Şimdi Ara

HIS HD2600XT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıktanda anlaşılacağı gibi HIS HD2600XT ekran kartı almak istiyorum.
    sistemim; asus a7n8x deluxe ana kart, amd 2800+ cpu,1024 ram

sormak istediğim, bu kart bu ana karta uyumsuzluk sağlar mı? pek anlamadığım için uyumsuzluk durumunda iade işlemleriyle uğraşmak istemiyorum. anakart nvidia, bu alacağım ekran kartı ise ati. ikilemde kaldım yardımcı olurmusunuz. ya da oyunları çalıştıracak başka bir kart da tavsiye edebilirsiniz. şimdiden teşekkür..

• Anakartta nvidia ati uyumsuzluğu olmaz. Uyumsuzluk sorunu olursa sadece PCI-EX veya AGP sorunu olur. Senin anakartın AGP olması lazım (emin değilim kitapçığını bi incele). Eğer AGP ise ve 2600XT alıcaksanda 2600XT nin AGP versiyonunu al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: levyeli

Anakartta nvidia ati uyumsuzluğu olmaz. Uyumsuzluk sorunu olursa sadece PCI-EX veya AGP sorunu olur. Senin anakartın AGP olması lazım (emin değilim kitapçığını bi incele). Eğer AGP ise ve 2600XT alıcaksanda 2600XT nin AGP versiyonunu al.
    Peki driver sorunu çıkar mı? Bir aralar HD modellerinin AGP driverlarında büyük sorunlar vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necrhemancer

Peki driver sorunu çıkar mı? Bir aralar HD modellerinin AGP driverlarında büyük sorunlar vardı.

Alıntıları Göster
    ben ekran kartını dün aldım ve anlam veremediğim şöle bir sorunla karşılaştım. kartın driverlerini yüklerken bi sorunla karşılaşmadım. yanlız eski kartımla açtığım oyunların çoğu bu kart ile açılmıyor( eski kartım fx5600) verdiği hata şu; oyunu tıklıyorum açmaya çalışıyor, yani ekran kararıyor tam açacakmış gibi olurken, hani explorerda bi sayfa çıkıyor ya, bi hata ile karşılaşıldı kapatılması gerek die. işte öle bir hata çıkıyor ve kapanıyor. bende direct x testi yapayım dedim ve test gerçekleştirilemedi dedi. yani direct x hata verdi. yeni sürüm ekledim yinede çözüm olmadı. oyunun birinde de 3d hatası verdi. sizce sorun nedir ben bulamadım fikri olan var mı_ eski kartımın ikisi de nvidiaydı. bunlardan biri nvdia biri ati

• quote:

Orijinalden alıntı: master_of_hell

ben ekran kartını dün aldım ve anlam veremediğim şöle bir sorunla karşılaştım. kartın driverlerini yüklerken bi sorunla karşılaşmadım. yanlız eski kartımla açtığım oyunların çoğu bu kart ile açılmıyor( eski kartım fx5600) verdiği hata şu; oyunu tıklıyorum açmaya çalışıyor, yani ekran kararıyor tam açacakmış gibi olurken, hani explorerda bi sayfa çıkıyor ya, bi hata ile karşılaşıldı kapatılması gerek die. işte öle bir hata çıkıyor ve kapanıyor. bende direct x testi yapayım dedim ve test gerçekleştirilemedi dedi. yani direct x hata verdi. yeni sürüm ekledim yinede çözüm olmadı. oyunun birinde de 3d hatası verdi. sizce sorun nedir ben bulamadım fikri olan var mı_ eski kartımın ikisi de nvidiaydı. bunlardan biri nvdia biri ati

Alıntıları Göster
    Ati yada kartla alakalı değil de daha çok driver ve işletim sistemi sorunu gibi... Format atıp en güncel driver ile denemeni tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: BiLgiSeaRcheR

