Şimdi Ara

HIFI HANGİSİ TERCİH ETMELİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hifi sistem kurmak istiyorum. Birkaç hoparlör takımı arasında kararsız kaldım. Buradaki tecrübeli abilerimden dostlarımdan fikirlerini sunmalarını rica ediyorum.
    1) SONY SSX70ED
    2)KENWOOD LS-P9300
    3)ALTEC NINE SERIES II
    4)PIONEER S-910
    5)INFINITY SM150
    6)KEF IQ7
    7) DALI IKON MK 7
    8)JBL L100

bU HOPARLÖRLER ARASINDA YADA DIŞINDA HANGİSİNİ TERCİH EDERDİNİZ? nEDEN?

Bütçem 2000i geçemez. Saygılar.

• JBL ES 80 hakkında da düşüncelerinizi almak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkembilge

JBL ES 80 hakkında da düşüncelerinizi almak isterim.

ikon 7 o hoparlorlerin arasına koymuşsun ya pes müzik içinse diğerleri nerdeeee ikon 7 nerde
  • Eray Kef IQ7 dinledin mi daha önce bilmiyorum ama dinlemediysen söyleyeyim epey şaşırtır performansı.. Ya Jbl L-100 o da efsane olmuş bir vintage...Pioneer de öyle...Vintage deyip geçmemek lazım adamın ağzını açık bırakabiliyorlar...Tamam İkon serisi çok iyi bir seri ama etrafta çok iyi başka hoparlörler de var.....Zaten arkadaş 2000 tl lik bütçesi ile bunları nasıl almayı planlıyor bunu da anlamadım..Varmı 2000 tl'ye ikon7 Jbl L-100 veya Pioneer S-910? İkinci el olsa bile zor..
  • Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
    bütçemi arttırabilirim 2000e ekleyeeğim meblağ cok olmaz ama önemli olan kalıcı bir hoparlör olsun saklayayım istiyorum.
    pioneer hpm100 ile s910 kıyaslarsak bu kıyaslamaya jbl l100 ü eklersek ne diyebilirsiniz?
    ben bu hoparlörlerin çoğunu dinlemedim internetten önerdikleri ve arkadasş tavsiyeleri ile liste yaptım.
    eğerli bilgilerinizi paylaşmanzı isterim.
    Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Eray Kef IQ7 dinledin mi daha önce bilmiyorum ama dinlemediysen söyleyeyim epey şaşırtır performansı.. Ya Jbl L-100 o da efsane olmuş bir vintage...Pioneer de öyle...Vintage deyip geçmemek lazım adamın ağzını açık bırakabiliyorlar...Tamam İkon serisi çok iyi bir seri ama etrafta çok iyi başka hoparlörler de var.....Zaten arkadaş 2000 tl lik bütçesi ile bunları nasıl almayı planlıyor bunu da anlamadım..Varmı 2000 tl'ye ikon7 Jbl L-100 veya Pioneer S-910? İkinci el olsa bile zor..

Kef cok dinledim üstat su an Sirket ortağımın ofisinde var copland l birlikte kullanıyor kt120 lamba ile neden sebep bir gun keyf almadım vintiage iside tamam güzel olabilir ama kendimce sanki biraz daha yeni teknoloji ben ce daha güzel ama dinlemeden de karar vermemek gerek operalar geldi tr ye en geç Cumartesi eve gelir müsait bir gun davet edeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkembilge

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
    bütçemi arttırabilirim 2000e ekleyeeğim meblağ cok olmaz ama önemli olan kalıcı bir hoparlör olsun saklayayım istiyorum.
    pioneer hpm100 ile s910 kıyaslarsak bu kıyaslamaya jbl l100 ü eklersek ne diyebilirsiniz?
    ben bu hoparlörlerin çoğunu dinlemedim internetten önerdikleri ve arkadasş tavsiyeleri ile liste yaptım.
    eğerli bilgilerinizi paylaşmanzı isterim.
    Saygılar

