nasıl' örgütlendiğine ilişkin kapsamlı bir analiz bekler bizden. örneğin, sorudaki muson asyasında akarsu yapıları ile mezopotamya ya da mısırdaki akarsu yapıları bir/benzer değildir. hindistanda yaz yağışları yoğundur, buna bağlı olarak bu hindistan coğrafyasının akarsu ağları ve akarsuların beslenme biçimleri, akım rejimleri vs., mezopotamyadaki su varlıklarının yapı/biçim/rejiminden oldukça farklıdır.kısacası iki coğrafya arasında 'hidrografik yapı' açısından bir benzerlik söz konusu değildir. benzer ya da aynı değer almayan bu değişken (hidrografik yapı), benzer/aynı/ortak olan sonucu (uygarlıkların doğuşu) açıklamaz. bilimsel mantık ve yöntem bunu gerektirir.

sen iki üç nehirin bulunması ile eşittir hidrolojik yapı dersen komik.

ayrıca adamların tek derdi tarım değildi.misal mezopotamya uygarlıkalrında tarımla hiç ugrasmayan ve dicle fırat etrafına kurulmayan uygarlıkalr gırla.Özellikle mısır uygarlıgı ve çin uygarlıhgı için tek gecim kaynagı tek amaçları tarım diyemeyiz bilimsel arastırmalar ticaret bunları varsayarsak iklim ortak paydaya düşer ki yukarıda sonra HidrOGRAFİK YAPIyı açtım.

• quote:

Orijinalden alıntı: onsos1100

Arkadaşlar büyük çoğunluğunuz tahminimce lise öğrencisi.
    Eğer YGS de bir sorunun yanlış olduğunu düşünüyorsaniz öyle internetten dersane kitabından Wikipedia dan bulduğunuz bilgilerle itiraz edemezsiniz. Bu konuda atıfta bulunacağınız kaynak ilk önce meb olmalıdır. Eğer meb coğrafya kitabında iklim diyorsa iklim akarsu diyorsa cevap akarsudur. Dünyada kurulan ilk medeniyetler akarsu kenarlarinda bulunmaktadır. Harita da akarsu kaynagina bagli kurulan medeniyetleri göstermektedir. Dünya nüfusunun tarihsel olarak dağılisina baktığımızda ise iklim ön plandadir dünya nüfusunun büyük çoğunluğu iklimin en iyi olduğu kuzey yarım kurenin donenceler arasındaki bölgelerde yer alır. Eğer bugün Rusya daki nehirler kenarında büyük yoğunluk yıksa bunun sebebi iklimdir ancak bugün mısır kurulmuşsa ve kadim bir medeniyetse bunun sebebi de Nil nehridir

sorun şu zaten ders kitablarının baZILARINDA iklim bazılarında su kaynakalrı birincil sebep fakat hidrografik yapı eşittir su kaynagı değil şunu bir anlayamadılar hidrografinin su bilimi oldugunu bilip su kaynakalrı demek oldugunu çıkarım yapan ve bişiy bildiklerini sanan komik insnalarla doldu. şıklarda su kaynakları yazsa kesinlikle doğru şık o olurdu resmen celdirmek istmeişler.basit düşündürmek istmeişler.

ayrıca mezopotamya uygarlıklarına bakarsanız dicle fırat yanında kurulmayıp tarımla ugrasmayan uygarlıklar gırla.buradan bile bozuluyor bu tez.

mebin kitabında hidrografik yapı demiyor su kaynagıu diyor bu ikisi yakın paydada bile değil açıklamayı okursanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: meziraa44

sıkıntı hidrografya işaretleyenlerin hidrografya eşittir su kaynagı demesi.

binelrce kez yazdım sunu ama cahillikmi diyeyim ne diyemem bilmiyorum :D sıklarda eğer su kaynaklarınnı varlıgı dese direk işaretlerim ama hidrolojik yapı yazınca dedim bi düşüney6im bunlar yine pislik yapıp basit düşünmek istediler.

evet hidrolojinin ne oldugunu bilmeden iklim yapanlar var ama cografyam bu soru iptal edilmezse full ve emin ol biliyorum tanımını ona bakarsan hidroloji eşittir su kaynakları kac tane varmı gibi düşünüp işaretleyende var bunların bildiği tek şey hidrografyanın su bilimi oldugu.

dediğimö gibi ösym pislik yaptı yine.su kaynakalrı yazsaydı oraya cevap bariz su kaynakalrı olurdu.
    birde 11.sınıf meb kitaplarına da bakınca iklim birincil sebep yazan kitapta gördüm sabatan beri hocalar kaç tane gösterdi.

bana kalsa herkesin doğru kabul edilmeli ama bilimsel tezle yukarıda açıkladım iptali zor.

haksız olan kısım en azından bazıları hidrografyanın su ile ilgili oldugunu yani yarım yamaalak bişiy bilipte işaretlemesi.Ama sahsen hiçbişiy bilmeyen adam iklim işaretleyip puan alıyor.Ben onca ezber yapıyorum o soruda 2 dakika düşünüyorum elin fencisi şak işareletyip geçiyor banada haksızlık zateb.

• NTV çok izleyen bir insan olmamakla birlikte,uzun zaman sonra gördüğüm en güzel haberi yapmışlar.

• quote:

http://www.haber24.com/2016-ygs-de-hatali-soru-tartismasi-yasaniyor-aciklama-fizik-ogrt-ahmet-akca-haberi-1031148

Tamam arkadaşlar siz zaten ögretim uyelerinden daha iyi biliyorsunuz. Sondaki adamın dedigine bakın. Hadi beni geçin bunlarıda geçin peki buna ne diyeceksiniz ?

videoyu okuldaki hocalarlada izledik hatta coğrafyada yüksek lisans yapan öğretmenimiz okuldaki hocalarına bile sordu.
    her eğitim görevlisi herseyi bilir kafasıyla gitmişsiniz ama adam daha hidrografik yapıyı açıklayamıyor.

bu tarz seyler hep reklam.cok oldu gecen yılları acarsanız ama kacı iptal edildi gördük.

çoğu copğrafyacı bunu acıklıyor.şıklarda yazsa su kaynakalrınnı varlıgı tamam ama sorun o zaten bir yazdıgı sıkkın tam oılrak ne manaya geldiğini açıkalrlarsa o iş yalanlanır.

arkadas da bir video atmış bu istanbulda bir üniversitede coğrafyacının adam aynen benim yazdıgımı söylüyor hidrografik yapı eşittir su kaynakalrınnı varlıgı de3ğil ösym ters köşe yapmış diye.

daha az önce yine kanal7de gördüm fizik hariç herhangi bir değişim olmayacaktır yüzde 90 diye.

• Saol canım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.