merhaba arkadaşlar bugün 2 adet HIS ICQ HD4850 alıp cf yapmak istiyorum.tek korkum sürücülerde sorun yaşarmıyım veya hangi sürücüyü kullanırsam sorun olmaz.şu anda MSI 8800GT OC li versiyonu var elimde onu kullanıyorum. monitörüm ise 22 full hd 1920.1080 işlemcim core2 Qad Q6700 anakart Asus rampage formula.ram 4 adet 1gb 1066. recom 600W güç kaynagı. birazda kasa içinde görünümüde önemsedigim için ayrıca sıcaklıkta önemli lütfen yardımlarınızı bekliyorum.daha önce hiç cf deneyimim olmadı birçok şeyleride forumlardan ögrendim. teşekkür ederim şimdiden
Eğer özel bir CF merakınız yoksa yaptığınız ya da yapmak istediğiniz şey biraz saçma oluyor. Nedeni ise 2 adet HIS IceQ HD 4850 size en ucuz 340$'a mâl olacak. Yani bu demek oluyor ki 100$ daha ucuza HD 4890 alabilirsiniz, 63$ daha ucuza GTX 275 alabilirsiniz. Güç tüketimlerini de düşünürsek, tek kartın daha verimli olduğunu görebilirsiniz. Isınmalar olacaktır. Bu rahatsızlık verebilir.
Benim tavsiyem GTX 275 ya da HD 4890 yönünde. Ama illa CF yapacaksanız 1GB bellekli farklı HD 4850 kartlara bakın. Ya da HD 4770 ile CF yapın...
fiyat açısından 4770'in CF 'de daha mantıklı olduğunu bende düşünüyorum
@ sades-sades
CrossFire yapmak şu zamanda pek mantıklı değil. Bu yorumu yapmamın nedenleri şunlar:
1- Birçok oyun CrossFire' ı desteklemiyor. 1 adet kart yatacak demek oluyor
2- CrossFire'da en az iki adet kart olacağı için kasa içinde 2 kat fazla sıcaklık olacak demek. Kasa içi soğutmanın oldukça iyi olması lazım
Bana soracak olursan HD 4850 CrossFire yerine daha az maliyetli olan HD 4890 veya GTX 275 alabilirsin.
hd4850x2 alabilirsiniz gtx285 ile başa baş bir karttır
"iki tane ekran kartı görmek istiyorum" derseniz iceq4 serisi hd4850 alın yoksa ısı sorunu yaşayabilirsiniz
f/p kart isterseniz hd4890 yada gtx275 alabilirsiniz
zaten anakartımı da cf yapmak için almıştım.4850 toxic çıktıgında iki adet almıştım fakat kartın bir tanesinde sorun yaşamıştım .geri götürdügümde ise ellerinde yoktu iade ettim. yerine MSI GTX260 OC li versiyonu vardı onu aldım.elimde gene 8800gt vardı halen kullanıyorum oda msı nın araların da inanın maximum %15-20 belkide okadar bile performans farkı göremedim.daha dogrusu hayal kırıklıgına ugradım.onuda iade ettim.kısacası benim için tam bir hayal kırıklıgı olmuştu.hd 4850 nin özel sogutuculu modelleri çıktıgından beri hep cf yapmak istiyorum.tabiki kasa içi görüntüte önemli benim için.dün sizlerden bir cevap alamadıgım için almaya gidemedim. aranızda mutlaka bu kartları kullana ardaşlar vardır.ayrıca hanci sürücüyü kullanmalıyım ve cf köprüsünün ikiside kullanılıyormu yoksa cfx demi kullanılıyor.bazı testlerde bir tanesi bazılarındada iki tanesi kullanılmış.yardım ve önerinizi bekliyorum ayrıca exa da hıs ıceQ nun 4830 modelide var ama bu 512 mgbyt.bu kartla 8800gt arasında fark varmıdır.4870 de 2 adet alabilirim fakat o zaman power degiştirmek zorunda kalırım ve ısı ve çekecegi elektikte cabası.