Birde bu is at almadan nal almak gibi olmasın anfiye karar verin öyle duşunun daha akılcı bir karar oluşturur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pioneer sx750 anfi kulklanıyorum anfi almayı düşünmüyorum sonrasında daha iyi bir anfye geçeceğim.
    Seçenekler içinde yönlendirin beni lütfen
  • Eray operaların geldiği zaman müsait olduğunda bir uğramak isterim sana yakınlardayım bende zaten ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Eray operaların geldiği zaman müsait olduğunda bir uğramak isterim sana yakınlardayım bende zaten ;)

Valla yarın aksamı bu ise ayıracağım bakalım kablo falan operada gelecek

• Kenwood hariç hepsini uzun uzun dinledim zamanında. Burada ses olarak neyi aradığını tarz olarak neleri sevdiğinizi
    söylerseniz içlerindeki uygun olanı öneririm. Eski ürünlerin bir çoğunun tadını yenilerin bir çoğunda alamayanlardanım ve merak ediyorum yenilerin hangileri ne açıdan efsane olabilecek
    Kenwoodlar için genel izlenimim sağır sesi kapalı geniş bass sesleri ile gerçekten uzaktır.
    SONY SSX70ED
    150w 3 yollu 89db 40-70000hz carbon dome tweter ve mıd woofer 6,5 kevlar klasik ve jazz da iyi ama disco-tecno-clup vs.. tarzlarda zayıf.
    ALTEC NINE SERIES II
    Serisinin en mükemmeli diyebiliriz ki bulmak çok zor onu! Klasik müzikte ve jazz da güzel.
    http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=216954
    INFINITY SM150
    38,1cm polypropylene bass 3 yollu 102 db ve 44 Hz - 25 kHz. 80-90 lı yılların disko çılgınlığında dünya çapında en çok satan hoparlörüdür. Güzel orta ve tiz seslerin yanında güçlü ve tok bass sesi verir.Dışı keçeli Amerikan modeli vardı ki kappa 100 ile yan yana dinle onu alırsınız. İkinci elde 2000 tl yi bunca yaşına rağmen öldürmüyor.
    KEF IQ7
    Listenizdeki en yeni modellerden birisi. Fakat kendi forum sitesinde ve satın alanların yorumları doğrultusunda eleştirisi çok puanı az.
    http://www.amazon.com/KEF-Black-3-Way-Floorstanding-Speaker/product-reviews/B000EWRC3C
    Derin sıcak bir bass ve zengin orta-tiz sesleri veriyor.
    JBL ES80BK-Z ise listedeki bence en sona konulacak seçenek. Avrupada 349 dolara satılan bir hoparlörden beklentiyi siz belirleyin...
    sinema sistemi için ucuz ve etkili seçim olsa bile stereo hi-fi için malesef.
    http://www.ebay.com/itm/JBL-ES80BK-Z-BLACK-4-Way-Dual-6-160mm-Floorstanding-Speaker-/180895317696
    Yazdıkça bu iş uzar. Kullandığınız amfiye göre ses rengi değişebilmekte fakat benim yaptığım ortalama bir yorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 21 Kasım 2012; 20:41:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Kenwood hariç hepsini uzun uzun dinledim zamanında. Burada ses olarak neyi aradığını tarz olarak neleri sevdiğinizi
    söylerseniz içlerindeki uygun olanı öneririm. Eski ürünlerin bir çoğunun tadını yenilerin bir çoğunda alamayanlardanım ve merak ediyorum yenilerin hangileri ne açıdan efsane olabilecek
    Kenwoodlar için genel izlenimim sağır sesi kapalı geniş bass sesleri ile gerçekten uzaktır.
    SONY SSX70ED
    150w 3 yollu 89db 40-70000hz carbon dome tweter ve mıd woofer 6,5 kevlar klasik ve jazz da iyi ama disco-tecno-clup vs.. tarzlarda zayıf.
    ALTEC NINE SERIES II
    Serisinin en mükemmeli diyebiliriz ki bulmak çok zor onu! Klasik müzikte ve jazz da güzel.
    http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=216954
    INFINITY SM150
    38,1cm polypropylene bass 3 yollu 102 db ve 44 Hz - 25 kHz. 80-90 lı yılların disko çılgınlığında dünya çapında en çok satan hoparlörüdür. Güzel orta ve tiz seslerin yanında güçlü ve tok bass sesi verir.Dışı keçeli Amerikan modeli vardı ki kappa 100 ile yan yana dinle onu alırsınız. İkinci elde 2000 tl yi bunca yaşına rağmen öldürmüyor.
    KEF IQ7
    Listenizdeki en yeni modellerden birisi. Fakat kendi forum sitesinde ve satın alanların yorumları doğrultusunda eleştirisi çok puanı az.
    http://www.amazon.com/KEF-Black-3-Way-Floorstanding-Speaker/product-reviews/B000EWRC3C
    Derin sıcak bir bass ve zengin orta-tiz sesleri veriyor.
    JBL ES80BK-Z ise listedeki bence en sona konulacak seçenek. Avrupada 349 dolara satılan bir hoparlörden beklentiyi siz belirleyin...
    sinema sistemi için ucuz ve etkili seçim olsa bile stereo hi-fi için malesef.
    http://www.ebay.com/itm/JBL-ES80BK-Z-BLACK-4-Way-Dual-6-160mm-Floorstanding-Speaker-/180895317696
    Yazdıkça bu iş uzar. Kullandığınız amfiye göre ses rengi değişebilmekte fakat benim yaptığım ortalama bir yorum.

