Şimdi Ara

HIMEDIA HD900A Ve HD900B İncelemesi (3D Bluray ISO Player) (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.293
Cevap
17
Favori
78.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Okuyorum yazdıklarınızı ancak kaçırmış olabilirim; Siz hep aynı diskle mi deneme yapıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

charnel merhaba,

Okuyorum yazdıklarınızı ancak kaçırmış olabilirim; Siz hep aynı diskle mi deneme yapıyorsunuz?

Düne kadar hep aynı diskleydi. Dün 2 tane 3D filmi başka bir HDD ye de koyup ayrı bir deneme yaptım. Takılma sorunu yaşadığım filmde yine takılma yaşandı diğer diskle.

Fakat dediğim gibi acaba o filmde bozukluk mu oluyor diye kafama da takıldı şu anda. Aleti ilk açtığım gün ilk CS Fw yüklediğimde film en baştan takılarak başlamıyordu gibi hatırlıyorum fakat "Güvenli olmayan HDD çıkarılması" problemi sürekli oluyordu. Belki o sırada sürekli HDD koptuğu için film dosyası hasar gördü ve öyle kaldı

Aynı filmi de dün güç bela izledim(film takılıyordu, ses gidiyordu,altyazı gidiyordu) ama üşenmeyip "0" dan tekrar çekicem denemek için.

Diğer 3D filmleri baştan sona izleyemedim. Ama başlarına baktığım kadarıyla takılarak başlamıyorlardı. Tam izlenirse ne olur bilemiyorum. Fakat şu tüm 3D filmler için hala sabit . Film içinde ileri sarma yapınca ses gidiyor.

• Yani aynı disk veya aynı diskten alınma filmlerde yaşıyorsunuz sorunu..

Disk ve filmlerin de yeni olduğu bir deneme yaparsanız en azından problem diskten mi yoksa cihazdan mı kaynaklanıyor, bun uanlayabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Bu arada yeni birşey keşfettim.

3D subtitler normalde SBS filmlerde kullanılıyor. Ben bu sefer menüsünde Side by Side ve Over and Under sekmelerini değil direk 2D yi işaretledim.

3D type: 2D
    Contrast: 250
    Depth:6
    Vertical :868
    Border Thickness: 8

olarak yapıp Vobsub idx/sub altyazı yaptım.

Daha sonra .srt altyazıyı çıkartıp bunu 3D. iso filmde denedim. Neredeyse orjinal altyazılı 3D filmden daha iyi oldu. Tavsiye ederim.

Evet altyazı bu şekilde orjinalden daha başarılı oluyor, teşekkürler. Yalnız şöyle bir sorun oldu egreat r6s'te, altyazıyı kafasına göre gösterir oldu cihaz, yani bir gösteriyor, iki göstermiyor sonra tekrar gösteriyor (aynı filmin içinde).
    Normal srt altyazı koyunca bir problem yok, hepsini gösteriyor. Himedia'da böyle bir sorun oldu mu sizde?

• quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

Yani aynı disk veya aynı diskten alınma filmlerde yaşıyorsunuz sorunu..

Disk ve filmlerin de yeni olduğu bir deneme yaparsanız en azından problem diskten mi yoksa cihazdan mı kaynaklanıyor, bun uanlayabilirsiniz..

Aynı 3D filmin başka bir sürümün 3D.iso sunu çektim Ayrıca farklı bir HDD de denedim. Ses hala sürekli gidiyor, film aynı şekilde takılarak başlıyor. Daha sonra da ara ara takıldıkça ses te gidiyor, altyazı da gidiyor.

Madagascar 3 ün 3D.iso sunu izleyip deneyen başka kimse var mı acaba?

Şu an başka bir filmin 3D.isosunu koydum. Yaklaşık yarım saattir ses gitmesi sorunu yaşamadım. Acaba sorun Madagascar da mı???

edit: Bu başka filmde de arada takılma olup ses gitti tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 20 Ekim 2012; 17:58:18 >
  • Himedia 900a ile bitmek bilmeyen denemeler sonucu geldiğin son noktalar alttaki şekilde. Diğer kullanıcılarda bu yazdıklarım ne durumda paylaşır mısınız?