gtx260 ile 8800gt arasında mı %15-20 fark var? yoksa ben mı yanlış anlamadım
şu anda rakamları tam hatırlayamıyorum fakat işlemciyi oc li 3.33 ghz.de MSI GTX260OC likart ile 3DM06 testinde 16335 puan almıştım.şu anda kullandıgım MSI 8800GT ile ise 14895 pun aldım. ayrıca crysıs te yüksek seviyede 8800gt ile ortalama 45 kare alırken GTX260 ile 60 karelerdeydi. tabiki birisi 512 öteki 896mb birax fark olsun.ayrıca ben hobi olarak fotograf çekmeyi ve düzenlemesini seviyorum NIKON programında ianın istedigim kadar hızlı açmıyorlar fotgrafların boyutlarıda büyük oldugu için kartlar çok zorlanıyorlar her iki kartıda kullandıgım için aralarında çok fark göremiyorum.tabiki gtx güçlü bir kart onu bende inkar etmiyorum.ama aralarında uçurumlar yok
ben tek ekran kartimi arkadasa verdim... daha once Sapphire'in 4850 1gb modelinin standart sogutuculu halini crossfire yaptim ve COD4'de cok guzel sonuclar aldim..300-400 arasi tek kartla aldigim fps'nin nerdese %75 kadar daha performans aliniyor... Goruntu kalitesini ozellikle HDTV'de yasamanizi oneriyorum... Tabi ilgili islemcinin anakart ile bant genisliginin vercegi sonucu dusunmuyorum ama ben sahsen AMD islemcili bir anakartta kullanmistim... HT2000mhz'di... daha yuksek olsaydi daha guzel sonuclar alacagima inaniyordum ama kismet olmadi..
kalin cift slot sogutuculu ekran kartlari bazi durumlarda cok problem cikartiyor ozellikle iki PCIex slotunun arasinda yeterli aciklik yoksa gercekten isinmalar ve kitlenmeler oluyor... Hele ki Toxic adini verdigimiz Zalman sogutucularina benzer sogutucuya sahip Sapphire ekran kartlari gercekten cok aci verici sonuclar dogurabiliyor... Zalman veya Thermltake sogutucu fanlarin onu direkt kapaniyor... ve kendi kendilerine fan full donse bile isinmaya devam ediyorlar...
o sitedeki incelemeyide inceledim hd4770 te kafama yatıyor fakat o modelden henüz tr ye gelmedi bildigim kadar.birçok firmaya bakıyorum bulamadım
peki cf kprüsünün ikisini birden kullandınmı yoksa tekinimi kullandın.
degısık markalarda gelıyor ama bu aralar o karta asırı bır yonlendırme ve talep oldugu ıcın cabucak tukenıyorlar 15-20 gun ıcınde kartlar cogalır
quote:
Orjinalden alıntı: sades-sades
o sitedeki incelemeyide inceledim hd4770 te kafama yatıyor fakat o modelden henüz tr ye gelmedi bildigim kadar.birçok firmaya bakıyorum bulamadım
Türkiye'ye geldi fakat stoklar tükendi hemen
HD 4770'te işini görür. Sen karar ver
monitör 1920.1080 oldugundan oyunlarda sıkıntı yaşarmıyım diye endişeliyim.o yüzden ve fotograflar için 1 gb lik modellere bakıyorum.
cf ve slı nın dezavantajı her oyunun- uygulamamanın desteklememesı bu gıbı durumlarda ful hd ıcın 512mb 4770 yetersız kalır bu kesın
quote:
Orjinalden alıntı: sades-sades
peki cf kprüsünün ikisini birden kullandınmı yoksa tekinimi kullandın.
ikisini de kullandim... ama cok ciddi bir fark yok ikisi ila tekini kullanmanin... cok ciddi goruntu kaliteleri zorlandiginda gerekiyor...
cf gereksiz bence alınabilecek yeterli performansı veren tek kartlar var
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme