Evet, saçma bir sorgu gelebilir ama merak ettiğim bir konu. Bana birisi bu iki kategorinin farkını anlatabilir mi? İkisi de boş beleş zaman geçirmek için değil mi? Hikayeli oyun oynarken zamanın verimli düşünen yazsın neresi verimli diye. Şu an bi witcher, rdr, ac odyssey gibi oyun oynayan birisi oyunun %90'ı açık dünyada boş beleş gezerek ve yan etkinlikleri tamamlayarak zamanı geçiyor ama sorsan zamanı dolu dolu kullanıyor. Hikayeli oyun oynayanların niyeyse online oyun oynayanlara karşı böyle bir ön yarıgları var. Ulan sanki online oyun oynarken sana oynuyorum benim eğlencem bu sanane? Bu arada bende hikayeli oyunları severim birçok oynamışlığım var ama her hikayeli oyun oynanmıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wrestle Mania -- 15 Temmuz 2021; 2:36:30 > |
Hikayeli Oyun Oynayanların Online Oyun Oynayanlara Karşı Aşağılık Kompleksi
Online oyunlar ve hikayeli oyunlar, farklı deneyimler sunan iki video oyun türüdür. Ancak, bazı hikayeli oyun oynayanlar, online oyun oynayanlara karşı bir aşağılık kompleksi geliştirebilirler.
Nedenleri:
- Farklı Oyun Türleri: Hikayeli oyunlar genellikle tek oyunculu deneyimler iken, online oyunlar çok oyunculu ortamlarda oynanır. Bu farklılık, farklı beceri setleri ve oyun stillerine yol açar.
- Rekabet Yaratma: Online oyunlar genellikle rekabetçi doğadadır ve oyuncular sıralamalarda yükselmek veya diğer oyuncuları yenmek için çalışırlar. Hikayeli oyunlar ise genellikle daha işbirlikçi ve hikaye odaklıdır.
- Sosyal Etkileşim: Online oyunlar, oyuncuların diğer oyuncularla sosyalleşmelerine olanak tanır. Hikayeli oyunlar ise genellikle daha yalnız deneyimlerdir.
Sonuçlar:
Hikayeli oyun oynayanlar, aşağıdaki nedenlerden dolayı online oyun oynayanlara karşı bir aşağılık kompleksi geliştirebilirler:
- Yetersiz Beceriler: Rekabetçi online oyunlarda başarı, hikayeli oyunlarda gerekmeyen beceriler gerektirir.
- Sosyal Kaygı: Sosyal etkileşimden kaçınmak isteyen oyuncular, online oyun oynamaktan çekinebilirler.
- Önyargı: Bazı hikayeli oyun oynayanlar, online oyunları daha az ciddi veya beceri gerektirmeyen oyun türleri olarak görebilirler.
Öneriler:
Her iki oyun türüne de saygı duymak ve herkes için eğlenceli olabileceğini kabul etmek önemlidir. Hikayeli oyun oynayanlar, online oyunların beceri, strateji ve sosyal etkileşim gerektirdiğini anlamalıdır. Online oyun oynayanlar ise hikayeli oyunların anlatım, karakter gelişimi ve dünyanın inşası yönlerini takdir etmelidir. Her iki oyun türünün de benzersiz değerleri vardır ve oyuncuların zevklerine göre tercih yapmaları gerektiğini unutmamak gerekir.