Şimdi Ara

Hifi setereo sistem önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
6.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evime mütevazi bir hifi stereo sistem kurmak istiyorum. Toplam ayırdığım bütçe yaklaşık olarak 4000TL.
    Dinlemek istediğim müzik tarzı daha çok celtic, soft rock, sanat müziği, senfoni ve az da olsa pop müzik.
    Sistemi kurmak istediğim oda yaklaşık 20m2.

Şimdiye kadar yapılan önerilerden,

CD çalar : Yamaha CD-C 600 Black (900TL)
    Amfi : Yamaha A-S500 Black (1200TL)
    Hoparlör : Wharfadale Diamond 10.7 (1700TL)
    Kablo için: VanDelHul

Bu sistemle belirttiğim müzik türlerini kaliteli olarak dinleyebilir miyim?
    Bu işin sonunun olmadığının farkındayım, ama benim gibi hifi de başlangıç seviyesinde olan biri için, yazdığım sistemle bu paraya alabileceğim en iyi sesi alabilir miyim? Başka öneriniz olabilir mi? Bu cihazlar birbiri ile uyumlu çalışır mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• çoklu cd çalar almayın bence tekli bir seyler bakın
    10.7 leride kimse beyenmiyor (ben dinlemedim)
    su yeni kasa stereo yamahalarında tipleri bir antika duruyor hiç beyenmiyorum

birde almadan önce muhakkak dinleyin. dinlemeden sakın almayın.

aldıktan sonrada hemen sesini degerlendirmeyin.. biraz sabredin rodaj işleri bitsin öyle yorum yaparsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 3 Şubat 2012; 12:50:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

çoklu cd çalar almayın bence tekli bir seyler bakın
    10.7 leride kimse beyenmiyor (ben dinlemedim)
    su yeni kasa stereo yamahalarında tipleri bir antika duruyor hiç beyenmiyorum

birde almadan önce muhakkak dinleyin. dinlemeden sakın almayın.

aldıktan sonrada hemen sesini degerlendirmeyin.. biraz sabredin rodaj işleri bitsin öyle yorum yaparsınız
    Yukarıdaki konfigürasyon için paranıza yazık olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Yukarıdaki konfigürasyon için paranıza yazık olur.

Alıntıları Göster
    Peki bu fiyat aralığında model önerebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtlcsns

Peki bu fiyat aralığında model önerebilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Yukarıdaki arkadaşların yazdıklarına katılıyorum,4000tl gibi bir rakamla çok daha iyi sistemler kurulabilir bencede,
    çoklu cd çalarlardan uzak durun,ben çoklu cd çalarları hepi,barlara-kafelere,spor salonları,kantin vs.vs. ne biliyim çay bahçesi gibi yerlere yakıştırmışımdır,
    evde ne gerek var çoklu cd çalara...dikkat et hıgh-end tabir edilen çalarlarda ben hiç çoklu cd çalar görmedim,yada varsa bile 100 tanede ya 1 yada 2 tanedir...
    bahsettiğiniz hoparlörleri ben hep sinema sistemlerine yakıştırdım,müzik için değilde home theatre sisteme daha uygun,
    hoparlör için şunu önerebilirim,3yıldır kullanıyorum,kef iq serisi...1000tl civarında....
    ne biliyim,geçen sahibinden.com,da gözüme çarptı,öylesine,monitör audıonun müzik için çok güzel seçenekleri var gibi1000tl civarında.....

cd çalar için eğer 2.el bişeylerde düşünebilirsiniz(ben sony sacd xb770 kullanıyorum f/p olarak çok çok iyi)2.el 400e bulunabilir....
    daha üst bişeyler düşünürseniz bence yine 500-600den başlayıp 1000-1500 gibi çok çok başarılı playerlar var....yine geçenlerde 2.el rega apollo cd çalar satıyordu biri 1200tl,ye,birçok kişinin çok beğendiği bi alet.....yine 2.el görmüştüm 1200e roksan cd çalar,hatta vincent gördüm o civarda,yani 1000liraya çok daha iyi seçeneklerbulursun,bence...........

