Şimdi Ara

GTX 750 TI yerine Yeni Ekran Kartı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tom clancy the division, BF4, Fallout 4, The Withcher 3 vs. oyunları oynuyorum. Asus gtx 750 ti kartım var. Özellikle Division ve Witcher de yetersiz kalıyor.

fx6300 işlemci
    16 gb ram
    250 gb samsung 850 evo
    1 tb harddisk

bilgisayarım için yeni bir ekran kartı bakıyorum. Nvidia yada amd fark etmez. 800 TL civarı bütçem var. Gtx 960 modellerine falan bakıyorum ama kararsız kaldım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Bugün içerisinde alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: arapfaik

Arkadaşlar,

tom clancy the division, BF4, Fallout 4, The Withcher 3 vs. oyunları oynuyorum. Asus gtx 750 ti kartım var. Özellikle Division ve Witcher de yetersiz kalıyor.

fx6300 işlemci
    16 gb ram
    250 gb samsung 850 evo
    1 tb harddisk

bilgisayarım için yeni bir ekran kartı bakıyorum. Nvidia yada amd fark etmez. 800 TL civarı bütçem var. Gtx 960 modellerine falan bakıyorum ama kararsız kaldım.

r9 390 alırdım ben olsam(4 gb)

www.vatanbilgisayar.com
    Sapphire R9 380 NITRO GAMING 4GB GDDR5 256 Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-380-nitro-dual-x-oc-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html?srt=PU

www.vatanbilgisayar.com
    Zotac Gtx960 Amp! Edition Gddr5 4gb 128bit Nvidia Geforce Dx12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx960-amp!-edition-gddr5-4gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html?srt=PU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper17 -- 18 Mart 2016; 15:44:02 >

• arapfaik kullanıcısına yanıt
    gtx 960 4 gb veya r9 380 4 gb alabilirsin ama işlemcin biraz zorlanır
  • 960 alacaksan 4 gb olmasina dikkat et. 960 bana daha samimi geldi 380 e göre.
    Bir de ani dususler olursa islemciden de olabilir ama 4.2 ghz e filan iteklersen baya azalacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

960 alacaksan 4 gb olmasina dikkat et. 960 bana daha samimi geldi 380 e göre.
    Bir de ani dususler olursa islemciden de olabilir ama 4.2 ghz e filan iteklersen baya azalacaktir.

Bir çok yabancı forumda 4gbın fiyat aldatması olduğu 2gb tercih edilmesi yazıyordu hatta forumdada bu şekilde yorumlar yapan vardı.
  • SeSioN kullanıcısına yanıt
    Gtx 660(evet 660) ile BO3 de high oynayabilecekken(textures bahsediyorum aa veya diger ayarlardaan degil)vram nedeniyle ani droplar yasiyorum. Su saatten sonra 0 2 gb kart alinmaz.(ust duzey icin) 7850 veya 370 lerde gereksiz tamamen ama onlarin üzerinde gerekli bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihburak95 -- 18 Mart 2016; 16:21:25 >
    www.vatanbilgisayar.com
    Sapphire R9 380 NITRO GAMING 4GB GDDR5 256 Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-380-nitro-dual-x-oc-4gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html?srt=PU

Gtx960 4gb modeli tercih edilmemelidir. Benim düşüncem

Bütçene göre 380 nitro 4g veya gtx960 4g bulunabilir. '2 ci elden daha iyiside denk gelebilir.

Bir Önemli olan da işlemcin Bf4 Division ve witcher işlemciye de nazik davranmıyor.Özellike stok geldiği gibi kullanıyorsan beklediğini alamama durumun var.

2g ve 4g nin önemi yavaşça ortaya çıkıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=iA-vOSAsOhs
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Bütçene göre 380 nitro 4g veya gtx960 4g bulunabilir. '2 ci elden daha iyiside denk gelebilir.

Bir Önemli olan da işlemcin Bf4 Division ve witcher işlemciye de nazik davranmıyor.Özellike stok geldiği gibi kullanıyorsan beklediğini alamama durumun var.

2g ve 4g nin önemi yavaşça ortaya çıkıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=iA-vOSAsOhs
    Nerd Miner harici hiç bir arkadaşım işlemcine değinmemiş. Ne kadar iyi kart alırsan al o işlemci darboğaz yaptıracaktır makinana. Yaklaşık 5-6 senelik ve çok iyi olmayan bir işlemci o. Öncelikle onu değiştirmeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: M4gn3t!c

Nerd Miner harici hiç bir arkadaşım işlemcine değinmemiş. Ne kadar iyi kart alırsan al o işlemci darboğaz yaptıracaktır makinana. Yaklaşık 5-6 senelik ve çok iyi olmayan bir işlemci o. Öncelikle onu değiştirmeni öneririm.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hepinize teşekkürler.

