Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.199
Cevap
51
Favori
516.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sağolun mesajınız için ankarada konya sokakdan spms güç kayanğı almıştım ama bu aklıma gelmedi keşke onuda sorsaydım (biliyormusunuz bilmemem ama konyada da ANKARA sokak var yanlış hatırlamıyorsam çünkü güç kaynağı için çok dolaşmıştım :) )
    ben elektronikci değilim ama bunu yapabilirim diye düşünüyorum en azından denemiş olurum size benim sitediğim gibi bir pwm bulup onun inkini versem devre elemnlarını kaça mal edeceğim hakkında fiyat verebilir misiniz?

ikinci dediğinizi bu şekilde değilde ileride lcd ekralı tamamını tek ekranda görebileceğim bir şey bende düşünüyorum .
    benimde çevremde elektronikci tanıdık ve akrabalrım var ama anlamadığım şu ki adamlara ne zaman yardım isteme babında konuyu açsam "olmazzzzzzzzz ya olsaydı o kadar firma bunu neden yapmazdı akılvar mantık var hiç su yanarmı "gibi diyaloglarla karşılaşıyorum bü yüzden hızım kesiliyor mekanik olarak her şeyi ile hazır olan şeyleri bu sebeplerden ötürü yüz üstü bırakıyorlar ..... valla çok canı sıkılıyor insanın ama sizler sağolun bir fikir bir görüş paylaşarak bilginizin zekatını veriyorsunuz ALLAH kabul etsin...

bunu sadece otomobilde düşünmekte yersiz daha ileri elektronik yardımcı sistemlerle sadece bir kombi veya bulaşık makinası ebadında evimizde işyerimizde gayet ekonomik kullanabilirz eve giden su hattı üzerinden alınacak bir hat ile tüp şeklinde güzel bir üretici de düşünülebilir ben bir teknisyenim elimden geldiğince yapmaya üretmeye gayret ediyorum

bir arada perendev motoru ile uğraştım ama mıkknatıs fiyatları uçurum olunca ufak bir modelden öte gidemedim o cihazında çalışan modellerinin cad çizimleri var yeri müsait olanlar için biçilmiş kaftan free energy beleş enerji ama her zaman buradakı ılımlı yaklaşımlarala karşılaşamıyorum profosör zihni sinir muamelesi görüyoruz bu tür yaklaşımlara şahit olan arakadaşlarında cevabını bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukukcu076 -- 12 Ağustos 2011; 22:23:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hukukcu076

quote:

Orijinalden alıntı: jumel

quote:

baya güzel bir ortam oluşmuş bende katılmak istedim 1,5 yıl kadar önce su arıtma cihazıyla oluşturduğum sistemi aracıma taktım cihaz yerde kaput açık halde bazı denemeler yaptım
    ilk yaptığım motoru lpg ye alıp rölanti ayar vidasını motor neredeyse stop edecek kadar kıstım ve bu sistemin musluğunu açıp motor sesini dinledim gayet tok bir şekilde olması gereken devir aralığında idi 10 dakika boyunca çalıştırdım motoru iyice ısıtmıştım bunu atlmayayım motor harareti düştü egzozdan su damlaarı geldi yol testi yapmadım ne kadar amper çektiğini bilmediğimden ve hho sistemini araca sabitlemediğimden dolayı sadece musluk suyu ve tuz ile kullandım üretim miktarına gelince 1-1,5 lt /dk gibi geldi ölçüm esnasında ....

şimdi ise drycell ile uğraşıyorum 304 kalite 0,70 kalınlıkda saçları tek tek elimde şekillendirdim sadece plexiglas kısımları ve civataları kaldı
    lazer kesim için baya bir araştırma yaptım pek iyi fiyat alamadım kaba ölçülerde makul bir fiyata tenekcide büyük makasla kestirdim contaları ise tek tek zımba ile çelik cetvel ile şekillendirdim saçların civata deliklerini ise kendi yaptığım zımba ile deldim

gördüğüm o ki bu işte baya yol kat eden arkadaşlar var benim sorum şu yüzey alana düşecek akım miktarı hakkında; bendeki sistem için suyla temas edecek yüzey alanı bir adet plaka için 18,5 cm2 ve toplam 17 plakadan oluşuyor benim düşündüğüm maksimum 10-15 amper akımçekebilecek bir sistem bunu için nasıl bir amper ayarlaması yapılabilir yada sac sayılar nasıl artırılıp azaltılabilir

plaka ölçüleri 22x18 conta kalınlığı2 mm

plaka dizilimleri için sizlerin önerisi ne olabilir -nnn+nnn-nnn+nnn- böyle düşündüm

