Şimdi Ara

Hiphop Metal müziğini geride bıraktı? neden! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
0
Favori
11.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HİP HOP BİR KÜLTÜRDÜR ,HİP HOP BİR YAŞAMA BİÇİMİDİR, HİP HOP BİR FELSEFEDİR ,SÖZCÜKLERİN VE KELİMELERİN KULLANIM SANATIDIR, ŞİMDİ BURDA METAL MÜZİK BÖYLEDİR ŞÖYLEDİR DEMİYECEM AMA AĞIRLIKLI OLARAK HİP HOP MÜZİK DİNLEYEN BİRİ OLARAK ÜLKEMİZDE HİP-HOP 90 LI YILLARDA BAŞLAMIŞTIR ASLINDA ÜLKEMİZDE DEYİL ALMANYADA BAŞLAMIŞTIR, NASIL AMERİKADAKİ ZENCİ KARDEŞLERİMİZİN UĞRADIKLARI HAKSIZLIKALRI SÖZLERE DÖKÜP BİR HAYKIRIŞ BİÇİMİ OLARAK KENDİLERİNİ SAVUNDULARSA ,ALMAYADADA TÜRKLER AYNI ŞEKİLDE DAZLAKLARA KARŞI GEREKLİ SÖZLÜ MÜCADELEYİ YAPMIŞLARDIR. ( SÖZLERİM SİLAHIM (SİLAHSIZ KUVVET) ALMAYADA HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ YADA DIŞLANMIŞ TÜRKLERİN SÖZLÜ BİR MÜCADELESİ OLMUŞTUR HİP HOP MÜZİK, DAHA SONRA TÜRKİYEYE YANSIMIŞTIR TABİ ASLINDA TOPLUMUN BÜYÜK BİR KESİMİ HİP HOP MÜZİĞİ SEVER ÇÜNKÜ HİP HOP HERŞEYİ SÖZLERLE ANLATIR SÖZLER VE KELİMELER İNSANA HERŞEYİ YANSITIR ( SÖZLERİMİZ KUTUPLARDAKİ BUZLARI BİLE ERİTİR) METAL MÜZİĞİNDE BÜYÜK BİR GEÇMİŞİ VARDIR AMA İKİ GİTAR TINGIRTISI ARTIK İNSANI O KADAR ETKİLEMİYOR İNSANI ETKİLEYEN KURŞUN GİBİ GİRİP ÇIKAN SÖZLERDİR. (BİR GÜN ÇOCUKLARINIZ HİP HOP MÜZİK DİNLEYECEK).

• quote:

Orjinalden alıntı: tamkan

Koyduğum nokta belki son ben bunu bilemem aynı bomb gibi gelir sana belkide aynı ton
    Dibi delik gelebilir ama aynı fon kendini bilemez montofon ve monoton yaşar
    Hep alt aynı don anlatırım ben derdimi yalnız eyy biminii microphone
    Şimdi bana bir bakınız hadi muamelesi kesebilir haas** ve de muhammed ali gibi gelir asi
    Bana bak beni gör vede öl vasi sesim hep duyulur tepeden bariton
    Mekanım olabilir her an ozon yanıma gelenin canına girecektir eyy bimini microphone...
    O oo bunu ben bunu sen şunu ben onu sen gülü ben günü sen fenomen olacak dolacak heryer
    Menemen kıvamı balçık gelemem elemem dostumu göremezsem düşmanın postunu
    Yere seremezsem rüzgar gibi esemezsem veremezsem kalbimi geri gelemezsem
    Sen beni bilemedin yüreğimi göremedin kendini bilemedin yamacıma gelemedin
    Amacına varamadın heryeri karaladın barışıda yaraladın acımadan aldın
    Rüyalara daldın bal arısı gök karası istanbul kalem harp okulundan çıktı
    En baba rap işte başına darısı
    Ma mama.. .microphone unu getirsene bana baksana laklak etme sakın ha sen beni dinle
    Kelimelerimi kilometrelerce milimetrik hesaplarla yazdım ha
    İhtiyacınız varmı yardıma hatalı rhymelar fatalrhyme la çatal olur ha yatacaktır yere
    Bala banacaktır kanacaktır akacaktır rüzgar gibi esecektir geri gelecektir
    Ceza etnik bir sentezdir bela teknik bir arızadır üç fazdır kanadı kırıktır
    Taktik kuşkunun oluşumudur şu yaptığım rapteki uçurumdur. ..
    Bak beni gör hadi kamil ol tepeden tırnağa sen hami ol rap e göz kulak oldum sende ol vede
    Holocaust u gören insan ol arı gibi uç kartal gibi kon vede sen köle ol yada ben patron
    Rhymlarım can yakabilir ha pardon eyy biminii microphone şimdi bana bir bakınız hadi
    Muamelesi kesebilir haas** vede muhammed ali gibi gelir asi bana bak beni gör vede öl vasi
    Sesim hep duyulur tepeden bariton mekanım olabilir her an ozon
    Yanıma gelenin canına girecektir eyy bimini microphone...
    Bana bak yo kalbini aç son atak yo muamele pak katarakt yo görünen köy bu dayak sözlerle gelen
    Kendini nostradamus sanana namus gerekir ceza gibi bir kabus gerekir
    Fanus gibi g** deliğinize çikita bir muz sokulur bana bir bakınız
    Akınız underground u kafanıza takınız yakınız aleve veriniz her yeri
    Holocaust u görünüz gösteriniz işte bu hiphop gösterimiz yo allah rap in cezasını verdi....