Ati yada kartla alakalı değil de daha çok driver ve işletim sistemi sorunu gibi... Format atıp en güncel driver ile denemeni tavsiye ederim

Alıntıları Göster
    zaten format atıpta kurdum ve bu sorunla karşılaştum. acaba güç kaynağı sorunu olabilir mi? ama direct x testinide yapmıyor. testi yapsa dicem güç kaynağından ama. aopen 300 w güç kaynağı kullanıyorum

• quote:

zaten format atıpta kurdum ve bu sorunla karşılaştum. acaba güç kaynağı sorunu olabilir mi? ama direct x testinide yapmıyor. testi yapsa dicem güç kaynağından ama. aopen 300 w güç kaynağı kullanıyorum

Alıntıları Göster
    sürücü sorunudur muhtemelen, buradaki hotfix i kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım henüz:
    http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31625

eğer sorunlar yine devam ederse, bu konuyu inceleyin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_21675639/mpage_1/key_//tm.htm#21675639

uzun bir zaman 8.3 kullandım hiç bir sorun yaşamadım, ki siz 0 windows üzerine kuracaksanız başka bir sürümü de modlayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: -BuRAk-

sürücü sorunudur muhtemelen, buradaki hotfix i kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım henüz:
    http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=31625

eğer sorunlar yine devam ederse, bu konuyu inceleyin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_21675639/mpage_1/key_//tm.htm#21675639

uzun bir zaman 8.3 kullandım hiç bir sorun yaşamadım, ki siz 0 windows üzerine kuracaksanız başka bir sürümü de modlayabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Dxin son çıkanını bir daha kur bence ama sorun güç kaynağın yetersiz oldugu içinde olabilir.

Bugün bende aldım bu kartı 360 watt psum asus benimki. Şimdilik bi sorun yok ama çok ısınıyor kart. 75 derecelerde. Bu karta sahip olanlarda varmı böyle bi ısınma sorunu ??
    ve bi zararı olurmu çünkü demin fifada benim takımın adalarının forma renkleri birbirine girdi ısınmadan oldugunu tahmin ediyorum oyundan çıktıgımda 63 dereceydi oynarken 70 oldugunu tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 13 Eylül 2008; 16:15:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

Dxin son çıkanını bir daha kur bence ama sorun güç kaynağın yetersiz oldugu içinde olabilir.

Bugün bende aldım bu kartı 360 watt psum asus benimki. Şimdilik bi sorun yok ama çok ısınıyor kart. 75 derecelerde. Bu karta sahip olanlarda varmı böyle bi ısınma sorunu ??
    ve bi zararı olurmu çünkü demin fifada benim takımın adalarının forma renkleri birbirine girdi ısınmadan oldugunu tahmin ediyorum oyundan çıktıgımda 63 dereceydi oynarken 70 oldugunu tahmin ediyorum.

Alıntıları Göster
    ya bu arada hd film izlerken 720p han ibu kartlar 15 e düşürüyodu kullanılan işlemciyi bende hala 90 larda control centerdan falan bi ayarımı var ?

• quote:

ya bu arada hd film izlerken 720p han ibu kartlar 15 e düşürüyodu kullanılan işlemciyi bende hala 90 larda control centerdan falan bi ayarımı var ?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu kart bendede var alalı yaklaşık 8 ay oldu ve şimdiye dek hiçbi sorun yapmadı ve sıcaklığıda genelde 45-50 arası. yük altında en fazla 60dereceyi gördüm. kasanızın havalandırması iyi olmayabilir o yüzden sıcaklık artabilir. ve bende daha önce 350w psu vardı bukartı aldıktan sonra ısınmaya başladı bende 550w aldım şuan bi sorun yok. artı 1080p çözünürlüklü videolarda işlemci kullanımı %35 civarı. gpu kullanımı işe %20 civarı. ve şuan çıkan oyunları ortanın biraz üstünde ayarlarda sorunsuzca oynayabiliyorum. sorun muhtelemen driver veya dx sorunudur. temiz bi kurulum giderebilir. bide 8.8 driverinden önce CCCde overdrive çalışmıyordu. bu 8.8 sürüm driver overdrive ile çalışıyor. ama başka bi sorun çıktı bu seferde. çekirdek saatini biraz artırınca pc kilitleniyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: seffah42