şimdiki maliyet

saçlar 20 tl

conta 20tl çakmakla yaptığım ısı testinde gayet güzel sonuç verdi

saç kesim 15 tl

pleksi glass veya başka bir sanayi plastiği henüz almadım

Elektrolit ile temas edecek yüzey alanı için cm2 başına 75mA'i geçmeyecek şekilde hesap yapın. Ben size 10-15A için -nnnnn+nnnnn- olacak şekilde plakaları dizayn etmenizi öneririm. Böyle bir sistemde elektrolit ile temas edecek 100cm2 plaka alanı için 0.75A*100cm2=7,5A*2=>15Amperi geçmemeniz önerilir. Yalnız 304 kalite çelik çabuk korozyona uğrayacaktır. 316L kullanmanız daha iyi olacaktır. İletkenlik artırıcı olarak KOH ya da NaOH dışında başka bir madde önermiyorum. Saf su kullanmanız daha iyi olacaktır. Başarılar dilerim, aramıza hoşgeldiniz.

sağolun şimdi bu pwm cihazı hakkında benim anladığım şu yanlışım varasa düzeltin bu cihaz elektriğin dalga boyunu hertz denen olayı ayarlıyor ve artırdıkca elektrik dalgası sıkalşıyor ve daha seri bir üretim oluyor normalde evimizdeki cihazlarda 220 volt 50 hz diye yazar sanıyorum 12 volt içinde durum aynı 50 60 hz gibi bir şeyler elektronik bilgim fazla yoktur onun için bu pwm devresi hakkında yardımcı olabilirmisiniz konya ilindeyim hazır olarak hesaplı bulabiliriyim yada yaptırabileceğim bir yer var mı hayırlı iftarlar

Ben bu devreyi yaptım. Elektronik konusunda amatör sayılırım. Anlayan arkadaşlar açıklamasını yapabilir.
    2 adet IRF 3205 mosfeti paralel kullanarak küçük fanlı bir soğutucuya bağladım. 2 yıldır sorunsuz çalışıyor. Elelktronikten anlayan bir arkadaşınıza yaptırabilirsiniz. Malzemeleri pek fazla tutmayacaktır. Ya da Therion arkadaşın önerisini uygulayıp Ankara'dan araştıracaksınız.

Therion PWM konusunda gerekli açıklamaları yapmış sağolsun. Ayrıca HHO üretimini istenilen parametrelere göre ayarlama düşüncesi hoşuma gitti. Zaten paylaşmadaki amaç herkesin bilgilerinden yararlanmak değil midir?

hidrojen yakıt tasarruf sistemi

• http://www.alt-nrg.org/pwm-v2.html
    Bu linkte de akım sınırlamalı bir PWM devresi var. Akım sınırlama belki biraz daha avantajlı olabilir bu iş için.
  • Maliyet belirtirim hiç sorun değil. Siz yeterli beceriye ve inada sahip olduktan sora gerisi üretim imkanlarınıza kalır sayın hukukcu076.

Benim ve bir kaç arkadaşımın tıkandığımız nokta bu forumda dile getirilebilenlerden çok ötede. Türkiye'de üretimini yapmak mümkün olmayan bir proje tasarımına sahibiz. Burada konu olan başlıkları 2008 de biz çoktan aştık. Elektrolit temizleme filtrelerine kadar (zamanla elektronlizin yan ürünleri tortulaşır) ne varsa tümünü barındıran tek bir ek ünite tasarladık. Elektroniğinden seramiklerine kadar. Sayın jumel'e de iletmiştim elektrolizi sadece elektirikle değil ısı enerjisinden faydalanarak da güçledirebiliyoruz. Basınç faktörünü de biz işin içine kattık egzost manifoltundan ısı tedarik ettik, buradan atılan suyu yoğuşturup tahliye ettik ki son susuturucularda paslanma çürüme etkisini kaldırsın vs.

Siz arkadaşlarınıza aldırış etmeyin. Dünya üzerindeki tüm gerçeklerin herkese paylaşılmadığı gerçeği var. Bu sistemlerin yasal olma zorunluluğu olmasa çok daha kolay çözümler var ancak sivil kullanıma izni verilmiyor. Radyoaktif sınıfa dahil edildikleri için bazı hidrojen saklama ve kullanım için geri faz değiştirme işlemlerine sıcak bakamıyoruz. Bir ara bulursam videosunu paylaşmaya çalırışırım. Aslında en güzeli hidrojeni güneşten elde edip sıvı veya katı formda muhafaza etmek gerektiğinde uygun sistemlerle gaz forma çevirebilmek ama bu günlük kullanım için çok uygulanabilir değil.

