Şimdi Ara

HIS HD4850 1GB İşlemci Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar paneldeki sistem için HIS HD4850 Iceq4 1GB almayı düşünüyorum.Derdim ise İşlemcinin ne kadar bir perfomans kaybı yaratacağı.Darboğaz çok olurmu.İşlemcim ise İntel C2D E4600.Şimdiden teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 2.4ghz standart hızı işlemcinin, monitörünüz 22" ise işlemciye o.c yapmanız şart.

Ekranınız 23" 'miş sonradan farkettim.

Edit: Monitör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 20 Mayıs 2009; 2:40:03 >
  • HIS HD4850 Iceq4 1GB sanrm 330 TL civarında, işlemcin 2.4ghz bunu 3.0 ghz in üstüne cıkarırsan daha iyi performans alrsn karttan.
    Kartı gtx 260 ta alabilirsn.http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=18565
    Yada HD4830 1gb lık alıp E5200 işlemci alabilirsn biraz daha oc ile iyi gider o da
  • İşlemci hızı 2,8 Ghz ve üzerinde iyi performans verir. 2,7 Ghz civarı bir yerlerde darboğaz yapıyor. Garanti olsun diye en az 3,0 Ghz öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan*

İşlemci hızı 2,8 Ghz ve üzerinde iyi performans verir. 2,7 Ghz civarı bir yerlerde darboğaz yapıyor. Garanti olsun diye en az 3,0 Ghz öneririm.
    quote:

2,7 Ghz civarı bir yerlerde darboğaz yapıyor.

Bu tür genellemeleri nasıl yapıyorsunuz?
    Hiç olmazsa uygulama ismi ve uygulamada kullanılan ayarları verin. Öyle genel bir durum olmadığı açık.

quote:

monitörünüz 22" ise

Burada ne kastettiğini açarsan daha iyi bilgilendirme olur.
    Yani meselâ 1280x1024 kullansaydı o.c. yapması şart olmayabilir miydi? Bu oyunların geneli için mi geçerli?
    Bence pek çok örnekte, esas çözünürlük - AA vs. düşünce işlemci daha çok darboğaz yapabilir.

Ha bu arada, dendiği gibi GTX 260 al 4850 1 GB ICEQ yerine(4850 1 GB ICEQ 321 TL[nakit] ise eğer). İlk nesil GTX 260 Synergy, 321 TL'ye. Fazla söze gerek yok.

4850 ICEQ 1 GB'nin en düşük 321 TL'lik nakit fiyatı saçmalık.

4850 1 GB alacaksan da, 250 TL'lik düşük fiyatlı olanlardan bak.

İlk nesil 260'lar 320'lerden, ikinci nesil 260'lar 410'larden(ki ilk nesille arasında azıcık bişey fark var. Saçma kaldı fiyatı gene), 4890'lar 400'lerden, 275'ler 470'lerden başlıyor (bu düşebilir). 4850 1 GB tarzı kartlar alırken dikkatli olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Mayıs 2009; 2:32:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Castle Bravo

quote:

2,7 Ghz civarı bir yerlerde darboğaz yapıyor.

Bu tür genellemeleri nasıl yapıyorsunuz?
    Hiç olmazsa uygulama ismi ve uygulamada kullanılan ayarları verin. Öyle genel bir durum olmadığı açık.

quote:

monitörünüz 22" ise

Burada ne kastettiğini açarsan daha iyi bilgilendirme olur.
    Yani meselâ 1280x1024 kullansaydı o.c. yapması şart olmayabilir miydi? Bu oyunların geneli için mi geçerli?
    Bence pek çok örnekte, esas çözünürlük - AA vs. düşünce işlemci daha çok darboğaz yapabilir.

Ha bu arada, dendiği gibi GTX 260 al 4850 1 GB ICEQ yerine(4850 1 GB ICEQ 321 TL[nakit] ise eğer). İlk nesil GTX 260 Synergy, 321 TL'ye. Fazla söze gerek yok.

4850 ICEQ 1 GB'nin en düşük 321 TL'lik nakit fiyatı saçmalık.

4850 1 GB alacaksan da, 250 TL'lik düşük fiyatlı olanlardan bak.

İlk nesil 260'lar 320'lerden, ikinci nesil 260'lar 410'larden(ki ilk nesille arasında azıcık bişey fark var. Saçma kaldı fiyatı gene), 4890'lar 400'lerden, 275'ler 470'lerden başlıyor (bu düşebilir). 4850 1 GB tarzı kartlar alırken dikkatli olun.

Alıntıları Göster
    @vespasianus

Üstad çözünürlük arttıkça ekran kartı performanslı olsa bile işlemci zayıf kalıcak, ABD'yi yeniden keşfetmeye gerek yok burada. 1280*1024 için işlemci ile oynamasına gerek yok (ben bile 1280*1204 HD4380 & E6750 default hızlarında aa+full detay ile o.c'suz oynuyorum, ama 23" ekran da bu şekilde performans alabilir miyim sence ?)... 23" için full detay açtığınızda işlemci nal toplar, ekran kartı yetse bile. 22" kıstasını buna göre yaptım. Arkadaşta zaten 23" ekran var 1920 x 1080.

HD4850 serisinde ucuz olan modellerde özel soğutmalı olanları seçilebilirse iyi olur.

