Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.199
Cevap
51
Favori
516.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Potasyum Hidroksit istanbulda nerde satılıyor nerde bula bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggner34

Potasyum Hidroksit istanbulda nerde satılıyor nerde bula bilirim

Laboratuvar kimyasalları satan firmalarda bulabilirsin. Google anahtarı (Merck, Potasyum Hidroksit)
  • quote:

hidrojen üretebilmek için tecrübelerimden gördüğüm kadarı ile enbüyük sorun akülerden yüksek amper çekimi 30 amperin altında çekimle yeterli hidrojen üretilmiyor aşırı ısınma sebebi ile sürekli olarak 20 amperden fazla akım çekilemiyor randıman alabilmek için 12 voltu 220 volta çeviren alet gibi 5 amperi 50 ampere çeviren bir alet olması şart buna çözüm bulmadan diğer kısımlara bakmanın hiç bir anlamıyok böylebir alet yapıla bilirmi bukonuda bilgisi olan varmı

akım öyle arttırılmaz ya yüksek Ah değeri olan akü alırsınız akü bitene kadar yüksek akım çekersiniz yada alternatörü değiştirisiniz. normal araç alternatörü 70A diye biliyorum ( yanlışım varsa düzeltilsin ) piyasada 100A üretebilen alternatörler var 250A'lik bile alternatör var.

http://www.alternatorparts.com/

• Sayın ggner34 plakaların elektrolit ile temas eden yüzeyi ve plaka ölçülerini söyler misiniz? Bir de kaç plaka var ve bağlantı şekli nasıl. Örneğin +nnn- şeklinde yazarsanız fikir verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumel -- 18 Ağustos 2011; 15:39:14 >
  • "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:00:58 >
  • jumel in testini merakla bekliyorum...
  • arkadaşlar sakin sakin lütfen, jumel'in sonuç raporunu ben de merakla beklemekteyim daha sonra başladığım projeyi bitirmek veya hazır sistem almak konusunda bir karara varacağım
  • sayın jumel dış bağlantı için 100/100 12mm kalınlık plastik büyük ihtimal eltex kullanılmış saçlar 95/95 1mm kalınlık köşeler 90/90 olarak kesik 80/80 dört köşeden metrik 8 cıvataile bağlı contakalınlığı 1.7 mm yuvarlak iç çapı 75 mm giriş ve çıkışnoktalarında 3mm delik yani 75 mm yuvarlak alanda asit geziyor 1 / 5 /9 / 13 / 17dinci plakaların köşeleri kesilmemiş metrik sekiz cıvata üzerinden elektirik vermekve aynı zamanda pilakaları sıkıştırıp bağlamak için kullanılmış 1/9/17/eksi 5/13te artı olarak kullanılmış eksi uçtaki pul ve somun ısınmanın etkisi ile eriyen plastiğin içine 2 mm kadar gömülmüş saç pilakaların üzeri asit gezen yerler bakır radyatörden gelen pislik ve korzyonla kaplanmış pislikten bir film tabakası oluşmuş tinerli bezle silince temizlenip çıkıyor gözlemlerim bunlar elektionik üzerine fazla bilgim olmıya bilir fakat metal ve pilastik aksamı benim mesleğim bunların imalatını ve seri imalatını yapmak benim için çoçuk oyuncağı

• sayın jumel şimdi gittigidiyorda sattığı sisteme baktım sistemi benim yaşadığım sorunlara göre değiştirmeğe çalıştığını gördüm daönce 2 tüp vardı 3 eçıkarmış hortum bağlantıları yine plastik ama daha kalın ve büyük gibi sıkınca önceki gibi yamulup su kaçırmıya bilir hortum dahaönce normal tüp hortumu idi ısınmadan ve asitten iki günde sertleşip asit kaçırmaya başlıyordu şimdi benim kullandığım hortumu kullanmış radyötörde yenilenmiş dışı galvanizli içi krom kaplı değilse yine hiçbir işe yaramaz youtuba bakarsan sistemi benim kurduğum şekle getirmeğe çalıştığını görürsün araçtan çekilen akımı azaltma konusunda birşey yapılmamış enbüyük sorunbu asitkaçaklarına önlem alınmaya çalışılmış motora giden suyu benimgibi üçüncü tüple tut maya calışmış yeni silcek suyu deposu kapağı eltexse kırılmaya bilir göre bildiklerim bunlar

