Şimdi Ara

Hırvatistan Havalimanı Polisi ve Vize

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu yaz Hırvatistan'a Zagreb'e 5-6 günlük bir seyahat planlıyorum. Merak ettiğim vizesiz giriş olmasına rağmen Hırvat polislerinin sıkıntı yaratabildikleri. Öğrenci işi bir seyahat olacak arkadaşlar. Ortalama uçak - otel hariç 700-800 tl gibi bi bütçem olacak arkadaşlar. 1 kredi kartı 3 bankamatik kartım var. Biletim gidiş dönüş olacak. Hostel rezervasyonu çıktısı da yanımda olacak. Eski pasaportumda Beyaz Rusya vizem var, gerekirse onu da götürebilirim. Sizce bir sıkıntı yaşar mıyım? günlük 100 euro gibi bi bütçen olması gerekiyormuş sanırım polis sorarsa ama emin olamadım. Sorun yaşamak istemiyorum, bilgilendirirseniz memnun olurum.

• Ne demeye çalıştığını anlamadım.
  • oraya turla gitmiştim grupta 2 kişi vardı ki ne amaçla geldikleri belliydi zaten Polis bunları görünce ülkesine giriş izni vermemişti...tipin kılığın kıyafetin düzgünse sorun çıkartmazlar diye düşünüyorum eğer isterlerse evraklarını k.kartlarını filan gösterirsin.Sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.
  • Hocam dünyadaki tüm ülkelerde sınır polislerinin ülkeye almama yetkisi var (geçerli vize olsa dahi).. Haa bunu az uygularlar çok uygularlar ama sonuçta belirli şeyleri ispatlayabilirsen bazı şeylere dikkate dersen (giyim, davranış, vs) sorun çıkmaz kolay kolay..
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar, ben hazırlığımı yapayım da alıp almamak onlara kalmış artık o halde :)
  • benden söylemesi fazla dik kafalılık yapmayın, ben 2004 ya da 2005 gibi havalimanında polisle bayaa bir inatlaşmıştım tabii zagrepten geri döndüm, almadılar içeri :)) o zamanlar macarların malev havayolları vardı (iflas etti) onunla budapeşte aktarmalı gitmiştim, eylül gibi, niyetim dubrovnike geçmekti, tabii o zamanlar dubrovnike direk uçuş bulmak imkansız gibi bir şey artı fiyatı 4-5 katı...herneyse uçakta tek türk ben olunca gümrük polisi başladı niye geldin, neden tek geldin, kaç paran var, hangi otel kalcan, falan diye...önce alttan alta işte ben bir gece hostelde kalıcam zagrepte sonra ise dubrovnike geçicem falan diyorum, arkadaşımla gelcektik onun son dakika da sorunu çıktı gelemedi dedim...ama adamlar başka uçakta gelmediği için vakit geçirmeye meşgale bulmuş gibi çantalarımı didik didik ettiler, üstümü arıyorlar, en son pantolonunu indir dediler, iyice kaçakcı muamelesine başlayınca benim tepem attı, başladım bunlara iyice giydirmeye, bir de ingilizceleri zayıf, ben iyice yüklendim (madem ülkeye sokmayacaklar o zaman efelik yapayım dedim) siz nasıl polissiniz, madem soru soracaksınız o zaman cevabı mı anlayacak kadar ingilizce bilin bari, burası hala rus kolonisi zihniyetinden kurtulamamış, komünizim bitti ama sizin kafalarda kalmış hala, ben turistim paramla geliyorum lan falan filan iyice dayılandım, onlar da şoke oldu tabi, noluyor diye...türk konsolosluğunu arıycam dedim, türkiyeye dönüncede sizin konsolosluğunuza şikayette bulunucam, mahkemeye vericem, internette rezil etcem falan...baya bir cıngar çıkarttım, sbaah uçağıyla geri yolladılar tabi :) ama sabaha kadar 3 tane polis diktiler başıma, zaten rahat uyuyamıyorum orada ben de ****lik olsun diye zırt pırt tuvalete gitcem, susadım, yemek istiyorum falan, gece boyunca uyutmadım ****leri :)) şimdi hala aynılar mıdır bilmem ama bu da benim tecrübem