1- Blu-ray .iso larda ses DTS-HD MA veya Dolby Tru HD iken ileri veya geri sarma yapınca mutlaka ses gidiyor. Ancak diğer seslere geçiş yapıp asıl HD sese geri dönüş yaptığımda ses geri geliyor.

2- 3D Blu ray .iso larda normal izleme yaparken filmde bir yerde herhangi bir takılma yaparsa ses yine gidiyor ve yukarıda yazdığım gibi diğer seslere geçiş yapıp asıl HD sese geri dönüş yaptığımda ses geri geliyor.

3- Madagascar 3 te (3D blu ray .iso) bazı bölümlerde film çok fazla takılma yapıyor. Ve bu her takılmada ses mutlaka gidiyor. Başka bu filmi denemiş, baştan sona izlemiş olan var mı acaba?

4- .mkv filmde şayet filmin sesi DTS-HD MA ise ileri veya geri sarınca ses bazen gidiyor bazen gitmiyor. Blu-ray .iso kadar garanti değil yani sesin gideceği.

5- .mkv filmde ses DTS ise ileri ve geri sarma yapınca ses gitmiyor, herhangi bir sorun çıkarmıyor.

Bu sorunlar sadece bende mi var onu bir anlayıp 900a nın geleceğine karar vermem lazım. Şu anki durumuyla benim için kullanılabilecek bir alet görüntüsü yok gibi duruyor zira..

• quote:

Himedia 900a ile bitmek bilmeyen denemeler sonucu geldiğin son noktalar alttaki şekilde. Diğer kullanıcılarda bu yazdıklarım ne durumda paylaşır mısınız?

1- Blu-ray .iso larda ses DTS-HD MA veya Dolby Tru HD iken ileri veya geri sarma yapınca mutlaka ses gidiyor. Ancak diğer seslere geçiş yapıp asıl HD sese geri dönüş yaptığımda ses geri geliyor.

2- 3D Blu ray .iso larda normal izleme yaparken filmde bir yerde herhangi bir takılma yaparsa ses yine gidiyor ve yukarıda yazdığım gibi diğer seslere geçiş yapıp asıl HD sese geri dönüş yaptığımda ses geri geliyor.

3- Madagascar 3 te (3D blu ray .iso) bazı bölümlerde film çok fazla takılma yapıyor. Ve bu her takılmada ses mutlaka gidiyor. Başka bu filmi denemiş, baştan sona izlemiş olan var mı acaba?

4- .mkv filmde şayet filmin sesi DTS-HD MA ise ileri veya geri sarınca ses bazen gidiyor bazen gitmiyor. Blu-ray .iso kadar garanti değil yani sesin gideceği.

5- .mkv filmde ses DTS ise ileri ve geri sarma yapınca ses gitmiyor, herhangi bir sorun çıkarmıyor.

Bu sorunlar sadece bende mi var onu bir anlayıp 900a nın geleceğine karar vermem lazım. Şu anki durumuyla benim için kullanılabilecek bir alet görüntüsü yok gibi duruyor zira..

1-HD Seslerde sorun var en azından benim anfimle uyumsuz.Başka anfide iyi çslıştığını gördüm.(benimki piooner)Ben cihazı ses ayarlarından 5.1 sese ayarlıyorum ve dts ses ile iziliyorum.Anfimde sanal 7.1 dts ayarları var sıkıntı yok bu yönüyle benim açımdan...
    2-Hiç bir takılma yok.
    3-Madagasgar 3 d iso bende var ama henüz izlemedim izileyince yorum yaparım ama bu güne kadar isolarda takılma yok .Takılacağını sanmıyorum(iso lar boyutu yakalaşık 40 gb)
    4-HD sese ayarlamıyorum

Ben genel anlamda memnunum..

