Şimdi Ara

HIMEDIA HD900A Ve HD900B İncelemesi (3D Bluray ISO Player) (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.293
Cevap
17
Favori
78.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sadays

3d.isoların oynatma şeklini menüden sorarak yaparsanız tıklayınca 3 seçenek çıkıyor birinden birisi mutlaka oynatır

(oynatamadım dediğiniz 3d.iso için konuşuyorum)

default altyazıyı menüden kapalı yaparsanız film başladığında subtitle ile türkçe altyazıyı başlatırsanız türkçe karkater sorununu da bu şekilde aşarsınız her filmde düzeltme muhabbetini

Teşekkürler. Halloldu. Film de çalıştı. Altyazı da anladığım kadarı ile oldu. Subtitle recognition yazan yeri kapatıyorduk değil mi?

Sesle ilgili sıkıntı sürüyor gibi sanki ama biraz daha deneme yapayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali beyendi

http://www.mediafire.com/hd900#0865gaot7r6b8 bu yazılımı kullanıyorum ve cok memnunum.Bu yazılım kur.Sonra cihazın ipsini adres cubuğuna yaz ve gir cıkan sayfada srjc diye bir bölüm var oarada afişlemeyi yapabilrisin.Yanlız filmlerini klosören icine at ve klasör adınıdıa filmin adını yaz.%% başarı ile buluyor.

Bunu yapmayı denedim. Haldur huldur bişeyler download etti ama bir farklılık olmadı. Her filmin afişi normalde var zaten benim klasörlerimde. Ama klasör isimleri genelde hep "\Snow.White.and.the.Huntsman.2012.1080p.Extended.BluRay.x264.DTS-HDChina\" gibi mesela??
    "
    Bu sizin dediğinizi tam olarak yapınca IMDB bilgileri falan da mı gözüküyor?

• Snow.White.and.the.Huntsman isimli klosr acın ve filmi o klasörün icine atın
  • Anladığım kadarı ile bu "jukebox" yani SRJ bölümünde yapılan işlem sadece klasör resmi koyuyor. Yani Yamj gibi IMDB bilgisi falan eklemiyor. Eğer bu şekildeyse hiç uğraşmayayım aslında. Çünkü dediğim gibi benim tüm filmlerin içinde folder.jpg şeklinde klasör resimlerim zaten var.

Bu arada dün karşılaştığım 1-2 problemden daha bahsedeyim.

1- HDD me yeni film ekleyip çıkardığım ve bunu mediaplayer a taktığımda, FİLMLER menüsüne girince silmiş olduğum filmlerin hala orada yer aldığını ve yeni eklenenlerin gözükmediğini görüyorum. Neden böyle oluyor?

2- Dün ilk kez çektiğim bir 3D.iso yu adam gibi izleyeyim dedim. Fİlm başladıktan kısa süre sonra "Unsafe eject storage- USB(bunun gibi birşeydi) " gibi bir hata verdi ve çat diye filmden atıp menüye döndü. Baştan, kaldığım yerden başlattım ve yine aynı hatayı aldım. Ardından başka bir 3D iso açtım ve tekrar aynı hatayı verdi. Kısacası 3D film izleyemedim. Çok ta uğraşamdım.

3- Ses problemi devam ediyor. Filmde menüye girince, veya ileri geri sarma yapınca bir anda ses gidiyor. Ardından filmdeki gömülü diğer seslere geçiş yapınca, ses te geri geliyor. Çözülüyor yani bir şekilde ama uğraştırıcı.

4- Auron National Pack ve bu Custom CS FW arasında ne gibi farklar var? Her ikisini de denemiş olanlar yardımcı olabilir mi acaba?

• 1- hdd sorunlu.bende böyle sorunlar yaşadım.HDD PC DE HATALARI TARA DİYE BİR BÖLÜM VAR.Orda düzelttim sorun yok.Ayrıca H mediada hdd formatalrsan cok sağlıklı oluyor.
    2-Benim kullandığım yazılımda 3 d isolar ve diğer tüm filmler sorunsuz.Dedğin gib sorun yaşamıyorum.HDD den olablir hatalar.

3-Afişlemeye gelince hdd de fillm erimoviye atarsan ile güzel ve kolay fllm secebiliyorun..İlk baktıüında sadec film afişleri cıkıyor
  • quote:

1- hdd sorunlu.bende böyle sorunlar yaşadım.HDD PC DE HATALARI TARA DİYE BİR BÖLÜM VAR.Orda düzelttim sorun yok.Ayrıca H mediada hdd formatalrsan cok sağlıklı oluyor.
    2-Benim kullandığım yazılımda 3 d isolar ve diğer tüm filmler sorunsuz.Dedğin gib sorun yaşamıyorum.HDD den olablir hatalar.

