Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.199
Cevap
51
Favori
517.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: betelguz

Sayın substation şimdi burda cevap hakkım doğdu sanırım.
    Fiyata nasıl baktınız anlamadım ama orda yazan fiyat 177 tl değil 150 tl dir.Bu gittigidiyordaki satış fiyatı olup nakit alımda %10 site komisyonunu düşmekteyiz.Yani nakitte normalde 135 tl dir.Daha önceki yazımada bakarsanız nakitte indirim yapılır demişim benim aklımdaki fiyat sadece bu işe gönül vermiş bu forum üyelerine 100 tl dir.Bu fiyatta bu kalitedeki bir cihaz için yüksek değil.İşe sadece elektronik malzeme fiyatı olarak bakarsanız pahalı görünebilir.Ama iş cihazı yapmaya kalktığınızda ne kadar emek gerektiğini anlarsınız.Baskı devreyi 100 tane yaptırayım dediğinizde tanesine 18-20 tl para istiyorlar.100 adete iş gözüyle bile bakmıyor adamlar.Cihazın baskı devresi el yapımı değildri fabrikasyon baskı devredir.Çıkıştaki mofsetler anlık 202 ampere kadar akım verebilen kaliteli mofsetlerdir.Ürün 1 yılda garantimizdedir.Bunları aslında burada yazmak istemiyordum ama bu durumda yazmam gerekti.

Mhmtabi piyasadaki ürünlerin çoğunun çin malı olduğu doğrudur.Linkini verdiğiniz yerdede göreceğiniz pwm sadece akım ayarlaması yapmakta , frekans ayarı bulunmamakta fiyat ucuz gibi görünsede kargosyula birlikte 96 tl ye mal olmaktadır.Üstelik bunlarda kullanılan malzeme kaliteside oldukça düşüktür.1 tl yede mofset var 3,5 tl yede mofset var aynı numaralı olarak.30 amper verdiği söylenen cihaz daha 20 amperde yanıp elinizde kalırsa hiç şaşırmayın.Elektroniğin anavatanı olan çinden gelen bir ürün bile 96 tl iken tüm malzemesi yurtdışından ithal edilen böylece fiyatı 2-3 katına çıkan elektronik malzeme ile yapılmış olan bizim cihaza 100 tl demem heralde çok değil.
    Bizim ürettiğimiz model Amerikada satılmakta olan http://cgi.ebay.com/ebaymotors/PWM-PULSE-WIDTH-MODULATOR-35A-HHO-HYDROGEN-GENERATOR-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4396b65f2cQQitemZ290291343148QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories linkindeki ürünün aynısıdır.Kullanımda pratik olması açısından giriş çıkış kablo bağlantıları kelebek somunlu tiptedir.

sayın betelgoz sitenizde 150 TL (KDV haric) yazıyor, %18 ile çarpınca 177 TL çıkıyor.

100 TL'ye bırakmanız gerçekten çok iyi çok memnun oldum. Bütün arkadaşlara tavsiye ederim Çin mallarından daha iyidir.

• Sayın betelguz o bağlantıyı sadece bir fikir olsun diye verdim, sizin forum üyeleri için önerdiğiniz fiyat bence de makul :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: substation

sayın hukukcu076 size 30A PWM önereceğim.

http://www.aliexpress.com/snapshot/102279053.html kargosuyla beraber 29 dolar, bu fiyata PTT ile kapınıza kadar gelecek. bu site gittigidiyor mantığıyla çalışıyor yani ürünü iade etme hakkınız var tabi ürün arızalı yada kırık ise. 2 haftada geliyor . siz onay vermeden parayı satıcıya iletmiyor.
    Ben Çin'den alışveriş yapmayı yada Çin malı almayı sevmem ama bazı durumlarda mecbur kalıyoruz.

Bu mesajı şimdi fark ettim, 3-4 mesaj sonra ben de hemen hemen aynısını yazmışım,kusura bakmayın mesaj kirliliği olmuş. dikkatim epey azamış demekki..

