Şimdi Ara

Hiphop Metal müziğini geride bıraktı? neden!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
0
Favori
11.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • müzik ille ilgili bende bir kou açmak istiyorum.
    beni tanıyanlar bilir; çok sıkı bir hiphop ve BARİKAT hayranıyım: kimse kusura bakmasın başkasına saygım var ama; hiphop ve BARİKAT benim için çok şey... birde tabi Cartel:) ikiside farklı bir anlamı var benim için
    her neyse!
    -
    konuya gelelim metal müzik bu ülkede nedredeyse 20 yılı aşkın zamandır var?
    hiphop ise 1995 ten beri var.
    yani hiphop daha çok yeni!
    peki hiphop neden metal müziği bu kadra kısa zamanda yerle bir etti ve geride bıraktı sizce!
    ben olayı iki nedene bağlıyom onu söyliyim
    1-türkiyenin kültürü metal müziğe uzak
    2-metal müzik grupla yapılabiliyor grup kurmak zor. ama rap müzik tek kişi yapılabiliyor.

-
    sizin de bu kıonudaki fikirleriniz nedir

• Walla arkadaşım sana öyle geliyor. Hip-hop da bir çok akım gibi geliceeek ve geçiceek. Metal müzik dünyada 40 yılı aşkın zamandır var. Bizim ülkemiz yeni ne bulsa atladığı, özentilikten ne yapacağını şaşırdığı için, bir zamanlar metalciyim diye geçinen özentiler, önce clubber oldu şimdi de hiphopçı. E çoğunluk da özenti olduğu için hip hop metali geçti gibi bir düşüncenin olması gayet normal.
    Metal müziğin kökleri çok sağlam ve gerçek dinleyici kitlesini geçebilecek bir potansiyel olacağını düşünmüyorum. Sizin özenti kısmınızı çıkarırsan geriye metal dinleyicilerinin dörtte biri bile kalmaz.
    Tabi bizde özentiler yok mu, var. Ama müzik türlerinin tarihine bakarsan çok rahat karşılaştırma yapabilirsin bence, hiphop gerçek dinleyici kitlesi bakımından metalin uzağından bile geçemez.

• Metal müziği türk kültürüne uzak da, hip-hop anadolunun bağrından mı çıkma? Ne gerek var böyle şu müzik tarzı diğerini ezdi geçti tarzı topic'lere.
    Yine de fikrimi sorarsan.
    Doğru, metal bu ülkede uzun zamandır var. Yurtdışında ise çok daha uzun süredir varlığını sürdürüyor. Bunca sene eskimemiş. Mutlaka iyi bi nedeni olması lazım. Hip-hop, metal müziğin yanında daha çocuk kalır. Böyle bir kaç sene için popüler olan bir çok müzik dalı var. Bir zamanlar her yerde boy gösteren boy-band'lerden kaç tanesi kaldı ve dinleniyor.
    Ayrıca, Hip-hop'u nasıl türk kültürüne yakın buluyorsun anlamıyorum.
  • hepsi de gelip geçici işte , yarın başka bi tarz müzik çıkar ötekiler unutulur ...dünya değişiyor , kültürler .. zevkler , alışkanlıklar ... hayat böyle yani kelebek misali..
  • Dünyada her konuda olduğu gibi müzikte de çok hızlı bir yozlaşma oldu.Babalar artık rock müziğe yatırım yapmadılar,çünkü rock şarkıları bir şey anlatıyordu,eleştiriyordu.Ama düzen içi boş insan istediği için rock müziğin içi boşaltıldı ve diet-rock çalan gruplar çıkarıldı.Adam gibi rock dinlemek isteyenler bunları almadı tabii.Ama babaların albüm satması lazımdı ve bunlar herkesin dinleyebileceği,insanı düşündürmeyen hip-hop tarzı oldu(osur osur dinle).Bütün gün bu müzikler çalındı ve o zamanın çocukları bu iğrenç müzikle büyüdü.Şimdide o zenci özentisi bol pantolonlarıyla sağda solda geziyorlar.Bu hip-hop dediğin şey de gelip geçici bir sevdadır fazla uzun sürmez.Ama hata sizde değil tabii,Siz alt benliğinizdeki sesi dinliyorsunuz.40 yılda uğraşsanız sizden bi yol olmaz

