Şimdi Ara

Hiphop Metal müziğini geride bıraktı? neden! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
0
Favori
11.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bgirl_hulya

HİPHOP NEDEN METAL MÜZİKTEN ÖNE GEÇTİ DİYE SORDUM...

bunuda yanıtliim hiphop bi kere metal muzikten öne gecemez çünkü müzik degildir.eger kastettigin dinleyici kitlesiyse belki bu gunlerde kitlesi artmıs olabilir bunun nedeni ise sadece populer olmasıdır.nasıl 3-5 sene once pop muzigi en cok dinlenense bugun hip hop olur yarın baska bisey.kısaca produktorler tv kanalları ne isterse o populer olur.yani dinleyici kitlesi surekli degisir.ama kalıcı olan muzik turleri piyasadan uzak duranlar olacaktır
  • bir kere rapcilerin tarzı cok guzel.evet ben bol giyinerek sizin gibi insanlardan farklı oldugumu topluma hissettiriom.ayrıca bizim yaptıgımız dansta guzel.
    ben daracık kotlarla dolasan insan gormek zorundamıyım yaw.

ama üzülme hala sansın war gel sende rapper ol...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pandacuum

quote:

Orjinalden alıntı: bgirl_hulya

HİPHOP NEDEN METAL MÜZİKTEN ÖNE GEÇTİ DİYE SORDUM...

bunuda yanıtliim hiphop bi kere metal muzikten öne gecemez çünkü müzik degildir.eger kastettigin dinleyici kitlesiyse belki bu gunlerde kitlesi artmıs olabilir bunun nedeni ise sadece populer olmasıdır.nasıl 3-5 sene once pop muzigi en cok dinlenense bugun hip hop olur yarın baska bisey.kısaca produktorler tv kanalları ne isterse o populer olur.yani dinleyici kitlesi surekli degisir.ama kalıcı olan muzik turleri piyasadan uzak duranlar olacaktır

ben bundan 6-7 sene oncede rap dinLiyodum hiphop dinLiyodum siz sadece gormek istemiyorsunuz. Ama hiphop - rap'in , metaL'i gectigine kimse kanaat getiremez MetaL daha sagLam yapıLı sevene dinLeneni daha fazLa ve dinLeyenLerin bu muzige oLan bagLıLı fazLa. Ama rap de kısa omurLu bir muzik degiL yanıLıyosunuz. Ben bu muzigi severek dinLiyorum ozentiLigimden degiL ( tanıdıgım bi cok kiside oLe ) yeri geLir MetaL de dinLerim renk zevk meseLesi ancak bu muziginde beLirLi bi kitLesi var unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Oze -- 13 Aralık 2004, 13:25:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Avaløn

Walla arkadaşım sana öyle geliyor. Hip-hop da bir çok akım gibi geliceeek ve geçiceek. Metal müzik dünyada 40 yılı aşkın zamandır var. Bizim ülkemiz yeni ne bulsa atladığı, özentilikten ne yapacağını şaşırdığı için, bir zamanlar metalciyim diye geçinen özentiler, önce clubber oldu şimdi de hiphopçı. E çoğunluk da özenti olduğu için hip hop metali geçti gibi bir düşüncenin olması gayet normal.
    Metal müziğin kökleri çok sağlam ve gerçek dinleyici kitlesini geçebilecek bir potansiyel olacağını düşünmüyorum. Sizin özenti kısmınızı çıkarırsan geriye metal dinleyicilerinin dörtte biri bile kalmaz.
    Tabi bizde özentiler yok mu, var. Ama müzik türlerinin tarihine bakarsan çok rahat karşılaştırma yapabilirsin bence, hiphop gerçek dinleyici kitlesi bakımından metalin uzağından bile geçemez.

ayrıca güzide müzik otoritelerimiz (!) (dj & vj) lerden 3 tanesi beğendimi tüm gün radyo ve tvleri işgal eder
    bu arada danslarınızın ne kadar güzel old kesin ( lütfen ceza-burcu güneş klibini izleyin. ceza söylerken hareketlerindeki ahenke(!) bakın.. "ben ne kadar hareketliyim, ben ne kadar sivriyim, ben ne kadar sıradışıyım.... hatta bakın o kadar sivriyim ki şapkamı bile yamultuyorum.... helal bana be ben bir numarayım be...)
    doğru metal sevmeyenlere bir gürültüdür.
    ama bence rap hiphop ve türevleri keçiboynuzu gibidir. bir tutam bal için bi çeki odun yiyosun..
    konserlerde bi doğallık yok.. albümdekinin aynısını söylüyo çünkü şarkı üstünde oynama yapamıyosun..
    tabi tek olmak daha kolay çünkü tüm gelir tek kişide, arkanda 2tırla turneye çıkmıyorsun, at cd yi çantaya yeter. 1oda 1salon evde bile konser verebilirsin yeterki bi müzikseti olsun. konser sırasında gitar bateri vb çalmak zorunda değilsin.. hatta söyleme bile dudağını oynat yeter.
    ama metalde öyle mi? gitarı çalmak zorundasın yoksa herkes anlar, e tabi çalarmış gibi yapabilirsin konsere gelenleri embesil sayıp elini farklı yerlerde dolaştırabilirsin.
    madem öyle işte böyle
    hodri meydan buyrun..