• Geçen gittiğimde belirttiğiniz gibi bir şey sormadılar, hemen geçtim ama pasaportumda 5-6 vize vardı Schengen için. Ama yine hazırlıklı gitmekte fayda var, işte nerede kalacağın, yanındaki para ve kredi kartı gibi.
  • Geçen yaz dubrovniğe gitmiştim,10 günlük hatta uçakta ki neredeyse herkes Türktü:) klasik olarak vize yok ve çok güzel bir tatil yeri, sadece gel git biletimiz ve rezervasyonumuzun çıktısını almıştık yanımıza, daha kolay giriyorsun böylece içeriye:) yoksa nerde kalacaksın falan filanlar gidiyor:)
    Bu sene yine yapacam kısmetse ama zagreb sadece yetmez imkanın ve zamanın olursa en azından dubrovniğide gör derim, esasında en güzel yerleri ismi olmayan arada kalan yerler:)
    şimdiden iyi eğlenceler dostum
  • vizesiz olduğu için bende gitmeyi düşünüyorum yakında.

ulan sanki ülkede bomba patlatcak olsam polise ağzımdan kaçırcam, mal mal soru soruyolar. geçen romen elçisinde görüşmede görevliyi rezil ettim, vizemi haftaya çarşamba alıyorum. haklıysanız, sağlam ingilizceniz varsa kendinizi doğru düzgün savunursanız süt dökmüş kediye dönüyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zabala06

Geçen yaz dubrovniğe gitmiştim,10 günlük hatta uçakta ki neredeyse herkes Türktü:) klasik olarak vize yok ve çok güzel bir tatil yeri, sadece gel git biletimiz ve rezervasyonumuzun çıktısını almıştık yanımıza, daha kolay giriyorsun böylece içeriye:) yoksa nerde kalacaksın falan filanlar gidiyor:)
    Bu sene yine yapacam kısmetse ama zagreb sadece yetmez imkanın ve zamanın olursa en azından dubrovniğide gör derim, esasında en güzel yerleri ismi olmayan arada kalan yerler:)
    şimdiden iyi eğlenceler dostum

ben eşim ve 2 aile daha gitmeyi düşüyoruz.

1-2 sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
    zagrepe uçak biletini hangi şirketten aldınız?
    güvenli bir yer midir?
    hangi otellerde kaldınız?
    otel rezervasyonunu nerden yaptınız?
    Zagrep ve dubronic gitmeyi planlıyoruz.
    ara transferleri nasıl yaptonız (otobüs-tren)
    Araç kiralanabilir mi?

teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

ben eşim ve 2 aile daha gitmeyi düşüyoruz.

1-2 sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
    zagrepe uçak biletini hangi şirketten aldınız?
    güvenli bir yer midir?
    hangi otellerde kaldınız?
    otel rezervasyonunu nerden yaptınız?
    Zagrep ve dubronic gitmeyi planlıyoruz.
    ara transferleri nasıl yaptonız (otobüs-tren)
    Araç kiralanabilir mi?

teşekkürler..

Bende geçen yıl Hırvatistana gitmiştim bu yıl yine gideceğim cevaplıyayım sorularınızı.
    1)uçak biletini herhangi bir siteden alabilirsiniz.Zaten sadece Croatian Airlines uçuyor diye biliyorum.
    ekobilet.com a bakın bence orası iyi ben ordan alıyorum biletlerimi.
    2)Hırvatistan güvenli bir yerdir.Gündüz sokaklarda polis göremezsiniz.Gece ben dağ yolunda tek başıma yürümüştüm ve hiç kimse yoktu.Güvenli bir ülke.
    3)Hotel için booking.com a bakabilirsiniz.
    4)İstanbuldan gidiyorsanız Dubrovnik e Zagreb aktarmalı uçuşlar var.Bu uçuşlarda geceyi zagrebde geçiriyorsunuz ertesi gün Dubrovnike uçak var.Ama derseniz ben Zagrebde bir kaç gün kalıcam.O zaman Zagreb-Dubrovnik arası otobüsle gidebilirsiniz.Dubrovnik'e tren yok çok dağlık olduğu için çevresi oraya demir yolu yapmamışlar.
    5)Araç kiralanıyor.Dubrovinkte kiralarsanız sınıra yakın olduğu için Karadağ ve Bosna Hersek'i gezebilirsiniz.Mostar 3 saatlik bir yolculuk.