• çok özür dilerim ama 100 tl bile benim bütcemi gerçekten zorlar ben iznizle bu mereti bir şekilde iş görecek şekilde hesaplı yampaya çalışacağım şimdiki maliyeti tahmini olarak dry cell için 100-120 gibi tuttu devreyide hesaplı bir şekilde bulmak istiyorum sizlerden ricam daha önce verilmişti ama uygun şekilde olacak bir devre şeması verirseniz baskısına kadar kendim yapmak istiyorum siz değerli arakdaşlardan ricam sadece 12 -14 volt 20-30 amper aralığı için uygun bir şema tavsiyesi saygılar iyi ramazanlar
  • Sayın betelguz, HHOHHU gibi bir ev ısıtıcısı yapmayı düşündünüzmü ?

http://peswiki.com/index.php/OS:HHOHHU_--_Hydroxy_Home_Heating_Unit

acaba ne kadar ısı üretiyor, bunun hesabını Jumel arkadaşımız yapar sanırım. Kıyaslama olarak 1000W yada 2000W basit elektrik sobasıyla kıyaslama yaparsa çok daha anlaşılır olacaktır.
  • www.hhohhu.com

kendi sitesine baktım biraz 300W ile 3 lt/dk HHO üretiyormuş. ısı üretimi 125 derecede 130 cfm diyor. Bir takım formüller buldum ama parametrelerin neyi ifade ettiğini anlamadığım için hesap edemedim.

http://www.mticontrols.com/upload/File/Useful%20Formulas.pdf

eğer 300W harcayarak 1000W'lık ısı üretiyorsa süper demektir.
  • arkadaşlar ben bu konuya daha yeni yazıyorum... bu cihazı yani hho yu ben kendim yaptım.. şu an montaja hazır... çinden bazı malzemeler sipariş ettim onları bekliyorum... her neyse bu sistemde asıl sorun, yapanlarında(benim gibi) satanlarında (betül gaz arkadaşım gibi) meseleyi sistemi tam bilmeyişimiz... mesele sadce basit bir elektroliz meselesi değil... kimyasallar var iletkenliği ve hidrojen ayrıştırmaya yardımcı olacak, ve krom plakalar... bun ları herkes kendi kafasına göre imal etmiş ve montajını yapmış.... çok basit ve çok zor aslında... zorluğu şu kıytırık malzemeler zor bulunuyor...

almaya gittiğin yaptırmaya gittiğin herkes ne yapacaksın diyor... zaten ustayım ve ayrıca mühendisim diye geçinenlerin hiç bişiyden anladığı yok... direk olarak olmaz diyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hierol

arkadaşlar ben bu konuya daha yeni yazıyorum... bu cihazı yani hho yu ben kendim yaptım.. şu an montaja hazır... çinden bazı malzemeler sipariş ettim onları bekliyorum... her neyse bu sistemde asıl sorun, yapanlarında(benim gibi) satanlarında (betül gaz arkadaşım gibi) meseleyi sistemi tam bilmeyişimiz... mesele sadce basit bir elektroliz meselesi değil... kimyasallar var iletkenliği ve hidrojen ayrıştırmaya yardımcı olacak, ve krom plakalar... bun ları herkes kendi kafasına göre imal etmiş ve montajını yapmış.... çok basit ve çok zor aslında... zorluğu şu kıytırık malzemeler zor bulunuyor...

almaya gittiğin yaptırmaya gittiğin herkes ne yapacaksın diyor... zaten ustayım ve ayrıca mühendisim diye geçinenlerin hiç bişiyden anladığı yok... direk olarak olmaz diyorlar...

ya bu olaya acayip gıcığımdır ha anılarım depreşti.
    git bir sanayiye deki 10x20 cm ebatında 1 mm kalınlığında sac istiyorum de hemen " ne yapacaksın ? "
    SANA NE !
    SANA NE ! deli oluyorum ya.
    Amacı kesinlikle ve kesinlikle sana yardımcı olmak değil, bilakis bilmişlik yapıp " o öyle olmaz abicim " deyip egosunu tatmin etmek.

Küçücük bir sac işini krize çevirirler.

Heleki elinde bir not kağıdı ile gitmiş olma.

Daha sen ne istediğini tarif ederken hemen elindeki kağıdı çekip alırlar,

Hani sen gerizeklısın ya o arkadaş daha akıllı kağıttakini okuyup anlayacak durumu. 15-25 yaş arasında çok başıma geldi bu durum.

ah şimdiki aklım olsa o kağıda " ulan ............. sana bir şey anlatıyorum değil mi , 2 dakika insan olup beni dinlesene " yazardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi substation -- 15 Ağustos 2011; 16:00:20 >

• geçenlerde bir forum da hatırlamıyorum ismini; bir mühendis fizik mühendisi yok bu iş kesinlikle olmaz başka biri daha onu desdekliyor... peki kardeşim neden olmaz onu açıkla yok... bu iş olmaz... ha şunu biliyor ya bizim akıllılar bir enerji kanunu vardır, halk değimiyle ne kadar ekmek o kadar köfte... yani bir enerjiyi kazanabilmen için aynı değerde enerji vermen lazım ... kesinlikle doğru... almadan vermek ALLAHa mahsus... fakat arabadaki kullanılmayan elektrik enerjisini kullanılacağını anlamak istemiyor...
  • quote:

www.hhohhu.com

kendi sitesine baktım biraz 300W ile 3 lt/dk HHO üretiyormuş. ısı üretimi 125 derecede 130 cfm diyor. Bir takım formüller buldum ama parametrelerin neyi ifade ettiğini anlamadığım için hesap edemedim.

http://www.mticontrols.com/upload/File/Useful%20Formulas.pdf

eğer 300W harcayarak 1000W'lık ısı üretiyorsa süper demektir.