amfi konusundada marka model veremicem ama(ben fase audıophıle pfm 300 entegre kullanıyorum)
    1000-1500 aralığında birçok seçeneğin olabileceğini düşünüyorum....

kablo olayı dipsiz bi kuyu gibi,herhalde kimse tamamen çözemeiştir bu olayı,ama vandelhul kabloların hiç kötü kablosunu duymadım,
    zamanla alıp-satıp daha da gelişebilir,hem dinleyici hem sistem.........

dinleyerek,hatta referans gördüğünüz cd,leriniz varsa mutlaka onlrı sistemde test ederek alın....
    ve tabii ki aldığınız herhangi bir aleti(player,amfi,kablo,hoparlör)mutlaka ne biliyim en az bi 200saat sonra değerlendirin..
    saygılar...........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmrbrn -- 3 Şubat 2012; 16:22:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dmrbrn

Yukarıdaki arkadaşların yazdıklarına katılıyorum,4000tl gibi bir rakamla çok daha iyi sistemler kurulabilir bencede,
    çoklu cd çalarlardan uzak durun,ben çoklu cd çalarları hepi,barlara-kafelere,spor salonları,kantin vs.vs. ne biliyim çay bahçesi gibi yerlere yakıştırmışımdır,
    evde ne gerek var çoklu cd çalara...dikkat et hıgh-end tabir edilen çalarlarda ben hiç çoklu cd çalar görmedim,yada varsa bile 100 tanede ya 1 yada 2 tanedir...
    bahsettiğiniz hoparlörleri ben hep sinema sistemlerine yakıştırdım,müzik için değilde home theatre sisteme daha uygun,
    hoparlör için şunu önerebilirim,3yıldır kullanıyorum,kef iq serisi...1000tl civarında....
    ne biliyim,geçen sahibinden.com,da gözüme çarptı,öylesine,monitör audıonun müzik için çok güzel seçenekleri var gibi1000tl civarında.....

cd çalar için eğer 2.el bişeylerde düşünebilirsiniz(ben sony sacd xb770 kullanıyorum f/p olarak çok çok iyi)2.el 400e bulunabilir....
    daha üst bişeyler düşünürseniz bence yine 500-600den başlayıp 1000-1500 gibi çok çok başarılı playerlar var....yine geçenlerde 2.el rega apollo cd çalar satıyordu biri 1200tl,ye,birçok kişinin çok beğendiği bi alet.....yine 2.el görmüştüm 1200e roksan cd çalar,hatta vincent gördüm o civarda,yani 1000liraya çok daha iyi seçeneklerbulursun,bence...........

amfi konusundada marka model veremicem ama(ben fase audıophıle pfm 300 entegre kullanıyorum)
    1000-1500 aralığında birçok seçeneğin olabileceğini düşünüyorum....

kablo olayı dipsiz bi kuyu gibi,herhalde kimse tamamen çözemeiştir bu olayı,ama vandelhul kabloların hiç kötü kablosunu duymadım,
    zamanla alıp-satıp daha da gelişebilir,hem dinleyici hem sistem.........

dinleyerek,hatta referans gördüğünüz cd,leriniz varsa mutlaka onlrı sistemde test ederek alın....
    ve tabii ki aldığınız herhangi bir aleti(player,amfi,kablo,hoparlör)mutlaka ne biliyim en az bi 200saat sonra değerlendirin..
    saygılar...........

Alıntıları Göster
    Çoklu cd çalar iyi değil bence de. Yamaha CD S300 veya Yamaha CD 700 ya da Marantz CD5004 bütçenize göre tercih edilebilecek çok iyi modeller. Hepsinde kaliteli DAC var. Marantz'da fazladan kulaklık amplisi var, yani kulaklığı direkt Marantz cd player'a bağlayıp müzik dinleyebilirsiniz.

Hoparlör olarak aynı fiyat aralığında daha renksiz ve başarılı ses veren Monitor Audio BX5 ya da Dali Concept 6 modellerinden birini tercih ederdim.