Sayın s.togay bey değerli zamanınızdan ayırıp içten cevabınız içn teşekkür ederim.
    Gerçekten yönlendimenize ihtiyacım var.
    Tarz olarak açıkçası r&b bass ağırlıklı müzikler çok hoşuma gidiyor ancak yeri geldiğinde klasik müzikte çok dinliyorum. En çok bass ağırlıklı müzikler diyebilirim.
    Teker teker açıklama yapmışsınız çok teşekkür ederim.
    Anladığım kadarıyla ALTEC ve INFINITY üzerinde çok durmşsunuz. Onları tercih edebileceğimi düşündürdünüz. Alteci dinlemiştim büyülemişti açıkçası.
    Sizden Bu seçenekler içine JBL L100 ve pioneer hpm 100 ile pioneer s910 u koymanızı rica ediyorum.
    Bunlar içinde tarza en uygu hangisini seçerdiniz?

• Son sorduğunuz üçlüde en iyi seçenek hpm100. Tüm dünyada 30 sene sonra bile el üstünde tutulan bir seri hpm.
    Amfi uyumunda sıkıntı yaşatmaz. Sahne-performans güzel. Bir dönem amfi kurtaran hoparlör diye takılıyorduk.
    Mesele onun temizini bulmakta...
    Her tür müziği dinleyeceğinize bakılırsa ve bass tan ya na düşünceler ön plandaysa sm150 ve ya hpm100 e kadar daralıyor listeniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 22 Kasım 2012; 6:05:34 >
  • s.togay by,
    Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
    Açıkçası ben alec n,üine series 2,jbl l100,sm 150 ve hpm100 arasında kalmıştım.
    Tercihimi pioneer hpm100 olarak kullanacağım.
    jbl den hiç bahsetmediniz onun hakkında da bişeyler duymak isterim.
    Esnlikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Son sorduğunuz üçlüde en iyi seçenek hpm100. Tüm dünyada 30 sene sonra bile el üstünde tutulan bir seri hpm.
    Amfi uyumunda sıkıntı yaşatmaz. Sahne-performans güzel. Bir dönem amfi kurtaran hoparlör diye takılıyorduk.
    Mesele onun temizini bulmakta...
    Her tür müziği dinleyeceğinize bakılırsa ve bass tan ya na düşünceler ön plandaysa sm150 ve ya hpm100 e kadar daralıyor listeniz.