3-Afişlemeye gelince hdd de fillm erimoviye atarsan ile güzel ve kolay fllm secebiliyorun..İlk baktıüında sadec film afişleri cıkıyor

Bugün de sorun devam ederse HDD yi bir denerim PC de hataları aratmak için.

HDD deki filmleri movie ye atmak nasıl oluyor. Medya kitaplığı hadisesi mi?
  • yok yok.HDD de yi cihazda formatarsan kendi klser acıyor movie müzik vss diye ben filmleri movienin icine atıyorum ondan dedim
  • Az önce tekrar 3D.iso denemesi yaptım ve tekrar "Güvenli olmayan sürücü çıkartılması-USB" diye hata verdi.

Daha sonra tekrar filmleri taratıp library e ekledim. Sanırım bu sefer düzeldi. En azından 10-15 dk bozulmadı. Sanırım bu işlemi her HDD de değişiklik olduğunda yapmak gerekecek.

Bu arada yeni birşey keşfettim.

3D subtitler normalde SBS filmlerde kullanılıyor. Ben bu sefer menüsünde Side by Side ve Over and Under sekmelerini değil direk 2D yi işaretledim.

3D type: 2D
    Contrast: 250
    Depth:6
    Vertical :868
    Border Thickness: 8

olarak yapıp Vobsub idx/sub altyazı yaptım.

Daha sonra .srt altyazıyı çıkartıp bunu 3D. iso filmde denedim. Neredeyse orjinal altyazılı 3D filmden daha iyi oldu. Tavsiye ederim.
  • AURON HIMEDIA HD 900 SERİSİ 1.0.4.20 NATİONAL PACK V9.0 YAZILIM (.DTS, .AC3 ...VS SES UZANTI DESTEĞİ)

YAZILIMLARI ÇIKMIŞTIR BİLGİNİZE !!!

http://forum.donanimhaber.com/m_63588049/tm.htm
  • hocam bu yazılım nerde.Ayrıca pionner ses sistemiyle hd seslerde bir sorun var bu yazılımla gidiyormu.Bende en son modlu yazlım var.sizinkinin linkini bulamadım.
    Saygılar..
  • quote:

hocam bu yazılım nerde.Ayrıca pionner ses sistemiyle hd seslerde bir sorun var bu yazılımla gidiyormu.Bende en son modlu yazlım var.sizinkinin linkini bulamadım.
    Saygılar..

alttaki linke tıkladığınızda himedia alanını göreceksiniz.yazılım linklerini alabilmeniz için not da belirtilen auron ekibinin şartlarını kabul etmeniz gerekiyor.

egreat r6s, egreat 160s..vs gibi kullanıclarda yazılımları alabilmeleri için bizlere pmden başvuruda bulunuyorlar.şartları kabul ettiklerinde

bizde pmden yazılım linklerini gönderiyoruz.aşağıdai linkte auron ekibinin şartları ve şartları kabul edenlerin listesi var.

http://forum.donanimhaber.com/m_63588049/tm.htm

2)HIMEDIA MARKA

HIMEDIA HD900A VE HD900B SERİSİ ( YAZILIM TARANDI BUGLAR TEMİZLENDİ ) (.AC3, .DTS ...VS VE SES UZANTI DESTEĞİ)

DOWNLOAD AURON HIMEDIA HD 900 SERİSİ 1.0.4.20 NATİONAL PACK V9.0 YAZILIM LİNKİ: (.DTS, .AC3 ...VS SES UZANTI DESTEĞİ)

DOSYA LİNKİ: @Miralay25, @rfve, @sadays 'DAN ÖZEL MESAJ (PM) İLE TALEPTE BULUNUNUZ !!!

DOSYA LİNKİNİ KESİNLİKLE KİMSE İLE PAYLAŞMAYINIZ !!!

NOT:GELEN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA DOSYA LİNKİNİ EDİNEBİLMENİZ İÇİN AURON EKİBİNİN,
    ''AURON EKİBİNİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU YAZILIMLARI YÜKLEYEN KULLANICILARA ŞARTLARI'' BAŞLIK ADI ALTINDA YAYINLANAN
    ŞARTLARI KABUL EDİYOR MUSUNUZ ? SİZLERE SORUSU ÖZEL MESAJ YOLUYLA KULLANICILARA SORULACAK.''AURON EKİBİNİN
    ŞARTLARINI KABUL EDİYORUM'' YADA ''AURON EKİBİNİN ŞARTLARINI KABUL ETMİYORUM'' GERİ DÖNÜŞ CEVABINIZI BİLDİRMENİZ
    GEREKİYOR.1 KEREYE MAHSUS OLMAK ÜZERE ''AURON EKİBİNİN ŞARTLARINI KABUL EDİYORUM'' CEVABINI VERDİĞİNİZ AN
    BUNDAN SONRAKİ AURON EKİBİNİN TÜM YAZILIMLARINDAN FAYDALANABİLECEKSİNİZ!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 16 Ekim 2012; 14:10:12 >

• Himedia 900a beni deli etmek üzere.

