Şimdi Ara

Hifi test sample

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı kayıtlarda alt, orta, üst frekanslar, netlik, enstrüman ayrımı, sahne, dinamizm her türlü tatmin olurken %99 unda çok eksik hissediyorum. Jazz olsun pop olsun metal olsun çoğu müzikte böyle. Sistemi mi test etmek için bu saydığım tüm yönleri kusursuz yansıtan bir parça örneği var mıdır bildiğiniz ?
    Örneğin Evie Sands (1998) - Women In Prison albümünde while i look at you parçası kulağıma çok hoş geliyor.
    Julio Iglesias - Crazy (1994)crazy parçası beğendiğim diğer bir örnek.

Bunun açıklamasını yapabilecek var mı?

• Yıllar önce açtığım bir konu vardı , bu konuda oldukça güzel paylaşımlar yapılmıştı , özellikle ilk sayfada bazı test albümleri önerileri var. Eğer sistemiz bu tarz medyaları oynatmaya müsaitse albümleri indirip test yapabilirsiniz. Konu linki aşağıda

https://forum.donanimhaber.com/hi-fi-ciler-ne-dinliyorsunuz--64372772
  • Evet mesajı yazmamın hemen ardından denk geldi okudum. O kadarda audiophil gibi gelmedi bana o albümler ama benim verdiğim örnekleri dinleyip yorum yapabilirmisiniz rica etsem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigitboylu

Evet mesajı yazmamın hemen ardından denk geldi okudum. O kadarda audiophil gibi gelmedi bana o albümler ama benim verdiğim örnekleri dinleyip yorum yapabilirmisiniz rica etsem

Audiophile durumu bir müzik tarzından ziyade dinleyenin ulaştığı bir mertebedir. Eğer amaç sistemin sınırlarını öğrenmek ve eksiklerini , iyi yanlarını ortaya çıkarmak ise linkteki test albümleri size rahatlıkla referans olabilir. Birde medyayı ne ile dinliyoruz asıl kilit nokta bu. Örnek verdiğiniz parçalar kayıpsız formattaki medyalar mı (flac , alac gibi) yoksa youtube üzerinden bir ses sistemi ya da kulaklığa gönderip mi dinliyoruz. Sesteki detayları gerçek kimliğiyle duymak adına bunlar çok önemli. Şu da var hi-fi de hiçbir zaman doğru bir tane değildir , sesin size verdiği hissiyatla bir başkasına verdikleri aynı olmayabilir. Ses sisteminiz nasıl bir sistem (amfi , hoparlör, medya oynatıcı marka-model) ve size göre eksik olan ne. Bir parçanın yorumlanması bu aşamada doğru sonuca bizi ulaştırmaz. Sizin sisteminizde detay açısından mükemmel olan bir şarkı başka birininkinde kupkuru boğuk çalabilir. Sistem bileşenleri açısından konuyu biraz açarsak daha faydalı bilgiler paylaşılabilir.

• Bu while i look at you'nun düzgün versiyonunu bulamadım. Spotify ve Tidal da yok. Bir tane flac buldum onda da dip gürültüsü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 22 Şubat 2018; 3:24:23 >
  • Bulabilirseniz aşağıdaki albümlerin XRCD versiyonlarını deneyin.
    - tsuyoshi yamamoto autumn in seattle
    - muddy waters folk singer

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    rutracker da torrent var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dolby Test Videoları
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rock ve pop/rock icin tavsiyelerim çok klasik olacak ancak bu albümler asla yanıltmaz.

ac/dc - back in black
    pink floyd - wish you were here
    Rage Against The Machines -Rage Against The Machines
    pearl jam - ten
    peter gabriel - so
    daft punk - random access memories
    michael jackson - thriller
  • Hugh Masekela - Hope
    Rebecca Pidgeon ‎– The Raven
    Tong Li - Xuemei Husband Sick
    Fausto Mesolella - Live Ad Alcatraz
    Dire Straits 1978
    Dire Straits ‎– Brothers In Arms
  • Verdiğim örneklerin çoğunuzda benzer hisler uyandıracağını düşünüyorum o yüzden dinleyip yorum yapmanızı istedim. Yani zayıf bir ekipmanları bile keyif verecek bir sound. Özellikle sound terimini kullanıyorum çünkü dikkatinizi çekmek istediğim şey tam olarak bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel album...

Hifi test sample

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.