Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.199
Cevap
51
Favori
517.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:23:11 >
  • Sn, 78_barış_90
    Plakanın bir yüzünün alanını hücre sayısı ile çarparak hesaplamalısınız. Daha önce Betelguz'un sistemi için yaptığım örnek hesaplamayı veriyorum.

Kullanılan plakaların yüzeyi 46cm2. Sistem 2 adet 4 hücreden oluşuyor.
    2*4*46cm2=368cm2
    cm2'ye max. 75mA uygulamamız gerekiyor. Fazlası ısınmaya yol açar.
    368cm2 * 75mA=27.6Amper.
    27.6A*2V=55.2Watt Sisteme uygulanması gereken max güç. ( Hücre başına 2V olarak hesapladığımızda).
    55,2W/8V= 6,9A max. uygulanması gereken akım .
    Bu sistem için (4 hücre*2) uygulanması gereken voltaj 8V. ve akım max.6,9Amper'dir.

Elektroliz için istediğiniz güç kaynağı için en ekonomik çözüm uygun güçte bir pc güç kaynağı olabilir ya da uygun güçte smps güç kaynaklarını araştırabilirsiniz. Kolay gelsin.

(edit ilave)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumel -- 22 Aralık 2011; 14:39:38 >

• syn 78_ baris_90 kusura bakma şahsen birazcık işlerim vardı da??
    neyse ben önceki sayfada benim yaptığım ( tasarımı bana ait değil )devrenin şemasını ve fotoğraflarını koymuştum. sen de aynısını yapabilir ve ya farklısını yapabilirsin.. Bir arkadaşımız bayağı bir şemayı yollamıştı sağolsun.. istediğin herhangi biri olabilir..
    Bu arada sistemi yaptın sanırım. Hangi model arabaya koynayı düşünüyorsun.?
    Sayın arkadaşlar yaptıklarınızı bizlerle paylaşırmısınız???
    Fotoğraflar da çook etkili bir destekleyici eğitim yolu olabiliyorr. teşk
  • syn bilgi sahibi arkadaşlar.......
    BİR SUALİM OLACAK ...
    ELEKTİRİĞİ İLETEN SKARIŞIMLI SUYUMUZ MANYETİK ALANA MARUZ KALIR İSE ( NEODYUM MIKNATISLARIN BİRBİRİNE VERDİĞİ İTME VE ÇEKME )MOLEKÜLERİNE AYRILIRMI??
    DİAMANYETİK ÖZELLİĞİNİ ARTTIRMIŞ OLDUĞUMUZ SIVI???

LÜTFEN FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞINIZ...
  • Merhabalar; Uzun zamandır sizi takip ediyorum Elinize sağlık.
    Özellikle de Sayın Jumel'den çok şey öğrendim.
    Katacağım bir şey olmayacağından kalabalık etmek istemedim.
    Sizden ve araştırmalarımdan edindiğim bilgiler doğrultusunda, ben de motosikletim için bir tane yapmaya başladım.
    Motosiklette başarılı olursam ve patlatmazsam bir tane de arabam için düşünüyorum.
    Bu tip şeyleri hazır almaktan yana değilim. Bu sefer hazır almayı düşünmüştüm fakat; fiyatlar astronomik geldiği için
    kışın motosikletime binmememe rağmen hem karbüratörlü olduğu için (yani düzkontak yakıt sistemli. Ne oksijen sensörü ne beyin ne çip)
    hem de işler ters gittiğinde zararım az olur diye motosiklette denemek istedim.

6 hücreli3x3 plaka ile
    plaka alanı 9cm2 ediyor hücre sayısı ile çarparsak 9x6=54 cm2 54x0,075 amp =4,05 amp toplam çekeceği akım.
    motosikletin aküsü 5 a/h olduğundan 4,05 amp bana sürdürülebilir gibi geldi.

Ancak bir sorum olacak.
    4,05 amper ile hho üretebilir miyim?
    Eğer üretebilirsem 200 cc bir motosiklet için yeterli olur mu?