Sayın s.togay Bey,
    Pioneer hpm 100 ve sm150 arasında karar vereceğim anlaşılan. hpm 100 sm150 den 700 tl daha pahalıya malolucak ama değer ise hpm100 alacağım son kararım için yönlendirmenizi rica ederim.
    Güzel ve değerli fikirlerinizi paylaştığınız için ayrıca teşekkürlerimi sunarım.
  • Rica ederim.Siz sordunuz ben fikrimi yazdım seçeneklere dair.Hpm 100 seçerdim ben olsam nedenlerini biliyorsunuz. Alacağınız hoparlörü mutlaka görerek ve anlayan birisi ile inceleyerek alınız ki oynanmış olmasın,değişeni olmasın, kasada arka kapak kısmında hasar olmasın.
    Temiz bulursanız ilerde hi-end bile yapsanız yurt dışındaki hi-end yapanlar gibi bu kolonlar vazgeçilmez efsaneniz olarak
    size uzun yıllar hizmet edecektir. Önemli olan zor bulunan kalitelere sahip olmaktır birazda. Günceli her yerde her zaman bulursunuz ama
    hpm 100 ü herzaman değil.Popüler markaların basit çin malı versiyonlarının daha düşük fiyatı ve kalitesiyle her zaman önünde olacaktır hpm.
    Satın alacağınız ortamda diğer seçenekler mevcutsa aynı amfi ile sıradan hepsini deneyin hatta kör testi yapın hpm 100 hepsini kenara itecektir.
    Sahibinden de 3 adet var fiyatları 2000-3000 tl arası değişiyor düşük fiyatı emsal gösterip pazarlık ta yapmak lazım. sağlıcakla kalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 22 Kasım 2012; 17:38:23 >

• Sayin s.togay,
    Bir arkadasim yeni bir hopaarlor alacaksan az daha ver energy cf 70 al tam olsun dedi ben hpm yada jbl arasinda karrsizdim energy cf70 tavsiye edeceginiz bir hoparlorin yaninda yoksa dusunmemelimyim saygilarimla

• energy cf70 klipsch yan ürünü olarak ithalatçısından giriş düzeyindeki pastadan bir dilim daha kopartmak amaçlı piyasaya sürüldü. Avrupada sıfırı 550 dolardan satıldı. teknik özellikleri alternatifi olanlara hemen hemen aynı fakat kalite hissi yüksek değil. Bildiğim hiç ödülü yok. Katılıp beğenildiği bir test okumadım. Forumda birisinde vardı ki elden çıkardı. Bana göre aslı varken suretiyle ilgilenmek doğru değil.
    Hpm 100 üzerindeki sürücüleri ve 3 yol 2 yol farkını da masaya yatırınca ne tiz seste ne de bass seste ne de ayrıntıda hpm ye yaklaşamayacağı gibi efsane olabilmek için tutulacak bir tarafı yok.
    Ben zamanında hpm yerine klipsch forte II koymuştum ki asıl o efsanenin izleri halen kulağımdan silinmedi. Orta halli bir lambalıyla sürünce zaten uzun yıllar üste para verip değişim arayışları sonlanıyor... Adana'da bir doktorda accuphase amfi ile forteII vardı çok temiz ne teklif ettiysem vermedi o moralle sıfır rf7-II aldım ama ne kadar memnun olsamda parasının farkı yok ortada. Bugün takasa yanaşsa bir saniye düşünmeden evet derdim. Eski dediğimiz çok temiz ise korkmamak lazım.
    Hedefinizi şaşırtmadan gönlünüze ve kulağınıza hitap eden ne ise onu alıp sonra keşkelerin yarattığı şüphelerden uzak kalmanızı temnni ederim. Doğru karar benim yazdıklarımda değil sizin beklentilerinizde,müzikte duymak istediklerinizde. Bu işlerin sonu yok malum olsa recete kolay yazılırdı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 23 Kasım 2012; 11:51:02 >

• S togay bey merhabalar tekrardan. Hpm100 jbl l100 ve s910 dinleme firsatim oldu. Hpm sesi aklmda en ck kalan ancak s910 da ben burdayim size neoluuor dedirtti karar vermesi ck guc jblde ayni seklde kibarligiylada jbl taht kurdu gonlume. Bu 3luden birini alacagim ama gercekten cok zorlaniyorum s910 insanlara soruyorum kimse bir yorum yapamiyor siz dinlemismiydiniz acaba
    Tesekkurler

• Görkem bey
    takip ediyorum yazışmalarınızı madem HPM ve SS ler sizi ses rengi olarak etkiledi,Sony ssg3 ve yamaha NS serisinide imkanınız varsa dinleyin derim.Geçmişte HPM 110 kullandım şu anda da Sony SSG7 kullanıyorum ikisi güç ve hacim olarak kıyaslanmaz ama ses renkleri nerdeyse aynı diyebilirim.
    Bol şanslar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.