Şimdi Ara

Hikayeli oyun oynayanların online oyun oynayan kişilere karşı aşağılık kompleksi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, saçma bir sorgu gelebilir ama merak ettiğim bir konu. Bana birisi bu iki kategorinin farkını anlatabilir mi? İkisi de boş beleş zaman geçirmek için değil mi? Hikayeli oyun oynarken zamanın verimli düşünen yazsın neresi verimli diye. Şu an bi witcher, rdr, ac odyssey gibi oyun oynayan birisi oyunun %90'ı açık dünyada boş beleş gezerek ve yan etkinlikleri tamamlayarak zamanı geçiyor ama sorsan zamanı dolu dolu kullanıyor. Hikayeli oyun oynayanların niyeyse online oyun oynayanlara karşı böyle bir ön yarıgları var. Ulan sanki online oyun oynarken sana oynuyorum benim eğlencem bu sanane? Bu arada bende hikayeli oyunları severim birçok oynamışlığım var ama her hikayeli oyun oynanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wrestle Mania -- 15 Temmuz 2021; 2:36:30 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hikayeli Oyun Oynayanların Online Oyun Oynayanlara Karşı Aşağılık Kompleksi

Online oyunlar ve hikayeli oyunlar, farklı deneyimler sunan iki video oyun türüdür. Ancak, bazı hikayeli oyun oynayanlar, online oyun oynayanlara karşı bir aşağılık kompleksi geliştirebilirler.

Nedenleri:

• Farklı Oyun Türleri: Hikayeli oyunlar genellikle tek oyunculu deneyimler iken, online oyunlar çok oyunculu ortamlarda oynanır. Bu farklılık, farklı beceri setleri ve oyun stillerine yol açar.
    • Rekabet Yaratma: Online oyunlar genellikle rekabetçi doğadadır ve oyuncular sıralamalarda yükselmek veya diğer oyuncuları yenmek için çalışırlar. Hikayeli oyunlar ise genellikle daha işbirlikçi ve hikaye odaklıdır.
    • Sosyal Etkileşim: Online oyunlar, oyuncuların diğer oyuncularla sosyalleşmelerine olanak tanır. Hikayeli oyunlar ise genellikle daha yalnız deneyimlerdir.

Sonuçlar:

Hikayeli oyun oynayanlar, aşağıdaki nedenlerden dolayı online oyun oynayanlara karşı bir aşağılık kompleksi geliştirebilirler:

• Yetersiz Beceriler: Rekabetçi online oyunlarda başarı, hikayeli oyunlarda gerekmeyen beceriler gerektirir.
    • Sosyal Kaygı: Sosyal etkileşimden kaçınmak isteyen oyuncular, online oyun oynamaktan çekinebilirler.
    • Önyargı: Bazı hikayeli oyun oynayanlar, online oyunları daha az ciddi veya beceri gerektirmeyen oyun türleri olarak görebilirler.

Öneriler:

Her iki oyun türüne de saygı duymak ve herkes için eğlenceli olabileceğini kabul etmek önemlidir. Hikayeli oyun oynayanlar, online oyunların beceri, strateji ve sosyal etkileşim gerektirdiğini anlamalıdır. Online oyun oynayanlar ise hikayeli oyunların anlatım, karakter gelişimi ve dünyanın inşası yönlerini takdir etmelidir. Her iki oyun türünün de benzersiz değerleri vardır ve oyuncuların zevklerine göre tercih yapmaları gerektiğini unutmamak gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8E9B2F559

Bu mesaj silindi.

Görmedim

• Oyun cahili olduğun o kadar belliki seninle tartışmaya bile girmem

• quote:

Orijinalden alıntı: Wrestle Mania

Görmedim

Alıntıları Göster
    Pardon o zaman

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DJ Ten

Oyun cahili olduğun o kadar belliki seninle tartışmaya bile girmem

Ben de bundan bahsediyorum işte. Zaten istesen bile cevap veremezsin, sende onu yazacak kapasite göremiyorum maalesef.

• Hikayeli oyun oynayanların online oyun oynayan kişilere karşı aşağılık kompleksi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wrestle Mania

Ben de bundan bahsediyorum işte. Zaten istesen bile cevap veremezsin, sende onu yazacak kapasite göremiyorum maalesef.

