Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.199
Cevap
51
Favori
517.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    araca taktırdığınız sistemin fotolarını paylaşabilirmisiniz.
  • azdaha_53,

Önemli olan, istediğiniz üretimi, en ekonomik şekilde gerçekleştirmektir. 12V. zaten araçta hazır bulunmaktadır. Bunun yanında akımı ayarlamak için uygun bir pwm devresi kullanılabilir. Fazladan ilave masrafa gerek olduğunu düşünmüyorum. Ancak elinizde hazır bulunan ve faydalı olabileceğini düşündüğünüz ilaveler yapabilirsiniz. Daha önceki paylaşımlardan yararlandığınıza da memnun oldum. Paylaşımların görsel olarak desteklenmesi de elbetteki çok daha faydalı olacaktır. Başarılar dilerim, kolay gelsin.
  • azdaha_53 nickli arkadaşım resimler aşağıda.

Dün akşam haberlerde gördüm, itü den 32 genç mühendis tamamen hidrojenle çalışan bir tekne üretmişler ve haliçte test sürüşleri yapıyorlardı. Bu sistemin her şekilde işe yaradığı kanaatindeyim.
    Aracımda gözle görülür ölçüde performans artışı oldu, yakıt tasarrufu olmasa bile bu artı performans için yine taktırırdım. Arabanın üzerindeki parçaları oynamadan sistemi söktüğümde eski haline geleceği için aynı zamanda iyi bir modifiye aracı olduğunu düşünüyorum. Cihazı taktırdıktan sonra, araca açık filtre taktırdım, ayar yaptırdım. Sonra dual (çift) eksoz yaptırdım tekrar ayara girdim. Şu an şehir içi 0,340 ile 0,290 ykr arasında gidip geliyor tüketim. Artı aracımın otomatik vites olduğunu manuel araçlara göre daha fazla yakacağını da düşünür ve araca verdiği artı performansı da düşünürsek bence süper.

Bu elektroliz cihazı radyatörün önüne montaj yapılmış.

hidrojen yakıt tasarruf sistemi

Bu cihazın su deposu

Bunlar manifoltlara püskürtme enjektörleri

Bu da elektronik ünite

Genel görünüm

Otomotbil lpg ve tamir üzerine çalışan tanıdığım ustalara gösterdim, hepsinin mantığına yattı ve performansı artırdığı konusunda hemfikirler. Uzun süre kullanımda ne olur ne biter kimse bilmiyor. Bakıp göreceğiz. Ben memnunum. Dilerim daha güzel sistemler gelişir, dışarı bağımlı olmaktan kurtuluruz. Saygılar.

• arkadaşlar bende bi elektroliz hücresi yapmak istiyorum ama sac plakaları nereen temin edebilirim şimdiy kadar sorduğum yerlerde parça sac satmadıklarını söylediler yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • syn chocolateman
    öncelikle fotolar için teşekkür ederim. yanlız bir konuda bilgilendirmek isterim seni.
    haberlerde gördüğün o gemi hidrojen gazı ile oksijen gazını bir ünitede birleştirerek bu üniteden elektrik akımı elde ediyorlar atık olarak da su çıkıyor o sistemden.. yani herhangi bir içten yanmalı motor yok onda.. ve de oran olarak o sisteme hem basınçlı hemde oran olarak çok hidrojen ve oksijen gerekli.
    Tam bir çevreci sistem ama hidrojeni nasıl üreticen???? ya depolanması????? yani farklı sorunları var..

syn 78_ baris_90 arkadaşım.
    istanbulda zeytinburnunda demirciler sitesinde hangi türden istersen o mazemeden bulabilirsin.
    eğer çizimde yaptıysan lazer cnc cinin birine gidip orada kestirebilirsin de ..
    sen yeterki çizimini otocat de falan çiz ve hangi malzemeyi istediğine karar ver.
    ama sana tavsiyem çook iyi bir şekilde bilgi toplamandır.. yoksa korkarım yapacağın sistemden aldığın sonuç hevesini kırar.. öğrenmek istediğiniz bir şey olur ise ben ve arkadaşlar seve sevev yardımcı oluruz...
    Sağolsunlar ben de çook şey öğreniyorum buradan..