---- CeZa----HoLoCoUsT----

harbi cezaymış yalnız......

• Harbi CeZa dır kendisi

Ya ben diyorum baba bu herif iki seneye kalmaz türkiyeyi ayaga kaldırcak...Bu hayra alamet olmayan bir track sizin için bu türküler pespaye hale gelmiş
    Sayfalarsa isyanlarda mantıklı cümleler bir araya gelememiş ve misyonerler
    Bu pervasız isteyişler sizin eseriniz kasımda aşk bir başka
    Şu anda proloterden kulağına titreşimler emitasyon vaadler
    Hepsi sizden ve mikrofona haram kusan bu ceddin torununa
    Zehirli zemzem veren dervişerden bıkan dertli gençlik ölmek bile parayla
    Parayla satın alınan bu toprağa gömülmek haram yaran derin tamam kanar
    Yarım kalan talan sabır taşında eritilir zaman kayan bir yıldız atmosferse bendim
    Sistem etkilendi sisten ertelendi bizden gelen fikirler dayanaksız teori çürütür
    Siyah çiçekler çoksa eğer korkun ölümün günüdür.

Panorama harem felsefemin yeni penceresi bana pense verin dişleri sökülecek her serserinin
    Bu size olacaktır son seferim söyle yeni jenerasyon çokmu mutlu sence
    Çok konuşma rezil oldun hepsi mutsuz bence anahtar olmuş her bakışta kara para pençe
    Hançer saplanmış bu kalbe fayda etmez akçe bana bir baksın
    Beni bir görsün beni bir duysun dostlar dogru yoldan çıktınızsa ecel kolay toslar
    Gemide kaptan olsun karada b*ktan olsun ister sisler hiçte bitmez insanoğlu hep yer ister..

Günahla ekilen tohum kabusla irkilen toplum ne yaptınız bu gençlik için ha tarihle övünün
    Dövündük her ölümün her yenilginin ardından alınan ders ne kader bela başımdan
    Eksik olmaz balıkmı baştan koktu yoksa balığın başımı koptu
    Balığın başına geleni pişmiş aşına bakta gör sence bir ömrün sonumudur
    Asitli mide içinde b*k taşır bu insan söyle bu kibir kime niye kime kısmet kime niyet
    Namzet bekler benden ama sahte gülüş ifaden mimiklerin
    İstanbul bu vahadaki sarayı liriklerin hepsi çalışacak hepsi başaracak bu bebeklerin..

Panorama harem felsefemin yeni penceresi bana pense verin dişleri sökülecek her serserinin
    Bu size olacaktır son seferim söyle yeni jenerasyon çokmu mutlu sence
    Çok konuşma rezil oldun hepsi mutsuz bence anahtar olmuş her bakışta kara para pençe
    Hançer saplanmış bu kalbe fayda etmez akçe bana bir baksın
    Beni bir görsün beni bir duysun dostlar dogru yoldan çıktınızsa ecel kolay toslar
    Gemide kaptan olsun karada b*ktan olsun ister sisler hiçte bitmez insanoğlu hep yer ister..