Son olarak CS Firmware yerine Auron ekibinin fw sini sorunsuz olarak yükledim.

1 - Fakat 3D blu ray.iso oynatmaya başladığım anda kısa süre içerisinde alttaki hatayı alıyorum ve filmden atıyor.

-Güvenli olmayan sürücü çıkarılması - USB

veya

-Unsafe storage eject - USB

Ve bu problem yüzünden film falan izleyemiyorum.

Ayrıca Madagascar 3 filmi daha önceki gün takılmadan oynamaya başlayabiliyorken, şu anda gayet takılarak kesik kesik oynamaya başlıyor ve ardından yukarıdaki yazdığım hatayı verip filmden atıyor.

Bağladığım HDD 1,5 TB ve 3,5", yani prizli.

2- Ses problemi devam ediyor. Yine 3d bluray.iso çalışırken, herhangi bir altyazı ayarı falan yapmak için menüye vs. girdiğim anda ses gidiyor. Ardından ancak filme gömülü diğer bir sese geçiş yapıp, geri döndüğümde tekrar ses gelmeye başlıyor.

Valla ben bu mediaplayer da daha film falan izleyemedim bu yukarıda yazdıklarım sebebiyle. Ses olayı neyse, uğraştırsa da en azından bir yöntemi var ama HDD problemi çok sıkıcı. Ayrıca bu gidişle HDD mi bozacak diye korkuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel

Himedia 900a beni deli etmek üzere.

Son olarak CS Firmware yerine Auron ekibinin fw sini sorunsuz olarak yükledim.

1 - Fakat 3D blu ray.iso oynatmaya başladığım anda kısa süre içerisinde alttaki hatayı alıyorum ve filmden atıyor.

-Güvenli olmayan sürücü çıkarılması - USB

veya

-Unsafe storage eject - USB

Ve bu problem yüzünden film falan izleyemiyorum.

Ayrıca Madagascar 3 filmi daha önceki gün takılmadan oynamaya başlayabiliyorken, şu anda gayet takılarak kesik kesik oynamaya başlıyor ve ardından yukarıdaki yazdığım hatayı verip filmden atıyor.

Bağladığım HDD 1,5 TB ve 3,5", yani prizli.

2- Ses problemi devam ediyor. Yine 3d bluray.iso çalışırken, herhangi bir altyazı ayarı falan yapmak için menüye vs. girdiğim anda ses gidiyor. Ardından ancak filme gömülü diğer bir sese geçiş yapıp, geri döndüğümde tekrar ses gelmeye başlıyor.

Valla ben bu mediaplayer da daha film falan izleyemedim bu yukarıda yazdıklarım sebebiyle. Ses olayı neyse, uğraştırsa da en azından bir yöntemi var ama HDD problemi çok sıkıcı. Ayrıca bu gidişle HDD mi bozacak diye korkuyorum.

1186 chipsetlerde genelinde var bu sorunlar
    mesala egretta bazı usb disk yada usb hdd böyle sorunlar çıkartıyordu.Usb nin yerini değiştirdiğim zaman başka yere taktığımda sorunu çözüyordum.

Ses de ise çekirdek yazılımla ilgilidir. Genel (install.img) yazılımla alakalı değildir.Auron yazılımla alakası yoktur himedia firmasının çekirdek yazılımı ile alakalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 18 Ekim 2012; 13:13:02 >

• Ben Himedia 910b ile canavar gibi seyrediyorum, sadece hd ses yok, o da problem değil, çünkü sadece Türkçe olan isolar var elimde. Türkçe'lerde de HD ses pek göremedim, Milla Jovovich'in bir filmi dışında.. Ne disk çıkar diye bir uyarı geliyor ne de takılma var, orijinal 1.0.4.20 yazılımı..

Bu arada True HD seslerde problem yok, DtsHD MA seslerde takılma oluyor sadece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharmacist -- 18 Ekim 2012; 13:12:36 >
  • @Miralay25,

Hocam sizin yazılıma suç atmak niyetiyle yazmadım. Elinize sağlık, hazırladığınız yazılım gayet güzel gözüküyor. Önceki FW de yaşadığım sıkıntı sizinki ile de devam etti sadece.