• merhabalar arkadaşlar ben zagrebe bir haftalığına tatil amaçlı gittim. fakat hotel rezarvasyonu yapmamıştım. zagrebe indiğimde oradaki polis soru yağmuruna tuttu beni. neden buraya geldin, paran var mı, hotel rezarvasyonun var mı gibi cins cins hitap şekliyle sorular yöneltti. ben de yanıma para almamıştım çünkü kuzenlerim ve ailesi beni karşılayacaklardı. paramın olmadığını ve rezarvasyonumun hotel için olmadığını gördüler ve geri göndermek için beklemeye aldılar. ben de bu sürede akrabalarımın kuzenlerimin beni beklediğini onlara söledim hatta polisler onları arkada gördüler bize el salladılar ona rağmen parayı sorun ettiler. ben de onlarla konuşun dedim para , kalacak yer onlarda dedim. okadar sert ve insan dışı tavırlar sergilediler ki şaşkınlıkla izledim ve sinirden ne yapacağımı şaşırdım. kuzenim 1500 euro vermek istedi ama kabul etmediler. ilk uçakla beni geri gönderdiler. pasaportum ve kimliğimi inişte polisten aldım. geri gönderme sebeplerine de pasaportu ve kimliği yanlış demişler. polis kontrol etti hiç bir sıkıntı yok dedi bizim polisler istanbulda ama olan bana ve kuzenlerime oldu üzüldük :(( şimdi sorum şu arkadaşlar ben tekrar oraya hotel rezarvasyonumu yapıp, yanıma fazlasıyla para alıp, kılık kıyafetimi düzenli bir şekilde giyinip gidersem giriş yapabılırmıyım???? ( not: pasaportumda girilmez diye not yazmışlar tarih ve imza var ) ben istanbuldaki polise sordum o da dediki onların eksik buldukları şeyleri tamamla ve git ozaman muhtemelen herhangi bir sıkıntı yaşanmaz ama yinede emin olmak istiyorum bidaha böle birşey yaşamamak için böle bir sorunla karşılaşan var mı arkadaşlarım lütfen yardımcı olurmuusunz????

• hocam rezarvasyonunu yaptır gidiş dönüş biletinin çıktısını al yanına, para konusunda yanında olsun ama en önemlisi ordan davetiye oluyorsa davetiye al, ben 2 yazdır gidiyorum 2sinde de sıkıntı yaşamadım, ama bu gittiğimde geçen sefer girmiş olduğumu gördüklerinden direk kabul etmiş olabilirler, lakin dediğim gibi rezarvasyonun olayına önem veriyorlar, sen yaptır kalmak zorunda değilsin, iptal edersin girince oraya... kolay gelsin şimdiden
  • zabala teşekkür ederim arkadaşım verdiğin bilgiler için . lakin şöle sorum var demiştim ya pasaportuma bunlar damga vurdu tarih attı ve imza var başında da girilmez yazıyor girilmez yazan yere de sebep demişler hırvatça rakamlar var anlamayamdıık:S geri göndermişlerdi beni geri döndüğümde de atatürk havaalanında polisler dedilerki bunlar pasaportunun ve kimliğinin doğru olmadığını sölemişler bizim türk polisleri herhangi bir yanlışlık yok dediler ve onay verdiler bana. sonra da o yazıyı sordum saçmalamışlar dediler. şimdi soruyorm kardşm sana
    bu damga varken ki sorunum yok sıkıntı yaşarmıyım yada bu konuyla karşılaştın mı hiç?? ilgin için teşekkür ederim tekrardan
  • umarım geç olmamıştır giremiyorum yoğunluktan nete fazla, girince de işlerden aklıma gelmiyor buralara bakmak,
    senin dediğin durum bende vardı zaten, pasaportumda ki TC ile gerçek TC'm farklıydı, ve ben o zaman vizesiz hırvatistana değil, vizemi alıp Hollanda'ya gitmiştim ki epey bir korkmuştum açıkçası bir şey olur diye ama adamlar umursamadı bile!!!
    Bizimkilerin de dediği gibi saçmalamışlar açıkçası bir sebepten almak istememişler seni, bence sen eğer hala gitmediysen dediklerimi eksiksiz yap bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum,
    umarım gidebilirsin kolay gelsin
  • Nisan'dan itibaren AB uyum yasaları kapsamında Hırvatistan da artık Schengen oluyor :( Vizesiz giriş olayı bitiyor maalesef...
    Bu arada bu Hırvatistan ile Türkiye 2005 yılında aynı anda başlamıştık AB müzakerelerine :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.