• merhaba arkadaşlar forumu baştan sona takip ettim gerçekten güzel bilgiler aldım bende bir elektroliz hücresi yapmaya karar verdim karışım lavaba açıcı sodyum hidroksit klasik 316L saçtan 9 plaka hücre denedim gerek çektigi akım gerek suyun ısınması bir sonuç alamadım en son -n+n- hücreden 2 adet yaptım ve seri baglantı yaptım yani hücrenin eksi{-] ucunu şaseye artı ucunu{+] digerinin eksi{-] ucuna diger kalan artı ucu {+] aküye bagladım 12 voltu 6 volta bölmüş oldum hücre başına 6 volt birinci hücrenin gaz çıkışını ikinci hücrenin su grişine bagladım kalan uctan gaz aldım 15 anper çekecek şekilde suyunu ayarladım dakikada 1 litrenin üzerinde gaz elde ettim bu arada motorum 2000 fort aracıma bagladım hiç bir fark görmedim tekrar suyu degiştirdim dakikada 350 gram gazla denedim çekişte hissedilir bir çekiş var yakıt deneme şansım olmadı bu arada eksoz borusunun daha da siyahlaştıgını gördüm sistem denemeden önce eksoz borusu daha beyazdı herkese kolay gelsin saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: altıncıyıl

Merhabalar; Uzun zamandır sizi takip ediyorum Elinize sağlık.
    Sizden ve araştırmalarımdan edindiğim bilgiler doğrultusunda, ben de motosikletim için bir tane yapmaya başladım.
    Motosiklette başarılı olursam ve patlatmazsam bir tane de arabam için düşünüyorum.
    Bu tip şeyleri hazır almaktan yana değilim. Bu sefer hazır almayı düşünmüştüm fakat; fiyatlar astronomik geldiği için
    kışın motosikletime binmememe rağmen hem karbüratörlü olduğu için (yani düzkontak yakıt sistemli. Ne oksijen sensörü ne beyin ne çip)

6 hücreli3x3 plaka ile
    plaka alanı 9cm2 ediyor hücre sayısı ile çarparsak 9x6=54 cm2 54x0,075 amp =4,05 amp toplam çekeceği akım.

Ancak bir sorum olacak.

Sn, altıncıyıl,
    3 Amperlik bir sistemin 200cc'lik bir motor için yeterli olduğunu düşünüyorum. Plakalara az da olsa akım uyguladığınızda elektroliz işlemini başlatmış olursunuz. Elde edilecek hho miktarı uygulanan akımla doğru orantılıdır. Ne kadar fazla akım uygulanırsa o kadar fazla hho gazı üretilebilir.
    Yalnız 4.05A. 2V (hücre başına voltaj)için uygulanılacak akımdır. 4.05A*2V=8.1Watt. ==>8,1W/12V=0,675A 12V. uyguladığımızda çekilecek akım 0.675A. olmalıdır. Plakaların yüzeyini çok dar seçtiğinizi söylemeliyim. Yüzey alanına fazla akım uygulamak ısınmaya ve plakaların daha çabuk korozyona uğramasına neden olur. Ama yine de bu şekilde deneyebilirsiniz.
    Deneyimlerinizi paylaşmanız dileğiyle, başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumel -- 22 Aralık 2011; 11:34:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: azdaha_53

syn bilgi sahibi arkadaşlar.......
    BİR SUALİM OLACAK ...
    ELEKTİRİĞİ İLETEN SKARIŞIMLI SUYUMUZ MANYETİK ALANA MARUZ KALIR İSE ( NEODYUM MIKNATISLARIN BİRBİRİNE VERDİĞİ İTME VE ÇEKME )MOLEKÜLERİNE AYRILIRMI??
    DİAMANYETİK ÖZELLİĞİNİ ARTTIRMIŞ OLDUĞUMUZ SIVI???

LÜTFEN FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞINIZ...

Sn, azdaha_53,
    Bahsettiniz şekilde kullanılacak bir sistemin, hidrojen ve oksijen bağlarını zayıflatarak, elektrolize fayda sağlayabileceğini düşünüyorum. Fakat buna değer mi? bilemiyorum. Deneyip, ölçümlemeden birşey söylemek doğru olmaz. Kullanacağınız magnetlerin gücü, devir sayısı, magnetlerin biribirine uzaklığı önemli faktörler. İlave elektroliz işlemi olmadan bu sistemle hho üretileceğini sanmıyorum. Ancak sabit magnetik alan yerine değişken magnetik alan uygulamayı daha önce ben de düşünmüştüm. Fakat uygulaması, tasarım, malzeme, ekonomi ve uğraş açısından zor geldi.
    Size, benzer bir sistemle bakır borunun değişken manyetik alan tatbik edilerek ısıtılması ile ilgili bir video linki veriyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=_F8vhx8DU1c
    Bu sisteme mekanik indüksiyon ısıtma sistemi diyebiliriz. Burada yüksek frekanslı akım uygulaması, mosfet vb. yerine magnetlerle sağlanıyor.
    Videoda vatandaş, evinin bir bölümünü bu sistemle ısıtmayı düşündüğünü, normal elektrikli ısıtma ile aynı enerjiyi tükettiğini, fakat bu yöntemi ilgi çekici olduğu için kullanmak istediğini yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zıva