Sayın Substation; Bu konuda maalesef her konuda olduğu gibi pek çok bilgi kirliliği var. %100 verimli bir hho üretimi için (1 dadikada 1litre) 107W enerji harcamamız gerekiyor. Bu da 9.3MMW yapar. %100 verim bu teknikle maalesef çok zor bir ihtimaldir. Adresini verdiğiniz sitede değerler çok abartılmış gibi geldi bana. 300W ile 140 metrekareyi ısıtmaktan bahsediyor.
    HHo gazının max sıcaklık derecesi 2800 derece olarak bildirilmiş wikipedia'da. Benim bildiğim kromnikel resistanslar sürekli çalışmada max. 1250 dereceye kadar dayanabiliyor. Daha dayanıklı kantal resistans telleri 1400 dereceye kadar sürekli ısıya dayanabiliyor.
    Karşılaştırma yapmak için aynı miktarda ve ısıda su dolu iki eşit kaptan birini elektrikli ısıtıcı ve diğerini hho gazı ile ısıtıp, ne kadar sürede kaç derecelik artışlar sağladığını ve ne kadar enerji harcadıklarını kıyaslayarak, yani kalori hesabı yapılarak bir sonuca varılabilir. Tabii daha ucuz olan doğal gazı da hesaplamak gerek.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hierol

arkadaşlar ben bu konuya daha yeni yazıyorum... bu cihazı yani hho yu ben kendim yaptım.. şu an montaja hazır... çinden bazı malzemeler sipariş ettim onları bekliyorum... her neyse bu sistemde asıl sorun, yapanlarında(benim gibi) satanlarında (betül gaz arkadaşım gibi) meseleyi sistemi tam bilmeyişimiz... mesele sadce basit bir elektroliz meselesi değil... kimyasallar var iletkenliği ve hidrojen ayrıştırmaya yardımcı olacak, ve krom plakalar... bun ları herkes kendi kafasına göre imal etmiş ve montajını yapmış.... çok basit ve çok zor aslında... zorluğu şu kıytırık malzemeler zor bulunuyor...

ya bu olaya acayip gıcığımdır ha anılarım depreşti.
    git bir sanayiye deki 10x20 cm ebatında 1 mm kalınlığında sac istiyorum de hemen " ne yapacaksın ? "
    SANA NE !
    SANA NE ! deli oluyorum ya.
    Amacı kesinlikle ve kesinlikle sana yardımcı olmak değil, bilakis bilmişlik yapıp " o öyle olmaz abicim " deyip egosunu tatmin etmek.

Küçücük bir sac işini krize çevirirler.

Heleki elinde bir not kağıdı ile gitmiş olma.

Daha sen ne istediğini tarif ederken hemen elindeki kağıdı çekip alırlar,

Hani sen gerizeklısın ya o arkadaş daha akıllı kağıttakini okuyup anlayacak durumu. 15-25 yaş arasında çok başıma geldi bu durum.

ah şimdiki aklım olsa o kağıda " ulan ............. sana bir şey anlatıyorum değil mi , 2 dakika insan olup beni dinlesene " yazardım.

Özellikle bu konu ile ilgili malzeme araştırırken en sık karşılaştığım problemdi bu. Gelde anlat şimdi.
    Potasyum Hidroksit alacaksın adam soruyor ne için lazım?
    Plexi için aynı soru. SANA NE!

• sayın jumel adresini gönderirsen bendeki sistemi sana yolluyayım dene
  • sacları kestirirkende ne yapacaksın sanki teknoloji casusu mubarekler.... :)
  • sayın jumel plexi yerine solid polikarbon düşünürmüsünüz plexi denen malzeme baya bir kırılgan demem o ki şayet bende polikarbon bulamazsam plexi kullanacam ama olası bir kontrolsuz yanma durumunda yani alevin geri tepmesi anında sizin ve çevredeki insanları korumak için plexiden uzak durulmasını öneriyorum tedbirli olmada fayda var solidpolikarbonda aynı plexi gibi şeffaf ama kurşun bile zor işliyor çok sağlam polislerin kalkanları kask camları vs bundan yapılıyor karşılaşştırmalı test videosunu görmüştüm bulunca yüklerim inşallah....bir de sizin orada plexi ve polikarbon fiyatları hakkında bilgilendirirmisiniz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggner34