Ampli'ye ise diyeceğim birşey yok, fiyat aralığında Yamaha AS ve RS serisi muhteşem işler çıkarıyor. Özellikle klasik ve jazz'da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Çoklu cd çalar iyi değil bence de. Yamaha CD S300 veya Yamaha CD 700 ya da Marantz CD5004 bütçenize göre tercih edilebilecek çok iyi modeller. Hepsinde kaliteli DAC var. Marantz'da fazladan kulaklık amplisi var, yani kulaklığı direkt Marantz cd player'a bağlayıp müzik dinleyebilirsiniz.

Hoparlör olarak aynı fiyat aralığında daha renksiz ve başarılı ses veren Monitor Audio BX5 ya da Dali Concept 6 modellerinden birini tercih ederdim.

Ampli'ye ise diyeceğim birşey yok, fiyat aralığında Yamaha AS ve RS serisi muhteşem işler çıkarıyor. Özellikle klasik ve jazz'da.

Alıntıları Göster
    Biraz daha araştırdım,

Amfiyi aynı bıraktım, CD çalar olarak Obsidian'ın yazdığı gibi Marantz olarak değiştirdim. Amfiyi Marantz yapmama sebebim subwoofer çıkışı olmaması. Şimdilik kullanmayı düşünmüyorum ama ileride bir subwoofer satın alabilirim.
    Hoparlör konusunda seçenek çok fazla, insanın başı dönüyor. Genelde tavsiye edilen markalar, Epos, Dali, Monitor Audio, Kef ve Klipsch. Bu markalardan dinlediğim müzikler için en uygun olan modelleri çıkarmaya çalışıyorum.
    Büyükşehirde oturmadığım için her zaman bu tip sistemleri dinleme şansım olmuyor.

Amfi: Yamaha A-S500
    CD çalar: CD 5004
    Hoparlör ?

• quote:

Biraz daha araştırdım,

Amfiyi aynı bıraktım, CD çalar olarak Obsidian'ın yazdığı gibi Marantz olarak değiştirdim. Amfiyi Marantz yapmama sebebim subwoofer çıkışı olmaması. Şimdilik kullanmayı düşünmüyorum ama ileride bir subwoofer satın alabilirim.
    Hoparlör konusunda seçenek çok fazla, insanın başı dönüyor. Genelde tavsiye edilen markalar, Epos, Dali, Monitor Audio, Kef ve Klipsch. Bu markalardan dinlediğim müzikler için en uygun olan modelleri çıkarmaya çalışıyorum.
    Büyükşehirde oturmadığım için her zaman bu tip sistemleri dinleme şansım olmuyor.

Amfi: Yamaha A-S500
    CD çalar: CD 5004
    Hoparlör ?

Alıntıları Göster
    Hoparlör zevk işidir ama Monitor Audio ve Dali önerme sebebim bu markaların düşük fiyatlı modellerinin de çok başarılı performans göstermesi. Renksiz, olduğu gibi, albümün mastering'ini yapan kişinin amaçladığı sesi iletmeleri. Ancak örneğin B&W ile Focal'in düşük fiyatlı modelleri renkli ses verir ki (örneğin B&W sesi aşırı warm'dur) bu hifi camiasında istenen bir durum değildir. Frequency response çizelgesinde çizginin olabildiğince düz olması makbuldür. Bu demek değil ki bu markalar kötü, örneğin Focal Grande Utopia Em 200.000 dolarlık fiyatı ile dünyanın en iyi hoparlörlerinden biridir, estetik görünüm açısındansa bence en iyisidir.

Bu markalara alternatif olarak Usher, Polk Audio (örneğin Polk Audio TSi400) gibi markalar da övülüyor ancak şahsen deneyimim olmadı.