merhaba arkadaşlar forumu baştan sona takip ettim gerçekten güzel bilgiler aldım bende bir elektroliz hücresi yapmaya karar verdim karışım lavaba açıcı sodyum hidroksit klasik 316L saçtan 9 plaka hücre denedim gerek çektigi akım gerek suyun ısınması bir sonuç alamadım en son -n+n- hücreden 2 adet yaptım ve seri baglantı yaptım yani hücrenin eksi{-] ucunu şaseye artı ucunu{+] digerinin eksi{-] ucuna diger kalan artı ucu {+] aküye bagladım 12 voltu 6 volta bölmüş oldum hücre başına 6 volt birinci hücrenin gaz çıkışını ikinci hücrenin su grişine bagladım kalan uctan gaz aldım 15 anper çekecek şekilde suyunu ayarladım dakikada 1 litrenin üzerinde gaz elde ettim bu arada motorum 2000 fort aracıma bagladım hiç bir fark görmedim tekrar suyu degiştirdim dakikada 350 gram gazla denedim çekişte hissedilir bir çekiş var yakıt deneme şansım olmadı bu arada eksoz borusunun daha da siyahlaştıgını gördüm sistem denemeden önce eksoz borusu daha beyazdı herkese kolay gelsin saygılar.

Sn zıva,
    Önceki mesajlarda daha verimli sistemler için gerekli bilgileri paylaştık. Az hücreli sistemler görüntü olarak yanıltabilir. Daha çok gaz çıkışı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak çekilen akım ve üretilen gaz ölçülerek hesaplandığında hücre başına 2V uygulanan sistemler daha verimlidir. Son kullandığınız şekilde sistem daha fazla ısı üretecektir. Ayrıca aracınızın özelliğine göre yakıt karışımını ayarlamaya yarayan çip vb. elektronik devreler kullanmanız gerekebilir. Bu konuda gerekli bilgiler daha önce yazılmıştı. Kolay gelsin.

• sn jumel öncelikle size ve diger arkadaşlara teşekkür ediyorum burda paylaştıgınız bilgiler için yazımdada belirtigim gibi ikili hücre dil -n+n- şeklinde 2 adet elektroliz hücresi yaptım bunları seri bagladım yani eksi ucu şaseye artı ucu diger elektroliz hücresinin eksi ucuna kalan artı ucu aküye bagladım 12 voltu 2 adet elektroliz hücresine boldüm hücre başına 2.3 volt düşüyor -n+n-/-n+n- 2 adet hücre ikisi toplam 8 hücre
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumel

quote:

Merhabalar; Uzun zamandır sizi takip ediyorum Elinize sağlık.

6 hücreli3x3 plaka ile

Ancak bir sorum olacak.

Sn, altıncıyıl,
    3 Amperlik bir sistemin 200cc'lik bir motor için yeterli olduğunu düşünüyorum. Plakalara az da olsa akım uyguladığınızda elektroliz işlemini başlatmış olursunuz. Elde edilecek hho miktarı uygulanan akımla doğru orantılıdır. Ne kadar fazla akım uygulanırsa o kadar fazla hho gazı üretilebilir.
    Yalnız 4.05A. 2V (hücre başına voltaj)için uygulanılacak akımdır. 4.05A*2V=8.1Watt. ==>8,1W/12V=0,675A 12V. uyguladığımızda çekilecek akım 0.675A. olmalıdır. Plakaların yüzeyini çok dar seçtiğinizi söylemeliyim. Yüzey alanına fazla akım uygulamak ısınmaya ve plakaların daha çabuk korozyona uğramasına neden olur. Ama yine de bu şekilde deneyebilirsiniz.
    Deneyimlerinizi paylaşmanız dileğiyle, başarılar dilerim.