Fakat bu "-Güvenli olmayan sürücü çıkarılması - USB " sorunu herkes te yok gördüğüm kadarı ile. Ve ben bu sıkıntı nedeniyle bu aletle 3D film falan izleyemiyorum. Ki alma nedenim de bu zaten. Yoksa yapabildiklerini fazlasıyla yapabilen bir mediaplayerım zaten var.

Bunun çözümünü arıyorum. Kaldıki bu denemelerim sonucunda artık HDD m hata verdi. Evde PC ye bağladığımda tara ve düzelt uyarısı çıktı ardından. Dün gece yatmana pc de bu tara ve düzelt işlemine başlattım, sabah daha devam ediyordu. Şu anda da bitmemiştir muhtemelen. O HDD ye bir zarar gelirse içindeki filmler açısından inanılmaz bir yıkım olur benim adıma.

Bu arada 1186 chipsetler de yukarıda bahsettiğim "ses" problemini yaşayan başkası da var mı?

edit: Denediğim 2 FW de 1.0.4.20 üzerine kurulu fw lerdi. Acaba daha eski bir FW mi denesem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 18 Ekim 2012; 13:22:52 >

• ben hd ses alamıyorum ama dts vs sorun yok cihazı 5.1 e göre ayarlıyorum hd ses acık olunca hd sasli filmlerde sorun oluyor dts yeterlime cburen diğer tüm sorunalrın hdd kaynaklı.bende hiç sorun yok. hdd taratınca düzlecektir..
  • quote:

ben hd ses alamıyorum ama dts vs sorun yok cihazı 5.1 e göre ayarlıyorum hd ses acık olunca hd sasli filmlerde sorun oluyor dts yeterlime cburen diğer tüm sorunalrın hdd kaynaklı.bende hiç sorun yok. hdd taratınca düzlecektir..

Teşekkürler yanıt için.

Umarım HDD henüz bozulmamıştır ve dediğiniz gibi taratma sonucu düzelir. Bugün denemeyi yaparım zaten, tabi HDD nin işlemi bitmişse.
  • Olmuyor hiçbirşey düzelmedi. Film takıla takıla çalışmaya başlıyor ve çok kısa bir süre içerisinde "-Güvenli olmayan sürücü çıkarılması - USB " hatasını verip filmden atıyor.

Bu Himedia 900a da benim için bitmiş gözüküyor. Bir daha da bu Realtek lere zor bulaşırım sanırım.
  • quote:

Olmuyor hiçbirşey düzelmedi. Film takıla takıla çalışmaya başlıyor ve çok kısa bir süre içerisinde "-Güvenli olmayan sürücü çıkarılması - USB " hatasını verip filmden atıyor.

Bu Himedia 900a da benim için bitmiş gözüküyor. Bir daha da bu Realtek lere zor bulaşırım sanırım.

1.0.4.20.1 sürümü var yeni çıkan bunu kur ve dene bakalım ( ses içinde çözüm olabilecekmi)

http://himedia-firmware.googlecode.com/files/HD9X0_1.0.4.20.1.zip

• quote:

Orijinalden alıntı: Miralay25

quote:

Olmuyor hiçbirşey düzelmedi. Film takıla takıla çalışmaya başlıyor ve çok kısa bir süre içerisinde "-Güvenli olmayan sürücü çıkarılması - USB " hatasını verip filmden atıyor.

1.0.4.20.1 sürümü var yeni çıkan bunu kur ve dene bakalım ( ses içinde çözüm olabilecekmi)

http://himedia-firmware.googlecode.com/files/HD9X0_1.0.4.20.1.zip

O yazılımı denedim ve HDD problemi çözülmüş görünüyor.

Ardından Madagascar 3 ü izleyelim dedik. Fakat takılma ve yaklaşık 2 dk da bir sesin gitmesinden filmi rezil ettik resmen. Sadece ses te değil, ses gidiyor ardından altyazı gidiyor sonra da film takılmaya başlıyor. Hakkaten çok yorucu oldu.

Acaba diyorum tüm denemeleri hep bu Madagascar 3 le yaptım, alet sürekli HDD hatası verip kapanırken bu film mi bozuldu. Aleti aldığım gün ilk çalıştırdığımda muntazam çalışırken artık en başında takılarak başlıyor bu film.

Fakat diğer bir 3D film de sadece ses için deneme yaptım. İleri sarınca ses her türlü gidiyor. Fakat tam izlemedim, o yüzden normal izlerken de ses ve altyazı gider miydi ya da takılma yapar mıydı onu bilmiyorum.

Bu arada Madagascar 3 te 3D nin hakkını gerçekten vermiş bir animasyonmuş. Gerçi ben hiç bir şey anlamadım problem yüzünden ama sizin mediaplayer düzgün çalışıyorsa mutlaka izleyin.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.