Yine de İstanbul'a bir gelip dinleme yapsan güzel olur senin açından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obsidian -- 4 Şubat 2012; 19:23:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

Hoparlör zevk işidir ama Monitor Audio ve Dali önerme sebebim bu markaların düşük fiyatlı modellerinin de çok başarılı performans göstermesi. Renksiz, olduğu gibi, albümün mastering'ini yapan kişinin amaçladığı sesi iletmeleri. Ancak örneğin B&W ile Focal'in düşük fiyatlı modelleri renkli ses verir ki (örneğin B&W sesi aşırı warm'dur) bu hifi camiasında istenen bir durum değildir. Frequency response çizelgesinde çizginin olabildiğince düz olması makbuldür. Bu demek değil ki bu markalar kötü, örneğin Focal Grande Utopia Em 200.000 dolarlık fiyatı ile dünyanın en iyi hoparlörlerinden biridir, estetik görünüm açısındansa bence en iyisidir.

Bu markalara alternatif olarak Usher, Polk Audio (örneğin Polk Audio TSi400) gibi markalar da övülüyor ancak şahsen deneyimim olmadı.

Yine de İstanbul'a bir gelip dinleme yapsan güzel olur senin açından.

Alıntıları Göster
    4000 tl'ye 2. el olarak punduna getirip çok güzel bir sistem kurabilirsin.

Şahsen kablolar hariç,kesinlikle işe f/p anlamında yaramaz bir sistem bileşenleri listesi oluşturmuşsun.Bununla birlikte bir stereo amplifierde sub. desteğinin olup olmaması kriter olarak konamaz,baştan out olursun.

Hi-fi'de önemli olan en pahalıdan ziyade,doğru ve uyumlu bileşenleri ,cepteki paranın hakkını sonuna kadar verecek cihazlarla birleştirmektir.

O yüzden 2. el,kendini kanıtlamış temiz sağlam mal almaya bak,şu an giriş seviyesi marketing tarzdaki menşeysiz ürünlere sırf sıfır diye para vermek açıkçası üzücü olur.

Sen nasıl bir ses duymak istediğini belirt,kendi tecrübemize göre,çapımızda fikir verelim,cihaz & hoparlör önerelim;ayrıca bu cihazları konumlandıracağın alan ne kadar dolu ,sadece müzik için mi kullanacaksın?Akustik dizayn ve yerleşim de önem arz ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 4 Şubat 2012; 20:30:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: faho

4000 tl'ye 2. el olarak punduna getirip çok güzel bir sistem kurabilirsin.

Şahsen kablolar hariç,kesinlikle işe f/p anlamında yaramaz bir sistem bileşenleri listesi oluşturmuşsun.Bununla birlikte bir stereo amplifierde sub. desteğinin olup olmaması kriter olarak konamaz,baştan out olursun.

Hi-fi'de önemli olan en pahalıdan ziyade,doğru ve uyumlu bileşenleri ,cepteki paranın hakkını sonuna kadar verecek cihazlarla birleştirmektir.

O yüzden 2. el,kendini kanıtlamış temiz sağlam mal almaya bak,şu an giriş seviyesi marketing tarzdaki menşeysiz ürünlere sırf sıfır diye para vermek açıkçası üzücü olur.

Sen nasıl bir ses duymak istediğini belirt,kendi tecrübemize göre,çapımızda fikir verelim,cihaz & hoparlör önerelim;ayrıca bu cihazları konumlandıracağın alan ne kadar dolu ,sadece müzik için mi kullanacaksın?Akustik dizayn ve yerleşim de önem arz ediyor.

Alıntıları Göster
    Dikkat edersen biçok arkadaş bu fiyata çok daha iyi sistemlerin kurulabileceğini söylemiş,
    birde yine arkadaşın dediği gibistereo müzik sisteminde neden sub isteğiniz var anlamdım bende,%99 sub kullanmaz kimse stereo müzik sisteminde....

az önce öylesine kabaca sahibindene baktım,mesela

1100liraya exposure cd çalar var,1500e cayin lambalı cd çalar var,1200e rega cd çalar var.....

yine amfiler,600tl,ye nad gördüm...1500e lambalı melody,1200e rega amfi,

hoparlörler,800e monitör audıo,1000liraya kef,900e klıpcs,1000e dali....epos gördüm bu fiyatlarda.....

mesela iki tane güç kablosu gördüm biri vandelhul 300e,biri supra 250,ye
    ara kablo var yine 200e vandelhul,350ye ecosse...................
    hoparlör kablosu yine 2*2metre ecosse vardı 200e,metresi 40-45 liradan vandelhul vardı mesela........

görüldüğü gibiçok kabaca bile,4000e sizin bahsettiğiniz sisteme göre bence çok daha iyi kombinasyonlar olabilir......