• arkadaşlar genel bir sorum olacakkkk
    Bir fikrim var ne derecede olabilir bilemiyorum ???
    herkezden yorum ve de bilgilerinizi bekliyorum.
    şudur ki..
    saf su iletken olması için içerisine kattığımız potasyun hidroksit ile birlikte şiddetli çarpışmalı manyetik alana maruz bırakır isek bu manyetik alan içerisinde su moleküllerine ayrılırmı???
    yani iki adet silindir düşünelim bunlara merkezlerinden bilyalı düzeneğe bağlayalım. ve birbirlerine bakan yüzeylere neodyum mıknatısları sık,düzgün ve sıralı bir şekilde yapıştıralım. ( aynı rüzgardan elektrik elde etmek için yapılan alternatorler gibil.)
    ve de bu diskler zıt istikamette birbirlerinin manyetik alanları içerisinde ( birbirine yakın ) döndüğünü düşünelim ve aralarında ince ve yüzeyi geniş bir şekilde bizim karışımımız olsun. mıknatısların manyetik itme ve çekme işleminin bizim karışımımızdan geçmiş oluyor.diamanyetik özelliği arttırılmış suyumuz moleküllerine ayrılırmı??????

eğer böyle bir şey olur ise suyu çook kolay bir yöntemle (hemde her arabaya uygulanabilir bir yöntem) harika bir şekilde hho üretmiş olabilirizzz.

saygıdeğer büyüklerimin düşüncesini bekliyorum......

• saol azdaha_53 teşekkür ederim.
  • arkadaşlar bu arada suyun için karıştırılacak olan kimyasal ın oranı ne olmalı?
  • arkadaslar calismalarinizi takdir etmemek elde degil yalniz yazinin ta en basinda belirtildigi gibi, hidrojeni arabada uretip onu yakmaya calismak kadar absurd bir mantik olamaz, butun bunlara gerek yok, japon yapmis, depo 2-3 dk ya sivilastirilmis halde doluyor sonra gaz olarak yakiyosun, egzosttan su olarak atiyosun, bu kadar basit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 78_ baris_90

arkadaşlar bu arada suyun için karıştırılacak olan kimyasal ın oranı ne olmalı?

%25 oranında olmalı, en az elektrik enerjisi ile en iyi gaz üretimi bu oranda gerçekleşiyor. tabiki susyun saflık ornına ve plakaların durumuna göre bu oran değişebiliyor.
  • SAYIN SeKSandDoRT.
    Öncelikle bahsetmiş olduğunuz sistemin çıkışı eğer su ise o sistem elektrik üretimi için kullanılıyor demektir. yani o taşıtlar elektrik gücü ile hareket etmektedir..
    Bu tarz sistemlerde büyük oranlarda hidrojen ihtiyacı duyar...vede depo etmek çook tehlikelidir....
    Bütün bunlar bir yana dursun binlerce hatta milyonlarca araç sahiplerine ( fosil yakıt ütketen ) GELİN SİZLER O FOSİL YAKIT TÜKETEN ARAÇLARINIZI DEĞİŞTİRİN diyemezsiniz.. Yada ARAÇLARINIZIN MOTORLARINI ELEKTİRİKLİ YE ÇEVİRECEĞİZ de diyemezsiniz... Haalka maliyetini bir düşünsenize...
    Bu arada bizim sistemimiz araçlarda fosil yakıtlara destek olarak kurgulanmaktadır.. tasarruf vb. gibil amaçlar güdülerek.

SAYIN Hidro Tekno...
    SİZLER %25 ORANINDA POTASYUM HİDROKSİT OLMALI DİYE BİR YAZI YAZMIŞSINIZ...YANİ 4 LİTRE SAF SUYA LİTREYE EŞDEĞER OLARAK GELEN POTASYUM HİDROKSİTMİ YANİ????
    BENİM YAPTIĞIM SİSTEMDE LİTRE BAŞINA YAKLAŞIK 30-İLE 35 GR GİBİL BİR ORAN KATIYORUM... YAKLAŞIK OLARAK BİR BİR YEMEK KAŞIĞI GİBİL.. BEN DAHA AZ KOYUYORUM.. YANLIŞ MI YAPIYORUM ACABA??

• quote:

Orijinalden alıntı: azdaha_53

SAYIN SeKSandDoRT.
    Öncelikle bahsetmiş olduğunuz sistemin çıkışı eğer su ise o sistem elektrik üretimi için kullanılıyor demektir. yani o taşıtlar elektrik gücü ile hareket etmektedir..
    Bu tarz sistemlerde büyük oranlarda hidrojen ihtiyacı duyar...vede depo etmek çook tehlikelidir....
    Bütün bunlar bir yana dursun binlerce hatta milyonlarca araç sahiplerine ( fosil yakıt ütketen ) GELİN SİZLER O FOSİL YAKIT TÜKETEN ARAÇLARINIZI DEĞİŞTİRİN diyemezsiniz.. Yada ARAÇLARINIZIN MOTORLARINI ELEKTİRİKLİ YE ÇEVİRECEĞİZ de diyemezsiniz... Haalka maliyetini bir düşünsenize...
    Bu arada bizim sistemimiz araçlarda fosil yakıtlara destek olarak kurgulanmaktadır.. tasarruf vb. gibil amaçlar güdülerek.