• Her şey iyi yapıldığında güzeldir. Her şeyin iyiside olur kötüsüde. şu muzik iyidir bu kötüdür. gibi tartışmalar biraz lüzumsuz gibi geliyo.
    sanat müziğinde bile bazı parçalar insanı mest ederken bazıları çileden çıkartıyo. tabi birde beni çıldırtan
    başkasını mest edebiliyor. vesselam
  • Metal müzik bence 80 li yıllarda harikaydı riffler bitti
  • quote:

Orjinalden alıntı: Picasso

quote:

Orjinalden alıntı: power animal

ya birde bu rapçi arkadaşlara bir şey sormak istiyorum;bu rap müziği hangi müzik aletiyle çalınıyo ?

Geyirme sesi, ossuruk sesleri eşliğinde turk rap gırtlağı

• Çok ayıp....

quote:

Orjinalden alıntı: Picasso

quote:

Orjinalden alıntı: power animal

ya birde bu rapçi arkadaşlara bir şey sormak istiyorum;bu rap müziği hangi müzik aletiyle çalınıyo ?

Geyirme sesi, ossuruk sesleri eşliğinde turk rap gırtlağı

• Hiphop Metal müziğini geride mi bıraktı?hangi densiz uydurmuşşş
  • DOĞRUDUR. ÇÜNKÜ HİP HOP DENEN ZIMBIRTIYI BELİNEDÜŞÜK BEL BOL PAÇA PANTOLON GİYEN ŞAÇLARINI RENKİ RENKLİ BOYATIP AKLA HAYALE GELMEYECEK YERLERİNE DELİKLER AÇTIRAN HERKES YAPAR VE YAPAMASADA DİNLER.

AMA METAL İÇİN YÜREK,BEYİN VE RUH GEREKİR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: home_sweet_chaos
    AMA METAL İÇİN YÜREK,BEYİN VE RUH GEREKİR.

olay budur

• dın dın dın dıdndıdndıdnı savaş baltalarınızı çıkardınızmı bu n ya dinlediğiniz müzikler farklı diye birbirinizi öldüreceksiniz neredeyse. Saçmalamayın da açın müziğinizi dinleyin başkasında karışmayın ben manowar la byüdüm (hala dinlerim) sorsalar ilk dinlediğin şarkı n diye afraid to shoot strangers derim(kafiyeli oldu valla) şimdide forumu okurken linkin park dinliyorum arada S&M takılır bazende klasik müzik dinlerim neci oluyom ben kardeş boş bunlar tek tarza takılmak insanı bozuyo galiba bu kadar fanatik olmayalım
  • olalım
  • Metal müziktir, klasik müzik gibi gerçekten müziktir dinlemesini algılamasını bilmek lazım insanın ruhu kamçılar.

Hip hop ise şarkıdır müziklak anlamda eserler sergiliyemezsin herkes anlayabilir en salak adama bile dinletsen tarkanın şarkılarını anladığı kadar hiphopu anlayabilir. Ayrıca türkiyede hiphop yeni bir oluşum karizmatik görünmeye çalışan bir sürü maymun ve onlara katılmaya çalışan bir sürü arebeskçi vardır. Ayrıca hiphopun felsefesi var tıpkı metal müzikte (ben rock müzik diyip dahada genellicem konuyu) ama türkiyede en ücra köşedeği "ağır abi" (sizin tabiriniz serseri, piskopat, manyak, deli olabilir) üzerindeki kumaş pantolunu çıkartıp bol bi pantolon içinde kaybolduğu tişört ver saçlarını taradığında bir hiphopcuya benziyor hiphop ortamlarına giriyor v.s v.s v.s
  • ya benim anlamadığım birşey var,
    şu metal müzik dinleyenler diğer tüm türdeki şarkılara laf atar AYNEN YUKARDIDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ, yok pop şarkılar ne iğrenç, yok hiphop müzikler özenti müziktir, yok şudur budur
    metal müziğe birşey diyen olduğu zaman ise yok Metal müziğe laf yok, çizerim keserim
    kardeşim sagı görmek istiyorsanız saygı gösterin
    !
  • bence geride bırakmadı.bıorakamazda.şu an göz önünde dah çok o olduğu için öyle görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alosgs

ya benim anlamadığım birşey var,
    şu metal müzik dinleyenler diğer tüm türdeki şarkılara laf atar AYNEN YUKARDIDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ, yok pop şarkılar ne iğrenç, yok hiphop müzikler özenti müziktir, yok şudur budur
    metal müziğe birşey diyen olduğu zaman ise yok Metal müziğe laf yok, çizerim keserim
    kardeşim sagı görmek istiyorsanız saygı gösterin
    !