YIKILMADIK AYAKTAYIZ

• ya birde bu rapçi arkadaşlara bir şey sormak istiyorum;bu rap müziği hangi müzik aletiyle çalınıyo ?
  • BANA BARİKAT FLN DEME ONLARIN YAPCAGI RAP İ SADECE REZİL ELTMEK FARKLI KUTUPLAR YARATARAK CEZA YA ZIT OLARAK Bİ YERLERE GELMEYE CALISAN 3 5 CAPULCU OZELLİKLE ORDA JONTURK DİE Bİ LAVUK VAR ADAM DEİL ONLAR BIRAK BURDA BARKİAT FLN RAP YAPIO DEME BANA CILDIRDIM...... SAGOPA-CEZA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bütün müzik türleri birer akımdır gelir ve geçer vede onlara hayran birkaç kişi kalır. Bugün heavy metal eski günlerinde değildir fakat bundan 10 sene sonra hip hop ta bugünkü yerinde olmayacaktır. Aynı seninde 10 sene hiphop ı değilde Türk Sanat Müziğini sevecek olman gibi
  • Bugün heavy metal hala eski günlerinde, tabi doğru insanları dinlersen. Iron Maiden, Judas Priest, Gamma Ray, Running Wild, Saxon, Virgin Steele, Manowar, Pantera , Megadeth gibi gruplar hala bugün varsa ve aynı kalitede albümler çıkarabiliyorlarsa, aynı ruhu taşıyorlarsa heavy metal aynen eski günlerindeki gibidir.
  • TEK BIR SEBEP HIP HOP SADECE MUZIK DEGIL ANLAYANA METAL GIBI SES YIGINI DEGIL SADECE
  • bgirl_hulya

seni burda yaşatmayıs !

ona göre !

metal e laf yok koparırız kafanı !

ANTAEUS - SATANIC BLACK METAL

!!!! CUT YOUR FLESH & WORSHIP SATAN !!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lómion

Hahahah metal müziği yerle bir etmekmi. Magazin gençliğisiniz siz tabi. Gösteriş sizin için daha önemli. Egoistsiniz! başlıkta bile kendi kendinizi övmüşsünüz. Kliplerinizide görüyoruz malum popülersiniz bu ara son model arabalar ve güzel kızlar arasında hadi eğlenelim party yapalım diyorsunuz.
    "2-metal müzik grupla yapılabiliyor grup kurmak zor. ama rap müzik tek kişi yapılabiliyor. "
    Evet zor dimi. Önce enstruman çalmayı öğreniceksin, Sonra vokalin güzel olmak zorunda, malum konuşarak sölemiyosun bu şarkıyı. Enstrümanlar birbiriyle uyumlu çalmalı. Ya zor işler bunlar işte herkes beceremiyo be güzelim. Bende beceremiyorum açıkçası, gitar çalıyorum ama daha çok yolum war. Ama ruhumda hissediyorum o gitar tonlarındaki isyanı. Söyleyemediklerimi suratlarına vuruyo bazılarının o tokat gibi batery crossları. Popüler diiliz belki iiki diiliz yoksa sizin gibi basit insanlarda bizden biri gibi olmaya çalışırdı ve bu sessiz isyanı kirletirlerdi. Gidin O bol kıyafetlerinizin içinde 1-2 melodinin üzerine muhabbet edin Ben "Dimebag Darrel'in anısına Pantera-I'm broken dinlicem.

+1 helal sana be aslanım!!!...

• quote:

Orjinalden alıntı: kizgin_boga

TEK BIR SEBEP HIP HOP SADECE MUZIK DEGIL ANLAYANA METAL GIBI SES YIGINI DEGIL SADECE

Sen anlamayı bırak daha dinlemeyi becerememişsin ki, metale ses yığını diyosun. Tutturmuşsunuz bi "Metal müzik mi, aa ben gürültü dinleyemem"
    Walla senin o iki bas bi tiz üzerine onu bunu f.ck demenden çok daha fazla şey içerir metal, hem müzikal hem de söz olarak.

• İki plakçeviriyosunuz buna müzik diyorsunuz ya!Yazıklar olsun valla.

Gitar var oldukça rock müzik yaşayacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı:
    2-metal müzik grupla yapılabiliyor grup kurmak zor. ama rap müzik tek kişi yapılabiliyor.