arkadaşlar bu kart bendede var alalı yaklaşık 8 ay oldu ve şimdiye dek hiçbi sorun yapmadı ve sıcaklığıda genelde 45-50 arası. yük altında en fazla 60dereceyi gördüm. kasanızın havalandırması iyi olmayabilir o yüzden sıcaklık artabilir. ve bende daha önce 350w psu vardı bukartı aldıktan sonra ısınmaya başladı bende 550w aldım şuan bi sorun yok. artı 1080p çözünürlüklü videolarda işlemci kullanımı %35 civarı. gpu kullanımı işe %20 civarı. ve şuan çıkan oyunları ortanın biraz üstünde ayarlarda sorunsuzca oynayabiliyorum. sorun muhtelemen driver veya dx sorunudur. temiz bi kurulum giderebilir. bide 8.8 driverinden önce CCCde overdrive çalışmıyordu. bu 8.8 sürüm driver overdrive ile çalışıyor. ama başka bi sorun çıktı bu seferde. çekirdek saatini biraz artırınca pc kilitleniyor.

Alıntıları Göster
    işte nasıl %35 bi ayar bişey yaptınmı yoksa kartı takınca normal bs playerdan izleyince oluyormu ?

bide 350w psu vardı bukartı aldıktan sonra ısınmaya başladı

demişsin kim ısınmaya başladı psu mu kartmı ? yani ısının psuyla alakası varmı bendede 360 watt asus var psu bayağı korkmuştum kartı alırken şimdi iyi gibi işte bitek çok ısınıyor bide güç kaynağının yetmediğini nasıl anlarız oyunlarda bozulma falan olurmu yoksa direk reset atıp açmazmı pc yi ?

• quote:

işte nasıl %35 bi ayar bişey yaptınmı yoksa kartı takınca normal bs playerdan izleyince oluyormu ?

bide 350w psu vardı bukartı aldıktan sonra ısınmaya başladı

demişsin kim ısınmaya başladı psu mu kartmı ? yani ısının psuyla alakası varmı bendede 360 watt asus var psu bayağı korkmuştum kartı alırken şimdi iyi gibi işte bitek çok ısınıyor bide güç kaynağının yetmediğini nasıl anlarız oyunlarda bozulma falan olurmu yoksa direk reset atıp açmazmı pc yi ?

Alıntıları Göster
    bendeki kart ddr3 sendeki kaç bilmiyorum ama benim kasada 350w psu varken powerin tam üstü baya bi ısınıyordu bende powerin ısındığına kanaat getirdim. son zamanlarda yanık kokusu gelmeye başlamıştı. tabi bu ısınma 3-4 saat oyun oynayınca oluyordu.psu yetmediği zaman ya bilgisayar reset atar yada power çok ısınır. videoya gelince CCCde video için herhangi bi ayar yapmadım. GomPlayerde 1080p çözünürlüklü video izlerken bilgisayar sadece açma esnasında kasılıyor izlemeye başlar başlamaz kullanım %35e felan düşüyor. İşlemcim Pentium D 3.4 ekran kartım IceQTurbo

• quote:

Orijinalden alıntı: seffah42

bendeki kart ddr3 sendeki kaç bilmiyorum ama benim kasada 350w psu varken powerin tam üstü baya bi ısınıyordu bende powerin ısındığına kanaat getirdim. son zamanlarda yanık kokusu gelmeye başlamıştı. tabi bu ısınma 3-4 saat oyun oynayınca oluyordu.psu yetmediği zaman ya bilgisayar reset atar yada power çok ısınır. videoya gelince CCCde video için herhangi bi ayar yapmadım. GomPlayerde 1080p çözünürlüklü video izlerken bilgisayar sadece açma esnasında kasılıyor izlemeye başlar başlamaz kullanım %35e felan düşüyor. İşlemcim Pentium D 3.4 ekran kartım IceQTurbo