@Batuhan*

2.7ghz ile 2.8ghz arasında nasıl bir fark varda öyle birşey söylüyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 20 Mayıs 2009; 2:41:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@vespasianus

Üstad çözünürlük arttıkça ekran kartı performanslı olsa bile işlemci zayıf kalıcak, ABD'yi yeniden keşfetmeye gerek yok burada. 1280*1024 için işlemci ile oynamasına gerek yok (ben bile 1280*1204 HD4380 & E6750 default hızlarında aa+full detay ile o.c'suz oynuyorum, ama 23" ekran da bu şekilde performans alabilir miyim sence ?)... 23" için full detay açtığınızda işlemci nal toplar, ekran kartı yetse bile. 22" kıstasını buna göre yaptım. Arkadaşta zaten 23" ekran var 1920 x 1080.

HD4850 serisinde ucuz olan modellerde özel soğutmalı olanları seçilebilirse iyi olur.

@Batuhan*

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

@vespasianus

@Batuhan*

canavar gibi gibi gtx260 dururken nasıl hala 4850 önerebiliyorsunuz aklım ermiyor valla.

nasıl 4770 fiyat performans kartı ise şuanda da gtx260 fiyat performans kartı hemde 4850 fiyatına.

cık cık cık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

@vespasianus

@Batuhan*

canavar gibi gibi gtx260 dururken nasıl hala 4850 önerebiliyorsunuz aklım ermiyor valla.

nasıl 4770 fiyat performans kartı ise şuanda da gtx260 fiyat performans kartı hemde 4850 fiyatına.

cık cık cık

Alıntıları Göster
    Kesin HD4850 alınmalı ya da almalısın demiyorum ! yukarıdaki açıklamaya göre ucuz olan HD4850 modelleri seçilmeli yorumu için alınırsa özel soğutmalı olanı seçilsin dedim, herhangi bir öneride bulunmadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 20 Mayıs 2009; 10:44:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Kesin HD4850 alınmalı ya da almalısın demiyorum ! yukarıdaki açıklamaya göre ucuz olan HD4850 modelleri seçilmeli yorumu için alınırsa özel soğutmalı olanı seçilsin dedim, herhangi bir öneride bulunmadım...

Alıntıları Göster
    Bence 4770 de alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eşref_37

Bence 4770 de alabilirsin.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bugün HIS 1GB 4850 aldım malesef bulamadığım için iceq4 modelini alamadım.Sisteme kartı taktıktan sonra işlemciyi zorlayabildiğim kadar zorladım ve 3.2 ghz hızında çalıştırabildim.Şuan için karttan oldukça memnunum kartı bir miktar overdrive ile zorladıktan sonra performansı beni tatmin etti.Isınma sorunu da yok üstelik.Gerçekten güzel bir kart olmuş.Bilgiler için hepinize teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: altazanya

Arkadaşlar bugün HIS 1GB 4850 aldım malesef bulamadığım için iceq4 modelini alamadım.Sisteme kartı taktıktan sonra işlemciyi zorlayabildiğim kadar zorladım ve 3.2 ghz hızında çalıştırabildim.Şuan için karttan oldukça memnunum kartı bir miktar overdrive ile zorladıktan sonra performansı beni tatmin etti.Isınma sorunu da yok üstelik.Gerçekten güzel bir kart olmuş.Bilgiler için hepinize teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Güle güle kullan.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: altazanya

www.teknofiyat.com adresinde aradığın ürünün özelliklerini yazıp farklı satış sitelerindeki fiyatları görebilirsin.

ben buradan teknolojix.com dan iceq aldım mesela

piyasada bulamamana şaşırdım
    gerçi önemli de değil almışsın kartını güle güle kullan ama bundan sonra bu tip siteleri kullanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: chaos7

quote:

www.teknofiyat.com adresinde aradığın ürünün özelliklerini yazıp farklı satış sitelerindeki fiyatları görebilirsin.

ben buradan teknolojix.com dan iceq aldım mesela

piyasada bulamamana şaşırdım
    gerçi önemli de değil almışsın kartını güle güle kullan ama bundan sonra bu tip siteleri kullanabilirsin.

Alıntıları Göster
    güle güle kullan..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

güle güle kullan..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar aldığım 4850 için Akasa Vortexx Neo Soğutucu sipariş ettim.Sizce iceq seri kadar performans alabilir miyim ?
  • quote:

Arkadaşlar aldığım 4850 için Akasa Vortexx Neo Soğutucu sipariş ettim.Sizce iceq seri kadar performans alabilir miyim ?

Alıntıları Göster
    quote:

iyi bir performans alırsın. ama montajını dikkatli yap . ek olarak kartı teknik servise filen götürürsen (oldu da ileride arıza oldu) sakın o soğutucuyla götürme garanti dışı derler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 25 Mayıs 2009; 1:08:10 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

hayırlı olsun demek kafi artık

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

hayırlı olsun demek kafi artık

Alıntıları Göster
    en dogru secimi yapmissin 4850 almakla..gule gule kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: memx

en dogru secimi yapmissin 4850 almakla..gule gule kullan

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Akasa Vortexx Neo soğutucuyu da ekran kartına monte ettim ancak birkaç sorum olacak.Saat Hızlarını çekirdek 700mhz bellekler ise 1200mhz ' e çıkardığım zaman bozulmalar oluyor.Mavi noktalar vs. gibi.Normal mi eğer değilse yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Arkadaşlar Akasa Vortexx Neo soğutucuyu da ekran kartına monte ettim ancak birkaç sorum olacak.Saat Hızlarını çekirdek 700mhz bellekler ise 1200mhz ' e çıkardığım zaman bozulmalar oluyor.Mavi noktalar vs. gibi.Normal mi eğer değilse yardımlarınızı bekliyorum.

Alıntıları Göster
    peki sicakliklarin durumu ne??
  • quote:

Orijinalden alıntı: memx

peki sicakliklarin durumu ne??

Alıntıları Göster
    Max. 50 derece.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.