kendi kendine herseyi acıklamıssın.herhangi bir kisi hip-hop cok kolay yapabilir.cunku olay sabit bir bilgisayar beatinin ustune konusmak.yani bi enstruman,melodi,armoni fln gereksiz gibi gozukuyo.tek yetenek isteyen seyse hızlı konusabilmek.tabi cogu rapci bunu bile yapmayıp,sadece yanina 2 yarıcıplak kız ve altına da bi son model araba cekerek olayı bitiriyo.bu kadar basit.piyasa olan hersey yok olmaya mahkumdur.taptıgınız cezanın bile salak bi popcuyla yaptıgı duetin tvde gunde 100 defa donmesi bile sizi rahatsız etmeyip hala boylelerini dinleyebiliyosanız yazık valla.metal piyasa olmadıgı gune kadar yasayacaktır ama ulkemizde sonsuza kadar yasayacak tek muzik gercek turk muzigidir bunu da kabul etmek gerekir
  • ya arkadaşlar yanlış anlaşıldım galiba, özür dilerim...
    HİPHOP NEDEN METAL MÜZİKTEN ÖNE GEÇTİ DİYE SORDUM...
    hangisi daha iyi kötü diye yargılamadım.
    AMA BEN HİPHOPI SEVİYORUM
    -HERKESİN MÜZİK TARZINADA SAYGIM VAR.
    METAL MÜZİĞİNEDE SAYGIMVAR
    metal ve rock müziğinin geçmişini birikimini isyanını bilyorum: öğretmeye kalkmayın
    ama,
    kusura bakmayın kimse, çıkıp
    public ENEMY ve BARİKAT gbi gruplarıda eleştirmeye kalkmasın...

isyansa sonuna kadar isyan var... bu iki grubun, (biri amerika biri türkiyede)... ne kadar politik olduğunu bilin de gelin...
    - ha tabikii fiyaka olsun diye yada moda olsuıun diye rap yapanlar var... ama her iki kesişmdede böyle çapulcular ve egoistler olur...
    *
    ben iki neden saydım
    mutlaka başka nedenleride vardır.
    -ama hiphopın tek başına yapılıyo oluşu bi avantaj ve bi çok arkadaş grup bile kurmadan müzik yapabiliyor
    -topluma yakın çünkü metal gürültüsü yok (topluma göre tabi) bide konuşma şekli olduğu için anlaşılıyor halka tarafından
    ..
    ne deiyim başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgirl_hulya -- 11 Aralık 2004, 18:42:22 >

• konusturmayın sunu yukardada yazdım barikat dinlio hip hop muzik dio 3 -5 capulcu rap muzikte wreckae mc die nitelendirilen kişiler tr.rap i hic bir yere getiremez bırakın muhattab olmayın takılsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bgirl_hulya

ya arkadaşlar yanlış anlaşıldım galiba, özür dilerim...
    HİPHOP NEDEN METAL MÜZİKTEN ÖNE GEÇTİ DİYE SORDUM...
    hangisi daha iyi kötü diye yargılamadım.
    AMA BEN HİPHOPI SEVİYORUM
    -HERKESİN MÜZİK TARZINADA SAYGIM VAR.
    METAL MÜZİĞİNEDE SAYGIMVAR
    metal ve rock müziğinin geçmişini birikimini isyanını bilyorum: öğretmeye kalkmayın
    ama,
    kusura bakmayın kimse, çıkıp
    public ENEMY ve BARİKAT gbi gruplarıda eleştirmeye kalkmasın...

isyansa sonuna kadar isyan var... bu iki grubun, (biri amerika biri türkiyede)... ne kadar politik olduğunu bilin de gelin...
    - ha tabikii fiyaka olsun diye yada moda olsuıun diye rap yapanlar var... ama her iki kesişmdede böyle çapulcular ve egoistler olur...
    *
    ben iki neden saydım
    mutlaka başka nedenleride vardır.
    -ama hiphopın tek başına yapılıyo oluşu bi avantaj ve bi çok arkadaş grup bile kurmadan müzik yapabiliyor
    -topluma yakın çünkü metal gürültüsü yok (topluma göre tabi) bide konuşma şekli olduğu için anlaşılıyor halka tarafından
    ..
    ne deiyim başka

Konuşma şekli?Sorunda burda ya zaten.Rap ya da hip-hop(siz ne diyorsanız artık) müzik değildir.Konuşma tarzıdır.Arkada uyduruk ezik kalan bir müzik vardır sadece...Ya da ona müzik denilebilirse...

Toplum?Toplumun bir sürü kesimi vardır.Oraya topluma göre hip-hop'ta metal gürültüsü yok yazamassın.Zaten metaldaki bir gürültü değildir.Sadece Metali anlamak istemeyenlere gürültü gelir o.İşte metali anlayınca gerçek müziği bulursun zaten...

""HİPHOP NEDEN METAL MÜZİKTEN ÖNE GEÇTİ DİYE SORDUM...""

Sen sordun millette cevap verdi."Metal'in yanından bile geçemez hip-hop" diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galear -- 11 Aralık 2004, 19:05:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: power animal

ya birde bu rapçi arkadaşlara bir şey sormak istiyorum;bu rap müziği hangi müzik aletiyle çalınıyo ?

Geyirme sesi, ossuruk sesleri eşliğinde turk rap gırtlağı
  • bu konu hakkında yazdıgım msj lar niye siliniyor anlamıs deilim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.