• tekrar bir başlık açma gereği duymadım bu konun baya aktif takipcileri var yeni ve başka fikir ile ilgili yorumlarınızı almak istedim bu taa lise yıllarımda kimya dersinde temelini atmış olduğum bir düşünce :

daha önceden hava ile çalışan motor terimi baya duyulmuştur tahmin ediyorum ama bu bildiklerinizden farklı:

şimdi şöyle düşünün her maddenin bir elektrik yükü vardır demirin bakırın gazların vs vs periyodik tabloda gazların metal ve ametallerin hepsinin bir dizilişi vardır
    şimdi gazları ele alalım yani içinde bulunduğumuz atmosferin içinde her türlü gaz mevcuttur bu gazlar nasıl belli bir düzen içinde bulunuyor
    her tararfımız oksijen değil değilmi yada helyum veya karbobdioksit böye olsaydı yaşayamazdık

hani diyoruz ya hidrojen jenaratörü için + ve- plakalar olamalı biz bu plakalara elektrik tatbik ederek bir gaz çıkışı sağlıyoruz

bu mantığa benzer şekilde dizilimiş plakalar var bu plakalar tıpkı mıknatıs gibi kendinden polarize edilmiş halde ve hava geçirgenlıkleri bir hava filtresi kadar otombil için konuşuyorum bu plakalar yapı olarak arabadaki radyatör gibi pozisyonu konumu itibari ile önde ve hava almasını engelleyecek bir düzeni yok
    bu hava panellerinin arkasında güçlü bir emiş var önden bolca hava kademeli olarak içinden girip arkasından atmosfere bırakılıyor
    bu sekiz on santimlik parçanın içinden hava geçişi esnasında hava içinde bulunan gazlar polarize edilimiş plakaların gözenekleri arasından geçerken sürtün me ile elektrik yüklerini plakalara bırakırlar yüzey alanı dediğim gibi radyatör kadar veya biraz daha büyük bu esnada oluşan elektrik yükünü elektrik motoru ile tekerlere aktarıp bir haraket elde edebiliriz
    aracımız hızlandıkca zated olşan bir rüzgar var dolayısı ile emiş yapan elektrik motorunun da cektiği akım miktarı azalmakta
    önemli olan aracın ön taraftaki yapının bu günkü alfa romeo tarzı bir şekilde olması gerekir kaput altında oluşan basınçlı hava aracın yere tutunmasını engellemeyecek şekilde tahliye edeilerk yol alınabilir belli bir kilometre sonun da hava filtresi değiştirmek kadar basit bir işlemle yola devam edilebilir tüm araçlar için standart sadece plaka sayıları farklı olabilir

havada sürtinmesinden dolayı elektrik yükü oluşabileceğini şöye düşündüm günümüz uçaklarında da havada yol alırken statik bir elektrik yükü oluştuğunu duymuştum
    bu statik elektriği dizginleyip kullanmak olabilir diyorum şimdi şöyle bir soru oluşabilir uçak yüksek hızlarda ve yerden binlerce metre yukarıda her türlü gaz ile karşılaşıyor olabilir
    bu elektriklenme ondan dolayı uluşabilir

ağaçların fotosentezi için gerekli olan karbon dioksit çok yukarılarda değil çimler otlar hizasına kadar var oksijende öyle hele kış aylarındakı karbon monoksit daha fazla bazen nefesi bile zor alıyoruz içten yanmalı her araç nasıl olursa olsun bir şekilde emisyon bırakıyor ve bayada fazla
    bu sistemi evdeki elektrik süpürgesi gibi düşünün süpürge nasıl kırıntıları topayıp ortamı temizliyorsa bunu olduğu araçlarda geçtiğiyollarda temizlik yaparak gidebilir
    elbetteki bu tür işlemlerden sonra bir yan ürün olşabilir bu konuda kimyacı arakadaşların yorumunu bekliyorum
    hidrojen yakıt pillerindeki mantıkda hüçre içerisine bir taraftan hidrojen bir taraftan hava giriyor ve elktrik üretiyor bu esnada oluşan ürün sadecee su
    bun da ise ne oluşabilir onu merak ediyorum birde daha önceden yapılıp yapılmadığı konusunda bir yazıya rastlamadım bilen gören duyan arakşlardanda yorum bekliyorum saygılar bu tamamen kendi fikrim kesinlikle alıntı veya çalıntı değildir .....

• quote:

Orijinalden alıntı: THeRioN

Maliyet belirtirim hiç sorun değil. Siz yeterli beceriye ve inada sahip olduktan sora gerisi üretim imkanlarınıza kalır sayın hukukcu076.