• quote:

Orijinalden alıntı: dmrbrn

Dikkat edersen biçok arkadaş bu fiyata çok daha iyi sistemlerin kurulabileceğini söylemiş,
    birde yine arkadaşın dediği gibistereo müzik sisteminde neden sub isteğiniz var anlamdım bende,%99 sub kullanmaz kimse stereo müzik sisteminde....

az önce öylesine kabaca sahibindene baktım,mesela

1100liraya exposure cd çalar var,1500e cayin lambalı cd çalar var,1200e rega cd çalar var.....

yine amfiler,600tl,ye nad gördüm...1500e lambalı melody,1200e rega amfi,

hoparlörler,800e monitör audıo,1000liraya kef,900e klıpcs,1000e dali....epos gördüm bu fiyatlarda.....

mesela iki tane güç kablosu gördüm biri vandelhul 300e,biri supra 250,ye
    ara kablo var yine 200e vandelhul,350ye ecosse...................
    hoparlör kablosu yine 2*2metre ecosse vardı 200e,metresi 40-45 liradan vandelhul vardı mesela........

görüldüğü gibiçok kabaca bile,4000e sizin bahsettiğiniz sisteme göre bence çok daha iyi kombinasyonlar olabilir......

Alıntıları Göster
    Hoparlörleri ilk mesajımda belittiğim müzik türlerinin hepsinde kullanabilmeliyim.

quote:

Satın alacağım sistemden; berrak, insanı kulağını rahatsız etmeyen, ses şiddetinde anlamsız artış ve düşüşler olmayan, tizleri kulak tırmalamayan, bassları olan ama uğultu şeklinde odada patlamayan bir ses duymak istiyorum.

Örneğin, Loreena Mckennitt dinlerken tüm enstrümanları ayrı ayrı tüm detaylarıyla duyabilmek, pop ve soft rock dinlerken davulu, zili ve melodiyi berrak bir biçimde kulaklarımı yormadan dinleyebilmek sistemden beklediklerim arasında.

• quote:

Hoparlörleri ilk mesajımda belittiğim müzik türlerinin hepsinde kullanabilmeliyim.

quote:

Satın alacağım sistemden; berrak, insanı kulağını rahatsız etmeyen, ses şiddetinde anlamsız artış ve düşüşler olmayan, tizleri kulak tırmalamayan, bassları olan ama uğultu şeklinde odada patlamayan bir ses duymak istiyorum.

Örneğin, Loreena Mckennitt dinlerken tüm enstrümanları ayrı ayrı tüm detaylarıyla duyabilmek, pop ve soft rock dinlerken davulu, zili ve melodiyi berrak bir biçimde kulaklarımı yormadan dinleyebilmek sistemden beklediklerim arasında.

Alıntıları Göster
    ben hafta sonu proav Tuncay beyden Polk Tsi 400 aldım, tam da sizin dediğiniz gibi Loreena Mckennitt dinledim ve pazar günü evde bağlandım kaldım, dışarı çıkamadım.
    bir de bende denon 1611 var, müzik anfisindeki performansı daha da süper. şiddetle tavsiye ederim.
    polk almadan önce Dali, Jamo, Klipsch dinledim, içlerinde dali diğerlerinden ayrılmıştı ancak polk'u dinleyince kararım netleşti.
    bu arada B&W 684'ü de beğendim ancak fiyatı biraz fazla geldi bana (1500$ civarındaydı ve polk 400'den çok çok da iyi değildi)
    bütçeniz varsa tuncay beyden paradigm bakmanızı mutlaka öneririm, ancak polk 400 işinizi fazlasıyla görecektir derim naçizhane:)
    kolaygelsin