sayın jumel adresini gönderirsen bendeki sistemi sana yolluyayım dene

Sayın ggner34; Öneriniz için teşekkür ederim. Betelguz henüz sistemi deneme için göndermedi. Sizdeki sistemi denemekte bir sakınca görmezlerse bunu yapabiliriz.
    Daha sonra sistem yanlış kullanılmıştı, plakalar korozyona uğramıştı sistem uygun değildi gibi iddialarla karşılaşmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukukcu076

sayın jumel plexi yerine solid polikarbon düşünürmüsünüz plexi denen malzeme baya bir kırılgan demem o ki şayet bende polikarbon bulamazsam plexi kullanacam ama olası bir kontrolsuz yanma durumunda yani alevin geri tepmesi anında sizin ve çevredeki insanları korumak için plexiden uzak durulmasını öneriyorum tedbirli olmada fayda var solidpolikarbonda aynı plexi gibi şeffaf ama kurşun bile zor işliyor çok sağlam polislerin kalkanları kask camları vs bundan yapılıyor karşılaşştırmalı test videosunu görmüştüm bulunca yüklerim inşallah....bir de sizin orada plexi ve polikarbon fiyatları hakkında bilgilendirirmisiniz ...

Sayın hukukcu076;
    Daha önce de vermiştim bu linki: http://www.flotronicpumps.co.uk/templates/page_01.php?cfp=page:0004S
    Polikarbonat KOH ve NaOH için uygun gözükmüyor.
    Kullanacağımız malzeme sağlam olmakla birlikte, asıl önemli olan kimyasal olarak uygunluğudur.
    Pleksiglasın hangi kimyasallarla kullanılıp kullanılamayacağı bu linkte var. http://www.eplastics.com/Plastic/Plastics_Library/Chemical-Resistance-of-Plexiglass-Acrylic

Fiyatını bilmiyorum ama size PVC plaka önerebilirim. Sıcaklık dayanımı pleksiden iyidir.

• Şİmdiye kadar gördüğüm en iyi konulardan biri... İşin ciddi düşünenleri ve araştırmacıları olduğunu görmek beni mutlu etti... Eğer bu iş hobi olarak bu kadar ilerleyebildi ise kendi alalnında uzman kişilerin bir araya gelmeleri ile neler olabileceğini tahmin bile edemiyorum... İnş. istediğiniz en iyi sonuçlara ulaşırsınız...
  • sayın jumel betülgazın ne söylediği önemli değil sana farklı birşey gelmiycek gönder miycenden emin olabilirsin vidyosunu youtuba yükledim birinci vidyo yanlış ama ikinciye bakarsan görürsün ben kalıpçıyım cnc torna freze gibi makinelerim var aynı zamanda pilastik enjeksiyon makinelerimde var busistemi benim yapmam 100 tlyi bulmaz burda gaye insanların benim gibi dolandırılmasını engellemek satarken randıman alamazsanız sistemi geri alıcamdiye satıyor sattıktan 15 gün geçti gerialmam ben seni tanımıyorum sen beni hiç tanıma diyor gönderilen malzemelerin hepsinin bozuk çıktığını hepsinin tekrar tek tek geri gidip geldiğini ne kadar zaman kaybettiğimi hesaplıya bilirsin bir önceki mesajımda ister bana sattığı ister yeni malzeme ile araca tasarruf yaptırsın 1000 tl vericem dediğim mesajıma cevap vermediğinide görüyorsun ikinci vidyoda sudeposunu kullanamayışımın sebebi gövde şişirme eltex kimyasallara ve ısıya karşı biraz dayanıklılığı vardır fakat kapak moblen ısıya ve kimyasallara karşı dayanıklılığı yoktur üzerinden çatladığı için üçüncü tüpü su deposu olarak kullandım bakır boruların asitten nekadar korozyona uğramış olduğunuda görürsün benim biryerde hata yapıp yapmadığımıda görmüş olursun saygılarımla

• bu sitelerde profesyönel ürünler var

http://www.hho-plus.com/product.php?id_product=11
  • hidrojen üretebilmek için tecrübelerimden gördüğüm kadarı ile enbüyük sorun akülerden yüksek amper çekimi 30 amperin altında çekimle yeterli hidrojen üretilmiyor aşırı ısınma sebebi ile sürekli olarak 20 amperden fazla akım çekilemiyor randıman alabilmek için 12 voltu 220 volta çeviren alet gibi 5 amperi 50 ampere çeviren bir alet olması şart buna çözüm bulmadan diğer kısımlara bakmanın hiç bir anlamıyok böylebir alet yapıla bilirmi bukonuda bilgisi olan varmı
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.