SAYIN Hidro Tekno...
    SİZLER %25 ORANINDA POTASYUM HİDROKSİT OLMALI DİYE BİR YAZI YAZMIŞSINIZ...YANİ 4 LİTRE SAF SUYA LİTREYE EŞDEĞER OLARAK GELEN POTASYUM HİDROKSİTMİ YANİ????
    BENİM YAPTIĞIM SİSTEMDE LİTRE BAŞINA YAKLAŞIK 30-İLE 35 GR GİBİL BİR ORAN KATIYORUM... YAKLAŞIK OLARAK BİR BİR YEMEK KAŞIĞI GİBİL.. BEN DAHA AZ KOYUYORUM.. YANLIŞ MI YAPIYORUM ACABA??

bence bunu diyebiliriz, 8-9 bin lira ilk yatirimla bir kerede verilerek sonrasinda 1000 km de 20 TL ye gezmek cok tasarruf getirebilir ...

Turkiye de yapilmaktadir, buyrunhttp://www.mekatron.net

• quote:

Orijinalden alıntı: Hidro Tekno

quote:

arkadaşlar bu arada suyun için karıştırılacak olan kimyasal ın oranı ne olmalı?

%25 oranında olmalı, en az elektrik enerjisi ile en iyi gaz üretimi bu oranda gerçekleşiyor. tabiki susyun saflık ornına ve plakaların durumuna göre bu oran değişebiliyor.

%25 derken yani 1 litre su için kaç gram olmalı mesela?
  • quote:

%25 derken yani 1 litre su için kaç gram olmalı mesela?

quote:

Orijinalden alıntı: azdaha_53

SAYIN Hidro Tekno...

Ağırlıkça %25 oranında katılmalı su maksimum iletkenliğe bu oranda ulaşıyor. Deneysel çalışmalar yapmadım henüz. Bu oranda çözelti oluşturup elde ettiğiniz sonucu paylaşabilirsiniz. Bu veriye nerden ulaştın derseniz uluslar arası akademik bir makaledeki grafikten analiz ettim. Yani 750gr saf su 250gr koh(potasyum hidroksit). Çalışmalarınızda başarılar.

Ben hem bu sistem (koh), hemde daha ileri bir elektroliz sistemi üzerine çalışmalar yapacağım. Teknik olarak bilgim mevcut bunu deneysel çalışma ile sonuçlandırmam gerekiyor sadece.

• "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:22:58 >
  • "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:23:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: betelguz

Elektroliz işleminde suya katılacak kimyasal miktarı %25 olamaz.Yaptığım denemelerde kimyasalın fazla kullanımının sabit akımda üretilen gaz miktarını düşürdüğünü gördüm.Örneğin 1lt suya 15 gr Koh kattığınızda hücre 15 amper akım çekiyor ve dakikada 1lt gaz üretiyorsa suya 15 gr daha kimyasal katıp amperi yine 15 ampere sabitlediğinizde üretilen gaz miktarı 1 lt nin altında kalmaktadır.En ideali amperi pwm ile sabitlemeden çekmek istediğiniz ampere ulaşana kadar kimyasal katmaktır.Dikkat edilmesi gereken bir konu su sıcaklığıdır.Mesela soğuk suyla hücre 10 amper çekiyorsa bir süre çalıştıktan sonra su ısınmakta ve amperde 15 hatta dahada yukarı çıkmaktadır.Verimli bir sistem yapmak istiyorsanız hücredeki levhaların santimetre karesi başına 75 ma'i aşmayacak şekilde yapmalısınız.

Bu arada arkadaşlar bizim sistemlerle ankarada yol otomotivin yaptığı testlerde Lpg li tofaş şahinde %25 ,dizel citroen berlingo minübüste %53 , magirus dolmuşta %49 tasarruf oranları tesbit edildi.Kısa bir süre sonra Türkiye geneli bayilikler verilecek.

santimetre kareyi plakanın iki taraf içinde ayrı ayrı mı hesaplamalıyız?

• arkadaşlar elektroliz hücresi için elektronik 12 volt 15A lik elektronik cihazı nereden bulabilirim?
  • oooo nerede bu forum un üyeleri bu konun meraklıları ya?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.