• Merhaba Arkadaşlar herkese iyi bayramlar;

Hd 900B model media player im ile ilgili bir sıkıntı yaşıyorum önerisi olan varmı acaba ? Cihazda 2 Tb Seagate disk bulunuyor 1.0.4.20.1 sürümünü yükledim herşey normal çalışıyordu fakat cihazın adaptörünü çıkarttıp taktığımda yazılımdan sonra ağ dan yüklediğim filmleri göremez oldum disk kapasitesi yüklediğim filmler nedeni ile kullanılmış görünüyor ama filmleri maalesef göremiyorum ?
  • arkadaşlar bu 900a veya b modeli yerin e arm cortex a9 işlemcili 1 Ghz ve DDR3 1 GB ramli Himedia Q5 diye bir model çıkmış acaba bu mu yoksa realtek 1186DD işlemci mi daha mantıklı olur?

http://www.w2comp.com/detail.asp?catid=74585&subcatid=51474&pdtid=652418&private=
  • quote:

Himedia 900a ile bitmek bilmeyen denemeler sonucu geldiğin son noktalar alttaki şekilde. Diğer kullanıcılarda bu yazdıklarım ne durumda paylaşır mısınız?

hddlerin içerisinde sata bağlayabileceğin bir şey yok mu?

bizde takılmamasının sebebi acaba hd sesi dd olarak almamız mı? yoksa senin hddlerin usb olması mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rheorcyn

arkadaşlar bu 900a veya b modeli yerin e arm cortex a9 işlemcili 1 Ghz ve DDR3 1 GB ramli Himedia Q5 diye bir model çıkmış acaba bu mu yoksa realtek 1186DD işlemci mi daha mantıklı olur?

http://www.w2comp.com/detail.asp?catid=74585&subcatid=51474&pdtid=652418&private=

3d değil bunu bilirseniz sorun yok arm cortex a9lar güzel işlemci android çalıştırmada 1186lara göre daha verimli olur

• quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

hddlerin içerisinde sata bağlayabileceğin bir şey yok mu?

bizde takılmamasının sebebi acaba hd sesi dd olarak almamız mı? yoksa senin hddlerin usb olması mı?

Valla bunu öğrenmesi pek kolay değil ama belki HD ses olayını iptal edip tekrar deneyebilirim.

HD seslerle ilgili bir sıkıntı olduğu %100. Bu tip filmlerin tamamında bir şekilde sorun çıkıyor ortaya. Bu aleti alma amacımız da 3D Blu-ray iso. E bunlarında tamamında HD ses var ve HD ses olmadan izlemenin de benim için kıymeti yok. Ayrıca sürekli bir takılma olayı da mevcut.

Aynı mesajı Futeko forumuna da yazdım. Birisi LAN-Driver ın darboğaz oluşturduğunu ve aynı sürücüye sahip R6S te de bu sorunun aynen olduğunu yazmış. Hatta düzeleceğini sanmıyorum diye de eklemiş.

sata portunu da deneyeyim diyorum ama e-sata HDD ile nasıl bir bağlantı kurmam gerekir, hiç bir fikrim yok valla.

• e sata değil yahu direkt sata bağlayacaksın kablo oynatıcının içinden çıkıyor eğer hddlerin kutuları vidalı ise söküp hdd'i direkt bu kablo ile hd900 e yandan bağlayacaksın
  • quote:

e sata değil yahu direkt sata bağlayacaksın kablo oynatıcının içinden çıkıyor eğer hddlerin kutuları vidalı ise söküp hdd'i direkt bu kablo ile hd900 e yandan bağlayacaksın

Kutu vidalı ama e-sata kablosu olacaktı evde. Bir denerim ama pek sanmıyorum.

@Sadays hocam, peki sende şimdi bu Madagascar 3 te filmin sonlarındaki balonların falan saçıldığı sahnede dahi (hayvanat bahçesinden kaçarkenki cümbüş anı) hiç bir takılma olmuyor mu? Bu sahnelerde bitrate tavan yapıyor sanki 3D görüntü ile, benim alet çok ciddi şekilde takılıyor. Ne ses kalıyor ne bir şey.