Yukarıdaki derken benimi kastediyorsun?

Keserim seni :)

• Bunu tek nedeni *********CCCCCCEEEEEEEEEEEEEZZZZZZZZZZZZZZAAAAAAAAAAAAAAA***********
    adamın sözler işi bitiriyo zaten neymiş metal falan gecceniz bu işleri bu alemde kral türkçe rap ve tabii bu müziği en kral yapan Bilgin(ceza fatalrhymr).

Hasat zamanı gel b**ch rap e bir paha biç rapime paha biçme trip yapma git b**ch
    Çok ufaksın ancak hiç relaxın kalmamış silahsız olmaz sanma vinç al öyle yüksel ah iç

Kamer dolunca kurt adamlar olabilir fakat ben her zaman varım
    Yazım kışım karım üsküdarda olacak aklım ağlayışlar aklı alabilirse alsın
    Yedi tepeyse istanbul bırakın öyle kalsın

• Koyduğum nokta belki son ben bunu bilemem aynı bomb gibi gelir sana belkide aynı ton
    Dibi delik gelebilir ama aynı fon kendini bilemez montofon ve monoton yaşar
    Hep alt aynı don anlatırım ben derdimi yalnız eyy biminii microphone
    Şimdi bana bir bakınız hadi muamelesi kesebilir haas** ve de muhammed ali gibi gelir asi
    Bana bak beni gör vede öl vasi sesim hep duyulur tepeden bariton
    Mekanım olabilir her an ozon yanıma gelenin canına girecektir eyy bimini microphone...
    O oo bunu ben bunu sen şunu ben onu sen gülü ben günü sen fenomen olacak dolacak heryer
    Menemen kıvamı balçık gelemem elemem dostumu göremezsem düşmanın postunu
    Yere seremezsem rüzgar gibi esemezsem veremezsem kalbimi geri gelemezsem
    Sen beni bilemedin yüreğimi göremedin kendini bilemedin yamacıma gelemedin
    Amacına varamadın heryeri karaladın barışıda yaraladın acımadan aldın
    Rüyalara daldın bal arısı gök karası istanbul kalem harp okulundan çıktı
    En baba rap işte başına darısı
    Ma mama.. .microphone unu getirsene bana baksana laklak etme sakın ha sen beni dinle
    Kelimelerimi kilometrelerce milimetrik hesaplarla yazdım ha
    İhtiyacınız varmı yardıma hatalı rhymelar fatalrhyme la çatal olur ha yatacaktır yere
    Bala banacaktır kanacaktır akacaktır rüzgar gibi esecektir geri gelecektir
    Ceza etnik bir sentezdir bela teknik bir arızadır üç fazdır kanadı kırıktır
    Taktik kuşkunun oluşumudur şu yaptığım rapteki uçurumdur. ..
    Bak beni gör hadi kamil ol tepeden tırnağa sen hami ol rap e göz kulak oldum sende ol vede
    Holocaust u gören insan ol arı gibi uç kartal gibi kon vede sen köle ol yada ben patron
    Rhymlarım can yakabilir ha pardon eyy biminii microphone şimdi bana bir bakınız hadi
    Muamelesi kesebilir haas** vede muhammed ali gibi gelir asi bana bak beni gör vede öl vasi
    Sesim hep duyulur tepeden bariton mekanım olabilir her an ozon
    Yanıma gelenin canına girecektir eyy bimini microphone...
    Bana bak yo kalbini aç son atak yo muamele pak katarakt yo görünen köy bu dayak sözlerle gelen
    Kendini nostradamus sanana namus gerekir ceza gibi bir kabus gerekir
    Fanus gibi g** deliğinize çikita bir muz sokulur bana bir bakınız
    Akınız underground u kafanıza takınız yakınız aleve veriniz her yeri
    Holocaust u görünüz gösteriniz işte bu hiphop gösterimiz yo allah rap in cezasını verdi....

---- CeZa----HoLoCoUsT----

• aslında şu sıralar yapılan metal de metal değil yeni çıkan guruplar özelikle black metal tabanında çıkan gurupların kaç tanesinin yaptığı müzik kaliteli tartışılır tek düze ritim gitar aynı şekilde kroslar tek düze ona ben gürültü derim işte boğuk boğuk gitar tonu birde üzerine rahatsız edici bi böürme artık nası isim veriliyosa beni oldukça rahatsız ediyo
    ama orda judast priest, manovar , dream theater ,stratovarious (vokal önceleri rahatsız ediyodu ama alıştım :) dururken neden bu çeşitlilik anlamadım yani her tarzda kalitesizlik var

metal kökenine bakınca metale gürültü diyenlere söylüyorum en çok gürültü gözüyle bakılan trash metal rock in roll tabanlıdır diğer bi tür power metal ise klasik metal tabanlıdır diğer leride türemedir yani bazı ünlü gurupların tarzları bu türlerden esinlenerek oluşturulmuştur mesela death gurubu vede death tarzı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.