Benim ve bir kaç arkadaşımın tıkandığımız nokta bu forumda dile getirilebilenlerden çok ötede. Türkiye'de üretimini yapmak mümkün olmayan bir proje tasarımına sahibiz. Burada konu olan başlıkları 2008 de biz çoktan aştık. Elektrolit temizleme filtrelerine kadar (zamanla elektronlizin yan ürünleri tortulaşır) ne varsa tümünü barındıran tek bir ek ünite tasarladık. Elektroniğinden seramiklerine kadar. Sayın jumel'e de iletmiştim elektrolizi sadece elektirikle değil ısı enerjisinden faydalanarak da güçledirebiliyoruz. Basınç faktörünü de biz işin içine kattık egzost manifoltundan ısı tedarik ettik, buradan atılan suyu yoğuşturup tahliye ettik ki son susuturucularda paslanma çürüme etkisini kaldırsın vs.

Siz arkadaşlarınıza aldırış etmeyin. Dünya üzerindeki tüm gerçeklerin herkese paylaşılmadığı gerçeği var. Bu sistemlerin yasal olma zorunluluğu olmasa çok daha kolay çözümler var ancak sivil kullanıma izni verilmiyor. Radyoaktif sınıfa dahil edildikleri için bazı hidrojen saklama ve kullanım için geri faz değiştirme işlemlerine sıcak bakamıyoruz. Bir ara bulursam videosunu paylaşmaya çalırışırım. Aslında en güzeli hidrojeni güneşten elde edip sıvı veya katı formda muhafaza etmek gerektiğinde uygun sistemlerle gaz forma çevirebilmek ama bu günlük kullanım için çok uygulanabilir değil.

hidrojeni depolama aslında bilidiği gibi zor değil yanılmıyorsam bor vaya bir başka maden hidrojen gazını basınç altına almadan depolayabiliyor bu taş diyerim kendisine elektrik uygulandıgı zaman hidrojeni serbest bırakıyor uygulanan elektrik akımı miktranı bağlı olarak tabiki tıpkı sünger gibi emiyor sonra ihtiyacınız kadar veriyor haha güzel değil mi ?
    baya bir okudum çizdim ama inanın şimdi haramnlaya harmanlaya çok karıştırdım ....

• sayın jumel kaç amper akım ile kullanıyorsunuz...
  • Sayın hukukcu076 aynen doğru. :) boru yakılabilen bir madde olduğu için önemli olduğunu düşünen memleketimizdeki çoğunluğun içinde bu bilgiye sahip olmanız neredeyse gözlereimi yaşartacaktı. Yaptığımız işlem aslında bor süngeri gibi düşündüğünüz bir tüp diye tabir edeceğim (işin detayını bilenler kızmasın) hidrojeni uygun bir formda sıvılaştırılmış bir şekilde depolar. Deponun kendisi hidrojeni bu formda depolamak için yine enerjiye ihtiyaç duyar. Bunun için yine depoladığı hidrojeni elektiriğe çevirerek enerjisini sağlar. Hidrojeni gerektiği anda motora veya tüpü depolama şartları için beslemek için gaz forma çevirip yakar vs.
  • diğer fikrim için ne düşünürsünüz ?
  • quote:

diğer fikrim için ne düşünürsünüz ?

bu konuda hiç bir değerlendirmem yok aslıda. Okudum ama bazı fiziksel gerçeklere aykırı gibi hissettim. biraz düşünmek lazım hemen bir yorum yapamayacağım üszgünüm.
  • Arkadaşlar araştırdıklarımdan hatırladığım kadarıyla bor, sodyum bor hidrüre dönüştürülerek kullanıldığında, ağırlığının %10 civarında hidrojeni bünyesinde barındırmaktadır. Sodyum bor hidrür su ile reaksiyona girdiğinde bünyesindeki bu hidrojeni açığa çıkarmaktadır. Borlu yakıt tasarruf cihazı diye piyasaya çıkan sistemde bunun ta kendisidir. Bildiğim kadarıyla sodyum bor hidrürün fiyatı pahalıydı. Sodyum bor hidrür kullanılarak yapılan elektroliz işleminin hidrojen gazı üretimine etkisini araştıran bilimsel bir çalışma da hatırlıyorum. Sonuçları beni etkileseydi aklımda kalırdı. Ya da bu maddeye ulaşmanın zorluğu, önemini geri plana itti. Şu an hho bence daha ön planda. Ancak depolama konu olduğunda bor çok avantajlı.
  • quote:

sayın jumel kaç amper akım ile kullanıyorsunuz...