Eğer o sahne sorunsuz geçiyorsa hangi FW yi kullanıyorsun?
  • sadece 1 kere 1 saliselik ses kesilmesi oldu sonra ben bir şey yapmadan tekrar düzeldi o da o balonların olduğu sahne miydi bilmiyorum

cs modlu yazılımı kullanıyorum

bence sata bağlayınca düzelir ancak esata kablo ile olmaz en azından bir ucu esata bir ucu sata olmalı aletin yandaki girişinde yer alan sata girişin uzun olanı elektrik içindir sen zaten adaptörle alacağın için elektriği esata tarafını hdd'e sata tarafını ise yandaki girişin kısa olan tarafına bağlayabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 31 Ekim 2012; 17:37:49 >
  • e-sata => sata kablosunu araki bulasın. Neyse ilk denemeyi sata ile yapayım HDD yi söküp, olur da sorun çözülürse onu da buluruz artık. Yabancı forumlarda bu şekilde düzelmediğini yazan da gördüm malesef ama bir de kendim göreyim. Kimisi de Himedia nın USB portu biraz dandik ve yetersiz kalıyor diyor çünkü.

Bu sorun da bu alette aylardır var. Okuduğum yazıların üzerinden kaç tane yeni FW çıkartılmış ama devam da ediyor. Heralde bu sorunu çözemiyorlar, aletin donanımı yetersiz kalıyor bir yer de.
  • peki ben nasıl izliyorum sesi hd almadığım için mi?

bir sürü 3d.iso var birinde dahi takılmaz mı bu alet?

bir de elinizde dreambox filan varsa onun adaptörü ile deneyin bu aletler çin işi olunca adaptörleri de çin işi oluyor aleti yeterli besleyemiyor düzensiz elektrik düzensiz veri akışı demek

bu şekilde eski sigma 8635lerde bir sürü arkadaş adaptör değiştirerek takılmaların önüne geçmişti bak aklıma iyi geldi bir de bunu deneyin
  • quote:

peki ben nasıl izliyorum sesi hd almadığım için mi?

bir sürü 3d.iso var birinde dahi takılmaz mı bu alet?

bir de elinizde dreambox filan varsa onun adaptörü ile deneyin bu aletler çin işi olunca adaptörleri de çin işi oluyor aleti yeterli besleyemiyor düzensiz elektrik düzensiz veri akışı demek

bu şekilde eski sigma 8635lerde bir sürü arkadaş adaptör değiştirerek takılmaların önüne geçmişti bak aklıma iyi geldi bir de bunu deneyin

@sadays,

Hocam elimde şu kablodan var. Ama bunu aletin neresine takıcam onu bulamadım. Başka da kablo yoktu benim kutuda.

Sanırım tek başına bunu takamıyorum :(

Bu arada sende takılma olmamasının sebebi kesinlikle HD sesle izlememen. Bu aşırı takılan Madagascar 3 ü bende Dolby Digital sesle izlediğim zaman, sadece 1 yerde takılma geliyor. Orda da 1 kere pause/play yapınca kesinlikle ne bir takılma ne de "ses düşmesi" yaşanıyor. Aynı sahneleri ise Dolby True HD ile izlemenin mümkünatı dahi yok. Ses anında düşüyor ilk ufak takılmada ve geri gelmiyor, takılmaların ardı arkası kesilmiyor.

edit: Netgear ın 12 voltluk adaptörünü taktım. Bir fark olmadı malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 31 Ekim 2012; 23:58:43 >

• maalesef bu uyduruk çin işi media playerların sata girişleri dişi oysa erkek olması lazım tüm pc boardlarında böyledir dolayısıyla sata kablolar buna göre yapıldığından normal sata kabloyu takman zor

esata to sata male olmalı

yani sata tarafı erkek olmalı

nereden nasıl bulursun bilmem en güzeli diski kutusundan çıkar öyle bağla hd900 ile sata kablo çıkmadı mı?
  • quote:

maalesef bu uyduruk çin işi media playerların sata girişleri dişi oysa erkek olması lazım tüm pc boardlarında böyledir dolayısıyla sata kablolar buna göre yapıldığından normal sata kabloyu takman zor

esata to sata male olmalı

yani sata tarafı erkek olmalı

nereden nasıl bulursun bilmem en güzeli diski kutusundan çıkar öyle bağla hd900 ile sata kablo çıkmadı mı?

Yok çıkmadı. Hapı yuttuk o halde.

Diyorum zaten bir gariplik var bu Himedia nın girişinde.

Diski kutusundan çıkarmak mesele değilde, E-sata to sata male bulabilmek çook zor.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.