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Benim önerim Harman Kardon HK-3490 + Jbl studio 190 + Harman Kardon HD 980 cd player.Dediğiniz fiyatları biraz aşar gibi, ama dinledikçe tadına doyamıyorsunuz.Beni her yönden tatmin etmişti.Özellikle Vokal ve müziğin geride kalmaması,şahsen beğenimi kazandı.En kısa zamanda sistem güncellemesi istiyorum.Bunlar benim ilk tercihlerim.İyi bir kablo seçimi yapılarak tabiki.!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oregano -- 6 Mart 2012; 14:12:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oregano

Benim önerim Harman Kardon HK-3490 + Jbl studio 190 + Harman Kardon HD 980 cd player.Dediğiniz fiyatları biraz aşar gibi, ama dinledikçe tadına doyamıyorsunuz.Beni her yönden tatmin etmişti.Özellikle Vokal ve müziğin geride kalmaması,şahsen beğenimi kazandı.En kısa zamanda sistem güncellemesi istiyorum.Bunlar benim ilk tercihlerim.İyi bir kablo seçimi yapılarak tabiki.!!

Alıntıları Göster
    forumu iki gündür okuyorum öyle geniş bi alanmış ki okudukça anlıyorum ve tabi bu konu hakkında hiçbişey bilmediğimi de anlıyorum aynı zamanda:)

bende tam olarak aynı şeyleri istiyorum ama benim bütçem 4000 tl değil

pioneer VSX-520-K 5.1 A/V RECEIVER

bu receivera nasıl kolon eklemeliyim lütfen bana bi yardımcı olun 2000 tl civarına ne önerebilirsiniz?

• quote:

Bu mesaj silindi.
    dinlediğim müzik tarzı daha çok trance.ikinci günün sonunda geldiğim nokta şu:

pioneer vsx 520k receiver

pioneer S-ES3TB ama uyumlumudur değilmidir hiçbir fikrim yok.bu işi kıvıramayacağız biz galiba :) bunlara ilaveten aktif subwoofer da almak gerek sanırım.

receiver seçimim konusunda yorumlarınızı bekliyorum
  • Home cinema icin bir baslangic cozumu olarak 520 alinabilir. Dedigim gibi yanina sub da iceren blackstone ki 600euro gibi bir fiyati var ilave edilebilir. 2000 TL ye daha iyi bir 5.1 konfigurasyonu zor. Su anda blackstone bose ve hkts lerden kat be kat daha iyi. Hepsi sanki bookshelf gibi caliyor. Stereo performansi istiyorsaniz da en az bir LX serisi yada tam anlamiyla bir stereo amfi almalisiniz. Stereo icin ekstra bir butceniz yoksa da 520 yerine 921 daha mantikli olacaktir.
    Sonuc 2000 tl 2500-2600 a cikarabiliirseniz 921+blackstone guzel bir secim olacaktir.
  • quote:

Home cinema icin bir baslangic cozumu olarak 520 alinabilir. Dedigim gibi yanina sub da iceren blackstone ki 600euro gibi bir fiyati var ilave edilebilir. 2000 TL ye daha iyi bir 5.1 konfigurasyonu zor. Su anda blackstone bose ve hkts lerden kat be kat daha iyi. Hepsi sanki bookshelf gibi caliyor. Stereo performansi istiyorsaniz da en az bir LX serisi yada tam anlamiyla bir stereo amfi almalisiniz. Stereo icin ekstra bir butceniz yoksa da 520 yerine 921 daha mantikli olacaktir.
    Sonuc 2000 tl 2500-2600 a cikarabiliirseniz 921+blackstone guzel bir secim olacaktir.
    şimdi sistemlerin ayrımına vardım galiba.boşuna dolanıp durmuşum 5.1lerde.benim istediğim stereo ses sistemi buna kanaat getirdim :)yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim sayın mecanica bana çok yardımcı oldunuz.

sistem konfigürasyonunda ilerleme kaydettim sayenizde ki son durum şöyle:

tsi 400 veya 500 (mağzada deneme imkanı bulursam ikisinden birini tercih edeceğim)

tsi cs20 center ve bana önerebileceğiniz bir streo Amplifikatör ve aktif subla bu işi çözücem galiba.birde player gerekirmi?