960 lardan birini alıcam galiba. Aslında eski aticiyim ama son kartım nvidia idi. Bunuda nvidia tercih edicem gibi. Ayrıca işlemcinin yetersiz geleceğininde farkındayım. Onu daha sonra yükselticem kısmet olursa. Bir miktar oc yapar, bir müddet bu şekilde kullanırım.

Saygılar herkese.

• quote:

Arkadaşlar hepinize teşekkürler.

960 lardan birini alıcam galiba. Aslında eski aticiyim ama son kartım nvidia idi. Bunuda nvidia tercih edicem gibi. Ayrıca işlemcinin yetersiz geleceğininde farkındayım. Onu daha sonra yükselticem kısmet olursa. Bir miktar oc yapar, bir müddet bu şekilde kullanırım.

Saygılar herkese.

Alıntıları Göster
    4.2 Ghz CPU'da GTX 960 4G alıp 1400-1500 Core , 1800-1850 civarı Memory kullanırsan R9 380'den daha sağlıklı olacaktır çünkü dediğin oyunlar NVidia ağırlıklı.

• quote:

Ufak atta civcivler yesin kardeş FX 6300 2012 sonlarında çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Ufak atta civcivler yesin kardeş FX 6300 2012 sonlarında çıktı.

Alıntıları Göster
    Hocam fx 6300 vardı bende,kart alıcaktım,370 vardı arkadaşta benim pcye taktık,işlemci darboğaz yapmıyordu gayet güzeldi ama aklımdaki kart 380 olunca 380 aldım,380 da darboğaz azda olsa yaptı,ortalama 8-20 fps kaybettiriyordu oyunlarda,8370 aldım gayet güzel şuan,ama fx6300 f/p kralıdır bence

Edit:Benim fx 6300 aldığımda fiyat 170 tl daha ucuzdu 220 tl felandı şuan 400 tl çok bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgoluAdc -- 18 Mart 2016; 19:18:36 >

• ya r9 380x yada 960 al 380 e bulaşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

ya r9 380x yada 960 al 380 e bulaşma
    Öncelikle yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. msi-gtx960-gaming-100me kartı aldım. Akşam çok fazla vakit geçiremedim(direk divisiona daldım ) ama ilk bakış olarak beni tatmin etti.

Fx 6300 ile darboğaz olacağını düşünmüştüm, her hangi bir sıkıntı olmadı. Gpu kullanımı %100 olduğunda işlemci kullanımı %60 - 80 arası gidip geliyor(zaman zaman daha da düştüğünü gördüm). İşlemciye yük bindiren oyunlarda nasıl olacağını bilmiyorum(haftasonu birkaç oyun deneyip buraya yazarım artık). Akşam BF4, Dirt Rally v.s. 'de falan da denerim bakalım nasıl olacak.

Tekrar teşekkürler herkese

• quote:

Arkadaşlar,

fx6300 işlemci
    16 gb ram
    250 gb samsung 850 evo
    1 tb harddisk

Benden sana tavsiye. Nvidia nın yenı kartlarının cıkmasını bekle. Pusuya yat. Piyasa kızısınca Diğer Kartların Fıyatları Dusecektır.

• quote:

Orijinalden alıntı: BYGURSEL58

quote:

Arkadaşlar,

fx6300 işlemci
    16 gb ram
    250 gb samsung 850 evo
    1 tb harddisk

Benden sana tavsiye. Nvidia nın yenı kartlarının cıkmasını bekle. Pusuya yat. Piyasa kızısınca Diğer Kartların Fıyatları Dusecektır.

Dostum Teknolojinin sonu yok o geldikten sonra başkası gelecek :) En iyisi bir kart alınıp 3 sene arkana bakmamak.
    Yeri geldiği zaman bence çözünürlük düşürülüp rahatcana oyun oynanabilir

Düşük performanslı ekran kartlarına 4 gb vram koyulması o dediğiniz.

R9 380 2 gb vram kullanımının üstünde de iyi bir performans veriyor,bu yüzden vram kısıtlamasın diye 4gb seçiliyor.

R9 380'in kendi tarafındaki rakibi r9 280x 3gb dir mesela.

Ek olarak da bir bilgi geçeyim,60 fps gta v oynarken 3.3gb vram kullanımı oluyor r9 380 ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClimbDown

Düşük performanslı ekran kartlarına 4 gb vram koyulması o dediğiniz.

R9 380 2 gb vram kullanımının üstünde de iyi bir performans veriyor,bu yüzden vram kısıtlamasın diye 4gb seçiliyor.

R9 380'in kendi tarafındaki rakibi r9 280x 3gb dir mesela.

Ek olarak da bir bilgi geçeyim,60 fps gta v oynarken 3.3gb vram kullanımı oluyor r9 380 ile.

2gb kartla gta v'de 60 fps alanlar nasıl alıyor peki? pcden mi yiyor vrami?
    Açılan ayarlara bağlı kullanım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.