Alıntıları Göster
    ya pardonda power power dediğin ney senin

bendekide ddr3 bu arada ayrıca ben eski ekran kartımın sürücüsünü kaldırmadım 9600 xt nin yani bi sorun olurmu ki performans düşüklüğü falan direk üstüne kurdum gerçii 9600xt ninde yoktu sanırım drriverı formattan sonra kartı takardım çalışırdı hiç bişey yüklemezdim

• quote:

ya pardonda power power dediğin ney senin

bendekide ddr3 bu arada ayrıca ben eski ekran kartımın sürücüsünü kaldırmadım 9600 xt nin yani bi sorun olurmu ki performans düşüklüğü falan direk üstüne kurdum gerçii 9600xt ninde yoktu sanırım drriverı formattan sonra kartı takardım çalışırdı hiç bişey yüklemezdim

Alıntıları Göster
    ben driverla çözdüm sorunu, şimdilik bir sorun yok sadece benim kartta çok ısınıyor 70 derecelerde. psu 300 w sanırım yeni bir psu alcam ya da ekran kartına fan mı alsam?

• quote:

ben driverla çözdüm sorunu, şimdilik bir sorun yok sadece benim kartta çok ısınıyor 70 derecelerde. psu 300 w sanırım yeni bir psu alcam ya da ekran kartına fan mı alsam?

Alıntıları Göster
    bu arada psu yetmediği ekran kartı bu kdr ısınır mı? benim ekran kartı boşta 70 derece...%100 psu dan yaparsa hemen 600w fln alıcam bi tane...
  • quote:

bu arada psu yetmediği ekran kartı bu kdr ısınır mı? benim ekran kartı boşta 70 derece...%100 psu dan yaparsa hemen 600w fln alıcam bi tane...

Alıntıları Göster
    psuyla ekran kartının ısınmasının bi alakası yokki psu güç verir sadece
  • quote:

Alıntıları Göster
    yukarda bi arkadaş öle yazmış, o yüzden sordum. ama ısınada bilir vardır bi mantığı ben pek anlamam:))
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: master_of_hell

aynı ekran kartını seninkine çok yakın bir sistemle kullanıyorum.tek farkımız anakart.benim anakart a7v600-x viakt600 chipset.senin sorunlarının aynısını bende yaşadım.burak arkadaşımızın verdiği linkteki konuyu inceleyip driver yüklemesi yaptığında bu problrm ortadan kalkıyor.ancak sormak istediğim bir şey var.driver güncellemelerini yaptıktan sonra bilgisayarın mavi ekran verip kendini resetliyecekmi onu bir takip et.eğer bu sorunu yaparsa anakartın ekran kartınla uyuşmuyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VMTX -- 14 Eylül 2008; 1:32:15 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Hami10

doğrudan olmasa da etkileyebilir dostum...

yetmeyen psu ısınır.. çok ısınan psu kasanın içini de ısıtmaya başlar... ve kasanın havalandırması da iyi değilse yani kasa psunun ısısının bertaraf edilmesine yardımcı olamıyorsa kasanın içindeki hava da ısınır. bu da ekran kartının kendisini sağlıklı soğutamamasına sebepolur. sağlıklı soğutulamayan ekran kartı da doğal olarak ısınır...

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: master_of_hell

Senin kart şundan mı acaba:
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31258

Ben de en kısa zamanda almayı düşünüyorum da :)

Omega driver'ları da var, bir de onları deneyebilirsin. Ancak AGP olan HD'lere driver çıkartmışlar mıdır bilemiyorum :)
    http://www.omegadrivers.net/ati.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necrhemancer -- 14 Eylül 2008; 3:30:18 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.