0.675A hücre başına çekeceği akım ama her hücre 9 cm2 olduğundan
    0.675A/9= 0,075 A cm2 başına çekeceği akım ediyor.
    Sizin verdiğiniz bilgiye göre cm2 başına 0,075 A akım uygulamak gerekiyordu zaten

• quote:

sn jumel öncelikle size ve diger arkadaşlara teşekkür ediyorum burda paylaştıgınız bilgiler için yazımdada belirtigim gibi ikili hücre dil -n+n- şeklinde 2 adet elektroliz hücresi yaptım bunları seri bagladım yani eksi ucu şaseye artı ucu diger elektroliz hücresinin eksi ucuna kalan artı ucu aküye bagladım 12 voltu 2 adet elektroliz hücresine boldüm hücre başına 2.3 volt düşüyor -n+n-/-n+n- 2 adet hücre ikisi toplam 8 hücre

Sn. zıva,
    Yapmış olduğunuz sistem ile 12V gerilimi 4 hücreli 2 gruba paylaştırmış oluyorsunuz. Bunun 9 plaka yani -nnn+nnn- şeklinden farklı bir yanı yoktur. Hücre gerilimini 2Voltun üzerinde tuttuğunuz sürece ısınma olacaktır. Daha önce de söylediğim gibi 6 hücreli bir sistem daha verimlidir. Kablo kesitine de dikkat ediniz, gerekenden düşük kablo kesiti ısınarak verimi düşürür. Kolay gelsin.

• 9 cmkare*0.075=0,675A*6hücre=4,05 Amper*2V.=8,1Watt
    Hücre başına 2V kullandığımızda max. uygulanacak güç 8,1Watt'tır. Biz 12V kullandığımız için max güç olan 8,1W'ı geçmek doğru olmayacağından, uygulamamız gereken akım=> I=W/U==>8,1/12V=0,675A'dir. Umarım anlatabilmişimdir. Kolay gelsin.
  • quote:

9 cmkare*0.075=0,675A*6hücre=4,05 Amper*2V.=8,1Watt
    Hücre başına 2V kullandığımızda max. uygulanacak güç 8,1Watt'tır. Biz 12V kullandığımız için max güç olan 8,1W'ı geçmek doğru olmayacağından, uygulamamız gereken akım=> I=W/U==>8,1/12V=0,675A'dir. Umarım anlatabilmişimdir. Kolay gelsin.

anladım sayın Jumel toplamda 12 v vereceğim hücre başına 2 v düşüyor zaten
  • -n+n- yapılan bir hücre 6 volta çalışırsa artısı eksisi ne olur hücre başına 1.5 volt mu düşer.
  • quote:

-n+n- yapılan bir hücre 6 volta çalışırsa artısı eksisi ne olur hücre başına 1.5 volt mu düşer.

Bu 2 adet, 2 hücre demektir. Kullanılan voltaj, hücre sayısına bölünerek hücre başına voltaj bulunur. Bu sistemde 6V kullanıldığında hücre başına 3V düşer.
  • Sayın Jumel sistem 7 plakadan oluşuyorsa ve 6 hücre elde etmek istiyorsak
    aşağıdaki düzeneklerin hangisini yapmalıyım.
    Forumda yazılanlara göre hepsi doğru sanki kafam karıştı.

A) +nn-nn+ 6 hücre mi?
    B) +nnnnn- 6 hücre mi?
    C) -nn+nn- 6 hücre mi?
  • quote:

Sayın Jumel sistem 7 plakadan oluşuyorsa ve 6 hücre elde etmek istiyorsak

A) +nn-nn+ 6 hücre mi?
    B) +nnnnn- 6 hücre mi?
    C) -nn+nn- 6 hücre mi?

6 hücreli bir sistem için +nnnnn- yapmalısınız. Hücre sayısı; + ve - plakaların arasındaki nötr plaka sayısından bir fazlasıdır.
    n sayısı+1= hücre sayısı.
  • quote:

quote:

Sayın Jumel sistem 7 plakadan oluşuyorsa ve 6 hücre elde etmek istiyorsak

A) +nn-nn+ 6 hücre mi?
    B) +nnnnn- 6 hücre mi?
    C) -nn+nn- 6 hücre mi?

6 hücreli bir sistem için +nnnnn- yapmalısınız. Hücre sayısı; + ve - plakaların arasındaki nötr plaka sayısından bir fazlasıdır.
    n sayısı+1= hücre sayısı.

ben de plakaları +nnnnn- olarak hazırlatmıştım
    plakaları 7x7 cm olarak kestirdim.
    3x3 kısmını elektroliz için kullanacağım
    3x3 cm nin dışında kalan 1cm lik çerçeveyi conta için düşündüm.
    en dışta kalan 1 cm lik çerçeveyi de soğutma için düşündüm.

hidrojen yakıt tasarruf sistemi

• Yazmayı unuttum
    Bu arada plakalar arasını 2mm olarak düşünüyorum.
    Düşük amper vereceğim için daha verimli olur diye düşündüm.
    Bilmem doğru mu düşündüm.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.