----CeZa---PaNoRaMa HaReM---

• New School rap yada old school rap
    From the Ceza with the flow
    Rock tha microphone yo!
    Fundamental , Respect gerek bana rapim perfect
    Anladin mi derdimi bu içimdeki nefret
    Rasyonel internasyonel homoseksüel
    Wack Mc'ler önüne gelene verdiler mikrofonu
    rezil ettiler-Rap'i
    Fuck the Wack Mc'z ....
    Suck the Wack Mc'z ....

• Hala meclisim ala ben bulamıyorum hiç mana ala olan bu raptir bu duyduğun rapte tekdir
    Anlamadıysan yuh sana bu sesle bence git ve top sektir
    Mecazi anlamlar kötektir nam ı diğer ben ceza.

• Manowar - Metal Warriors
    Every one of us has heard the call
    Brothers of true metal proud and standing tall
    We know the power within us has brought us to this hall
    There’s magic in the metal there’s magic is us all

Heavy metal or no metal at all whimps and posers leave the hall
    Heavy metal or no metal at all whimps and posers go on get out
    Leave the hall

Now the world must listen to our decree
    We don’t turn down for anyone we do just what we please
    Got to make it louder, all men play on ten
    If you’re not into metal, you are not my friend

Heavy metal or no metal at all whimps and posers I said
    Leave the hall

There’s metal in the air tonite, can you hear it call
    If you ain’t got the balls, to take it you can
    Leave the hall

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lómion -- 19 Aralık 2004, 19:11:17 >

• HİP HOP BİR KÜLTÜRDÜR ,HİP HOP BİR YAŞAMA BİÇİMİDİR, HİP HOP BİR FELSEFEDİR ,SÖZCÜKLERİN VE KELİMELERİN KULLANIM SANATIDIR, ŞİMDİ BURDA METAL MÜZİK BÖYLEDİR ŞÖYLEDİR DEMİYECEM AMA AĞIRLIKLI OLARAK HİP HOP MÜZİK DİNLEYEN BİRİ OLARAK ÜLKEMİZDE HİP-HOP 90 LI YILLARDA BAŞLAMIŞTIR ASLINDA ÜLKEMİZDE DEYİL ALMANYADA BAŞLAMIŞTIR, NASIL AMERİKADAKİ ZENCİ KARDEŞLERİMİZİN UĞRADIKLARI HAKSIZLIKALRI SÖZLERE DÖKÜP BİR HAYKIRIŞ BİÇİMİ OLARAK KENDİLERİNİ SAVUNDULARSA ,ALMAYADADA TÜRKLER AYNI ŞEKİLDE DAZLAKLARA KARŞI GEREKLİ SÖZLÜ MÜCADELEYİ YAPMIŞLARDIR. ( SÖZLERİM SİLAHIM (SİLAHSIZ KUVVET) ALMAYADA HAKSIZLIĞA UĞRAMIŞ YADA DIŞLANMIŞ TÜRKLERİN SÖZLÜ BİR MÜCADELESİ OLMUŞTUR HİP HOP MÜZİK, DAHA SONRA TÜRKİYEYE YANSIMIŞTIR TABİ ASLINDA TOPLUMUN BÜYÜK BİR KESİMİ HİP HOP MÜZİĞİ SEVER ÇÜNKÜ HİP HOP HERŞEYİ SÖZLERLE ANLATIR SÖZLER VE KELİMELER İNSANA HERŞEYİ YANSITIR ( SÖZLERİMİZ KUTUPLARDAKİ BUZLARI BİLE ERİTİR) METAL MÜZİĞİNDE BÜYÜK BİR GEÇMİŞİ VARDIR AMA İKİ GİTAR TINGIRTISI ARTIK İNSANI O KADAR ETKİLEMİYOR İNSANI ETKİLEYEN KURŞUN GİBİ GİRİP ÇIKAN SÖZLERDİR. (BİR GÜN ÇOCUKLARINIZ HİP HOP MÜZİK DİNLEYECEK).

• BABA bunedir yaw böle bi b*k anlasılmıyo aynı seyleri tekrar edip durmus sözlerede...