Alıntıları Göster

Aynen krdsm kapasitemiz yok ondan kusura bakmaHikayeli oyun oynayanların online oyun oynayan kişilere karşı aşağılık kompleksi. 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    online oyun oynayan var mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Saçmalık işte. Ben hikaye ağırlıklı oynuyorum. Her indirim döneminde steamde 100 - 150 harcıyorumdur oradan düşün. Arada lol oynuyorum. Hiç anlamıyorum bu sabah akşam online oyun gömenleri. Adamı görsen sanki atomu parçalıyor, felsefe yapıyor oyun oynarken. Ne abartıyorlar arkadaş, çoğu oyunun kitaba dökülecek doğru düzgün bir hikayesi bile yok zaten, çoğu kalitesiz. Oyun yazarları (çoğunlukla) gerçekten yazar olmadığı için çoğu oyunun hikayesi de fos. Fallout, Witcher, Vampire The Masquerade:Bloodlines gibi zaten elinde materyal varsa güzel işler çıkabiliyor.
    Bir de farklı oyunlar oynasalar dişimi kırıcam. Her yerde aynı oyunları övüyorlar. Indie oyun araştıran yok. Circlejerk'e bağlamışlar olayı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisinden daha çok zevk alıyorsan onu oynarsın bu kadar basit. Ben hayatim boyunca online oynamistim hep. Ama RDR 2 oynadigim en iyi oyundu.

• Hikayeli oyunların yeri bende ayrıdır. Sen de daha çok online seviyorsundur, tamamen zevk meselesi. Oyun dediğimiz şey gerçek hayattan bizi uzaklaştıran harika bir enstrümandır. Sen niye çikolatalı dondurma seviyorsun? Diye birine kızmak gibi bişi bu anlattığın olay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barryallenn -- 15 Temmuz 2021; 3:4:32 >
  • ben ikisini de oynuyorum ikisinin de yeri farkli

• Enis Hikayelioyunsevenoğlu bu konuyu beğenmedi :)

• Online oyun oynamak aynı filmi 100 kere izlemek gibidir, hikayeli oyun ise her oyunda yeni oynanış tarzı yeni hikaye yeni karakter uzar gider. E sporcular dahil olmak üzere sadece online oyun oynayanlar kendilerine oyuncuyum demesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online oyun oynamak arkadaş edinmeni ve birazda olsa insan ilişkilerini geliştirmene katkı sağlar veya atıyorum bir online ticaret oyunu oynarken arkadaşın seni kazıkladığında bu gerçek hayatada yansır ve gerçek hayattakilere karşıda tedbirli olursun oyunda battığında para kazandığında müşterinle sohbet ettiğinde aslında orda tecrübe kazanıyorsun hikayeli oyunlara gelirsek herkesin arkadaşı olcak diye birşey yok bazısı arkadaşıyla takılır bazısı oyun oynamayı sever ben sana kalkıp niye oyun oynamıyon diye soruyom mu mesela ? Soramam çünkü senin kararın aynı şekilde oyun oynayıp oynamamakta onların kararı mesela hikayeli oyunda minecraft yaratıcılığı ön planda tutuyor yapacağın evler kuracağın sistemler vesayre

• Olayı yemeğe benzetirsek birinde ziyafet hazırlıyorsun, özel yemek yiyorsun; birinde tostu basıp basıp geçiyorsun. Tostun kötü olduğunu söyleyemeyiz, onun da kendince bir zevki var ama ama derinlik ve etki açısından fark çok.

• İki türü de oynuyorum

• Hikayeli oyunlar çok daha iyi

Yabancı dilini geliştirmek için inanılmaz bir fırsat. Hem oyun oynuyorsun hem öğreniyorsun

Online rekabetçi oyunlar genelde insanın dopamin ödül sistemini suistimal edip , insanları bağımlı ediyor

• 3000 saat csgo oynayan adam boş insandır.

3000saat hikayeli oyun oynamış birisinin oyun kültürü olur. Sohbet edebilir oyun hakkında.
    Csgo oynayan maymun gibi bakar ehunehu dedust abi ehu.

Mmorpg oynayan csgo oynayandan yüksek bir konumdadır. En azından insan ilişkisi ticaret gibi farklı şeyler yapar.
    Csgo yerine lol dota da yazılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 15 Temmuz 2021; 12:3:15 >
  • Bu işin içinde zevk meselesi var. Yok oyun kültürü olurmuş yok sohbet edebilir bir ortamda falan bunlar fasa fiso. Sen o zaman oyunları sırf kültürüm olsun diye oynuyorsun. Böyle düşünen bir insan oyundan zerre zevk aldığını düşünmüyorum. Oyun işte, oynar geçersin.

Piyasada düzgün hikâyeli oyun yok. Adam bf 2042 hikâyeli çıkmadığı için isyanda. :D Sanki önceki oyunların hikayesi çok kaliteliydi.

Cs, lol, valo gibi oyunlarda arkadaşlarınla oynadığında insan zevk katıyor. Bu tarz oyunları tek girilip oynamak gibi düşünmeyin. Tabi doğru düzgün arkadaş olacak, en ufak hatadan sinirlenmeyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.