• Sayın ggner34'ün dediği gibi, genel olarak bakıldığında radyatör değişmiş, su deposu değişmiş ve bubler sayısı 3 adet olmuş. Sanırım Betelguz buna cevap verecektir.
    Sayın ggner34 eğer imkanınız varsa sistemi şimdilik, +nnnn-nnnn+nnnn- şeklinde kullanmanızı öneririm. Yani 1 plaka azaltacaksınız ve nötr plaka sayısını 4 adete çıkaracaksınız. Toplam plaka adeti 16 olacak. Bir miktar ısınmanın önüne geçmiş olursunuz.
  • sayın jumel contayı kalınlaştırıp incelterek yada delikler büyültüp ufaltıldığında gaz üretiminde bir değişme oluyormu kendim şimdi birtane topluycam 2500 motoriçin hangi ölçülerde kaç plaka kullanmamı tavsiye edersin asit olarak bana gelen pul pul kırık parçalar halinde sabun gibi suya atınca ısınarak eriyen birşey Potasyum Hidroksit olarak internete bakınca şişe içinde sıvı halde bi asit gözüküyor ve kendi içindede çeşitleri var hangi asiti kullanmamı tavsiye edersin tavsiyelerin için teşekkürler herhangi bir malzemeye ihtiyacın olursa burdan alıp yolluya bilirim kullandığı plastikleride değiştirmem gerekicek sert mukavemetli malzeme olmadığı için dışarıdan dört köşeden sıkıldığından sıcaktan ortadan bel verip deforme olmuş fiberglas yada kestamiti düşünüyorum hangini tavsiye edersin
  • "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:07:27 >
  • "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:07:22 >
  • sayın betelguz, jumel'in vardığı sonuçlardan sonra satın almak isteyenlere de göndereceğiniz sistem bu mu olacak?
    ayrıca bu sistem kaç cc motorlar için?
    teşekkür ederim...
  • "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:01:26 >
  • teşekkür ederim. iyi çalışmalar...
  • Sayın Betelguz güveniniz için tekrar teşekkür ederim. İlave plaka koymanız iyi olmuş.
  • quote:

sayın jumel contayı kalınlaştırıp incelterek yada delikler büyültüp ufaltıldığında gaz üretiminde bir değişme oluyormu kendim şimdi birtane topluycam 2500 motoriçin hangi ölçülerde kaç plaka kullanmamı tavsiye edersin asit olarak bana gelen pul pul kırık parçalar halinde sabun gibi suya atınca ısınarak eriyen birşey Potasyum Hidroksit olarak internete bakınca şişe içinde sıvı halde bi asit gözüküyor ve kendi içindede çeşitleri var hangi asiti kullanmamı tavsiye edersin tavsiyelerin için teşekkürler herhangi bir malzemeye ihtiyacın olursa burdan alıp yolluya bilirim kullandığı plastikleride değiştirmem gerekicek sert mukavemetli malzeme olmadığı için dışarıdan dört köşeden sıkıldığından sıcaktan ortadan bel verip deforme olmuş fiberglas yada kestamiti düşünüyorum hangini tavsiye edersin

Sayın ggner34; plakalar arası mesafe azaldığında elektrolitin iletkenliği artar, yani 2mm yerine 4mm conta kullandığınızda daha fazla miktarda KOH kullanmanız gerekir. 2mm conta sizin için yeterlidir. Plakanın içinde elektrolitin devirdaimini sağlayan delikler çapı büyük tutulduğunda akım kaçağını artırabilir. 5mm çaptan fazla yapmazsanız iyi olur. Size 4. sayfada Sayın akustika'nın çizimdeki ölçülerde 13 adet plaka yeterli olacaktır. (4. sayfadaki mesajları okuyun lütfen.) -nnnnn+nnnnn- olarak dizayn etmelisiniz. Böylece 6 hücreden oluşan 2 kat bir cihazınız olacak. Ayrıca ısınma sınırlı olacağı için, radyatör kullanmanıza gerek kalmayacak. Sertifikalı 316L paslanmaz kullanmanızı öneririm. Güvenilir bir yerden almanız iyi olur. Malum ortalık Çin malı kaynıyor. Sac kalınlığı 1mm. iyi olur. %98 Potasyum hidroksit oranına sahip iletkenlik artırıcı ve saf su kullanın. Böyle bir sistem 40Ampere kadar kullanılabilir. 20 Amper size yetecektir. Yalnız 6 hücre olduğu için potasyum hidroksiti biraz fazla kullanmanız gerekecek. Dış malzeme için 15mm kalınlığında plexiglass öneririm. Fiyatı diğerlerine göre uygun olur. Kolay gelsin.

• İlgi ile takip ediyoruz...
  • sayın jumel söylediğinizgibi 2artı 2eksi olucak biçimde tekrar dizdip tekrar araca bağladım çektiği amper 10 ampere düştü aşırı ısınma olayı ortadan kalktı fakat üretim miktarı azaldı asit azaldığı için asiti arttırarak yükseltme yoluna gidemedim söktüğüm pilakalarda + olarak kullanılan 2 tanesi temiz - olarak kullanılan 3 tanesinde aşırı ısınmadan yanıp sararma ve conta dip kısmına yakın onda 2 derinliğinde erime ve aşınma meydana gelmiş
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.