• Belki biraz sözlüğe bakınca anlarsın Ya da dinle bi şarkıyı bide birine tercüme ettir. Tüm sölediklerine karşı en mükkemmel cevabı yazdığım şarkı yeteri kadar veriyo.
  • ne bakcam sözlüğe filan ben şarkıyı anlamk için sözlüğe bakçaksam ne anladım o işten baba enkral TÜRKÇE rap ..bak adı üzerinde..
  • Anlamak isteyip istememen sana kalmış. Zaten herkes anlayamaz bizide o anlamayan kesim hiç alakadar etmiyo zati. Ama buraya başkalarının sözlerini yazıcağına yorum yazsan daha iyi olur gibime geliyo. Sonuçta o şarkıları söyleyebilirsin ama sözler sana ait değil. Bilmem anlatabildimmi
  • zaten şarkılar bana ait olsa CeZa nın yerinde ben olurdum. ben onun sözlerini ibret olsun diye yazıyrum oraya bilmem anlatıldımı.bu müzik gürültü müziği degil söz müziği .Toplumun sorunları bu sarkılarda ustaca dile getiriliyo cezayı ceza yapan işte bu.............

Anlat derdini Rap iste patlayan bir bomba Önce saygi lazim ondan sonra elestiri Delikanli E-5'te dönmelere asilan mi Yaptigi suçu anlatip sonra kasilan mi acaba? Her gece bikmadan usanmadan yasanmamis zevkleri tadan,halki sarlatan sanan,zihniyet bol memlekette Ibnelerin hakim oldugu bir magazinde göze batan -Rap mi? Halkim açken kompratorlarin ki dertmi? Neyse derine inmeden ben anlatayim nefreti Içimdeki bu zihniyeti anlaman için O piçin içine girip niçin böyle Içinde pazar pazarlik oldugunu bilmen gerek Kimdir o? Kendinizi dogru zanneden ama yanlis olan herkes Yapmacik gülüsle arkadan domaltan herkes Insani pazarlayan ve satisa çikartan herkes Dünyasi dardir Rap'i bilmez itin . B-Boy ve Turntable ' i almaz ki o beyin

• [Deleted by Admins]
  • Müzik göreceli bir kavramdır isteyen istediğini dinlesin hiphop dinleyicisi metalden zevk almaz metal dinleyicisi metalden zevk almaz sktr edin daha tartışmayın
  • anlatamıyozki arkadaslar yaw...

ALLAH RAPİN CEZASINI VERDİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lómion

Manowar - Metal Warriors
    Every one of us has heard the call
    Brothers of true metal proud and standing tall
    We know the power within us has brought us to this hall
    There’s magic in the metal there’s magic is us all

Heavy metal or no metal at all whimps and posers go on get out
    Leave the hall

Heavy metal or no metal at all whimps and posers I said
    Leave the hall

There’s metal in the air tonite, can you hear it call
    If you ain’t got the balls, to take it you can
    Leave the hall

İşte bu

Hip-hop mı kültür?Tabee tabee.Bizde sizi anlıyoruz.

• Şöhretinden bişiy kaybetmeyen tek tarz bilirim: pop müzik. Aslında burdan başlamak lazım tartışmaya. Bazı arkadaşların da belirttiği gibi hip-hop'da zamanı gelince piyasadan tamamen olmasa da kalkacak diye düşünüyorum. Hip-hop müziğin metalden daha çok dinlendiğini söyleyen arkadaşlar hangi istatistiğe dayanayarak böyle bi iddaa'da bulundu bilmiyorum fakat metal müziğin toplumumuza hip-hop'dan daha uzak, daha yabancı olduğu bir gerçek. Hip-hop'a çok mu yakınız? Tabii ki hayır.

Bu tip popüler kültür meşgalelerinde çoğu şey özenti ile başlar diye gördüm bugüne kadar. Bilindiği üzre bu hip-hop, rap tarzı hareketler birleşik devletlerin aşırı fakir fakir topluluklarına verdiği ad olan ghetto kesiminin hükümete seslerini duyurabilmeleri için başvurdukları bir yöntemdi başlangıçta fakat gelin görün ne halde şu anda :)

neysem.. saygılar.. bol mozart, beethoven'lı günler.