En son kullandığımda 5A olarak ayarladığım 6 hücreden oluşan cihazım (benzin buharı katkılı olan), 4-5 saatlik kullanımdan sonra ısınmanında etkisiyle 8A çekiyordu.
  • sayın hukukcu076 size 30A PWM önereceğim.

http://www.aliexpress.com/snapshot/102279053.html kargosuyla beraber 29 dolar, bu fiyata PTT ile kapınıza kadar gelecek. bu site gittigidiyor mantığıyla çalışıyor yani ürünü iade etme hakkınız var tabi ürün arızalı yada kırık ise. 2 haftada geliyor . siz onay vermeden parayı satıcıya iletmiyor.
    Ben Çin'den alışveriş yapmayı yada Çin malı almayı sevmem ama bazı durumlarda mecbur kalıyoruz.
  • dediğiniz model güzel eğer tam dediği gibi ise satıcının yanlız daha öncede dediğim gibi görerek almak daha hayırlı benim için
  • "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:00:47 >
  • sayın betelguz kişisel olarak size saygım ve sevgim var, bunu cidden söylüyorum laf olsun diye değil.
    bu konuya sağladığınız katkılar tartışılmaz.

önerdiğiniz ürün gerçekten benim arkadaşa tavsiye ettiğinden daha iyi ve kaliteli.

Ama malesef çok pahalı 177 TL üstüne 10 Tl kargosu hariç, ya arkadaş herkes elektronik parçaların ne kadar ucuz olduğunu biliyor toplasan 20 TL eder etmez, belki baskı devresi pahalıdır onu bilemiyorum ama 100 tane üretince fiyatı ciddi oranda düşecektir. Yani şimdi bunu bu kadar pahalıya satmanın ne alemi var?

sürümden kazanma diye bir şey vardır. 200 TL kar ettiğin bir ürünü pahalı satarsın ama 5 tane satabilirsin, toplam karın 1000 TL olur. ama 50 TL kar ile satarsın 40 tane satarsın 2000 TL kar edersin. hem daha çok memnun müşterin olur. Bu işi bizim esnafımız anlamadı gitti ya. sonra milleti Çin mallarına mahkum ediyorlar.

Bu yakınmaz size özel değil ülkemizin bir gerçeği ve her sektörde geçerlidir.

• Piyasada satılan ürünlerin neredeyse tamamına yakını çin'den ithal edilmektedir.
    fiyat konusunda fikir sahibi olmak içinhttp://www.aliexpress.com/wholesale/wholesale-ogo-hho.html basit bir örnek olabilir.
    Bu site aynı gittigidiyor yada ebay mantığı ile çalışmaktadır ve kargo konusunda alternatifler sunmaktadır.
  • "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:00:53 >
  • Yukarıda verdiğim devre için 4-5 saat harcamışımdır. Forum üyelerine verdiğiniz fiyat bence makul.
  • http://www.youtube.com/watch?v=7AGFximRFx8

Videoda görüldüğü gibi bir düzenek hazırlayarak cihazın verimini, üretilen gaz miktarına göre nasıl değerlendireceğimize bir bakalım.

5 hücre ve 4 hücre kullanarak yaptığım ölçüm sonuçlarına göre verim hesabını yapalım.

5 hücre için elde ettiğimiz değerler;

11,59V-2A 250ml =>1dk 42sn
    Formülümüz;
    (Üretilen HHO gazı (ml) / Ölçüm süresi (dk)) / Harcadığımız Güç(W)=>MMW (Watt başına dakikada üretilen HHo
    (250ml /1,7dk) / 23,18=6,344MMW

4 Hücre için elde ettiğimiz değerler;
    11,31V-6A 250ml=> 47sn
    (250 / 0,783dk) / (67,86)=4,705MMW

Bu test akım kaçağı olmayan ideal bir cihazla yapılmıştır. Birkaç defa tekrarladım benzer sonuçlar aldım. Hesapta görüldüğü gibi 4 hücre ile yapılan testte verim %25 düşmüştür. Analog ampermetre kullandığımız için biraz yanılma payımız olabilir.
    Elektrolit seviyesine dikkat ederseniz 10,5cm*4,5cm=47,25cm2'dir. Maximum uygulanması gereken akım 3.54 Amper civarında olmalıdır. Fazlası hesapta görüldüğü gibi verim kaybına yol açacaktır. Aynı zamanda hücre başına voltajda arttığı için kullandığımız enerjinin 1/4'ü ısıya dönüşmüştür.

Videoyu istediğim gibi çekemedim, iki el bazen yetmiyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumel -- 14 Ağustos 2011; 18:24:33 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.