not:bu işin 2500 tl civarına çözülemeyeceğini anladım o yüzden bütçemi biraz genişlettim paraya kıymadan düzgün bi sistem kuramıyoruz çünkü.gerçi yine mütevazi bir sistem olucak benimki ama en azından temiz bir sistem olacağını düşünüyorum sonuçta evin salonunda zaten gümbürtü koparamıycaz.ama arada yüklendikmi tatmin eder diye düşünüyorum.doğru düşünüyorumdur umarım:)

• Naim,exposure,audio analogue veya roksan ampli (lambali uygun fiyatli melody sp3,veya vincent sv-236 da olabilir vs..)

Hoparlor olarak ta bu bütçe ile rahatça; triangle, cabasse, focal, epos, xavian, sonus faber, usher, atc, pmc, polk audio, acoustic energy, rega, kef vs..gibi bu işe biraz daha yatkin markalarin ikinci el veya sifir urunlerini alabilirsiniz....jbl ile wharfedale ile dali ile cok cok iyi bir ampliniz olmaz ise alacaginiz sonuc az cok bellidir nokta atiş icin bu standart uretim markalarin biraz disinda aramalarinizi yapin bence yukarida saydiklarim gibi mesela..
  • quote:

Orijinalden alıntı: overdosen

şimdi sistemlerin ayrımına vardım galiba.boşuna dolanıp durmuşum 5.1lerde.benim istediğim stereo ses sistemi buna kanaat getirdim :)yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim sayın mecanica bana çok yardımcı oldunuz.

sistem konfigürasyonunda ilerleme kaydettim sayenizde ki son durum şöyle:

tsi 400 veya 500 (mağzada deneme imkanı bulursam ikisinden birini tercih edeceğim)

tsi cs20 center ve bana önerebileceğiniz bir streo Amplifikatör ve aktif subla bu işi çözücem galiba.birde player gerekirmi?

not:bu işin 2500 tl civarına çözülemeyeceğini anladım o yüzden bütçemi biraz genişlettim paraya kıymadan düzgün bi sistem kuramıyoruz çünkü.gerçi yine mütevazi bir sistem olucak benimki ama en azından temiz bir sistem olacağını düşünüyorum sonuçta evin salonunda zaten gümbürtü koparamıycaz.ama arada yüklendikmi tatmin eder diye düşünüyorum.doğru düşünüyorumdur umarım:)

trance müzik dinlenecek ise çok da aşırıya kaçmadan iyi bir sistem kurulabilir. klasik müzik, jazz gibi müzik türlerinde sistem performansları ortaya çıkar. trance her türlü gider:)

• quote:

Merhabalar,

Evime mütevazi bir hifi stereo sistem kurmak istiyorum. Toplam ayırdığım bütçe yaklaşık olarak 4000TL.
    Dinlemek istediğim müzik tarzı daha çok celtic, soft rock, sanat müziği, senfoni ve az da olsa pop müzik.
    Sistemi kurmak istediğim oda yaklaşık 20m2.

Şimdiye kadar yapılan önerilerden,

CD çalar : Yamaha CD-C 600 Black (900TL)
    Amfi : Yamaha A-S500 Black (1200TL)
    Hoparlör : Wharfadale Diamond 10.7 (1700TL)
    Kablo için: VanDelHul

Bu sistemle belirttiğim müzik türlerini kaliteli olarak dinleyebilir miyim?
    Bu işin sonunun olmadığının farkındayım, ama benim gibi hifi de başlangıç seviyesinde olan biri için, yazdığım sistemle bu paraya alabileceğim en iyi sesi alabilir miyim? Başka öneriniz olabilir mi? Bu cihazlar birbiri ile uyumlu çalışır mı?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sn mtlcsns

Aşağıda linkini verdiğim "marantz-pio-denon stereo sistem seçimi için yardım?" konulu sayfaya göz atmanızda yarar var.

http://forum.donanimhaber.com/m_58669450/tm.htm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.