• quote:

Orjinalden alıntı: tamkan

zaten şarkılar bana ait olsa CeZa nın yerinde ben olurdum. ben onun sözlerini ibret olsun diye yazıyrum oraya bilmem anlatıldımı.bu müzik gürültü müziği degil söz müziği .Toplumun sorunları bu sarkılarda ustaca dile getiriliyo cezayı ceza yapan işte bu.............

Anlat derdini Rap iste patlayan bir bomba Önce saygi lazim ondan sonra elestiri Delikanli E-5'te dönmelere asilan mi Yaptigi suçu anlatip sonra kasilan mi acaba? Her gece bikmadan usanmadan yasanmamis zevkleri tadan,halki sarlatan sanan,zihniyet bol memlekette Ibnelerin hakim oldugu bir magazinde göze batan -Rap mi? Halkim açken kompratorlarin ki dertmi? Neyse derine inmeden ben anlatayim nefreti Içimdeki bu zihniyeti anlaman için O piçin içine girip niçin böyle Içinde pazar pazarlik oldugunu bilmen gerek Kimdir o? Kendinizi dogru zanneden ama yanlis olan herkes Yapmacik gülüsle arkadan domaltan herkes Insani pazarlayan ve satisa çikartan herkes Dünyasi dardir Rap'i bilmez itin . B-Boy ve Turntable ' i almaz ki o beyin

bence kişi veya toplulukları kitleden ayırarak yüceltmemeli ve "toplum gerçeklerini, sistem deliklerini çok iyi şekilde bildiriyor, yaşasın ceza" vb. açıklamalarda bulunmamalısın. Yanlış anlama, fikrimi söyledim. Sonuçta Ceza'da geçici bi şahıs, zamanla tükenecek ve zamanında eleştirdiği bu sistemden kazandığı parayla belki de hawai'de 8. eşiyle tatilde olacak. Yok kurtlar vadisi türkiye gerçeklerini açıklıyor, yok ceza bu sistemi çok iyi eleştiriyor.. geçmek lazım bunları. Nedir ki dostlarım bu adamı diğerlerinden ayıran? ha belki daha entellektüel, mantıklı, magazine karşı, ahlaklı.. orasını bilemem (misal verdim.. kim bilir, belki de ahlaksızın tekidir) fakat tek emin olduğum bu sistemin içinde, bu oyunun, kurulu düzenin içinde kendine bir yer bulup memleket gerçeklerini açıklıyorum ayağına malı götürdüğü.

tartışalım, güzelleşelim.

• Metal Daze

I Hear The Sound In A Metal Way
    I Feel The Power Rolling Off The Stage
    Cause Only One Thing Really Sets Me Free
    Heavy Metal Loud As It Can Be
    Yea

Baby I Was Born To Play Music
    I Am A Man With A Screamin Guitar
    Well There’s A Light In The Middle Of The Stage
    In A Minute I’ll Be Wearing It All
    I Don’t Know Another Way Of Living
    Baby I Don’t Really Care
    Give Me A Pair Of Jeans And A Riff That’s Mean
    And Girls That Love To Share

Heavy Metal
    Metal Daze

Heavy Metal
    Heavy Metal Daze
    Heavy Metal
    Heavy Metal Daze

Living Like Theres No Tomorrow
    Yeah Curry Says We’re All On The Edge
    He Says Man You’re Really Graphic
    This Bands A Social Wedge
    Well We All Got Hearts Made Of Metal
    And Our Blood Is Hot Molten Rock
    And If I Don’t Hear The Sound Of Metal
    I Go Into Shock

Heavy Metal
    Metal Daze

Heavy Metal
    Heavy Metal Daze
    Heavy Metal

Heavy Metal
    Heavy Metal Daze
    Heavy Metal

So Mister D. J. Play Just One For Me
    You Know The One With The Crashin And The Screams
    Cause Only One Thing Really Sets Me Free
    Heavy Metal Loud As It Can Be

Heavy Metal
    Metal Daze

Heavy Metal
    Heavy Metal Daze
    Heavy Metal
    Heavy Metal Daze
    Loud As It Can Be

• abi su ceza denilen insanın?! üsenmeden sarkı sozünü okudum.bi de türkce rap demisler adam kafiye yapcam diye resmen dili katletmis bu ne ya.altada koy bi dım tıs tamam oldu al sana muzik
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.